Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.10.2017., 09:05   #181
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,348
Kakve su to grafe da su na 2183mhz?

Daj to sredi...stavi core 1100 a memory 2100 pa onda vrti claymore 10.

U claymoru dodaj na kraju -cvddc 950
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2017., 09:27   #182
ivicakus
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 19
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Kakve su to grafe da su na 2183mhz?

Daj to sredi...stavi core 1100 a memory 2100 pa onda vrti claymore 10.

U claymoru dodaj na kraju -cvddc 950
Probao sam ja sa defaultnim postavkama u AB nakon friškog reinstala OS-a znaci Core na 1281 i memory na 1750 isto se ruši Claymore 9.8 ili 10.0, probao sam pokrenut i bez AB isto se ruši Claymore i driveri.
Sa ovim postavkama core 1249 i memory 2183 sam dobio najbolje rezultate što se tiče odnosa hashrata i stabilnosti rig-a.
Probao sam točno i sa ovim postavkama core 1100, memory 2100 isto se ruši i Claymore 10.0 i 9.8.
Još ću probati dodati na kraj -cvddc 950 (pretpostavljam da je to za underwolt).
Radi se o grafikama:
2x Gigabyte RX480 sa Hynixom i 2x MSI Armor RX470 sa Samsungom

Zadnje izmijenjeno od: ivicakus. 11.10.2017. u 12:34.
ivicakus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.10.2017., 22:21   #183
MfMax
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 15
Ooo da , samsung se vrti jako visoko vidio sam na smosu nek drze i na 2250 mem....
Citiraj:
Autor ivicakus Pregled postova
Probao sam ja sa defaultnim postavkama u AB nakon friškog reinstala OS-a znaci Core na 1281 i memory na 1750 isto se ruši Claymore 9.8 ili 10.0, probao sam pokrenut i bez AB isto se ruši Claymore i driveri.
Sa ovim postavkama core 1249 i memory 2183 sam dobio najbolje rezultate što se tiče odnosa hashrata i stabilnosti rig-a.
Probao sam točno i sa ovim postavkama core 1100, memory 2100 isto se ruši i Claymore 10.0 i 9.8.
Još ću probati dodati na kraj -cvddc 950 (pretpostavljam da je to za underwolt).
Radi se o grafikama:
2x Gigabyte RX480 sa Hynixom i 2x MSI Armor RX470 sa Samsungom
MfMax je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2017., 15:52   #184
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,826
Citiraj:
Autor MfMax Pregled postova
Ooo da , samsung se vrti jako visoko vidio sam na smosu nek drze i na 2250 mem....
Zašto ne, ako meni 7-gigahercni micron uredno radi na 2230MHz na RX560, onda 8GHz Samsung sigurno može više
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2017., 18:37   #185
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,826
Evo ako neko ne vjeruje







Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 18.10.2017. u 20:29.
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2017., 20:22   #186
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
Pozdrav svima
citam vase postove i dosta ima edukativnog stiva.
Krenuo sam malo u probna iskopavanja s 2x Sapphire Nitro+ RX570 kartice s Elpida memorijom.
Stock na solo ETH je bio oko 22MH/s, ako se dobro sjecam. S vasim postovima sada je 28-29 u dual mine s DCR oko 700MH/s
Ono sto me pati i ne mogu pronaci odgovore je flashanje biosa, odnosno kako "urediti" postavke. Bilo je tu nekoliko linkova za biose pa sam nakon neke selekcije stavio Anoraks_Sapphire RX 570 Nitro(plus) 4GB OC_powersave-1500. Vjerujem da cete prepoznati odakle mi to.
Usporedivao sam postavke u odnosu na svoj stock, i nisam vidio nesto osim memory timing, a to je kao powersave verzija (i istina, trosi manje) pa me malo zanima kako to jos probati dotjerati.
trenutno mi ova radi na 2070Mhz mem, core clock 1100(Afterburner mi ne da ga mjenjati) core voltage -50mv, power limit -25% (ovo nisam ni skuzio kakvog utjecaja ima)
Mem je bila i vise, 2125 i bilo je vise MH/s ali sam skuzio da u HWinfo baca GPU memory errore, pa sam malo spustio.

Ne trazim sve na pladnju, ali molim za putokaz u pravome smijeru...
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2017., 20:28   #187
segregator
Propali Amigaš
Moj komp
 
segregator's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Nin
Postovi: 5,826
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
Pozdrav svima
citam vase postove i dosta ima edukativnog stiva.
Krenuo sam malo u probna iskopavanja s 2x Sapphire Nitro+ RX570 kartice s Elpida memorijom.
Stock na solo ETH je bio oko 22MH/s, ako se dobro sjecam. S vasim postovima sada je 28-29 u dual mine s DCR oko 700MH/s
Ono sto me pati i ne mogu pronaci odgovore je flashanje biosa, odnosno kako "urediti" postavke. Bilo je tu nekoliko linkova za biose pa sam nakon neke selekcije stavio Anoraks_Sapphire RX 570 Nitro(plus) 4GB OC_powersave-1500. Vjerujem da cete prepoznati odakle mi to.
Usporedivao sam postavke u odnosu na svoj stock, i nisam vidio nesto osim memory timing, a to je kao powersave verzija (i istina, trosi manje) pa me malo zanima kako to jos probati dotjerati.
trenutno mi ova radi na 2070Mhz mem, core clock 1100(Afterburner mi ne da ga mjenjati) core voltage -50mv, power limit -25% (ovo nisam ni skuzio kakvog utjecaja ima)
Mem je bila i vise, 2125 i bilo je vise MH/s ali sam skuzio da u HWinfo baca GPU memory errore, pa sam malo spustio.

Ne trazim sve na pladnju, ali molim za putokaz u pravome smijeru...
Uglavnom se sve svodi na to da probaš sniziti TRRD maksimalno, a da ti sistem bude stabilan...što obično znači da treba druge timinge dizati...to je najvažniji timing kod bank switchinga,
što se kod majnanja ETH-a dosta koristi zbog velikog zauzeća memorije, dok su kod monera bitniji neki drugi parametri, zbog malih blokova s kojima algoritam radi
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2017., 00:57   #188
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 207
Molim pomoć, imam isto rx570 Nitro+ 4GB Elpida (kao zvjerko). Navodno koliko sam pročitao, najbolji bios bi bio od nekakvog usera Deecepta sa Anorak-a.
Ono što me pati je kada snimam moj originalan bios on ima 512 KB, dok ovaj modani ima 256 KB. Kao i ovaj zvjerkov od Anoraka.
Dodatno, kada snimam originalni bios sa AMD AtiFlash onda mi snimi 512 KB, a kada probam snimiti sa GPUZ onda mi snimi 256 KB. Navodno GPUZ nije baš pouzdan za snimanje biosa.
Što da radim, smijem li flashati ovaj 256 KB? Radi li se možda o tome kada otvorim originalni bios u polaris bios editoru 1.6.2 vidim postavke za elpidu i hynix, je li zbog toga duplo veći bios?

Txs
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2017., 10:12   #189
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
čekaj potvrdu od iskusnijih, ali negdje tu sam procitao da je stvar u tome da je ostalih 256 same nule, pa ih ne snimi.
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2017., 18:27   #190
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
pozdrav

Citiraj:
Autor Bezimeni777 Pregled postova


Sapphire Nitro+ Rx 580 8GB, Hynix memorija - sa cca 22 Mh/s na cca 32 Mh/s

bios na linku (ja koristim V2 verziju)
pozdrav .
ako može mala pomoc imam istu karticu i ne mogu postici vise od 27 Mh/s, probao sam v2 rom ali nista. koristim win 10 claymore 10.
hvala.
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 19.10.2017., 18:32   #191
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Pozdrav svima
Imam 4gpu Sapphire Nitro+ Rx 580 8GB, Hynix memorija , uspio sam postici 27Mh/s samo ETH uz potrosnju cijeloga riga oko 830w iz zida. dali je to ok?
Koristim win 10 , claymore 10.
Hvala
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2017., 19:54   #192
FRipper
MiningMod
Moj komp
 
FRipper's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8,348
Citiraj:
Autor ...Tihomir... Pregled postova
Molim pomoć, imam isto rx570 Nitro+ 4GB Elpida (kao zvjerko). Navodno koliko sam pročitao, najbolji bios bi bio od nekakvog usera Deecepta sa Anorak-a.
Ono što me pati je kada snimam moj originalan bios on ima 512 KB, dok ovaj modani ima 256 KB. Kao i ovaj zvjerkov od Anoraka.
Dodatno, kada snimam originalni bios sa AMD AtiFlash onda mi snimi 512 KB, a kada probam snimiti sa GPUZ onda mi snimi 256 KB. Navodno GPUZ nije baš pouzdan za snimanje biosa.
Što da radim, smijem li flashati ovaj 256 KB? Radi li se možda o tome kada otvorim originalni bios u polaris bios editoru 1.6.2 vidim postavke za elpidu i hynix, je li zbog toga duplo veći bios?

Txs
Nema veze koliko je KB, samo pazi da je ista memorija i to je to...

Citiraj:
Autor Dakyminer Pregled postova
Pozdrav svima
Imam 4gpu Sapphire Nitro+ Rx 580 8GB, Hynix memorija , uspio sam postici 27Mh/s samo ETH uz potrosnju cijeloga riga oko 830w iz zida. dali je to ok?
Koristim win 10 , claymore 10.
Hvala
Koje drivere koristiš? Kako oc-aš, koje su postavke?
FRipper je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 07:13   #193
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Koje drivere koristiš? Kako oc-aš, koje su postavke?[/QUOTE]


u batu:
-tstop 85 -tt 65 -fanmin 40 -fanmax 100 -cclock 1200 -mclock 2250 -cvddc 970 -mvddc 950

rom sam stavio ovaj :
https://mega.nz/#!R0gCkajK!OAp3e4YrX...uO6SxZwu0U2mlk

sa ovim postavkama imam 26Mh/s i na 4gpu rig troši oko 720w iz zida-
jel to ok? nemogu postici vise Mh/s a mislim da bi trebao.

hvala na brzom odgovoru.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	amd.gif‎
Views:	69
Size:	25.0 kB
ID:	18682   Click image for larger version

Name:	amd2.gif‎
Views:	48
Size:	17.9 kB
ID:	18683   Click image for larger version

Name:	claymore.PNG‎
Views:	39
Size:	16.5 kB
ID:	18684  
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 07:15   #194
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,553
Te kartice moraju raditi 31 MH/s
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 07:32   #195
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 207
Citiraj:
Autor ...Tihomir... Pregled postova
Molim pomoć, imam isto rx570 Nitro+ 4GB Elpida (kao zvjerko). Navodno koliko sam pročitao, najbolji bios bi bio od nekakvog usera Deecepta sa Anorak-a.
Ono što me pati je kada snimam moj originalan bios on ima 512 KB, dok ovaj modani ima 256 KB. Kao i ovaj zvjerkov od Anoraka.
Dodatno, kada snimam originalni bios sa AMD AtiFlash onda mi snimi 512 KB, a kada probam snimiti sa GPUZ onda mi snimi 256 KB. Navodno GPUZ nije baš pouzdan za snimanje biosa.
Što da radim, smijem li flashati ovaj 256 KB? Radi li se možda o tome kada otvorim originalni bios u polaris bios editoru 1.6.2 vidim postavke za elpidu i hynix, je li zbog toga duplo veći bios?
Txs
@FRipper i @zvjerko hvala,
uspješno flashao RX 570 Nitro+ elpida sa 256KB biosom usera Deecepta sa Anoraka (prilog).
Radi preko 30 mh/s moguće je i preko 31 ali onda svaki 5 - 10 hash padne na 25 ili 27-28 pa se ne isplati.
Evo postavki i memory grešaka.




Attached Files
File Type: rar rx570_1150-2100_rev2.rar‎ (107.3 kB, 33 views)
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 17:00   #196
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp
 
dh41400's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zabreg
Postovi: 3,269
Da li netko ima iskustva sa pojedinačnim primjercima Nitro+ RX580 (4GB Elpida) na kojima dolazi do Power throttlinga ?






Svih 5 Elpida primjeraka (zajedno nabavljeni) su flešnuti identičnim BIOS-om.

U single miningu se ne primjeti toliko razlika, ali kada se pokrene dual, deficit je nekakvih 15% u hešu kod oba coina (a i vuče tih 10-15 % više fata).

Inače riječ je o Win10, Beta Blockchain driver kombinaciji.


EDIT
Evo ga ... prodisala je tek kada sam joj dodao +20W na Power Limitu






Ovo je zbilja nekakav škart ASIC

4 primjerka rade sa <120W, a ovoj treba 150W ... jel ovo spada u kategoriju reklamacije ?

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 20.10.2017. u 19:20.
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2017., 20:05   #197
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
@...Tihomir...
single ili dual mining?
moje rade na 29 u dual mem na 2030, tu mi je granica bez gresaka. Sad se igram s naponima da stedim struje. core clock si dizao za 50?
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 01:21   #198
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Te kartice moraju raditi 31 MH/s
Pozdrav
Jel moze neki info kako do 31Mhs
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 09:58   #199
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,553
Maymunov strap za hynix, memorija na 2125MHz i to je to
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 11:13   #200
DigitalVHS
Registered User
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: BL
Postovi: 227
Posle 30 Radeon kartica ne verujem da ljudi mogu dobiti 31+ Mh/s STABILNO. Ja uglavnom ne mogu preko 29,5 Mh/s a da radi stabilno.
DigitalVHS je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 11:45   #201
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,681
Pa raste dag
Kako dag raste pada brzina
To zaboravili?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 12:00   #202
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,553
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Pa raste dag
Kako dag raste pada brzina
To zaboravili?
Naravno da smo zaboravili, to je prošlost jer toga više nema

Meni sve Gigabyte Aorus RX570 i MSI Gaming X RX570 sa hynixom rade stabilno 30.6-31 MH/s
Gigabyte Aorus RX580 sa hynixom mi radi oko 31.5 MH/s
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 13:11   #203
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,681
Moja sapphire 8gb nitro +
Hynix nije htjela preko 27/28
Ali mi je natukla 0.1 btc u 2mj
Koje sam lijepo u pare pretvorio i bok
Yes, danas bi imao duplo vise para, al ok je
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 19:56   #204
baTman
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: asfsafsa
Postovi: 240
maXonja ta 580 je 4gb?
baTman je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 20:25   #205
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,553
Citiraj:
Autor baTman Pregled postova
maXonja ta 580 je 4gb?
Da
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 20:48   #206
webstar_007
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: zg
Postovi: 57
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Da
jel mozes napisat koji bios koristis, koje drivere i koje postavke za OC za rx580 aorus 4gb hynix?
webstar_007 je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 21:02   #207
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Maymunov strap za hynix, memorija na 2125MHz i to je to
Pozdrav
Znaci kopiram maymunov strap na 1750 i 2000 i dodam u bat -dcri 5 , mclock na 2125 a coreclock?


Unaprijed hvala na odgovoru.
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 21:11   #208
...Tihomir...
Premium
Moj komp
 
...Tihomir...'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 207
Citiraj:
Autor zvjerko Pregled postova
@...Tihomir...
single ili dual mining?
moje rade na 29 u dual mem na 2030, tu mi je granica bez gresaka. Sad se igram s naponima da stedim struje. core clock si dizao za 50?
single, clock nisam dirao, kako mu bios namjesti tako sam ostavio 1150, memorija na 2100. U afterburneru samo spustio -50 mV. Do stavljanja tog biosa mi je cijelo računalo s tom karticom mjereno iz zida trošilo 300W a sada 250W.
Dodatna stvar je postavljanje -dcri u start.bat claymora. Pogotovo za dual mining. I za single ga koristim jer ima razlika, single mi najbolje radi na -dcri 22
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2017., 22:37   #209
Dakyminer
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 11
hvala .
to je to uspio sam radi.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	claymore2.PNG‎
Views:	82
Size:	27.0 kB
ID:	18707  
Dakyminer je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2017., 16:02   #210
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 110
ima li tko dobar BIOS za Gigabyte Aorus RX570 4gb Elpida?
Ako nema, sta moram 1500 kopirati na vise?
Sto radim za powersave?
zvjerko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na