|
![]() |
#2641 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A di je backup ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2642 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Hint: 1. Laptop ili Desktop? Odnosno - dali je problematika vezana uz Optimus mozda? 2. Koji je cip (neke distre nude vise verzija nvidia drivera pa moras pazit da instaliras onu verziju koja podrzava tvoj cip). 3. Wayland ili X11? 4. Secureboot ukljucen il ne (najbolje da nije jer nvidia driver na vecini drivera nema valjanu signaturu) 5. Ja sam imao cesto problem da se kernel modul za distru nije ispravno kompajlirao pa sam morao pazit da prije instalacije drivera valjanje kmod pakete instaliram te vazeci kernel-headers paket za distru. Uvijek cekiraj upute za instalaciju drivera za distru. https://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers https://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_SUSE_Prime
“The Asylums are empty, for all the crazies are here.” -- William Shakespeare -- The Theory Of Stupidity (by Dietrich Bonhoeffer) Why Stupid People Think They Are Smart Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 23.08.2023. u 08:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2644 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Linux OS - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti, problemi...
Meni je također GNOME skroz OK u većini situacija. Poslovno sam istovremeno na Debian/Ubuntu i Redhatima. Ne može se reći da je ovaj ili onaj generalno bolji. Svaki ima svoje prednosti. Meni je kao starom *nix adminu super što na Linuxima u većini slučajeva ne moram voditi računa o licencama i što ne moram prisustvovati brojnim sastancima vezanim za licenciranje softwarea gdje nikad ne znaš na čemu si točno. Prema Debianu imam nekakav love/hate odnos jer je to bazna distra na kojoj puno toga treba štrikati i na kojoj je puno toga strgano ako ga koristiš kao desktop. Koristim ga skoro 30 godina i imam duboki respect prema Debianu i onome što predstavlja ali s njim treba znati i treba strpljenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2646 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo stoji. Za stare strojeve (i virtualke kad smo kod toga ako iz nekog razloga treba GUI) su XFCE ili LXDE puno bolje solucije.
![]() |
![]() |
#2647 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Yup. LXDE na RPi sa 1GB RAMa dušu dao za neki billboard. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2648 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Nisam valjda jedini koji prezire te isforsirane amalgame touch i desktop UI. Start menu preko cijelog ekrana, to mi je baš super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2649 | |
Premium
|
Citiraj:
I ja sam nekad. Danas me na Gnome 3 ne muci bas previse - ionak sve startam s docka, jako rijetko idem u "full screen menu". A i tad - mis u lijevi gornji ugao ekrana - prezentiraju se svi aktivni prozori - imam search ako bas zelim nekaj pokrenut kaj nemam u docku (Dash to dock). Alternativno postoji extenzija za "klasican" Aplications menu. S druge stane - nacin na koji Gnome radi sa virtual desktop funkcijom i multitaskingom mi nekak najbolje pase. To je fora kod Linuxa - za bas sve postoje alternative. https://extensions.gnome.org/#sort=downloads
“The Asylums are empty, for all the crazies are here.” -- William Shakespeare -- The Theory Of Stupidity (by Dietrich Bonhoeffer) Why Stupid People Think They Are Smart Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 24.08.2023. u 20:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2651 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Istina je da se sve živo može promijeniti. Zato koristim KDE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |