Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Tableti
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 30.11.2016., 17:37   #1
henri_007
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 354
Talet i ruter se ne vole? Net jako spor

Nekidan kupio tablet i pojavio mi se sljedeći problem. Internet na tabletu je užasno spor ( u prosjeku 0,35 Mbps ). Probao sam se tabletom spojiti na poslu na wifi i dobijem brzinu od 3,95 Mbps ( od maksimalnih 4 ). Tako da sam otklonio sumnju da je tablet neispravan. Probao sam u ruteru mjenjati postavke ( ni sam nisam siguran koje ) ali bez uspjeha. Na mobitelu i laptopu normalno imam punu brzinu (20 Mbps).

Što bi mogao biti problem?

Tablet je: MyAudio Serie 9, a ruter: technicolor tc7200
henri_007 je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2016., 18:19   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,538
Po ovom indjanskom prevodu (vidi pro / contra komentare) > https://translate.google.com/transla...77&prev=search
izgleda da ima svakakve probleme sa WiFi i valjda default browserom.
U specs piše da ima relativno stari Android 4.0.3, 8GB ROM / 1 GB RAM = znači da treba dobro paziti šta se sve vrti da se "ne udavi".

E sad, šta napraviti ?
- vratit i uzet bolji uređaj
- probaj ugasit - upalit, ako tada WiFi proradi onda imaš potvrdu gore navedenog bisera
- vidi jeli pomaže gašenje / paljenje WiFi
- pitanje je jeli ima upgrade na noviji / bolji Android sa pratećim drajverima
- pogasit nepotrebno
- očistit cache
- ne koristit "njegov" browser nego instalirati Operu sa opcijom keširanja i fiktriranja (oboje treba uključiti)
- ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.11.2016., 18:35   #3
henri_007
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 354
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Po ovom indjanskom prevodu (vidi pro / contra komentare) > https://translate.google.com/transla...77&prev=search
izgleda da ima svakakve probleme sa WiFi i valjda default browserom.
U specs piše da ima relativno stari Android 4.0.3, 8GB ROM / 1 GB RAM = znači da treba dobro paziti šta se sve vrti da se "ne udavi".

E sad, šta napraviti ?
- vratit i uzet bolji uređaj
- probaj ugasit - upalit, ako tada WiFi proradi onda imaš potvrdu gore navedenog bisera
- vidi jeli pomaže gašenje / paljenje WiFi
- pitanje je jeli ima upgrade na noviji / bolji Android sa pratećim drajverima
- pogasit nepotrebno
- očistit cache
- ne koristit "njegov" browser nego instalirati Operu sa opcijom keširanja i fiktriranja (oboje treba uključiti)
- ...
Mislim da nije ništa od ovoga. Jer na poslu kada sam spojen na ovih 3,95Mbps sve radi ok. Je da je to sve usporeno zbog harvera takvog kakav je ali radi.

Čak i kada preko moba stavim hotspod dobijem ok brzinu.

Doma na svom ruteru ne mogu dobiti brzinu preko 0,35Mbps! Mjerim na način da je sve pogašeno jedino je upaljena aplikacija od speedtesta.
Probao sam paljenje/gašenje, resetiranje, vraćanje na tvorničke postavke. Ništa!

Ono što je meni zanimljivo da mi je ping 8ms ( kao i preko kompa ). Da postoji neki problem u komunikaciji tablet-ruter ping bi morao biti veći, jel tako?
henri_007 je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2016., 19:22   #4
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,538
OK, kako se ponaša neki drugi klijent (mob, lap) spojen na WiFi tog crnog Tehnocolora ?
Jesi li provjerio / manualno postavio "slobodni" radni kanal za WiFi u routeru ?

Kod određenih kombinacija uređaja bude problema sa tvorničkim forsiranjem TCP/IP v6 pa ga kao rješenje treba onemogućiti bilo na klijent bilo na router strani.

Ping prema routeru je jedno, a prema nekom serveru / servisu na Internetu je nešto drugo.
Speedtest bi trebao pokazati ovo drugo, zato je zgodno viditi rezultat prema različitim serverima.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2016., 21:54   #5
henri_007
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 354
Citiraj:
OK, kako se ponaša neki drugi klijent (mob, lap) spojen na WiFi tog crnog Tehnocolora ?
U prvom postu sam rekao, mob, laptop, tv. Svi bez ikakvih problema rade preko tog rutera

Citiraj:
Jesi li provjerio / manualno postavio "slobodni" radni kanal za WiFi u routeru ?
Jesam

Citiraj:
Kod određenih kombinacija uređaja bude problema sa tvorničkim forsiranjem TCP/IP v6 pa ga kao rješenje treba onemogućiti bilo na klijent bilo na router strani.
Ovo ću istražiti. Hvala!

Citiraj:
Ping prema routeru je jedno, a prema nekom serveru / servisu na Internetu je nešto drugo.
Speedtest bi trebao pokazati ovo drugo, zato je zgodno viditi rezultat prema različitim serverima.
Znam to. I ovo je ping koji javi speedtest tako da se radi o ovom drugom. To mi je doduše u cijeloj priči najčudnije
henri_007 je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2016., 22:25   #6
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,538
O ovom TCP/IP v6 i eventualno DNS - ovima smo govorili na par mjesta,
negdje na Mrežama i čini mi se u Android (mob).
Jesi probao ugasit - upalit tablet (baš ugasit a ne samo sleep) ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2016., 22:42   #7
henri_007
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 354
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Jesi probao ugasit - upalit tablet (baš ugasit a ne samo sleep) ?
Držim power tipku i onda potvrdim da želim ugasiti uređaj? Ili je to sleep?
henri_007 je online   Reply With Quote
Staro 30.11.2016., 22:45   #8
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,538
Da, to bi trebalo biti gašenje, barem do onog nivoa kojeg imaš kao user.
U svakom slučaju "dublje" nego pozatvarane aplikacije, zatamljen ekran tj. obični sleep.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2016., 13:03   #9
henri_007
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 354
Evo nakon tjedan dana igranja i istraživanja problem nije riješen

Uglavnom, sa ruterima ne radi tj. brzina je 0,35 Mbps. Probao sam jedno 5-6 različitih rutera. Jedino sa ovim na poslu dobijem 3,95Mbps ( od 4 moguća ).
Kada mobitel stavim kao hotspot onda radi normalno i dobijem 6-7Mbps.

Zašto ne voli rutere???
henri_007 je online   Reply With Quote
Staro 06.02.2018., 09:50   #10
Qvezbra
Premium
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 56
Pozdrav !
Sličan problem i ja imam.
Samsung galaxy tab S ne nalazi moju wi - fi mrežu. Tu i tamo nađe od susjeda ali moju nikako iako je prije bilo sve ok, spajao se normalno.
Probao sam ga vratit na tvorničke postavke ali ništa.
Mobitel mi je normalno spojen na taj wi - fi.
Što napraviti ?
Hvala
Qvezbra je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.02.2018., 09:59   #11
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,538
Koji router?
Jesi probao gore navedeno?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2018., 19:29   #12
Qvezbra
Premium
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 56
Router je Fritz box 7330. Nisam probao ništa ne kužim se u to. Više mobitela i jedan laptop je normalno spojeno jedino ovaj moj tablet zajebava. Da nije do njega nešto ?
Qvezbra je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2018., 21:07   #13
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,538
Možda da nađeš nekog lokalno sa iskustvom da ti pomogne?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2018., 22:14   #14
Qvezbra
Premium
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 56
Morat ću. Svejedno hvala.
Ali nije mi jasno prije je sve bilo ok a sad se neće spojit.
Qvezbra je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na