Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.09.2007., 19:17   #1
panisher20
Premium
Moj komp
 
panisher20's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 923
Savjeti za nadogradnju

pozdrav
kupio sam navedenu plocu,polovnu i tip mi nije dao drivere za nju jer je nije ni imao pa me je zanimalo koji bi driveri bili najbolji i gdje ih skinutu
hvala unaprijed!
panisher20 je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2007., 19:33   #2
Dizel
3.14zda ®
Moj komp
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,281
Odes na intelovu stranicu i skines chipset drivere, jednostavno do jaja
__________________

QuadCore Intel i3-8100
Gigabyte H310 MBO
8GB DDR4 Transcend
Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce
Kingston 240GB SSD
Dell U24 monitor
Sharkoon AM5 Case
Corsair 400W PSU




Core2 Quad 8400 @2.66GHz
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Kingstom 240GB SSD
Sapphire Pulse RX560
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 225 LCD/TV
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Lenovo X1 Extreme

QuadCore Intel i5-8300H CPU @ 2.30GHz
8GB DDR4 Samsung
240GB Samsung
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Max-Q





HexaCore Intel i5-9400F
MSI B360I Gaming PRO AC ITX MBO
8GB DDR4 Transcend
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB
Patriot Burst 240GB SSD
Dell U24 monitor
Thermaltake Core V1 case
LC Power 650W PSU



Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.09.2007., 19:44   #3
panisher20
Premium
Moj komp
 
panisher20's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 923
e hvala Dizel
panisher20 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 12:20   #4
panisher20
Premium
Moj komp
 
panisher20's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 923
e decki imam jedan veliki problem kupio sam navedenu plocu stavio u komp i kad ga dizem nezeli uci u bios kad pokusavam komp mi se sbrejka,a normalno ude u windowse jel zna ko do cega je to
panisher20 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 12:35   #5
panisher20
Premium
Moj komp
 
panisher20's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 923
i kad mi se dize sustav uopce nema slike od maticne i od procesora
sve crno onda se pojavi windows xp ucitavanje pa ude
ali nemogu u bios i nema mi slike
kad sam imao prijasnju konfiguraciju bila je slika od ABITOVE ploce a sad kad imam ovo nemam ako mi neko moze pomoci!!!
panisher20 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2007., 06:21   #6
Xenomorph
Arroyo settler
Moj komp
 
Xenomorph's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: .::Zagreb::.
Postovi: 313
Probaj malo više puta stisnuti tipku F2(ulaz u bios) meni je na jednom biosu neznam koji broj isto takav problem.Sada to više nemam.Meni je pomoglo
__________________


Xenomorph je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2007., 08:27   #7
tor
Administrator
Moj komp
 
tor's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Sesvete
Postovi: 15,727
I što znači "zbrejka"? Jesi napravio clear COMOS?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2007., 09:32   #8
panisher20
Premium
Moj komp
 
panisher20's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 923
pa zbrejka se(zamrzne mi se komp), probo sam vise puta stisnuti F2 ali opet ista stvar
panisher20 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2007., 19:11   #9
Xenomorph
Arroyo settler
Moj komp
 
Xenomorph's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: .::Zagreb::.
Postovi: 313
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
I što znači "zbrejka"? Jesi napravio clear COMOS?
Slažem se s Torom.Probaj to.
__________________


Xenomorph je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 15:08   #10
svele
Premium
Moj komp
 
svele's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 25
Savjeti za nadogradnju

preporuka i savjet dali uzet socket 1156 ili socket 1366 ili ostat na istom "moj kompjuter"
__________________
Dobar tek
svele je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 26.09.2009., 15:18   #11
Majo
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb,Dubrava
Postovi: 2,280
Ostat pri svome...!
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 16:27   #12
DomagojX
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb/Sesvete
Postovi: 1,307
ak već uzimaš uzmi i7
DomagojX je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 16:33   #13
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor svele Pregled postova
preporuka i savjet dali uzet socket 1156 ili socket 1366 ili ostat na istom "moj kompjuter"
za početak reci nama koji je razlog prelaska na novu platformu
za što ti prvenstveno to komp treba a da je q6600 spor

dalje Core i7 postoji u LGA1156 tj Lynnfield verziji (Core i7 800 serija) i LGA1366 tj Bloomfield verziji (Core i7 900 serija)

IMHO LGA1366 je preskupa i jedini bonus je Triple Channel od kojeg i nemaš neke koristi. Mana je visoka cijena ploča, velika potrošnja (130W TDP) i zagrijavanje procesora

Lynnfield je mnogo bolja solucija jer je jeftinija, hladnija i mnogo manje troši (95W TDP) a i sam memorijski kontroler je bolji nego Bloomfieldov pa su i rezultati protoka podataka nešto bolji iako podržava ''samo'' Dual Channel

Core i5 vs Core i7 u LGA1156 varijanti se međusobno razlikuju u samo jednoj stvari a to je Hyper Threading
Ako nemaš potrebe za HT-om uzmi Core i5 procesor koji je osjetno jeftiniji


Citiraj:
Autor DomagojX Pregled postova
ak već uzimaš uzmi i7
razlog?
koji i7?
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 17:05   #14
thedream
Banned
Moj komp
 
thedream's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb ( Šibenik )
Postovi: 5,456
Možemo li govoriti da je razlika TC i DC,kao i DC i Single Channel?
Dakle neprimjetna prosječnom korisniku.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 17:08   #15
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
da, time da Lyynfield ima nešto bolji mem kontroler pa razlike nema ili je čak na strani Lynnfielda
no to je sve mjerljivo u Everestu i sl.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 21:34   #16
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,691
ako bi sad isao sta mjenjati onda bi isao na i7 1156 ver .

doduse ja bi na tvome mjestu to napravio za cca 6mjeseci
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 22:40   #17
svele
Premium
Moj komp
 
svele's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 25
Malo mi je mat u k... i trebalo bi je promjenit jos radi ali ju je malo grom opekao. Ne planiram nis kupovat do pocetka sljedece godine jednostavno pitan jer nisam naisao na ni jednu detaljniju temu o socket 1156 i socket 1366.
__________________
Dobar tek
svele je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 22:48   #18
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
da u ovih 11 stranica fakat nema niš vezano za LGA1366
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2009., 09:52   #19
mr. unstoppable
...nobody fucks with me
Moj komp
 
mr. unstoppable's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 11
Ja bi nekak rađe uzel i5, jer manje trosi, manje se grije, a i nije neka razlika izmedju njega i i7 sto cemo mi osjetit tako jako, al' nas novcanik bude

Al' ja ne kuzim kaj opce mjenjas tu konfu, pa zakon ti je! Q6600 odličan procesor, također kao i tvoja grafička. Radje promjeni konfu za 1 godinu ne sad! To ti je moj prijedlog, al' ti napravi kak ti oš! Uživaj.
__________________
_Da je život lijep, nebi se rodili plačući_
mr. unstoppable je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2009., 14:23   #20
aard
Premium
Moj komp
 
aard's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 119
Nemoj mjenjat, nis ne fali Q6600

Inace, sto se tice izbora i5 ili i7, i7 na 1156 se ne isplati u odnosu na 1366 verziju (pri trenutnim cijenama).
A kod izbora izmedju i5 i Nehalema, najbolje se ravnati po pitanju grafike. Ako kanis vrtiti SLI ili Crossfire, uzmi Nehalem. Ako ne, onda i5. Razlog je integrirani PCI-E kontroler u Lynnfieldu koji ima samo 16 laneova, za razliku od X58 chipseta koji se bolje ponasa u multi-GPU slucajevima
Druga stvar bi bilo koliko memorije trebas. Racunaj da vecina X58 ploca podrzava 6 modula, dakle 12 GB rama nije problem. S druge strane, P55 ima samo 4 utora, tako da je 8 GB rama maksimum, posto 4 GB modula prakticki i nema za naci, barem ne za normalne novce
aard je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2009., 14:38   #21
danc00
Why so serious
Moj komp
 
danc00's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Krapinske Toplice / Zagreb
Postovi: 3,406
Citiraj:
Autor aard Pregled postova
Nemoj mjenjat, nis ne fali Q6600

Inace, sto se tice izbora i5 ili i7, i7 na 1156 se ne isplati u odnosu na 1366 verziju (pri trenutnim cijenama).
A kod izbora izmedju i5 i Nehalema, najbolje se ravnati po pitanju grafike. Ako kanis vrtiti SLI ili Crossfire, uzmi Nehalem. Ako ne, onda i5. Razlog je integrirani PCI-E kontroler u Lynnfieldu koji ima samo 16 laneova, za razliku od X58 chipseta koji se bolje ponasa u multi-GPU slucajevima
Druga stvar bi bilo koliko memorije trebas. Racunaj da vecina X58 ploca podrzava 6 modula, dakle 12 GB rama nije problem. S druge strane, P55 ima samo 4 utora, tako da je 8 GB rama maksimum, posto 4 GB modula prakticki i nema za naci, barem ne za normalne novce
kak si to zaključil?
__________________
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2009., 14:40   #22
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor aard Pregled postova
Inace, sto se tice izbora i5 ili i7, i7 na 1156 se ne isplati u odnosu na 1366 verziju (pri trenutnim cijenama).
Jok, LGA1366 nije isplativiji zbog cijena matičnih ploča a nije ni bolji izbor jer su Lynnfield i7 procesori brži, hladniji i mnogo manje troše. Brži su prvenstveno što im Turbo Boost bolje funkcionira zbog mnogo nižeg TDP-a
Radije bi uzeo i7 860 nego i7 920.

Citiraj:
Autor aard Pregled postova
A kod izbora izmedju i5 i Nehalema, najbolje se ravnati po pitanju grafike. Ako kanis vrtiti SLI ili Crossfire, uzmi Nehalem.
I Bloomfield i Lynnfield su Nehalem arhitektura

Citiraj:
Autor aard Pregled postova
Ako ne, onda i5. Razlog je integrirani PCI-E kontroler u Lynnfieldu koji ima samo 16 laneova, za razliku od X58 chipseta koji se bolje ponasa u multi-GPU slucajevima
To jest mana no nije pretjerano osjetna, jer se razlika x16 + x16 vs x8 + x8 malo osjeti. Tak da to nije neki razlog zašto bi išao uzet skuplju i rastrošniju platformu

Citiraj:
Autor aard Pregled postova
Druga stvar bi bilo koliko memorije trebas. Racunaj da vecina X58 ploca podrzava 6 modula, dakle 12 GB rama nije problem. S druge strane, P55 ima samo 4 utora, tako da je 8 GB rama maksimum, posto 4 GB modula prakticki i nema za naci, barem ne za normalne novce
LGA1156 ploče nude podršku do 16GB memorije.
Kome treba više od 8GB taj ima novaca i nabaviti će 4GB module. A postoji i Gigabyte P55-UD6 ploča koja nudi 6 DDR3 DIMM utora (iako podržava max 16GB memorije)
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 10:04   #23
ehohr
Premium
Moj komp
 
ehohr's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 348
Ok jedno laicko pitanje, gdje je problem u potrosnji proca? Mislim ja sam uzeo i7 prije 2 mjeseca skoro i sad mi nije jasno osim grijanja gdje je problem sto i7 trosi 35W vise ako je napajanje adekvatno?
ehohr je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 10:11   #24
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
osim u zagrijavanju (što nije mala stvar) razlika je u računu za struju koji plaćaš (ti ili tvoji starci), naprezanju regulacije napona na matičnoj ploči i potrebi za skupljim elementima, mogućnosti overclockinga...

tih 35W ti izgleda malo no to je oko 37% veći TDP
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 10:21   #25
ehohr
Premium
Moj komp
 
ehohr's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 348
Znaci realno, tih 400-500 kuna za razliku i5/i7 placa samo za triple channel koji na nekim memorijskim testovima cak dobije losije rezulatet od dual channella
ehohr je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 10:33   #26
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
napisao sam gore što su glavne razlike Bloomfielad i Lynnfield jezgre
u principu da, korisnik će najprije zapet za TC i bolju PCIe propusnost no u stvarnosti od toga neće imat neke koristi
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 14:11   #27
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
Neznam što si toliko zapeo za taj 1156 socket. Nije više niti i7 920 + X58 kombinacija tako skupa. Sasvim solidna EX58-UD3R se može dobiti za ~1200kn i procesor ispod 2k kn.
1156 se jedino isplati ako se uzima i5 750-ica, za sve ostalo 1136 je po meni bolji izbor.
D0 revizije 920-ica sa skoro pa stock naponom rade na 4GHz što sa trenutnim revizijama i7 procesora za 1156 nećeš postići. Čitam malo po XS-u i ljudima za iznad 3.7GHz treba i po 1.4V (naravno, sve ovisi od primjerka do primjerka, no većina ih je oko 1.35V i više) na 860-icama da bi mogli stabilno vrtiti procesore.
maX je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 14:21   #28
thedream
Banned
Moj komp
 
thedream's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Zagreb ( Šibenik )
Postovi: 5,456
Mene zanima samo trend praćenja računa za struju i dežurna dušebriga za okoliš,kako 85+ eff. napajanja tako i štednje na komponentama,ideš kupit komp od 5 000kn bez monitora,i to minimum,a brine te 50kn veći račun mjesečno.

Mislim da je to djetinjasto,ja osobno nemam ništa protiv nijednog ali me isto tako zanima ponekad wolv-ovo forsiranje 1156 sockela,ljudi koji manje znaju od njega - a već su kupili 1366,mogli bi pasti u depresiju a to ne želimo.
Nismo psihijatrijska ustanova,i dečko gore s pravom reagira,kupio je i7 920,i šta - krivo kupio?!

Ali fascinira me,ma kakvih 50kn..i to sam previše rekao,20,30kn veći račun za struju mjesečno. Pa nema elektranu u kompu ako ima 920 i TC kvragu.

Grafičke kartice su danas u 90% mid/high izvedbi veći potrošači od proceva, pa se svejedno oduševljavamo njima.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 14:28   #29
maX
Banned
Moj komp
 
maX's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: tu negdi uku Varaždina
Postovi: 7,323
I opet, ako gledamo i7 920 D0 sa skoro pa stock naponom na 4GHz te i7 860 sa 1.35V ili više na 4GHz, potrošnja je otprilike ista... Činjenica jest da će 1366 socket ostati high end i da se ne griješi sa kupnjom tog socketa. Evo, za moju Bloodrage već ima G29 BIOS sa podrškom za i9 Gulftown procesore
maX je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2009., 14:35   #30
Momir
Premium
Moj komp
 
Momir's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,002
Po mom je LGA 1156 promasaj, jednostavno, kao sto max kaze, i7 920 + x58 nisu toliko skuplji. U oba slucaja trebas DDR3, a i za stariju platformu (LGA 1366) su najavljeni mocniji procesori.

Jednostavno cijela ta prica poslje LGA775 je smijesna, obicnim smrtnicima je bilo koji Q (bilo LGA775 ili AM2) cisto dovoljan za bilo koje igre i ostale stvari, u biti u igrama i7 nije nis posebno brzi.

A oni koji STVARNO trebaju nesto vise neznam zasto bi isli na ista drugo osim LGA1366, jer za tu platformu su najavljeni jaci procesori sa 6 jezgri. Pa jednostavnije im je u skoroj buducnosti zamjeniti samo procesor, a ne cijelu platformu. A i cisto sumljam da ce ti novi procesori biti samo stari sa dodatne 2 jezgre, ocito ce se poraditi i na njihovom mem kontroleru i ostalim dijelovima.
Momir je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na