Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.08.2018., 11:46   #1
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Probelm sa grafom INTEL

Dobro jutro; dobar dan i dobro vece!


"Mozda" imam problem, pa Vas srdano molim za trenutak paznje! Hvala


Ovako, problem je grafika ili graficka kartica ili nesto slicno. Uglavnom, kupio sam NOVO racunalo, danas sam ga prvi put ukljucio i sve super osim grafike koja me "bode" u oci. Mislim da to nije to, koliko se razumijem jer mi je ekran premutan. Koristim racunalo na istom monitoru kao i prethodno racunalo, a kvaliteta u grafici je daleko vidljiva.

Radi se o racunalu Intel Core i5 sa grafičkom INTEL HD 630. Ja sam instalirao sve sto sam dobio na pripadajucem DVD-u za maticnu plocu. I pise da je graficka instalirana, takodjer. Nakon restarta racunala, grafika mi nije bolja, nemam pojma zasto. Windows je originalan predinstaliran 10 64-bit PRO.



Ljudi, ako mozete, pomozite. Iskreno, sram me ici na servis pitat za problem, ako se to negdje u postavkama da rijesiti. Usput, instalirao sam i driver-e sa interneta na Intelovoj stranici i nista nisa dobio


Hvala puno unaprijed.


TinoJ
TinoJ je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 11:59   #2
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,593
Koja je rezolucija i koji refresh rate je u pitanju?

I koji je model monitora?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.08.2018., 12:00   #3
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
Jel ti sve mutno ili samo neki programi ?
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 12:03   #4
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,775
1. fulao si temu - to treba staviti u Hardverske probleme
2. nisi napisao ama baš nijednu komponentu konfe, a kamoli monitor i rezoluciju koju koristiš
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 12:05   #5
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Koja je rezolucija i koji refresh rate je u pitanju?

I koji je model monitora?



Rezolucija je 1600x1050 (preporučena), a monitor je HANNS.G 22"!
TinoJ je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 12:06   #6
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Jel ti sve mutno ili samo neki programi ?



Opcenito mi je losa grafika, nema veze o odredjenim aplikacijama, znaci, sve mi prikazuje i istom kontrastu..!
TinoJ je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 12:08   #7
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
1. fulao si temu - to treba staviti u Hardverske probleme
2. nisi napisao ama baš nijednu komponentu konfe, a kamoli monitor i rezoluciju koju koristiš



OK, fulao sam temu, ispricavam se. Nisam znao kamo da smjestim problem, jel to Hardwerski problem ili mozda Softwerski, jbg..!


2. Nisam znao sto jos napisati od onoga sto sam napisao, procesor i graficka, a iskreno, ne mogu ni pojmiti da bi monitor bio problem...
TinoJ je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 12:20   #8
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,593
Citiraj:
Autor TinoJ Pregled postova
Rezolucija je 1600x1050 (preporučena), a monitor je HANNS.G 22"!
Provjeri je li ti refresh rate na max (mislim da je 60hz).

Ali nekako mislim da će tako ostati jer je monitor star tj. rezolucija je premala.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 12:26   #9
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,031
kakve veze ima što je rezolucija premala, ako je to nativna rezolucija monitora, ne smije biti mutna.


Kojim kablom je spojen monitor, da li si resetirao postavke monitora?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 12:27   #10
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,593
Može biti mutna ako hercaža nije složena.

Kažem da mu se možda tako čini zbog reze.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.08.2018., 12:29   #11
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Provjeri je li ti refresh rate na max (mislim da je 60hz).

Ali nekako mislim da će tako ostati jer je monitor star tj. rezolucija je premala.

Refresh rate je na 61! Mislis da bih trebao novi monitor?
TinoJ je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 12:40   #12
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,593
A gledaj, taj monitor je vrijeme pogazilo.

Ali ovisno što želiš raditi, ali meni je u 2018. godini svakako FullHD minimum.

Ali da je neiskoristiv, nije istina, sve ovisno za što koristiš računalo.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 13:05   #13
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
A gledaj, taj monitor je vrijeme pogazilo.

Ali ovisno što želiš raditi, ali meni je u 2018. godini svakako FullHD minimum.

Ali da je neiskoristiv, nije istina, sve ovisno za što koristiš računalo.

A treba mi najvise za Autocad i Office. Ali sve u svemu, jako mi smeta to sto nije cista slika jer mi iritira oci.

OK, hvala na savjetima!
TinoJ je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 13:09   #14
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,031
Kojim kablom je spojen monitor, da li si resetirao postavke monitora?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 13:15   #15
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,593
Citiraj:
Autor TinoJ Pregled postova
A treba mi najvise za Autocad i Office. Ali sve u svemu, jako mi smeta to sto nije cista slika jer mi iritira oci.

OK, hvala na savjetima!
Probaj se poigrati s refresh rate.
Stavi na 60 i na 59 pa vidi razliku.

Kako je spojen monitor?
Taj vrag ima samo D-Sub i DVI-D, ne?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 13:24   #16
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Probaj se poigrati s refresh rate.
Stavi na 60 i na 59 pa vidi razliku.

Kako je spojen monitor?
Taj vrag ima samo D-Sub i DVI-D, ne?



Da, u pravu si! Ma igrao sam se s tim refresh-om i samo je jos gore ako smanjivam. Spojen je preko VGA kabela!
TinoJ je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 13:31   #17
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,031
jel imaš drugi kabel za monitor, jesi resetirao postavke na monitoru na tvorničke?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 13:53   #18
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
jel imaš drugi kabel za monitor, jesi resetirao postavke na monitoru na tvorničke?



RIJEŠENO:
Na monitoru sam pritisnuo tipku "AUTO"! To je sad ono pravo.



Hvala puno i lijep Vam vikend zelim!
TinoJ je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 14:06   #19
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,031
to je zbog VGA kabela, da je monitor spojen preko DVI kabela bi to automatski napravio
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2018., 14:08   #20
TinoJ
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 29
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
to je zbog VGA kabela, da je monitor spojen preko DVI kabela bi to automatski napravio

Aha, super. Sada znam i to za ubuduće. Thanks..
TinoJ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na