Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.11.2021., 16:40   #12631
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 6,920
Ovisi je li Ubee ili Fritz
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 18.11.2021., 17:09   #12632
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,407
@Matko_STR
Ima tu više šta / kako / zašto opcija.

Kako zbog lokacije u stanu pa time pokrivanje WiFi signalom,
posljedično takva kutija (barem s prednje strane nora imati pvc vrata jer će metalna poprilično "ubiti" WiFi.
Nadalje je pitanje hlađenja uređaja, pa dalje ...

Mislim da je malo drugačija varijanta pametnija:
- neka bude taj budući "komunikacisjki ormar"
- tu dovedi coax i preko razdjelnika pošalji dalje
- tu dovedi sve Lan kabele i stavi mrežni switch, preporuka TP-Link TL-SG105E ili TL-SG108E (ovisno koliko portova treba)
- sami router stavi na jednom od "krakova" gdje će najbolje odgovarati, pokrivati WiFi signalom, usput će stati "na zraku" i lakše se hladiti
- STB ide kraj TV - a, naravno da može uz router ako je takva kombinacija

Gore predloženi mrežni switch ima GB portove, opciju podešavanja Vlan - ova ako u budućnosti bude trebalo.

That's my 5 cents
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2021., 17:28   #12633
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,470
Citiraj:
Autor Matko_STR Pregled postova
Ok hvala na odgovoru.... Imam jos jedno pitanje...

Mislio sam unutar hodnika staviti jedan nadzbukni ormar u koji bi usao bnetov coax. kabel i onda bi do tog ormara dovykao sve ostale kablove (lan i coax) tako da mi je sve spojeno unutar tog ormara, nesto kao komunikacisjki ormar, ali manjih dimanzija... unutra bi stavio i router, znaci sve komplet. Unutra bi bila i struja.

Kolika je velicina tor routera i da li bi se sve dalo spakirati u kutiju dimezije 40x30x12cm ?

Kod mene je 49x26x10 kutija(tj. prostor u kutiji, kutija je nešto veća). Uspio sam natrpati sve, prije fritza je bio unutra ubee.




S tim da ja imam čuda lan kablova, antenske, hdmi over utp. Čuda ide kroz kutiju Što se tiče samog Wifia, očekivao sam užasne rezultate, ali pokriva mi cijeli stan u redu. Kutija je ajmo reći u centralnom dijelu, tako da nemam problema.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	photo_2021-11-18_16-24-37.jpg‎
Views:	65
Size:	67.0 kB
ID:	24619   Click image for larger version

Name:	photo_2021-11-18_16-24-35.jpg‎
Views:	65
Size:	104.2 kB
ID:	24620   Click image for larger version

Name:	photo_2021-11-18_16-24-35d.jpg‎
Views:	808
Size:	141.6 kB
ID:	24621  
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2021., 17:34   #12634
Matko_STR
Premium
 
Matko_STR's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 78
To mjesto gdje bi ormar bio je bas u sredini stana, tako da mi je idealna pozicija sto se tice wifija... takodjer cijeli ormar je od plastike, da ne ometa signal.

Sto se tice hladjenja to bi se moglo rijesiti mozda jednim 96mm ventilatorom koji bi bio spusten na 50% okretaja i cijelo vrijeme bi ventilirao cijelu kutiju.

Tu sam mislio izbjeci switch jer u drugoj sobi ce mi biti spojen jedan switch i onda bi imao switch na swtich, a to zelim izbjeci ako je moguce.

Buduci da do sada nisam imao A1 ili bnet... znaci oni ulaze sa jednim coax. kabelom i onda da li postoji neki spliter koji dijeli TV i internet signal? Pretpostavljam da TV kraj coaxa onda preko razdjelnika povezem sa ostalim coaxima koji idu po sobama, a sve LAN kabele (3 komada) spajam direktno u router.

@pupo
Ovo je i meni ideja.. + u tu kutiju bi dovukao i kablovsku od zgrade i onda imam mogucost da na sve TV uredjaje saljem ili A1 ili danas sutra ako predjem na tu drugu kablovsku... Da li imas ikakvo aktivno hladjenje kutije? Po slikama mi se cini da nema.. imas li problema sa pregrijavanjem routera?
Matko_STR je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2021., 17:37   #12635
bertone
Premium
Moj komp
 
bertone's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,828
Router ostavi izvan kutije radi hlađenja i boljeg wifi signala,... možeš ga okrenuti i pričvrstiti s donje strane ormara (sa malo kemije ako ormar nije ugradbeni).
Dimenzije Ubea su otprilike 18x24x3 cm

EDIT: Vidim da su već pali odgovori pa ako je ugradbeni zanemari kaj sam napisao.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2021., 17:39   #12636
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,470
Meni dolaze 2 coaxa u ormar izvana, jedan je bnet, jedan je zemaljska tv, tj. antenski sustav od zgrade. Coax od bneta ide samo u ruter, iako ispred njega je splitter na koji se može spojiti prema telki ako koristiš TV uslugu preko bneta. S tim da u tom slučaju, do receivera ti ide coax i lan kabel.


Nemam problema s pregrijavanjem, ni fritz ni ubee, iako jesu mlaki na dodir.


2 splitera, jedan bnet (na koji je spojen samo ruter jer ne koristim tv od bneta), jedan s antenskog sustava na koji mi je spojena telka:






Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Router ostavi izvan kutije radi hlađenja i boljeg wifi signala,... možeš ga okrenuti i pričvrstiti s donje strane ormara (sa malo kemije ako ormar nije ugradbeni).
Dimenzije Ubea su otprilike 18x24x3 cm

EDIT: Vidim da su već pali odgovori pa ako je ugradbeni zanemari kaj sam napisao.

Da, recimo meni je zaljepljen silikonom za vrata. Samo sam napravio 4 puslice gdje su inače nogice od rutera i to je to. Pričekao dan da se osuši u vodoravnom položaju i poslije ga tutnuo u ormar.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2021-11-18 16_41_57-Media viewer.jpg‎
Views:	785
Size:	113.0 kB
ID:	24622  
__________________
Sent from AS/400.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 18.11.2021. u 17:45.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2021., 17:51   #12637
Matko_STR
Premium
 
Matko_STR's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 78
Hvala na odgovorima.. sad mi je jasnije kako sve to funkcionira kod bneta, pa sad treba nesto iskemijat, ali ovakav setup kao sto @pupo ima sam zamislio u pocetku... tipa danas sutra ako dodje neki drugi operater ili optika onda samo dovedem taj glavni kabel do tog ormara, a sve ostalo mi ostaje isto.
Matko_STR je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2021., 17:56   #12638
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,470
Ako imaš mjesta, stavi najveći ormar koji stane. Jako treba kemijati ako je malo mjesta, da ne govorim da je coax kabel jako krut i onda ne sluša baš, plus radi otpor ruteru da stoji na zamišljenom mjestu, itd itd.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2021., 01:19   #12639
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,407
Samo napomena u vezi mrežnog switch - a,
nije nužno da i on bude u tom tk ormaru, ali:
- na mjestu gdje ga želiš staviti onda trebaju doći i svi ostali mrežni kabeli
- ako switch nije u ovom gl. tk ormaru obavezno predvidi / provuci 2 Lan kabela do lokacije switch - a
- isto tako poželjno je 2 Lan kabela do lokacije TV - a
- switch na swtich nebi trebao predstavljati problem, pogotovo ako uzmeš ove sa podrškom za Vlan - ove

Ako se želiš pripremiti i za alternativni ISP (optika) računaj da tada ide:
optika > ONT > router > Lan prema klijentima + Lan prema STB - u

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2021., 18:06   #12640
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,678
Izgleda da mi uube otkazuje poslušnost?!
Sve je počeo kad sam od klinaca mobitele preko mac adrese htio dodati u "parent control" izbornik.
Router se zamrznuo, a nakon sto ga SZK nije uspjela oživjeti, pokušali smo preko reset pina, što je riješilo problem, al tek nakon nekih pola sata. Spojio se na net. Dal sam od sebe, dal je to riješila SZK ... Nemam pojma.
Iz SZK su mi tada rekli da im router uopce ne reagira na komande i da je prilicno spor.
Kod tog prvog poziva prema SZK Bio je naručen tehničar kojeg sam kasnije odbio misleći da je problem riješen.
Međutim, sad primjećujem da su mi port forwardani portovi malo otvoreni pa zatvoreni.
NAS malo vidim, malo ne. Tv koji je spojen preko lana, malo, malo gubi konekciju s internetom.
Port forwarding izbornik uopće ne radi. Kad pokušam spremiti podešeni port ništa se ne desi.
Nakon mog pin reseta zavao sam SZK da mi ugase cgnat ako se slucajno opet upalio (ili su ga oni upalili) misleći da on radi probleme, ali 0 bodova.
Wifi moduli klimi joji su spojeni preko WPS-a s vremena na vrijeme se gube unutar klima aplikacija.

Jedino sto radi je kabelski tv.
SZK je bila prilično susretljiva ili sam ja imao oba puta sreću. Naručio sam za utorak pregled opreme i najvjerojatnije ide promjena routera.
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 20.11.2021. u 18:12.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2021., 18:36   #12641
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,407
Sve si rekao osim koliko je pogonu ?
Lako moguće da pomalo crkava.
Provjeri mu napajanje, možeš i sa nekim drugim 12V, 2 - 2.5A,
nebi bilo prvi put da ljudi izmiješaju mapajanja / spoje slabije.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2021., 19:21   #12642
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,678
Ma nije uopće star, od 3. Mjeseca prošle godine kad smo uselili.
Ispravljač je ispravan, 12v
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2021., 10:00   #12643
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 183
Sad se i meni pojavio problem s routerom haha. U pitanju je onaj stari Technicolor TC7200.

Od jutra se ne spaja online. TV radi.



Ova treća lampica blinka, ali primjećujem da se nakon nekog vremena i ona ugasi, pa ispočetka. To mi se dosad otkako sam se preselio dogodilo dva puta, ali nakon cca pol sata, sat se spojio. No danas tako stoji već satima i ništa.

Probao pritegnut kablove, napravit reset. Ništa. Zvao szk. Također ih trebam pohvalit. Vrlo susretljiva ženska. Tehničar će doći tek u četvrtak...

Ima li tko još neki tip koji u međuvremenu mogu probat primijenit?

Edit: maloprije je počela na par sekundi blinkat i lampica za Online al onda se ugasi. Pojma nemam...

Edit 2: sad se sam od sebe spojio.

Jel moguće da router crkava? Wifi stalno držim na 5 GHz. Možda zato?

Zadnje izmijenjeno od: p3r02d3r0. 23.11.2021. u 10:29.
p3r02d3r0 je online   Reply With Quote
Staro 23.11.2021., 16:23   #12644
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,407
Već smo rekli da mu je WiFi na 5 Ghz nestabilan, pametnije je da ga vratiš na 2.4 Ghz i pregrizeš tada malo manje brzine.
Taj dio sa WiFi nebi trebao utjecati na ovaj "gl. problem".

U vezi "gl. problema" nešto svakako ne štima, e sad, jeli router crkava, jeli problem na coax instalaciji (tipa napuhani / nevaljali razdjelnik, da ti je neki genije u ormaru uvalio filter, da su čačkali u sistemu, ...).

Za utjehu dobiti ćeš Ubee ili Fritz - a (ovisno šta serviser ima na lageru) i time dobiti novije, bolje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2021., 17:47   #12645
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 183
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Već smo rekli da mu je WiFi na 5 Ghz nestabilan, pametnije je da ga vratiš na 2.4 Ghz i pregrizeš tada malo manje brzine.
Taj dio sa WiFi nebi trebao utjecati na ovaj "gl. problem".

U vezi "gl. problema" nešto svakako ne štima, e sad, jeli router crkava, jeli problem na coax instalaciji (tipa napuhani / nevaljali razdjelnik, da ti je neki genije u ormaru uvalio filter, da su čačkali u sistemu, ...).

Za utjehu dobiti ćeš Ubee ili Fritz - a (ovisno šta serviser ima na lageru) i time dobiti novije, bolje.
Ma konekcija na 5Ghz mi uopće nije nestabilna. Dolazi isključivo do ovih problema koje sam naveo.

Uglavnom, naručio sam servis i nadam se najboljem...
p3r02d3r0 je online   Reply With Quote
Staro 24.11.2021., 14:16   #12646
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,678
Citiraj:
Autor p3r02d3r0 Pregled postova
Sad se i meni pojavio problem s routerom haha. U pitanju je onaj stari Technicolor TC7200.

Od jutra se ne spaja online. TV radi.



Ova treća lampica blinka, ali primjećujem da se nakon nekog vremena i ona ugasi, pa ispočetka. To mi se dosad otkako sam se preselio dogodilo dva puta, ali nakon cca pol sata, sat se spojio. No danas tako stoji već satima i ništa.

Probao pritegnut kablove, napravit reset. Ništa. Zvao szk. Također ih trebam pohvalit. Vrlo susretljiva ženska. Tehničar će doći tek u četvrtak...

Ima li tko još neki tip koji u međuvremenu mogu probat primijenit?

Edit: maloprije je počela na par sekundi blinkat i lampica za Online al onda se ugasi. Pojma nemam...

Edit 2: sad se sam od sebe spojio.

Jel moguće da router crkava? Wifi stalno držim na 5 GHz. Možda zato?
Jučer mi je bio tehničar i bez puno mudrolija je zamjenio router. Isti model, vidim 2-3 nova izbornika, a sad mi i svi stari izbornici rade što nije bio slučaj na starom routeru. Novi router prima postavke bez problema, a i puno je bolji odziv na iste.
Tehničar mi je Usput srezao kabele na mjeru da se ne zajebavam s onim njihovim koaksijalnim plugovima. Neke je nemoguće skinuti ili ja ne znam

@peroždero
Par korisnih i glupih tipov što mi je nabacio tehničar pa možda pomogne;
Tv box u pravilu ide na prvi lan port;
ako se iz nekog razloga mjenjaju koaksijalni kabeli, treba koristiti duble ili triple shielded, zbog mogućih interferencija, a takvih malo gdje ima za kupit pa ih treba zvati i za to;
I zadnje ... da ne otvaramo sami portove nego da zovem szk?!��

Glede CGnat-a, dal ce biti reaktiviran zamjenom routera?

... I da, krecu sa implementacijom gigabitnih brzina, a oni koji zakupe te brzine dobiti će drugi model uube routera.
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.11.2021. u 14:38.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2021., 14:48   #12647
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,693
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
ako se iz nekog razloga mjenjaju koaksijalni kabeli, treba koristiti duble ili triple shielded, zbog mogućih interferencija, a takvih malo gdje ima za kupit pa ih treba zvati i za to;
Ima kupit kvalitetnih kabela, ali koštaju. Ja sam uzeo ovaj i zadovoljan sam.

https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...-A-klasa,-crni

Isto tako treba uzeti i kvalitetne konektore

https://shop.kerman.hr/Katalog/RobeView?g=4817&page=1

i razdjelnik.


https://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvod...-5-2500mhz.htm

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 24.11.2021. u 14:54.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2021., 14:50   #12648
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,407
1 - origigi konektore CableCon ako su dobro stavljeni je ne moguće skinuti

2 - Noviji router vjerojatno ima noviju pamet (mada je isti model), bila je TC7200 i TC7200.20 verzija, kako vidiš ispravni uredno radi.

3 - STB box možeš spojiti na bilo koji Lan port, ne znam jesu li šta mijenjali / pametovali u međuvremenu, uputa je bila spojiti na Lan4

4 - na temu coax kabela, treba koristiti kvalitetni RG6 a ne čajniz jeftinjak smetje, duble ili triple shielded verzije su teško dobavljive i skupe a nisu toliko nužne ako je sve korektno spojeno / izvedeno

5 - zovi SZK da ti maknu CGNAT a za PortForward ćeš se sam "igrati"
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2021., 17:39   #12649
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 183
@Ziiky thnx. Ma kad sam se doselio, tehničar je došao pospajat tak da sam TV box ostavio tamo gdje je bio

Ne znam, nekak mi ovo ne izgleda kao da je povezano s tv boxom. Više mi vuče na router malfunction ili na probleme s linijom.
p3r02d3r0 je online   Reply With Quote
Staro 24.11.2021., 19:49   #12650
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,470
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
1 - origigi konektore CableCon ako su dobro stavljeni je ne moguće skinuti
"
Uz malo nagovaranja, moze se. I nakon prvog puta ide lakse Ja sam skracivao svoj coax od splitera do rutera.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2021., 20:02   #12651
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,693
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
1 - origigi konektore CableCon ako su dobro stavljeni je ne moguće skinuti
Odlični konektori, ne treba nikakva alat za montažu, ali ima za kupiti samo pakovanje od 100 kom.
https://www.conrad.hr/trazi?search=C...chType=regular


Dobri su i ostali kompresijski konektori, ali za njih treba imati odgovaraća kliješta za montažu.
https://shop.kerman.hr/Katalog/Detal...,-push-izvedba
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 01:27   #12652
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,678
Dal je nekome uspjelo a1 stb kontrolirati putem CEC-a? Stb je kaonMedian vm-1200
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 10:56   #12653
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,407
Ako je Samsung TV onda radi bez greške, ostale marke / modeli kako koji.

Imaš i luckastih slučajeva, recimo stariji Sharp TV, pališ na daljinskom od TV - a a gasiš na daljinskom od Kaon - a

Alternativa ti je da "naučiš" onih 6 tipki na dnu daljinskog od Kaon - a > http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4309
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 12:45   #12654
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,264
Sad sam na HTovoj optici, trio usluga, 500 mbit brzina, osnovni i prošireni TV paket, neograničeni telefon, sve za 274 kn. Par puta je bilo problema s routerom pa su mi zadnji put stavili neki "bulletproof" i taj radi kao zmaj.

Maloprije me zove A1 ekipa i nudi isto trio paket, ali s njihovom "hibridnom" optikom (optika do zgrade, unutar zgrade koaksijalac), Ubee EVW32C router, 200 mbita, prvih 6 mjeseci, poslije 219 kn ako prijeđem s još dvije mobilne pretplate (već imam dvije u A1) kod njih. Navodno u prvom kvartalu iduće godine pripremaju 1 gbit uslugu na mojoj lokaciji i to bi uz Fritzbox 6660 router koštalo dodatnih 30 kn. Sve u svemu, skoro 2k kn manje u dvije godine bi me ispalo.

Moje dvojbe su:
- kakav WiFi ima taj Ubee router? Ovaj HTov je zvijer, ide kroz dva zida i 10 metara bez greške što niti jedan koji sam imao do sda nije mogao, pa ne bi htio ići na lošije.
- kakav je generalno ping na toj hibridnoj optici? Na HTu je na jednoznamenkastim vrijednostima.
- ta priča o 1 gbit, da li je to hibridna optika ili idu na pravu pa opet moraju provlačiti instalaciju? Ili je to samo navlakuša?

Nisam pametan, s jedne strane mi se sviđa cijena (još se dobije kao 500 kn Konzum bon) i praktički dva besplatna mobitela A12s/pametna sata ako prijeđem s mobitelima, s druge mi se ne sviđa manja brzina, ta hibridna optika da mi opet moraju provlačiti instalaciju po stanu i rasturanje sustava koji mi dobro funkcionira...
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 13:13   #12655
Ziiky
Premium
Moj komp
 
Ziiky's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,678
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ako je Samsung TV onda radi bez greške, ostale marke / modeli kako koji.

Imaš i luckastih slučajeva, recimo stariji Sharp TV, pališ na daljinskom od TV - a a gasiš na daljinskom od Kaon - a

Alternativa ti je da "naučiš" onih 6 tipki na dnu daljinskog od Kaon - a > http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4309
Philips je ...
Bas ti luckasti slučajevi mi se i dešavaju.
Tv daljinac ne moze upravljati sa stb, ali stb gasi i pali tv, dok HT sistem ode u Mute iako je podesen da se ugasi što preko tv daljnca radi super.
Jebem ti iruda, u nadi da ću imati CEC sinoć sam preokrenuo kompletan setup, sve uređaje koji su bili spojeni na pojacalo, prebacio sam ih na tv ... Pa jedan hdmi u pojacalo.
... I opet kurchina.

Za te dodatne tipke na dnu znam. Podesio sam ih, al nije mi neka sreća. Baš sam htio da imam sve na 1 daljincu.
A kakva je situacija sa onim ci cam modulima?
Vidio sam da stenih gore spominjali, al nisam išao istraživati.?!
Dal mogu zatraziti promjenu stb za ci cam modul?
__________________
●● Garmin ●● STRAVA ●● YouTube ●● Flickrrrr ●●



CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT





TV: Sony KDL40s4000
REC: DENON 1610
ZVUČNICI: 5.1 HECO Victa 300,200,center
SUB: JAMOsub250
MEDIAPLAYER: LibreELEC @ Nexbox a95x

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic






Trenutno ništa ...






Trenutno ništa ...



Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 14:07   #12656
p3r02d3r0
Premium
Moj komp
 
p3r02d3r0's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb, Volitno
Postovi: 183
Update na probleme s routerom/linijom/čime već, sad se opet dogodilo. Dobro da nisam otkazivao servis...
p3r02d3r0 je online   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 14:25   #12657
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 20,407
@Ziiky
Prvi mora biti STB (Kaon), CAM modul može za drugi, treći.

Ako STB gasi i pali tv to je već ok.

E da, sa reciver - ima / HT sistemima se stvari kompliciraju,
po meni tada je bolje da HT sistem ni ne sluša HDMI-CEC nego da ga upravljaš njegovim daljinskim.

@p3r02d3r0
Strpljen / spašen, valjda budu donijeli drugi ispravni router i provjerili instalaciju.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 14:35   #12658
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 7,470
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Philips je ...
Bas ti luckasti slučajevi mi se i dešavaju.
Tv daljinac ne moze upravljati sa stb, ali stb gasi i pali tv, dok HT sistem ode u Mute iako je podesen da se ugasi što preko tv daljnca radi super.
Jebem ti iruda, u nadi da ću imati CEC sinoć sam preokrenuo kompletan setup, sve uređaje koji su bili spojeni na pojacalo, prebacio sam ih na tv ... Pa jedan hdmi u pojacalo.
... I opet kurchina.

Za te dodatne tipke na dnu znam. Podesio sam ih, al nije mi neka sreća. Baš sam htio da imam sve na 1 daljincu.
A kakva je situacija sa onim ci cam modulima?
Vidio sam da stenih gore spominjali, al nisam išao istraživati.?!
Dal mogu zatraziti promjenu stb za ci cam modul?

Samo na sekundarnoj telci. Za prvu moraš imati uređaj. To je takva debilana, i upravo zbog toga nemam telku preko njih.


EDIT:

Aaa, predugo otvoren tab.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 20:09   #12659
NTN
Premium
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: ZG
Postovi: 221
A1 solo internet?

Korisnik trenutno ima A1 kabelski internet + telefon, bez ugovorne obaveze.


Jel postoji kod A1 solo internet preko kabla i koja bi bila najpovoljnija cijena?


A1 bi najvjerojatnije uvjetovao ugovor na 2 godine, no to nije neki problem.
NTN je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2021., 21:06   #12660
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,693
Citiraj:
Autor NTN Pregled postova
Jel postoji kod A1 solo internet preko kabla i koja bi bila najpovoljnija cijena?
Postoji.
https://www.a1.hr/privatni/internet/kucni-internet
Stipest je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na