Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.02.2020., 11:51   #31
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 291
Pa da su bar sposobni uvalit nego jos smanje cijenu usluge
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2020., 12:58   #32
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Dal ruter ostaje nakon prestanka ugovora ili ga uzimaju? S njima nikad neznaš.
nakon ugovora i u svakom trenutku ugovora ga možeš vratiti ne ostale ti ništa,
s druge strane 4 ugovora ti bi moralo proći da bi pokrio komercionalni trošak,
koliko košta u dučanu ,a 8 godina 100% uredu raditi neće nijedan router
na tržištu,s time da su ti oni dužni uvijek zamjeniti taj router u slučaju kvara,
+ router je otvoren za buduće tehnologije wpa 3,novi wifi standardi.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.02.2020., 08:58   #33
ivang80
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštela
Postovi: 34
Ima li ko defaultni config od fritzboxa?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.02.2020. u 18:15.
ivang80 je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2020., 21:07   #34
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 330
Skalar kako ti se čini wifi domet Fritzboxa?
Meni je odličan, pokriva i gornji kat kuće. Ne trebam više extendere ...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.02.2020. u 18:16.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2020., 17:34   #35
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
ok je, velim 1750e sam uzeo ne radi wifi-a nego prvenstveno radi drugog maxtv-a,
sam fritz bi mi bio dovoljan za pokriti cijeli stan.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.02.2020. u 18:18.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2020., 12:24   #36
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 291
Citiraj:
Autor extasy Pregled postova
Znaci 0800 9000 briljira još jednom.
Prosli ponedjeljak zatrazen fritz a u četvrtak spustena brzina na 100/20 sa 500/250.

Danas dolazi tehnicar da je on doša smanjit brzinu i ugasit jedan maxTV?
Router se ne spominje nigdi u nalogu i nema ga na vidiku...
27.1. naručeno, brzina jos na osnovnoj i nakon svih poziva 0800 9000 nista se ne događa...
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2020., 13:03   #37
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 203
ej stari... za utjehu meni su za vikend (subota) ubili prikljucak ono... ubili ga bas... 9000 kaze "iskljucenje na 6 mjeseci na osnovu zahtjeva korisnika"... lol... neko se dobro zajebava s nama tamo.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2020., 13:06   #38
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 291
kakva ekipa....
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2020., 23:15   #39
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 32
Prekjučer došao Fritz 7590 i 1750e.

Sve super radi. Još samo da skontam sve mogućnosti ovog uređaja...
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2020., 23:33   #40
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 291
Citiraj:
Autor ante_os Pregled postova
Prekjučer došao Fritz 7590 i 1750e.

Sve super radi. Još samo da skontam sve mogućnosti ovog uređaja...
Kad si narucio?
Ja sam narucio 27.1. - poslano 29.1. da bi mi danas rekli da ih nema na stanju?
extasy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.02.2020., 13:59   #41
Matijac
Premium
Moj komp
 
Matijac's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 593
Mene su danas zvali i ponudili mi, ali ne znam dal da uzmem. Imam asus n66u koji mi dobro radi, a ovaj bi još i plaćati morao tih 24kn/mjesečno. Ubiti mi se neda slagat ponovo kad mi je posloženo sve kak hoću.
__________________

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 16:23   #42
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
Što se tiće slaganja sve ti je gotovo u 2 minute potegne sve postavke sa ACS-a,
jedini manjak je da nešto dulje traje reconect nakon 24h promjene ip + nekontabilnos sa openvpn-om,
pucanje veza nema wifi i kvaliteta pokrivenost i brzina vrlo dobra,
minus je firmware koji je brendan na HT nije u sklopu internacinalnog firmwarea,
trenutno nije problem s vremenom bi moglo to biti problem,
jer u beta (labor) verziji je uključen već wpa 3 i wifi 6 a nemože se legalno nadograditi.
po meni se isplati, u mom slučaju mjenja 3 uređaja, tko koristi telefoniju sigurno je veliki plus dekt povezivanje slušalica.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.02.2020. u 17:27.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 17:44   #43
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,639
Nisam vidio svojim očima ali po ranije navedenim informacijama,
fw je "po naruđbi HT brendiran" ali na sreću švabe im nedaju da ga sami mrljaju u Zg - u.

Bude li potrebe "snaći ćemo se", bitno je isčupati trenutni konfig (po mogućnosti u čitljivom obliku),
potom se da "igrati" sa internacinalnin fw - om,
postoji dobra ekipa koja ih zna u detalje ...

Sve novije uređaje isporučuju / konfiguriraju sa custom igrokazom a pokrivaju se i "izmijenjenim pravilima = njihovo vlasništvo" ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 17:54   #44
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,041
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
Što se tiće slaganja sve ti je gotovo u 2 minute potegne sve postavke sa ACS-a,
Nije bas tocno tako, jer na ACS-u nisu zapisani podaci za 5Gb WiFi, a nema mogucnosti zapisati te podatke na portalu. Na mojhrvtelekom portalu samo postoji mogucnost zapisati vrijednosti za 2,4Gb WiFi mrezu, koji se uredno vrate, a 5gb mreza se resetirana na defoltne postavke...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2020., 18:22   #45
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,202
Može li se ikako saznati kada i gdje će doći optika? Nude mi HT priključak, a u ponudi su napisali da mogu preći besplatno na 100 Mbit/s optiku kada mi bude dostupna. Do najbliže pošte nemam ni 100 m. Vod ide podzemnim putem do stupa koji se nalazi na pola puta, a od njega zračnim putem do moje i drugih zgrada.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2020., 22:25   #46
batuda
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: zg
Postovi: 9
Može li se kako upariti speedport - fritz - extender -maxtv?
batuda je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2020., 17:41   #47
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Nije bas tocno tako, jer na ACS-u nisu zapisani podaci za 5Gb WiFi, a nema mogucnosti zapisati te podatke na portalu. Na mojhrvtelekom portalu samo postoji mogucnost zapisati vrijednosti za 2,4Gb WiFi mrezu, koji se uredno vrate, a 5gb mreza se resetirana na defoltne postavke...
kod mene je pokupio wifi mreže sa speedporta koje sam promijenio,
istina sa 5Gb je bilo problema naziv mreže nije primio, ali sa 08009000 mi je promijenio lozinke,
mogu mijenjat na routeru, sve zajedno je trajalo 5 min.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.03.2020. u 17:53.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2020., 19:44   #48
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,041
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
kod mene je pokupio wifi mreže sa speedporta koje sam promijenio,
istina sa 5Gb je bilo problema naziv mreže nije primio
??? prvo napises da je pokupio wifi mreže, a onda da nije za 5G, a o tome sam jedino pisao
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2020., 10:30   #49
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
??? prvo napises da je pokupio wifi mreže, a onda da nije za 5G, a o tome sam jedino pisao
pokupio je sa speedporta jednu i drugu,
kako sam speadport ravno 3 dana koristio za internet u međuvremenu sam promjenio imena mreža a kako imam 23 uređaja na wifiu bilo je pametno to promjeniti i na fritzboxu,
ono što je istina da stranica "moj t-com" nije prilagođena fritzu i da neće primiti promjenu imena mreže ni preko stranice ni ručno,
ali možeš nazvati 08009000 i oni promjene to traje 5 min,
mislim zove se "pilot program" i nije sigurno da će biti za stalno pa i svaćam da još nije sve posloženo,
jedini stvarni minus naspram asusu je ne mogučnost korištenja openvpn,
pucanje veze još nisam imao wifi ovisi o wifi kartici, pokriva full cijeli stan 60m, niti broj uređaja mu nije problem.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.03.2020. u 15:57.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2020., 15:47   #50
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 330
Ne kužim kakav speedport u kombinaciji sa Fritzom. Čim mi je tehničar donio Fritza-a, speedport van.
Fritz digao postavke preko acs-a, ručno mu dodao 5ghz wifi i ostalo što sam htio.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.03.2020. u 16:00.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2020., 16:00   #51
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,639
Ma samo spominje da je Speedšrot bio na liniji 3 dana prije prelaska na Fritz - a,
a da mu je "prenilo" SSID i pass za 2.4 a za 5 je - nije ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2020., 22:42   #52
deno1000
Premium
Moj komp
 
deno1000's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 54
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Može li se ikako saznati kada i gdje će doći optika? Nude mi HT priključak, a u ponudi su napisali da mogu preći besplatno na 100 Mbit/s optiku kada mi bude dostupna. Do najbliže pošte nemam ni 100 m. Vod ide podzemnim putem do stupa koji se nalazi na pola puta, a od njega zračnim putem do moje i drugih zgrada.
Napisao si sve osim adrese.
Napisi koja je tocno adresa i koji kucni broj?Ako nisi u zgradi onda vjerojatno nista od optike za sada..
deno1000 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2020., 06:25   #53
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,202
Ništa od optike za sada na mojoj lokaciji. Tako mi barem kaže prodajni predstavnik HT-a koji mi nudi prelazak k njima.
Našao sam na stranicama HT-a nekakvu listu radova gdje će se stavljati optika. Mog dijela grada nema na njemu.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2020., 15:36   #54
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,202
Od 01.04. moguće će biti dobiti Fritzbox i za 'običnu' liniju, a ne samo za optiku. Cijena najma još nije definirana, ali navodno će biti oko 50kn/mj.

Inače, taj Fritzbox je vani oko 250€ za internacionalnu verziju. Verzije na jednom jeziku (npr. DE, FR, ES,...) su 195-200€. Kod nas je oko 2.500kn u jedinoj prodavaonici koja ga drži.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2020., 15:47   #55
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 330
Ja sam na bakru a imam Fritzboxa negdje od 1 mjeseca.Nigdje nije bilo specificirano da se premium usluga odnosi samo na korisnike koji su na optici.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2020., 16:39   #56
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Od 01.04. moguće će biti dobiti Fritzbox i za 'običnu' liniju, a ne samo za optiku. Cijena najma još nije definirana, ali navodno će biti oko 50kn/mj.

Inače, taj Fritzbox je vani oko 250€ za internacionalnu verziju. Verzije na jednom jeziku (npr. DE, FR, ES,...) su 195-200€. Kod nas je oko 2.500kn u jedinoj prodavaonici koja ga drži.
Neće sigurno bit 50kn
Bit će duplo manje.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2020., 18:26   #57
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,202
Nadam se jer bi si ga rado uzeo
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2020., 18:54   #58
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Nadam se jer bi si ga rado uzeo
I ja , samo da još ispregovaram ovu cijenu iz cijenika posebnih ponuda od 149kn za net+tel.i 10kn za Turbo50 plus tih 25kn za Fritzbox7590 i ko bog.
Ako i uvedu u međuvremnu vectoring ili supervectoring on to podržava.
Nije jedino za G.fast.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 14:45   #59
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
ono što je vrlo loše za nas korisnike je da fw nije uključen u internacionalnu verziju nego brendiran za ht,
i da ht očito ne namjerava nadograđivati u skladu sa izlaženjima novih fw,
razlika između 7,12 i 7,14 (trenutno najnoviji) je ogromna wi-fi 6, wpa 3 + otklanjanje bugova.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 25.03.2020. u 18:46.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2020., 15:14   #60
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 30,202
Šta bi bilo kada bi HT fw pregazio sa službenim? Fritz je oduvijek jako popularan u DE i čudi me da se ne može nabaviti njegov origigi fw.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na