Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.01.2020., 16:56   #1
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
t-com u pilot programu nudi fritzboxa-na optici

uz dodatnih 25 kn mjesečno t-com u pilot programu nudi fritzbox7590-na optici,
trebao bi ga dobiti početkom tjedna, mogučnost za 19kn mesečno i mesh dodatka,
kad stigne javim i više o tome.

brzina preko žice:


wi-fi preko dlink dwa-192 nikad bolji


tableti gotovo identični huawei mediapad j5 i samsung galaxy tab t510(2019)
__________________

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 24.01.2020. u 17:00.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 18:02   #2
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,645
Moguće da se radi o 7390 modelu,
jedan kolega ga je dobio,
po opcijama i mogućnostima to je fina zvjerka.

Za sada sve štima osim jednog blesavog glitch - a za koji još nismo utvrdili jeli kriv Fritz ili W10 ili nešto treće.

Za sada samo toliko
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.01.2020., 19:04   #3
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 185
Ako je 7390, onda i nije baš idealno. Mislim, odličan je to ruter, ali od strane AVM-a je "End of support". Nema novih firmwera (7.xx) koji podržavaju mesh. Imam jednog koji uredno radi na t-com vdsl-u.
Prije bih rekao da bi to trebao biti 7590. To je već "mrcina" i definitivno ga treba uzeti ako je u ponudi.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 19:15   #4
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
nije vezan ugovorom ,ide mesh 1750e uz njega pa i ja mislim da je ovaj drugi 7590,
več je izdan nalog da mi ga dostave vjerojatno ponedjeljak,utorak pa ćemo vidjeti,
samo mi je rekao prilikom ugovaranja da je fw orginal tvornički i da AMW nije pristao da
t-com radi svoj FW za njega i da je top prošlogodišnji(2019) model,i da su razmatrali ovoga sa
ontom ali do daljnjeg nije u planu,i unatoć problemima u suradnji sa samsungom ostaje reciver
iz financijskih razloga.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 20:50   #5
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,602
25kn/mjesečno tokom trajanja ugovora ili do daljnjega?
jer na 2 godine, to ispadne 600kn šta je sasvim prihvatljiva cifra za uređaj tih specifikacija (a i u slobodnoj prodaji je 200eur, a u iskon webshopu 1500kn).
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2020., 23:34   #6
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
25kn/mjesečno nevezano o ugovoru znaći možeš ga u svako vrijeme vratiti
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 06:22   #7
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 331
Radi se o modelu Fritz 7590.Kod mene je tjedan dana u pilot projektu

Original fw je na njemu,verzija 07.12.Kod mene je vdsl 2 profil.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 08:45   #8
zupy
Premium
 
zupy's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Priko Klisa
Postovi: 698
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 09:07   #9
deno1000
Premium
Moj komp
 
deno1000's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
Od HT je 6890 LTE..Jer podrzava sim karticu za 4g backup
deno1000 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 10:02   #10
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 331
Ja ti govorim iz prve ruke o kojemu uređaju se radi
tascam je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.01.2020., 10:16   #11
kepmip
Premium
Moj komp
 
kepmip's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 161
Obadva idu, i 7590 i 6890
kepmip je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 10:17   #12
deno1000
Premium
Moj komp
 
deno1000's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Ja ti govorim iz prve ruke o kojemu uređaju se radi
Hhaha super,a ja radim u HT.
Privatni 7590,a poslovni 6890 radi 4G,ali jos se nismo odlucili sta cemo.
Testiramo
deno1000 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 10:50   #13
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 331
OK, onda si tako trebao navesti u prethodnom postu.A reci mi ako znaš zasto Samba ne radi na 7590?
Na Speedportu je uredno godinama radila.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.01.2020. u 13:05.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 11:06   #14
frezer
Premium
Moj komp
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 185
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
zasto Samba ne radi na 7590?Na Speedportu je uredno godinama radila.
Jeli uključen smb 1.0? Na win10 je po defaultu isključen smb 1.0, a fritz ga treba.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 11:30   #15
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
stigao 7590 i mesh 1750e,preko mesha može drugi maxtv bežično,prvi dojmovi odlično
internet tečniji nego preko asusa rt-ac88u ,maxtv na oba uređaja de učitava u 1 sek speedportu je trebalo 10-15 sek.

više kad sve posložim
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2020., 12:52   #16
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 331
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Jeli uključen smb 1.0? Na win10 je po defaultu isključen smb 1.0, a fritz ga treba.
Naravno. Prije Fritza je radio.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.01.2020. u 13:05.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2020., 11:26   #17
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 291
Kako narucit to cudo?
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2020., 13:29   #18
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
Citiraj:
Autor extasy Pregled postova
Kako narucit to cudo?
mene su nazvali i ponudili,na 08009000 moraš naširoko objašnjavati o čemu se radi,automatski mjenjat neće ali u neko dogledno vrijeme će svima ponuditi.
__________________
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2020., 09:15   #19
Tuco Ramirez
Bandit
 
Tuco Ramirez's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Berlin
Postovi: 50
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
stigao 7590 i mesh 1750e,preko mesha može drugi maxtv bežično,prvi dojmovi odlično
internet tečniji nego preko asusa rt-ac88u ,maxtv na oba uređaja de učitava u 1 sek speedportu je trebalo 10-15 sek.

više kad sve posložim

Vec godinama koristim FB 7490 u Splitu (Max2 optika) bez ikakvih problema. Jesam li ja tebe dobro razumio? MaxTV receiver je prikljucen na "LAN port" i radi? Toga nije bilo prije! Je li vrijedi isto za telefon? FB sam si skida lozinke sa HT servera? Ili ga posalju korisniku u vec konfiguriranom stanju? Ajde baci tu koji screenshot Fritz!OS-a, molim te! Hvala.


AVM je jos za ovu godinu najavio novi FritzBox s ugradjenim SFP modulom. Zvat ce se FritzBox 5530. Kako se zapravo vrsi autentifikacija ONT-a? Password sigurno ima. Pitanje je sad da li je serijski broj bitan. Ako je, onda ce biti cupavo u vezi tog novog rutera.
Tuco Ramirez je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2020., 10:31   #20
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
radi firmware je napravljen od avm-a ali prilagođen za HT i imaš samo na izbor HT, max tv radi na portovima 3 i 4 odnosno kad ih pikneš radi, danas ću isprobati mesh dodatak preko njega bi trebao bežično u drugoj sobi isto raditi.
ovo sa FW će biti problemčić jer gotovo sigurno će novi firmwarovi kasniti, ako ne i biti preskakani ručna nadogradnja je skrivena.

prilikom postavljanja imaš odabir dsl ili optika dalje sve sam potegne sa HT servera, tagiranja nema, dns možeš mjenjat, vpn podržava, dekt podržava, fritz phone app uredno radi, dekt radi, Port Forward radi (ne zove se tako).

FRITZ!OS: 07.12 - Version up to date zadnja verzija FW-a
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.01.2020. u 12:11.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2020., 20:42   #21
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 32
Pitao u Osijeku u HT centru; nitko nema pojma da se uopće tako nešto nudi. Onda pitao njihovog tehničara; ni on ništa ne zna.

Možda je pilot projekt samo za ZG?
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2020., 22:10   #22
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 291
Zoves 0800 9000 i malo duze objasnjavas sto zelis pa ako i neznaju saznaju.
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2020., 12:50   #23
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
iskustvo do sada:
za 25kn mjesečno se u svakom slučaju isplati uzet fritzbox 7590 jedina nazovi zamjerka je da prilikom promjene ip adrese nakon 24h promjena traje malo dulje par sek duže nego na asusu,
zbog recimo "malog" broja portova ako je maxtv u igri potrebno je nabaviti switch,
za one koji imaju NAS i link aggregation potrebno je nabaviti managed switch koji to podržavaju,
sama konfiguracija je laka da ne može biti lakša 3 klika i sve radi.

mesh repeater 1750e e tu je li-la, glavna zamjerka je da se kanali ne mogu ručno mijenjati,
u mesh modu sve preuzima sa routera kao automatski mijenja kanale,
ako je u repeater modu onda je ili 2,4 ili 5ghz (ovisi što koristi za spajanje s 7590) kanal se da promijeniti ali brzina pati,
postoji i mogućnost da bude ac odnosno spojen sa kablom s routerom onda se dobiva full wi-fi, ali zbog samo jednog porta otpada ono što je meni najprivlačnije drugi maxtv bez provođenja kabla kroz zid.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.02.2020. u 13:04. Razlog: Preglednost
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2020., 17:15   #24
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
Ali taj mesh repeater 1750e nije nužno uzet ili?
Naime u malom sam stanu od 35m2 i stvarno mi to nije potrebno a maxtv planiram možda otkazat ako mi ga ne produže po sadašnjim uvjetima (209+15+5).
Znači mogu samo uzet taj 7590 Fr!tzbox?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 03.02.2020. u 17:27.
Mate22 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2020., 20:48   #25
ante_os
Registered User
Moj komp
 
ante_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: na marsu....
Postovi: 32
Evo uspio sam preko službe za korisnike. Naručio sam oboje. Do kraja tjedna će mi se tehničar javiti. Javim prve dojmove.
ante_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2020., 22:42   #26
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,094
Citiraj:
Autor Mate22 Pregled postova
Ali taj mesh repeater 1750e nije nužno uzet ili?
Naime u malom sam stanu od 35m2 i stvarno mi to nije potrebno a maxtv planiram možda otkazat ako mi ga ne produže po sadašnjim uvjetima (209+15+5).
Znači mogu samo uzet taj 7590 Fr!tzbox?
1750e nije nužan,koristan je ako imaš drugi maxtv prijemnik,nemoraš vući žicu kroz zidove,a što se wi-fi-a tiće ,nesmije biti ni preblizu routeru niti predaleko na frizovoj mobilnoj aplikaciji imaš dio za postavljanje mesha gdje ti po signalu pokaže gdje bi bilo najbolje,ako je preblizu guši vezu -pada brzina, predaleko preslab signal povezivanja ,i opet pada brzina ,kako ni router ni mesh nisu vezani ugovorom ,moj rezon je bio probati ako ne zadovoljava potrebe vratiti za 19kn neću propast,za velike stanove i kuće svakako korisna stvar,7590 je svakako klasama bolji(da ne velim sf za speedport),a 1750e bi rekao po potrebi,s time ako se i samo proba ne gubi se puno po mom mišljenju.

p.s. 7590 Fr!tzbox 25kn x 24 =600kn dobiješ router koji je u najmanju ruku u klasi 2000+kn i ima što drugi na tržištu nemaju telefoniju,dekt(ja spojio tablete preko fritz phone appa,primaju i šalju pozive bez greške) ) i još par đinđi po mojoj računici se svakako isplati.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 04.02.2020. u 22:53.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2020., 09:49   #27
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 291
Znaci 0800 9000 briljira još jednom.
Prosli ponedjeljak zatrazen fritz a u četvrtak spustena brzina na 100/20 sa 500/250.

Danas dolazi tehnicar da je on doša smanjit brzinu i ugasit jedan maxTV?
Router se ne spominje nigdi u nalogu i nema ga na vidiku...
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2020., 10:05   #28
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,514
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
1750e nije nužan,koristan je ako imaš drugi maxtv prijemnik,nemoraš vući žicu kroz zidove,a što se wi-fi-a tiće ,nesmije biti ni preblizu routeru niti predaleko na frizovoj mobilnoj aplikaciji imaš dio za postavljanje mesha gdje ti po signalu pokaže gdje bi bilo najbolje,ako je preblizu guši vezu -pada brzina, predaleko preslab signal povezivanja ,i opet pada brzina ,kako ni router ni mesh nisu vezani ugovorom ,moj rezon je bio probati ako ne zadovoljava potrebe vratiti za 19kn neću propast,za velike stanove i kuće svakako korisna stvar,7590 je svakako klasama bolji(da ne velim sf za speedport),a 1750e bi rekao po potrebi,s time ako se i samo proba ne gubi se puno po mom mišljenju.

p.s. 7590 Fr!tzbox 25kn x 24 =600kn dobiješ router koji je u najmanju ruku u klasi 2000+kn i ima što drugi na tržištu nemaju telefoniju,dekt(ja spojio tablete preko fritz phone appa,primaju i šalju pozive bez greške) ) i još par đinđi po mojoj računici se svakako isplati.

Dal ruter ostaje nakon prestanka ugovora ili ga uzimaju? S njima nikad neznaš.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2020., 10:07   #29
extasy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: st
Postovi: 291
Ugovorne obveze za router nema pa samim time mi izgleda da je router rentan za tu cijenu.
extasy je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2020., 10:08   #30
Mate22
Registered User
Moj komp
 
Mate22's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 288
Citiraj:
Autor extasy Pregled postova
Znaci 0800 9000 briljira još jednom.
Prosli ponedjeljak zatrazen fritz a u četvrtak spustena brzina na 100/20 sa 500/250.

Danas dolazi tehnicar da je on doša smanjit brzinu i ugasit jedan maxTV?
Router se ne spominje nigdi u nalogu i nema ga na vidiku...
hhh koje budale tamo sve rade, ti tražiš jedno oni sasvim nešto treće hoće uvalit ili radit
Mate22 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na