Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.08.2017., 21:39   #6631
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 669
Ne znam kakve vi (nezadovoljni) zidove imate (ili mobitele/laptope) ali ja signal svog TC-a imam i kad izađem iz zgrade i brzina koju dobijem tom prilikom je dobra za normalno korištenje (a živim na drugom katu i zgrada je stara pa ima debele vanjske zidove) tako da ako su brzine koje imate u stanovima na par metara udaljenosti od TC-a katastrofalno loše uzrok nije isključivo u TC-u već i ostatku, odnosno hardveru i softveru.
__________________


ThinkPad X220

Intel i5-2520M

8 GB RAM

SSD SanDisk Z400 256 GB

12.5" (1366x768)

Intel HD 3000

Ubuntu 16.04.01 64 bit





ThinkPad T430

Intel i5-3320M

8 GB RAM

SSD Intel 1500 Pro 240 GB

14" (1600x900)

Intel HD 4000

Pop_OS by System76




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 10:20   #6632
tomislav_sb
Premium
Moj komp
 
tomislav_sb's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb <=> Slavonski Brod
Postovi: 160
Ima netko problema s download brzinom u Novom Zagrebu?
Već dva dana mi je download oko 20Mbps, upload 15Mbps a ping oko 5.
Imam 120/15 paket. Zvao službu za korisnike, izgleda im sve uredno.
Ovo je status TC-a:

Startup Procedure
Procedure Status Comment
Acquire Downstream Channel Locked
Connectivity State OK Operational
Boot State OK Operational
Configuration File OK
Security Enabled BPI+

Downstream Channel
Channel Lock Status Modulation Channel ID Symbol Rate Frequency Power SNR
1 Locked QAM256 12 6952000 0.1 dBmV 40.4 dB
2 Locked QAM256 19 6952000 -5.8 dBmV 38.0 dB
3 Locked QAM256 20 6952000 -6.7 dBmV 38.2 dB
4 Locked QAM256 21 6952000 -7.1 dBmV 38.4 dB
5 Locked QAM256 22 6952000 -7.4 dBmV 38.4 dB
6 Locked QAM256 23 6952000 -7.6 dBmV 35.9 dB
7 Locked QAM256 24 6952000 -8.1 dBmV 37.0 dB
8 Not Locked Unknown 0 Unknown 0.0 dBmV 0.0 dB

Upstream Channel
Channel Lock Status Modulation Channel ID Symbol Rate Frequency Power
1 Locked QAM64 5 5120 Ksym/sec 53.5 dBmV
2 Locked QAM64 6 5120 Ksym/sec 53.5 dBmV
3 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0.0 dBmV
4 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0.0 dBmV
tomislav_sb je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 10:32   #6633
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 669
NZ (Trnsko) - u zadnja dva dana nisam uočio probleme sa brzinom downloada, ali sam uočio probleme web stranicama koje su iza cloudflare servisa kao i sa google servisima/uslugama jučer prijepodne (što nije u vezi sa B.Netom).
__________________


ThinkPad X220

Intel i5-2520M

8 GB RAM

SSD SanDisk Z400 256 GB

12.5" (1366x768)

Intel HD 3000

Ubuntu 16.04.01 64 bit





ThinkPad T430

Intel i5-3320M

8 GB RAM

SSD Intel 1500 Pro 240 GB

14" (1600x900)

Intel HD 4000

Pop_OS by System76




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 10:46   #6634
tomislav_sb
Premium
Moj komp
 
tomislav_sb's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb <=> Slavonski Brod
Postovi: 160
Čudna situacija jer je signal u routeru dobar. Mjereno je naravno na žici.
Bio je ugašen dva tjedna dok sam bio na godišnjem i isključen iz struje tako da mogu isključiti nekakav kvar na njemu obzirom da je bilo sve ok prije gašenja.
tomislav_sb je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 23:58   #6635
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 538
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 01:25   #6636
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 669
Nek' na računu piše i Derek "Del Boy" Trotter ako žele, ali nek' mi ne diraju opremu
__________________


ThinkPad X220

Intel i5-2520M

8 GB RAM

SSD SanDisk Z400 256 GB

12.5" (1366x768)

Intel HD 3000

Ubuntu 16.04.01 64 bit





ThinkPad T430

Intel i5-3320M

8 GB RAM

SSD Intel 1500 Pro 240 GB

14" (1600x900)

Intel HD 4000

Pop_OS by System76




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 10:04   #6637
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 538
To su se nadali i oni u Amisu, a vidiš da će ipak ići i promjena opreme.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 10:21   #6638
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 552
Da kod Amisa, promjenu opreme ili dodavanje, ali samo u "vrlo rijetkim situacijama" kome ce trebati promjeniti ili dopuniti opremu, ne svima.

E sad kad do toga dodje na B.net-u, oce li povlaciti silom stare TTC prijemnike sa karticama vidjet cemo, na to je @bertone aludirao.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 17:28   #6639
Totoro
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 55
Nego, jedno drugo pitanje vezano za b.net. točnije, njihovu uslugu televizije. Oni dakle imaju sve kanale na jednoj listi, i ako čovjek želi može napraviti svoju listu favorit kanala. I može, dok je radi, poredati kanale kako želi.

No što ako želim pristupiti postojećoj listi i editirati je? Nikako ne kužim gdje je opcija za editiranje...
Totoro je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 17:42   #6640
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 669
@Totoro, mislim (samo mislim) da bi trebao napisati koji njihov uređaj koristiš jer vjerojatno među njima postoje razlike. Ja nemam tih problema jer si kanale sam posložim u TV-u nakon skeniranja (još jedna prednost kartice) pa ti nemrem pomoći.
__________________


ThinkPad X220

Intel i5-2520M

8 GB RAM

SSD SanDisk Z400 256 GB

12.5" (1366x768)

Intel HD 3000

Ubuntu 16.04.01 64 bit





ThinkPad T430

Intel i5-3320M

8 GB RAM

SSD Intel 1500 Pro 240 GB

14" (1600x900)

Intel HD 4000

Pop_OS by System76




bertone je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 18:49   #6641
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 538
Citiraj:
Autor Totoro Pregled postova
Nego, jedno drugo pitanje vezano za b.net. točnije, njihovu uslugu televizije. Oni dakle imaju sve kanale na jednoj listi, i ako čovjek želi može napraviti svoju listu favorit kanala. I može, dok je radi, poredati kanale kako želi.

No što ako želim pristupiti postojećoj listi i editirati je? Nikako ne kužim gdje je opcija za editiranje...
Meni-Postavke-Korisničke postavke-Favoriti- izaberi svoje favorite- Uredi
I to je to.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 19:07   #6642
Ladytron25
Glazba, auti, itd :D
 
Ladytron25's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Zg- Kvatrić
Postovi: 30
Kaj vas muci oko signala?
Ladytron25 je online   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 21:36   #6643
Totoro
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 55
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
@Totoro, mislim (samo mislim) da bi trebao napisati koji njihov uređaj koristiš jer vjerojatno među njima postoje razlike. Ja nemam tih problema jer si kanale sam posložim u TV-u nakon skeniranja (još jedna prednost kartice) pa ti nemrem pomoći.

Sorry, imaš pravo. Kaon vm1200.

edit:

Citiraj:
Meni-Postavke-Korisničke postavke-Favoriti- izaberi svoje favorite- Uredi
Hvala. Bio sam gledao na skroz drugom mjestu, na favoritima van korisnickih postavki.
Totoro je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 03:08   #6644
talentiranus
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2017
Lokacija: Zg
Postovi: 1
Evo mali insight, s obzirom na to da mi i kolega ima problema.

Wifi na tc7200 nije bajan, 120mbps nije za ocekivati nikako. Konstantno stelanje kanala, reboot modema i tako u nedogled.

Garancija je jedino na lan sto moras povuc od 100-120mbps obavezno, uz uvjet da je to jedini uredaj spojen gore (tako veli hakom).

Max ds preko wifi na tc700 sto sam svjedocio je bilo 90 i neka sica mbps, no korisnik je mjerio sa novom s8 ako se ne varam i to je bilo u idealnim uvjetima gdje nije bilo susjednih ap-ova u njegovom dometu.

Najbolje rjesenje je nabaviti dlink ap iza tc7200 i preko njega pustiti wifi te za to mogu garantirati; svi problemi ce nestati.

Alternativna opcija je pricekati na skori fw update tc7200, no sto je sigurno sigurno... dlink majka.

Pozdrav!
talentiranus je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 07:54   #6645
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
Eto prvo pa muško
Sorry al ima bar 20 - 30 stranica (od kad je u ponudi tih 120 Mbps), da smo zaključili / predložili da se WiFi dio posla prebaci na neki drugi noviji AP / Router ako se želi "potegnuti" ta brzina bežično.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 08:32   #6646
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 561
eto ljudi nikako da svate da postoji više "N" standarda 150,300,450 i 600 (i da realna brzina je otprilike na pola od deklarirane),i da chipovi različito koštaju nije velika razlika ali se sumira na količinu,a kod nas nema ni slova u zakonu o tome da bi i bežično trebao dobiti plačeno,nego ti đođe kao wifi poklon od operatera ,a poklonu se negleda u zube,pa eto tko hoće dobiti više od 100 prvi dućan i ubost router,ako ništa drugo onda radi mira u vlastitom živćanom sustavu.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:35   #6647
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Croatia
Postovi: 538
Citiraj:
Autor Totoro Pregled postova
Sorry, imaš pravo. Kaon vm1200.

Hvala. Bio sam gledao na skroz drugom mjestu, na favoritima van korisnickih postavki.
Nije bitno koji je uređaj, jer je sučelje isto na svima ( Albisi i Kaon).
Molim. Tu smo da pomognemo,ako znamo i možemo.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:02   #6648
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
Tako je ! (kolega Stipest)
"Povikaše seljaci i ostadoše bez gača" (poznati citat)
Nikky je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na