Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, DVD
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.02.2016., 02:49   #721
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp
 
Gabre's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Canada, Toronto
Postovi: 9,047
EDIT: sad skuzio da sam kroz mob pisao i napisao u krivi topic. aj nek mod prebaci

Decki, ajde preporuka kakvog tv-a pristojnog od oko 40", trebam kupiti teti na poklon, a to je njoj samo za lokalni tv program.

Cijena sto manja to bolje, ali opet, nije sad presudna da zbog toga kupim srot.

Nisam u toku sto je sada dobro a sto ne pa pitam

Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 26.02.2016. u 04:44.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2016., 07:31   #722
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,743
Ako je teta do sada koristila CRT TV i gledala samo te lokalne uzmi joj nesto ne preko 720p, manji ce sok dozivjeti kod prelaza na LCD po pitanju kvalitete slike i gledaj da ima DVB-T2 jer ipak je ovo Hrvatistan i za par godina nebi me cudilo opet mjenjanje "kutija" sa bonovima od hrt-a jer ce svi DVB-T prijemnici postati neupotrebljivi.

Prvo sto ce tete reci kad ugleda lokalni program na full hd-u da joj je slika losija... 720p ce prozvakati a ako se ikad budu gledali neki filmovi, bice i 720p ok.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2016., 07:27   #723
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 17,908
Molim savjete pri odabiru DVB-T tunera:

Strong STR 8114
Synergy T-1222
Globo GL100
Iskra DVB-T2 7020
Infinity 8010 DVB-T2

Elipso ponuda, svi su u rangeu 200-250kn tako da cijena nije odlučujući faktor.

Baka ima nekakav Tošiba LCD koji preko lokalnog kabelskog providera pola toga ne može gledati i treba joj to čudo.

Koji uzeti, tako da je mirna sljedećih gro godina i možda kojeg uzeti ili izbjeću sa ove liste?
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2016., 07:43   #724
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,854
uzmi jedan od DVB-T2
onda si miran GRO godina, kad ne izmisle nešto novo, pa bude opet trebalo mjenjat
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 27.06.2016., 08:38   #725
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 17,908
Od ovih su svi DVB-T2 / MPEG4.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2016., 08:49   #726
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
Od spomenutih preferiram Strong zbog dobrog supporta, redovan fw update ako se pokaže potreba, obično dobro / dugo rade ok.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2016., 14:10   #727
Gustavo
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Sisak
Postovi: 337
Dakle po onome što čitam ova DVB pojačala nemaju nikakav učinak, ja probao i slika mi gora nego bez njega
Gustavo je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2017., 12:35   #728
ibme74
Premium
 
ibme74's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Planet Zemlja
Postovi: 693
Znam da nije skroz on topic ali nisam nasao slivnu temu i nisam htio otvarati novu.
Ugl do prije dva tjedna je sve sljakalo normalno na TV-u i onda na jednom vise nije bilo kanala tipa CMC, RTL kockica i ovih lokalnih slavonskih televizija tipa Osijecka, Vinkovacka, Slavonska... Probao sam pretrazivati na sve moguce nacine, cak sam vracao i TV na tvornicke postavke ali nema sanse, HRT1,2,3,4;Rtl 1,2; Nova TV, Doma tv to ima, RTL kockicu i CMC nađe ali dogodi se nesto cudno slika bude 2 sekunde i onda stane i stoji 5-6 sec pa opet proradi na sekundu dvije pa opet stane (kao da nema signala) i tako stalno, a ove lokalne ne nađe uopce. Da stvar bude jos cudnija na drugom TV-u u sobi (spojen preko iste antene) svi programi radi normalno. Itko imao/ima slicnih problema? Prijedloge rijesenja? LP
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2017., 13:01   #729
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,743
Citiraj:
Autor ibme74 Pregled postova
Da stvar bude jos cudnija na drugom TV-u u sobi (spojen preko iste antene) svi programi radi normalno. Prijedloge rijesenja? LP
Pa za pocetak... jesi probao prenjeti TV iz sobe na mjesto ovoga i vidjeti situaciju ? Ako nisi sta cekas ?
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2017., 13:49   #730
ibme74
Premium
 
ibme74's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Planet Zemlja
Postovi: 693
Razmisljao jesam ali mi mrsko

EDIT: odnio tv u sobu, spojio, našao kanale sve radi bez problema, vratio u dnevnu. upalio - i vidi čuda, sada rade svi kanali i u dnevnoj ...
Svašta, i zbog čega sad ne mogu naći te kanale u dnevnoj a u sobi mogu?

Zadnje izmijenjeno od: ibme74. 25.08.2017. u 14:41.
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2017., 00:03   #731
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,743
Citiraj:
Autor ibme74 Pregled postova
EDIT: odnio tv u sobu, spojio, našao kanale sve radi bez problema, vratio u dnevnu.
A jesi probao sa ovim tv iz sobe traziti kanale u dnevnoj ? Ako nisi, sta cekas ?
__________________
trebaš seedbox?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2017., 00:13   #732
ibme74
Premium
 
ibme74's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Planet Zemlja
Postovi: 693
Zasto bi to uradio?
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2017., 00:27   #733
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
Bit će da je nivo / kvaliteta signala na tom jedno priključku "na granici" pa kad tu pretražuje onda ispadne / preskoči.
Memorirao ih je tamo gdje je signal bolji pa sad rade ...
Vidi jel tv ima onaj prikaz nivo / kvaliteta signala pa provrti po kanalima.
Sa tom informacijom se može nešto zaključiti.
Kanali iz Mux A, eventualno Mux B, obično se lakše love jer se emitiraju sa većom snagom za razliku ovih "lokalaca" u Mux D.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2017., 00:39   #734
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,743
Citiraj:
Autor ibme74 Pregled postova
Zasto bi to uradio?
Zato jer sam ja tako rekao a da.. i zato jer sam u samom startu dosao do zakljucka koji ti je kolega sad izreferirao no prvenstveno sam htio oglednu provjeru a nije lose ni za misice

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Bit će da je nivo / kvaliteta signala na tom jedno priključku "na granici" pa kad tu pretražuje onda ispadne / preskoči.
Memorirao ih je tamo gdje je signal bolji pa sad rade ...

E sad.. da si nosio onaj tv koji je trebalo iz prvog prijedloga, dakle tv spavaca u dnevnu i da nije nasao kanale onda bi 100% znali a sad i dalje imamo samo predpostavku iako vrlo vjerojatnu predpostavku...

Nije dokazana !! Dakle NOSI tv jer svaka teorija zahtjeva prakticnu provjeru.

edit: dakle obrisi sve kanale od tv-a iz spavace i vrni ga na tvornicke vrijednosti da nema ni jedan kanal i onda ga nosi u dnevnu na skeniranje pa javi rezultate.
__________________
trebaš seedbox?

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 26.08.2017. u 00:45.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2017., 00:55   #735
ibme74
Premium
 
ibme74's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Planet Zemlja
Postovi: 693
Cim uhvatim vremena
Btw do prije dva tjedna je sve radilo normalno i u dnevnom, zbog cega je sad pošandrcao ne znam, ali sada šljaka i sve 5
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2017., 20:34   #736
telefunken
Premium
Moj komp
 
telefunken's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 303
molim pomoć:
U N. Zagrebu sam i spojen sam na antenu od zgrade i tražim free DVB-T. Kada skeniram frekvencije nalazim svega HRT1,2,3,4; RTL1,2; NovaTV i DomaTV i to na frekvencijama 474 i 490mhz
No ne mogu naći ostale programe tipa RTL kockicu, ručno sam skenirao svaki kanal sa linka:
http://www.degraf.hr/dvbt-kanali-dvb...ije-zagreb.htm

što da radim da dobijem npr. rtl kockicu?
__________________
Pošten trgovac
Trgovine: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2017., 15:26   #737
driftwood
Premium
 
driftwood's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: .
Postovi: 439
Znači da antena od zgrade nije dobro montirana pa ne hvata sve kanale. Ili montiraj svoju vanjsku antenu ili zovi nekoga da vam to popravi ili stavi sobnu antenu pa vidi da li sa nj radi.
__________________
Dazed and confused
driftwood je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2018., 23:01   #738
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 882
Poz raja. Nova kuća,nova instalacija,sve sam osobno sam radio. Antena je neka Iskrina,neki maher mi preporucio bila je skoro i 300kn,razdjelnik je 1 ulaz a 4 izlaza. Sve sam smjestio u jednu sobu i uvalio u jedan antenski ormaric. U navedeni ormaric sam donio i struju zlu netrebalo. Iz ormarica ide u 4 prostorije po jedan kabel u modul kutiju i u krajnju modul priključnicu za antenu. Kad je sve bilo gotovo,uzeo sam pod ruku jedan nov Phillipsov tv s dvb-t prijemnikom u sebi i išao u sve 4 prostorije s rf kabelom i kopčao se u sve 4 sobe i svuda isto i svuda super. 14 različitih kanala bez smetnji. Danas okačio u bračnu sobu zidni stalak i okačio jedan stariji Philipsov led tv također s prijemnikom u sebi i nađe mi također 14 kanala al pola ih zapinje. Uklonio sam antensku priključnicu i s f konektorom ošo direkt u tv i isto je. Sumljao sam dakle na priključnicu koja je ispala ni kriva ni dužna. Onda sam donio taj novi manji tv i spojio njega i bolje je za malo tj manje je smetnji al opet ih ponekad ima. Kontam,noviji tv,mozda je bolji prijemnik unutra što zapravo i je istina ali i dalje ponekad zapne slika. Donio sam onda jedan stari dvb-t prijemnik Nytro box i s njime ne zapinje ništa jer je vjerojatno jači od samog prijemnika u telkama. Njegov je problem što šalje sliku kroz scart i slika je za se ispovraćat loša. Metodom eliminacije sam dakle došao do zaključka da trebam pojačalo. Trebam li i koje, to je na vama da mi savjetujete. Da li uzesti jedan s ulazom i izlazom pa s izlaza u onaj spomenuti razdjelnik ili uzesti 1 ulaz 4 izlaza pa ovaj razdjelnik odjebaus ili su možda u šumi...
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2018., 00:13   #739
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
OK, dobro da si sve opisao ali opet fale / nejasni su detalji:
- "modul kutiju" > šta podrazumijevaš pod tim?
jel to prolazna utičnica ili samo spoj
- "krajnju modul priključnicu" > to je utičnica kod TV - a ?

Dobro si detektirao problem, 99% se radi o gušenju / pre - mali nivo ili kvaliteta signala.
Sam kažeš / znaš da je neki tuner bolji a drugi lošiji ili ima manju osjetljivost.

Potraži po tim telkama prikaz nivoa i kvalitete signala pa sa time (umjesto odg. instrumenta) potvrdi stanje, ponovo se prošetaj sa istom telkom (druga može drugačije mjeriti / prikazivati.

E sad jedno od (jeftinijih) rješenja je:
http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi...agor-axing.htm
FAGOR; AD540PLUSLTE - piše 190 Kn
specs > http://www.ms-zagreb.hr/cms/files/ka...0pluslte_1.pdf

Njega montiraš umjesto "1 ulaz a 4 izlaza razdjelnik", treba pažljivo dozirati pojačanje da na svim mjestima (telkama) bude ok signal.
Sad kužiš zašto je interesantan onaj prikaz nivoa i kvalitete signala.
Poanta pažljivog doziranja je u tome da sa prevelikim pojačanjem dobiješ nivo ali kvaliteta padne na 0 i ništa od slike.

EDIT: Slična varijanta samo pojačalo ima 2 izlaza Iskra OM/2R/2 pojačalo > http://www.antene.com/anteneweb/inde...o-dvb-t-detail
u toj kombinaciji stavi 2 x 1 ulaz a 2 izlaza razdjelnik jer je tako bolje (čitaj manje gušenje, raspoređen teret / impedancija).
Imaju oni i OM-3R/4 model koji ima 4 izlaza (kao prvo predloženi FAGOR), ako ga gdje nađeš.
Ova Iskrina pojačala imaju nešto veće pojačanje ali i viši "šumni broj".

Na temu razdjelnika na tržištu ima svakakvog smetja, često bez navedenog gušenja ili je gušenje poprilično.
Primjera radi AXING BVE 2-01P (1 ulaz, 2 izlaza) ima prolazno gušenje samo 3.5 dB > http://www.ms-zagreb.hr/cms/files/katalog/bvexx01p.pdf

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.04.2018. u 00:59.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2018., 07:35   #740
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 882
Modul kutija je ona plava pravokutna s vise mijesta (4,7...) Ja koristim za tv onu s 4. 2 mijesta uzima šuko utičnica,1 euro utičnica i 1 krajnja antenska utičnica tj. samo spoj tj. nije prolazna.


Poznajem lokalnog RTV majstora pa cu posudit danas kakvo pojacalo. Ako ne upali onda idem narucivat preko tvojih savjeta. Ovako mi je brze pa ako upali,upali. ☺️

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2018., 10:16   #741
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 882
Update:
Metnuo sam pojacalo i bolje je svuda samo ne vamo u spavacoj gdje sam metnuo ovaj stariji phillips 32". Mali phillips je bez smetnji a s prijemnikom nwna smetnji nigdje. Izgleda da je tuner u starom phillipsu losiji...

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2018., 11:20   #742
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
A te modul utičnice.
Može biti da taj stariji Philips ima nešto lošiji / slabiji tuner, ne zaboravi da dužina coax kabela isto igra ulogu.

Možeš probati:
- ako pojačanje nije na max. možeš još mrvu dignit
- na mjestu gdje ide taj Philips probaj bez utičnice pa ćeš dobiti nešto na signalu,
za finu izvedbu (umjetnički dojam) staviš modul sa prolaznom F spojkom,
Vimar 14318 > https://www.vimar.com/it/it/catalog/...dex/code/14318
a možeš je i sam napraviti ako imaš koju blindu viška + F spojnica sa maticom.

Još jedan detalj, ovisno o tvojoj lokaciji u odnosu na odašiljač koji loviš, možda nešto možeš dobiti drugačijim / boljim usmjerenjem antene.
Općenito Mux B i D zna "zezati" jer se emitira sa manjom snagom u odnosu na Mux A.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2018., 11:36   #743
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 882
Tamo gdje je sporni phillips sam skinuo modul uticnicu al isto je ko sto je bilo i s njom,necu je ni vracat,vec sam ju zamijenio u trgovini jutros za neki produzni kabel,ipak je 60-ak kn. 😁 Umjetnicki dojam pak ne dolazi u obzir jer su sve modul kutije visoko i pokrivat ce ih televizor pa se nista ni ne vidi tj telka stoji ko slika na zidu,ne vise žice i sl. Na slici je malo kriva al to je jer ju nisam u fino podesio jos... Pojacalo je odvrnuto na max. cim imalo smanjim,bude losije. Popodne cu probat micat antenu...

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2018., 18:45   #744
smuchac
AMD Hammer
Moj komp
 
smuchac's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Korčula
Postovi: 882
Oca mu *eben očinskoga...
Stiga mi Iskrin prijemnik DVB-T2 7020 i opet zapinje slika s njim. Pa da ga ne bi sad pod zadnje lijevo.....
Sa starim Nytro box prijemnikom ne zapinje ama baš ništa. Od postavki antene jedino ima pojačanje antene. Zapinje i na uključeno i na isključeno...

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 09:10   #745
jaZey
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: ZG
Postovi: 15
Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje, naima, imam problem sa spajanjem DVB-T2 na stari monitor, radi se o ACER 4:3 monitoru 19 i 22, na oba je isti problem



Kada spojim DVB-T preko HDMI na DVI oba monitora izbacuju "input signal not supported" dok spajanje DVB-Ta na TV radi normano, kao i laptopa preko istog kabla na sporne monitore, znaci sve je ispravno, greska je u komunikaciji



Probao sam na DVB-Tu mijenjat rezoluciju i omjer slike ali ne pomaze, uvijek isti rezultat, jel se tko susretao s ovim problemom, google bas ne pomaze kod te kombinacije
jaZey je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 14:00   #746
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
@smuchac
Stari Nytro boxima osjetljiv tuner (dok ne izduši)
Pod "pojačanje antene" se misli na paljenje +5V ili +12V za aktivne antene ili antene sa pojačalom, ako to nije slučaj kod tebe ne smiješ to uključivati jer "gola" antena električno može biti u kratkom spoju.
Nema ti druge nego rekonstruirati antenski sistem (antena, pojačalo, spojevi, ...) kako bi dobio dovoljno dobar signal na prijemniku.

@jaZey
Za početak precizno navedi model DVB-T prijemnika i monitora.
Jel možeš za test spojiti na neki TV ili monitor koji ima HDMI ulaz pa spojiti sa HDMI - HDMI kabelom ?
Poanta testa je da ti prikaže / potvrdi koji format šalje prijemnik.
Možda zeza HDMI > DVI adapter / kabel.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 14:31   #747
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 595
Kao što reče Nikky bez da nađemo specifikacije priključaka tih uređaja teško je biti siguran u razlog što neradi....vidi i ove informacije https://www.youtube.com/watch?v=G7vZ7cfE-LM
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 15:31   #748
jaZey
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: ZG
Postovi: 15
@Nikky

DVB-T je Strong 8211 a monitor je Acer AL1922r

Adapter je ovaj

HDMI (DVBT2) - HDMI (novi TV) direktno sam spojio i radi normalno, kao i HDMI (laptop) - DVI (acer monitor) također radi normalno, sve kombinacije komunikacije rade osim DVBT - Acer monitor
jaZey je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 16:16   #749
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
OK, kad spojiš na tv vidi koji format / rezoluciju prijavljuje,
ovisno o tipu tv - a nekad se taj info može dobiti nekom funkcijom (vidi manual).

Mislim da te zeza taj Acer jer podržava samo "komjuterske" rezolucije,
vidi u service manualu > https://www.manualslib.com/manual/26...page=12#manual
Probaj postavljati od najmanje 576i pa na više.
Isto tako neka ti je pod HDMI Audio Output postavljeno na PCM.

Ako sa ni jednom rezolucijom neće morati ćeš odustati od nauma i naći neki drugi (pametniji) monitor,
najbolje neki koji ima HDMI i audio integriran.

Zadnja opcija probe bi bila fw update za taj Strong, na supportu ima SW Version 2.3.5 from 14.03.2018,
pazi da odradiš po uputi tj. kako treba.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2018., 16:43   #750
jaZey
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: ZG
Postovi: 15
Pri prvom dizanju je bilo na AUTO, isrobao sam sa svim rezolucijama, uvijek isto, osim, na 576i ne izbacuje "input not supported" vec ga pokusava "upalit" ili ti ga refresha ga non stop ako kuzis na sto mislim.

Da, bojim se da cu morat odustat od toga i potrazit neki jeftilen tv, mislio sam usparat koju kunu tj kupit samo DVB-T, iskoristit stari monitor i slozit neki TV/media player za vikendicu al sada ce me izac jos skuplje posto cu imat DVB-T viska.

Ne znam koliko je isplativo kupit neki rabljeni LCD TV preko njuske, ima ih za 300-400 kn al su godista oko 2005-2007 pa iskoristit taj DVB-T ili za 900 uzet neki 22" jeftilen novi TV
jaZey je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na