Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Memorije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.08.2014., 20:46   #1
barcode0000
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 83
Nadogradnja/kompatibilnost memorije - laptopi

Poštovanje...Interesira me mogu li staviti u laptop 2x1GB DDR2 memorije od 667 ili čak 800mhZ jer ova što je bila unutra je 2x512MB 533mhz, a na specifikacijama od laptopa piše upgradeable to 2048-MB 400/533 mhz...a 2x1Gb od 533 mhz ne mogu nigdje pronaći...Tako da bih molio malo pojašnjenja. Hvala vam, lijepi pozdrav.
barcode0000 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2014., 07:37   #2
emilblomsky
Premium
Moj komp
 
emilblomsky's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: karlovac
Postovi: 871
Citiraj:
Autor barcode0000 Pregled postova
Poštovanje...Interesira me mogu li staviti u laptop 2x1GB DDR2 memorije od 667 ili čak 800mhZ jer ova što je bila unutra je 2x512MB 533mhz, a na specifikacijama od laptopa piše upgradeable to 2048-MB 400/533 mhz...a 2x1Gb od 533 mhz ne mogu nigdje pronaći...Tako da bih molio malo pojašnjenja. Hvala vam, lijepi pozdrav.
Mozes ,samo mora biti ddr2,radit ce na 533mhz!
emilblomsky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.11.2014., 01:40   #3
memento
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: ZG
Postovi: 5
Koju RAM memoriju kupiti za laptop

Pozdrav,
trebam pomoć oko kupnje RAM memorije za laptop.
Posjedujem laptop HP Envy 17 1050ea točnije na hp.com link

Vidim da mi trenutno laptop pokazuje da imam 2GB rama a trebam imati 4, pa predpostavljam da je jedna pločica riknula...

Stoga kupujem novi ram, pošto je max 8GB, planiram uzeti nešto 2x4GB.
Zanima me koji brand uopće da uzmem,
gledao sam ovo, neznam da li je to dobro link

Molio bih Vas koji se razumijete u to da mi malo pomognete pri odabiru...

očekujem Vaš odgovor,
unaprijed hvala.
memento je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2014., 20:52   #4
memento
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: ZG
Postovi: 5
Nobody?
memento je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2014., 21:33   #5
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,088
Prije kupovine probaj stare metode:
- izvaditi obje vani
- očistiti kontakte
- sa memtestom testirati jednu po jednu
- ...

Evo ovdje kakva memorija ide unutra > http://www.datamemorysystems.com/dms...-17-1050ea.htm
http://www.mrmemory.co.uk/memory-ram...book/17-1050ea
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 10.06.2015., 18:11   #6
lujito
Premium
Moj komp
 
lujito's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Near
Postovi: 403
Laptop ne radi nakon ubacivanja nove memorije

Radi se o laptopi ACER 5742G - I5, 4GB DDR3 1333.

Memorija laptopa radi na 1333 MHz i jednom sam već dizao kapacitete sa 4 GB (2x2GB) na 6GB (1x2GB i 1x4GB)

Danas sam ubacio 2x4GB DDR3 memorije koja radi na 1600 MHz - Samsung.

Iako je matična u laptopu na 1333 MHz čitao sam da uglavnom mora raditi i kad se ubaci veće frekvencija, jednostavno radi na manjem taktu i to je to, međutim laptop ne daje sliku kad se pokrene sa novom memorijom, u nijednoj kombinaciji.

Imam li kakvih mogućnosti promjena nekih postavki? Pokušao sam u BIOS-u vidjeti što mogu podesiti međutim BIOS mi ne nudi apsolutno nikakve mogućnosti vezane za memoriju.

Zahvaljujem svima na eventualnoj pomoći.
lujito je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2015., 18:23   #7
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,088
- možda si stavio više memorije (kapacitet) nego je podržano na toj seriji
- kod laptopa obično nemaš pristup postavkama memorije kao kod mobo, rezultat vidiš, ili radi ili ne
- trebaš probati sa drugom memorijom, najlakše odmah u trgovini
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 10.06.2015., 18:24   #8
RascaL
Premium
Moj komp
 
RascaL's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Pula
Postovi: 316
Si pogledao da li procesor podržava tu memoriju? Najčešće je to problem kod mijenjanja memorije.

Kod nekih matičnih uspijeva trik sa stavljanjem prvo jednog keksa, međutim u većini slučajeva ovisi o procesoru.
RascaL je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2015., 18:33   #9
lujito
Premium
Moj komp
 
lujito's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Near
Postovi: 403
Nastavio sam dalje testirati i uspio doći do BSOD kad ubacim samo jednu pločicu u niži slot. BSOD pojevi se odmah kad krene dizati Windowse.

Znači, ne postoje neke mogućnosti, jednostavno nisu kompaktibilni i to je to?
lujito je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2015., 18:34   #10
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,088
Manje - više > da.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.06.2015., 20:15   #11
zlatko
Premium
Moj komp
 
zlatko's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: slavonac
Postovi: 383
KOMPATIBILNE
__________________
he,he
zlatko je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2015., 20:33   #12
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 763
Iako je više manje sve rečeno, taj lap podržava 8 GB RAM-a) pa te sigurno zeza brzina, ako imaš mogućnosti probaj ubaciti jedan 1333 modul i jedan 1600 modul pa vidi da li tako radi ili nabavi dva sporija modula

Probaj si još pogledati verzije BIOS-a koje su ti dostupne za taj model laptopa.. meni je recimo na HP-u BIOS F.60 smrdao drugi HDD koji mi je bio na mjestu optike (lap se bootao i radio ali se nije htio ugasiti ili ići u suspend). Stavljanjem BIOS-a F.50 sve radi OK.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2015., 20:44   #13
lujito
Premium
Moj komp
 
lujito's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Near
Postovi: 403
Nemam nikakvih dodatnih mogućnosti BIOS-a, kao što sam i napisao u prvom postu. Frekvencija matične ploče je 1333 MHz a kod RAM-a 1600. Postoji li neki drugi način spuštanja frekvencije na ploči osim preko BIOS-a koji nema nikakvih mogućnosti?
lujito je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 11:06   #14
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,291
Stvar je što si ti ubo DDR3L memoriju, a imaš vjerojatno stari proc koji neradi s tom memorijom. Vidiš ovo mućko L u nazivu. Treba ti klasična so-dimm memorija koja radi na 1.5V a ne ova mućka low voltage.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 11:36   #15
2XO
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Osijek-Zagreb
Postovi: 211
Laptop ne radi nakon ubacivanja nove memorije

A vrijedi i obrnuto, 1.5V memorije ne rade na ovim metroseksualnim-spasimo-planetu pločama s tih 0.15V razlike... Ko da nismo iovako dovoljno napaćen narod.
2XO je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 12:23   #16
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp
 
Doink the Clown's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Matulji - Rijeka
Postovi: 6,209
Napravi update biosa.
__________________

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 13:23   #17
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,291
Citiraj:
Autor 2XO Pregled postova
A vrijedi i obrnuto, 1.5V memorije ne rade na ovim metroseksualnim-spasimo-planetu pločama s tih 0.15V razlike... Ko da nismo iovako dovoljno napaćen narod.
Na nekim HP prijenosnicima radi, samo izbaci poruku dok se boota, a recimo toshiba se neće ni javit.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 22:21   #18
lujito
Premium
Moj komp
 
lujito's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Near
Postovi: 403
Bios je na zadnjoj verziji. Napravio sam sve, jednostavno nisu kompaktibilni i to je to.

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Napravi update biosa.
lujito je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2015., 09:36   #19
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,671
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Iako je više manje sve rečeno, taj lap podržava 8 GB RAM-a) pa te sigurno zeza brzina, ako imaš mogućnosti probaj ubaciti jedan 1333 modul i jedan 1600 modul pa vidi da li tako radi ili nabavi dva sporija modula

Probaj si još pogledati verzije BIOS-a koje su ti dostupne za taj model laptopa.. meni je recimo na HP-u BIOS F.60 smrdao drugi HDD koji mi je bio na mjestu optike (lap se bootao i radio ali se nije htio ugasiti ili ići u suspend). Stavljanjem BIOS-a F.50 sve radi OK.
http://forum.notebookreview.com/thre...utdown.655065/

Probat ovo za caddye na hp laptopima koji zezaju. Cak dosta caddya ima sad i mali prekidac na sebi bas zbog tog problematicnog pina.

Prva i druga generacija Core i procova radi samo s 1.5v, ivy radi najnormalnije sa ddr3L, ali obvezno svi moduli moraju biti ddr3L. Dok haswell hoce iskljucivo ddr3L. Isprobano sa par thinkpada t420, elitebooka 8440p, bog si ga pitaj kolko ivy bridge laptopa i haswella.
__________________

Šta te briga koje su specifikacije!!11

Lep je, mnogo je lep
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2016., 21:36   #20
SteveO
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Kod kuće.
Postovi: 104
HP 4730S ne podržava 8 GB memorije?

Uzeo u Protisu Kingstone DDR3 1600 MHz RAM za laptop, 8 Gb i mislim da je 1.35V ako je bitno. Stara memorija je Hynix 4 Gb, 10600, DDR3 i mislim da je 1,5V.

Vidim po specifikaciji da lap ne podrzava veci ram od 4Gb po slotu pa mi je uzaludno isprobavati kombinacije i ostalo glede voltaze i kojecega, to ne moze radit ? Probao sam ubacit takav RAM skupa sa mojim i BIOS pokazuje 12 Gb, u Win stoji 12Gb ali se lap retardira i vent puse kao lud i nekad proc zakuca na max. Uglavnom ne valja i lap je neupotrebljiv, cak proc bude u idle i RAM na 20% zauzeca a vent vrti kao lud i lap se ugrije.

Jel tu ima rjesenja ili taj 8 Gb ne ide nikako ? Ako neko treba dam taj ram za 250 kn da se ne patim sa povratom a ja sebi kupim od 4Gb.
SteveO je offline   Reply With Quote
Staro 30.05.2016., 22:20   #21
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,291
Pa eto, dobro si to pročitao u manualu.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2016., 05:56   #22
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 27,837
Još da si ga pročitao prije kupnje... Ne kažu uzalud RTFM.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2016., 08:06   #23
alengrosevic
Gefufna
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,281
a jesi li probao izvaditi tih starih 4gb i probati samo sa 8gb? Da li tako radi?
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 19:13   #24
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 27,837
Mogao si prije odgovaranja pogledati datum zadnjeg posta...
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2017., 19:36   #25
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 861
Vidiš da agresivno nabija postove
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na