Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.09.2015., 15:29   #151
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp
 
Ivo_Strojnica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,508
Bog,
Situacija je sljedeća:
Imam t-com router, kojem je isključen WLAN, a na njega je spojen Unifi AP, koji baca WLAN po kući.

Imam edimax BR-6428nC koji želim koristiti kao repeater.
U sebi edimax ima ugrađenu opciju za repeater mode, pa sam to iskoristija. Upisa sam ime mreze, password, naziv mreze koji ce edimax odasiljati i to je to.

E sad:
ako se prvo spojim na AP (Unifi), odmah disconnectam i spojim potom na Edimax, internet preko mreze na edimaxu radi.

Ako se dugo vremena ne spajam na mrezu, pa se idem direktno spojiti na Edimax (ne spajam se na AP), nece mi se spoji (ne dohvati IP adresu).
Zna li netko mozda u cemu je problem i kako to riješiti?
__________________
"Who is your daddy and what does he do?"
Ivo_Strojnica je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 15:51   #152
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Fali ti podataka:
- jesi uredno postavio ip adrese u ap i "Repeteru"
- koji uređaj odrađuje DHCP Server
- šta i kako si postavio u Edimax - u vezano za ip adrese i sl., za wireless dio nije sad bitno

Ovako na pamet ne prolazi DHCP zahtjev sa Edimax - a prema gl. routeru.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.09.2015., 20:15   #153
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp
 
Ivo_Strojnica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,508
nisam uredno postavio IP adrese u AP-u i "Repeateru", tocnije ne znam sto trebam postaviti.
AP je dodijelio ip adresu 192.168.1.2 Repeateru.

Na AP je slozen DHCP jer se i na njega spajaju razni uredjaji.

Na Repeateru je isto DHCP upaljen jer se i na njega spajaju uredjaji.

Na edimaxu sam postavio:
IP adress: 192.168.1.3 (na nju se spajam kad idem administrirati)
subnet: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1
DNS Adress 1: 192.168.1.1 (ovo iz nekog razloga moram napisati)

E sad, AP se spaja na t-comov router, koji isto ima upaljen DHCP, što znaci da je nesto viska.
Da iskljucim DHCP na AP-u i repeateru, pa prepustim da to radi t-comov router? kako to sloziti uopće?
__________________
"Who is your daddy and what does he do?"

Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 06.09.2015. u 20:21.
Ivo_Strojnica je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 22:52   #154
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,972
Mozes, ako se na svaki router posebno spajaju uredjaji, ostavit sva tri DHCP servera ukljucena samo se NE SMIJU preklapati adrese; dakle na prvom stavis DHCP podrucje od 192.168.1.50 do 192.168.1.100, na drugom u nizu stavis DHCP podrucje od 192.168.1.101 do 192.168.1.150, a na trecem od 192.168.1.151 do 192.168.1.200.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2015., 23:40   #155
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Mada je pravilo, zbog drugih stvari / detalja, samo jedan DHCP Server za jedan mrežni segment.
U ovom njegovom slučaju, nekad je dovoljno manualno definirati DNS servere, DNS1 stavi ip gl. routera, tako "indirektno" stvar profunkcionira.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2015., 16:44   #156
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp
 
Ivo_Strojnica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,508
Prodano, tako cu sloziti, pa javim kako je proslo.
Hvala na savjetima.
__________________
"Who is your daddy and what does he do?"
Ivo_Strojnica je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2015., 19:45   #157
andy91
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: BJ/ZG
Postovi: 5
Ja sam za pojačavanje wifi signala uzeo Tenda repeater s Aliexpressa za 15$
Prezadovoljan
andy91 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2015., 20:40   #158
imaticx
Default
Moj komp
 
imaticx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 1,257
Citiraj:
Autor andy91 Pregled postova
Ja sam za pojačavanje wifi signala uzeo Tenda repeater s Aliexpressa za 15$
Prezadovoljan
Moze link? Ima samo jedan jedini
__________________
imaticx je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2015., 20:43   #159
andy91
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: BJ/ZG
Postovi: 5
Nešto krivo gledaš. Pun ih je ebay i aliexpress, samo su na aliexpressu jeftiniji..

http://m.aliexpress.com/item/3233607...bilesitedetail
andy91 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2015., 22:34   #160
imaticx
Default
Moj komp
 
imaticx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Požega
Postovi: 1,257
Ma sad sam nasao. Kad upisem tenda onda mi ne nalazi nista,nego sam upisao wireless repeater i nasao je

thx
__________________
imaticx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.09.2015., 16:08   #161
VAIO
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
WIFI problem

Pozdrav svima i odmah pitanje,

Imam Iskon internet i nedavno prešao sa brzine 10/0.5 na 20/5 MBps.
Dali mi Zyxel VMG5313-BxA umjesto dosadašnjeg Siemens Gigaset SX 763.
Veza od rutera prema Iskonu je znala svakih nekoliko (ca 5-6) dana nestat i taj bi problem riješio isključivanjem i uključivanjem rutera iz struje. Na to sam se nažalost navikao i to nije problem o kojem pišem. Svi uređaji u kući spojeni na WIFI su radili ispravno na Gigasetu. Doma imamo android mobitel, android TV, iPhone, iPad, Windows phone, PC, MacBook... nema što nema . Sve to bežižno spojeno na rutera i sve je radilo 5-6 dana dok nebi morao napraviti to isključivanje/uključivanje u struju.

Sad, kad sam dobio taj Zyxel, veza od rutera prema Iskonu je (navodno) i dalje stabilna, tako bar oni tvrde i lampica koja svijetli zeleno to potvrđuje, ali... WIFI je sad toliko loš da cijelo vrijeme trčim od uređaja do uređaja i nikako da svi rade kao i ranije. WIFI je uključen ali uređaji nemaju stalnu vezu s internetom. Povremeno rade pa se veza ponovo gubi i tako non-stop. Nisam stručnjak već običan korisnik koji mora sam riješiti problem jer kad god nazovem Iskon oni samo registriraju ono što im ispričam. Flashali su novi firmware, resetirali kod sebe i ja kod sebe, mijenjali kanale da se ne preklapaju sa susjedstvom jer navodno viši kanali ne podržavaju rad Appleovih uređaja... ništa nije pomoglo. Ne znam, možda je moja jedinica u kvaru, nemam drugi ruter pa da probam. Zanima me ima li netko nešto slično ili bar savjet što da napravim pa da se taj WIFI problem riješi?

Zaboravio sam napomenut da imam na mreži spojen jedan TP-Link Universal Wireless N Range Extender. (By the way, imam i jedan TP-Link portable 3G/3.75G wireless ruter koji koristim samo kad idem na put, po hotelima i taj radi super. Nažalost njega mislim da ne mogu koristit doma jer navodno na ovoj usluzi mora biti VDSL a ne bilo kakav uređaj).
Mjerio sam brzinu i ispada da je download oko 16-17 dok je upload jedva 2 MBps. Vele da su žice do parica pre duge i da upload neće ići preko 2.

Eto... ako ima neka dobra duša da mi prosvijetli znanje i pomogne bit ću joj jako zahvalan.
VAIO je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2015., 18:17   #162
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Amo po redu,

ovo za reboot SX763 svako x dana je poznati feature, razloga ima više al sad nije bitno ...

u vezi tvog problema prvo treba utvrditi par stvari / detalja:
- uzmi laptop (može i taj MacBook), spoji se žično (Lan) na router i vidi kakva je situacija sa vezom prema internetu,
tako ćeš potvrditi gore navedenih 16/2 (nazivno 20/5 MBps)

- na MacBook instaliraj inSSIDer, postoji verzija za OS-X,
ovaj "TP-Link Universal Wireless N Range Extender" isključi, njega ćemo rješavati kasnije,
napravi skicu prostora / stana i na xy mjesta zabilježi intetitet wifi signala kojeg dobivaš od Zyxel - a, isto tako zabilježi kanal na kojem nema "susjeda" ili je nivo njihovog signala minimalan

- napiši punu oznaku ovog "TP-Link Universal Wireless N Range Extender" - a da vidimo o ćemu se radi

- prije nego negdje upload - aš negdje gornju skicu označi poziciju gl. routera i lokacije klijenata

- vidi jeli možeš provući lan kabel od gl. routera prema prostoru gdje ti je većina klijenata odnosno gdje je nivo wifi signala loš

Kad ovo odradiš možemo dalje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 14:26   #163
VAIO
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Pustio sam da prođe dva dana pa da vidimo rezultat...
Naime, isključio sam taj TP-LINK Range Extender jer sam htio provjeriti kako će raditi WIFI bez njega. Gle čuda, nakon prvih 24 sata niti jedan uređaj nije ispadao s veze. Doduše, signal je bio slabiji dva kata niže ali je sve bilo OK. Drugi dan sam ponovo uključio taj Extender i sad nakon 24 sata i dalje sve radi normalno bez ispada. Vjerojatno postoji objašnjenje ali meni nije poznato. Meni je važno da radi OK.

Ja sam se ranije već spajao mrežnim kablom na ruter i to radi bez greške. Samo je WIFI bio problem cijelo vrijeme. Kad sam bio spojen mrežnim kablom, izmjerena brzina je bila od 16 do 17 u downloadu i do 2 u uploadu. Isto mi je pokazivalo i na Androidu. Nije bilo razlike u rezultatu. Išao sam na nekoliko stranica to provjeriti.

Pokušao sam pronači free verziju inSSIDera za OSX ali nije bilo. (mogu je i kupiti ali mi se činilo da ju ionako neću previše razumijet. Pogledao sam malo o tom programu i čini se previše profi za moju razinu znanja. Ono što imam od ranije je aplikacija na Androidu koja mi pokazuje sve mreže u okolini i na kojim su kanalima. Tako bih znao na koji kanal staviti svoj ruter, ali to vide i u Iskonu koliko znam. Micao sam to ali nije bilo neke razlike, bar ne primjetne. Sorry što sam tu podbacio ali teško mi je baš sve razumijeti. Radije bih počastio vinom i hranom nekog tko to ima u malom prstu.

Moj stan je prilično monovolumenski i nema previše zidova. Signal je svuda uredan. Prijašnji ruter (Gigaset) je odrađivao taj posao dobro i ne vjerujem da je bio po ičemu bolji od ovog. Dobro, možda snaga antene nije ista ali ni ne znam na koji način pojačati signal ako bi se dalo. DD-WRT nisam ni vidio da postoji za ovaj ruter koji imam, no i trebalo bi se i nekako zaštit od Iskonovog flešanja ubuduće ako bi to i napravio. Opet dolazimo do problema oko razine znanja. )

Dakle, svi uređaju spojeni na WIFI su uglavnom u istom stanu, tom u kojem nema odveć fizičkih prepreka, osim dva kata niže u istoj kući gdje i radim, tu imam PC spojen na taj isti WIFI. Kad nema extendera lovi ali ne tako dobro kao kad je extender uključen. Imam i aplikaciju koja mjeri jačinu signala pa vidim razliku (nije placebo).

Ruter stoji u kutu tog stana, na istom mjestu gdje je bio i prethodni Gigaset. Dijagonalno od njega je spojen taj extender. Na žalost nemam mogućnosti da se povuče lan kabl.

Extender: TP-Link Universal Wireless N Range Extender. TL-WA850R.

PUNO hvala na trudu i vremenu.
VAIO je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 15:51   #164
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Umjesto inSSIDer - a vjerojatno može poslužiti ta aplikacija na Androidu,
štos je da nađeš radni kanal (1 - 11 osnosno 13) na kojem nema susjeda ili im je signal slab, a sve skupa kako međusobno nebi smetali.

Ovi iz Iskona "vide" router i njegove postavke, eventualno i situaciju sa kanalima blizu routera, ali ne unutar cijelog tvog prostora.

Ovo "dva kata niže u istoj kući" je najveći problem jer se wifi signal uglavnom prostire horizontalno (antene stoje uspravno),
dodatni problem / nedostatak je šta Zyxel ima interne šroteks antene pa time sigurno lošiji signal (polje) u odnosu na stari SX sa kakvom - takvom vanjskom antenom.

Ni ovaj TL-WA850R nije neka velika sreća opet zbog internih antena, mada nešto pomaže i radi šta može.

E sad, šta napraviti ?
Predlažem da nabaviš TL-WR743ND ili TL-WR843ND, podesiti u Universal Repeter mod rada i onda se "igrati" sa pozicijom (prvo ovog novog) a onda eventualno i TL-WA850R kako bi signal "dovukao" do mjesta "gdje radiš".
To lako može ispasti da je TL-WR843ND na katu između, sa antenom(a) pod 45 ili 90 st. a sve kako bi wifi link prema gl. routeru bio što bolji.

Možda ti se čini, izgleda komplicirano, tko će to sad ... ali na kraju opet ispadne da trebaš / moraš izbušit x rupa, stavit kanalice i provući Lan kabel kako bi dobio kvalitetnu vezu. Nekad ispadne zgodno po fasadi sa vanjske strane zida, čak da pokriješ "samo" ova dva kata razlike a da je u samom stanu wifi "u sredini".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 18:21   #165
VAIO
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Hvala na savjetima. Usput, naišao sam i na TP-LINK AV1200 koji bi također bio dobar u ovom slučaju, bar što se tiče uređaja koji mogu raditi na lan kabl.
VAIO je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2015., 23:31   #166
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Aha, PowerLine kit, isto ti igra za tvoj "problem" ako je stan i prostor "dva kata niže" na istoj strujnoj fazi. Jeli na istoj fazi bi trebalo utvrditi prije kupovine.
Ovaj AV1200 je po naj-novijem standardu i moguće da nije baš jeftin.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2015., 21:00   #167
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp
 
Ivo_Strojnica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,508
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
nisam uredno postavio IP adrese u AP-u i "Repeateru", tocnije ne znam sto trebam postaviti.
AP je dodijelio ip adresu 192.168.1.2 Repeateru.

Na AP je slozen DHCP jer se i na njega spajaju razni uredjaji.

Na Repeateru je isto DHCP upaljen jer se i na njega spajaju uredjaji.

Na edimaxu sam postavio:
IP adress: 192.168.1.3 (na nju se spajam kad idem administrirati)
subnet: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1
DNS Adress 1: 192.168.1.1 (ovo iz nekog razloga moram napisati)

E sad, AP se spaja na t-comov router, koji isto ima upaljen DHCP, što znaci da je nesto viska.
Da iskljucim DHCP na AP-u i repeateru, pa prepustim da to radi t-comov router? kako to sloziti uopće?
Update:
AP mi direktno skuplja DHCP sa T-COM routera, a ovome Edimaxu, nemam nigdje opcije za postaviti DHCP range, što bi značilo da u Range Extender modu ne dodijeljuje on IP adresu, već vuče IP adresu od T-coma.

Šta mi to znači? Da se mora uređaj prvo spojiti na AP da dobije adresu, pa se onda moze spojiti na repeater da moze funkcionirati?

Znaci imam jedan DHCP server, to je t-comov router.

Koji vam još podaci trebaju da pokušam sloziti napokon ovaj range extension govno?

Update, svima sam prominija subnet masku i stavija statički ip, sad idem testirati da li radi.
__________________
"Who is your daddy and what does he do?"

Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 12.09.2015. u 21:12.
Ivo_Strojnica je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2016., 10:40   #168
more
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2014
Lokacija: na planeti zemlji
Postovi: 62
Citiraj:
Autor more Pregled postova
Da se nadovežem na temu.

Susjed ima otvorenu wi-fi mrezu te mi je dopustio da mu ''kradem'' signal.
E sad, na balkonu hvatam njegov signal (imam dvije zelene crtice na mobu) al kad udjem u sobu nema signala.
Da li mogu pojacat njegov signal za u sobu sa ovim malim cudima:
Ovo bi bilo uštekano na balkonu u uticnicu.

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...-oglas-8141987

ili

http://www.kupujemprodajem.com/WiFi-...6674-oglas.htm
Evo ako kome treba.
Uzeo sam
http://img6a.flixcart.com/image/rout...4ffesrjvn.jpeg

uštekao ga u utičnicu, namjestio postavke i radi ko sat
Na prozoru sam imao jednu do dvije crtice od susjeda i to jedva, zavisi kako namjestim mobitel (moj prozor je zatvoren, šteker je do prozora i ovo malo čudo od pojačala gleda u susjedovu kuću dok je susjedov ruter negdje po kući, pojma nemam, ugl.hvata signal kroz zidove od kuće. Njegova kuća je udaljena oko 30m zračne linije..

Nakon konfiguracije signal mi je full i to po cijelom stanu..
Ponekad signal ''padne'' al to je samo nakratko....

Ne razumijem se bas al u ''speedtestu'' piše:
Ping 50, download 4.38Mbps Upload 0.39 Mbps
U Wi-fI analyzer piše: 2442 MHz, između -54 dBm i -61 dBm.

E da, spajam se sa mobitelom. Sve je bez ikakvih kablova.



ps. još da napomenem, susjed nije ništa pojačavao na svom ruteru.

Zadnje izmijenjeno od: more. 02.05.2016. u 11:21.
more je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2016., 12:42   #169
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Umjesto slike bolje da si stavio / napiaao D-Link DAP-1320 > http://www.dlink.com/hr/hr/home-solu...range-extender

Imaš sreće šta susjed ima "normalan" AP / Router sa dobrim WiFi - jem pa s i ga sa ovom igračkom uspio uloviti i riješiti problem ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2016., 15:05   #170
more
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2014
Lokacija: na planeti zemlji
Postovi: 62
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Umjesto slike bolje da si stavio / napiaao D-Link DAP-1320 > http://www.dlink.com/hr/hr/home-solu...range-extender

Imaš sreće šta susjed ima "normalan" AP / Router sa dobrim WiFi - jem pa s i ga sa ovom igračkom uspio uloviti i riješiti problem ...
Pa na slici piše model.
A čuj, ili je do njegovog dobrog rutera ili do ovog odličnog malog čuda, sve fino radi....
Ne mogu se žalit.
more je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2016., 15:43   #171
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,332
imam ga i ja ima jedno 20-ak dana...stvar radi al dobivam pola brzine...
imam bnet 50/10 a na to čudo dobivam oko 25mbita, od rutera je udaljen nekih 10 metara (inače sam u zgradi i signala je doslovno milion - 5ghz ne šljaka)
Uzeo sam ga jer je ruter u mojoj sobi a tamo u kuhinji/dn.boravku je signal tako-tako pa san mislija da je ovo dobro rješenje...nisan full zadovoljan al opet 25mbita je dovoljno za mobitele...komp je na lan-u tako da se neču previše zamarat detaljima...
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2016., 16:17   #172
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
A ne možeš ni očekivati bolje od toga baš zato šta je WiFi u pitanju,
da sad ne trošimo vrijeme na detalje, govorili smo kako / zašto.

Kako raste gustoća wifi mreža sve više će se morati vući Lan kabel ili eventualno preko Powerline.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2016., 17:58   #173
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,864
TL-wr642g
http://www.dipolnet.com/wlan_router_...bps__N2953.htm

jel valja ovo za 250 kn, ima u lokalnom dućanu
http://www.pixma-itshop.com/podkateg...rema&offset=40

Kućna upotreba, jedan laptop dva tri moba i mediabox
Glavni router je kat ispod, i nekih 10 m udaljen ali ispod skalina, htio bi samo AP staviti ako je moguće, al ako ne bude onda cu ga spojiti powerlineom, ali valjalo bi imati dobru(relativno) bazu svejedno

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 26.07.2016. u 18:03.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2016., 18:13   #174
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
To je pra-stari uređaj, ne zaslužuje te nofčeke, nema wifi repeter,
može poslužiti kao AP ako ćeš ga spojiti Lan kabelom ili sa PowerLine na gl. router.
Pametnije da preko dostave ili u ST uzmeš > https://www.links.hr/hr/adsl-router-...icni-053524158
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2016., 18:24   #175
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,864
Aha, dada, zeznia bi da san ga uzea, ma ako je tako mogu se i zaletit do Splita
Ne bih tio nesto skuplje jer je jako dobra šansa da će tribat i powerline, a to je još nekih 250 kn.
I za to sam se mislio, uzeti skuplje modele sa passtroughom, ili uzet dva najjeftinija i dva lopova pa tako napravit passtrough
Da znam zeta pripremit na troskove
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2016., 18:30   #176
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Izbjegneš PowerLine ako se potrudiš i provučeš Lan kabel ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2016., 18:41   #177
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,864
Nista od toga, taman je renoviran stan i fizički je odvojen od stana di je modem, a on je prevelika picajzla da bi provlačio kanalice kroz novosređeni stan,
iako s obzirom da je strop spušten knaufom, mogao je gori provući lan al sad je kasno za to, tako da mora bit powerline :/
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2016., 19:01   #178
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
A ništa onda, probaj sa navedenim Universal Repeter, ako ne bude zadovoljavao dodatno stavi PowerLine,
ne zaboravi da za njega trebaš istu fazu i isto mjerilo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2016., 19:06   #179
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Trogir
Postovi: 1,864
Znam znam, al imam u prijatelja powerline, posudit ce na sat vrimena da probamo , Hvala na pomici Nikky
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2016., 20:13   #180
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,879
powerline sa wifi ap-om i bok.. (ugrađen u powerline)
ako imas uvjete za njega naravno..
dadoremix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na