Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 25.04.2018., 10:28   #2461
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,229
Je, 17a. Samo s vectoringom sam možda i na 3x profilu a volio bi to provjeriti
__________________
😂 😂 😂
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2018., 01:30   #2462
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 686
Samo preko onog adslctl toola valjda, treba ti ssh za to.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 04.05.2018., 21:48   #2463
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,235
trebo bi za wc3 otvorit portove jer ne radi, kak točno to napravim? ovo trebam pootvarat https://us.battle.net/support/en/article/7842


vidim port activation ali neznam gdje točno upisujem

3 su kućice, pa jedna siva,, pa još jedna veća

u prve dvije valjda ide port raspon, u treću? i zadnja velika je ip? koji točno, di ga nađem?
__________________

Zadnje izmijenjeno od: mamutarka. 04.05.2018. u 23:49.
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2018., 01:20   #2464
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 686
U prvu i drugu ide raspon portova na wan strani rutera, a u treču početak raspona na klijentu, tj. isti port ko na wan strani, a u zadnju ip od kompa.

Pazi da imaš zelene kvačice lijevo, ako ih nema i ne želi ih prihvatiti da ostanu nakon save, napravi factory i ponovo unesi, užasno iritantan bug.

Npr port 100:

100-100 100-100 192.168.1.2

Od porta 100 do 200:

100-200 100-200 192.168.1.2

Otvori samo one portove koji trebaju pristup do kompa, na ovoj listi su vjv. mislili na izlazni promet, a ne dolazni.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2018., 12:08   #2465
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,235
evo ovak sam otvorio https://i.imgur.com/TEi1Veq.png

al ne radi warcraft i dalje, frendu na iskonu radi mene ne radi kreiranje igre

neznam di griješim

koji ip moram ukucat u zadnju kućicu od ovih? https://i.imgur.com/JDZ4kt7.png
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2018., 14:02   #2466
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
Druga slika je sa kompa / lapa ?
Ako je onda si napravio grešku, u zadnju kućicu treba biti 192.168.1.4, to je trenutna ip adresa.
Ako su mrežne postavke na idiot (auto) onda je trebaš fiksno podesiti pod TCP/IP v4 a v6 ugasi.
U routeru provjeri / postavi da DHCP počinje od cca 192.168.1.20 kako bi ove od .2 do .19 bile slobodne za klijente sa fiksnim ip adresama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2018., 15:13   #2467
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,235
sve je s mog kompa

enivej stavio sam kak si reko i sad radi sve, tenks nikky
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2018., 20:12   #2468
booNN
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Vinkovci
Postovi: 7
ispričavam se ako je već odgovoreno, je li moguće uz net imati i voip i maxtv preko novog routera ak je speedport u bridge modeu? hvala!
booNN je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2018., 20:40   #2469
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 911
speedport u bridge modeu znaći da voip i max tv i dalje rade na speedportu,
jedino signal za internet samo prolazi kroz njega, za internet tom slučaju treba dodatno tvoj router.
__________________





Zadnje izmijenjeno od: skalar. 11.05.2018. u 00:11.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2018., 15:20   #2470
ThorSteiner
Registered User
Moj komp
 
ThorSteiner's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: more, moje more.
Postovi: 40
da vas pitam ja imam kvačicu i na 2.4ghz WLAN i na 5ghz, jel normalno da oba rade ili treba samo jedan od ova dva radit ? i za jedan imam šifru, a za ovaj drugi imam neku drugu vidim, jel to treba biti ista šifra za obe verzije ili kako je to normalno napravit ?

i jel ima razlike ako se koristi 2.4ghz ili 5ghz, meni se čini da mi je tehničar stavio šifru ovu veću na 2.4ghz, dok ova tvornička od rutera je na 5ghz.
ThorSteiner je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.05.2018., 15:44   #2471
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
Promatraj to kao 2 odvojene WiFi mreže (što i jesu),
svaka ima svoje ime (SSID) i šifru, mogu / ne moraju imati istu.

Svaki band ima svoje prednosti i mane,
na 5ghz ima manje susjeda (čitaj manje smetnji), dobit ćeš veću brzinu transfera ali je radijus pokrivanja manji, na 2.4ghz je skoro obrnuto.

Čitaj malo, informiraj se
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2018., 01:13   #2472
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 911
5ghz ti treba i kartica/komp/laptop/stick podržavati,i savjet ti je isto osiguraj svojom šifrom
ne ostaviti tvorničkom.
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2018., 02:52   #2473
ThorSteiner
Registered User
Moj komp
 
ThorSteiner's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: more, moje more.
Postovi: 40
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
5ghz ti treba i kartica/komp/laptop/stick podržavati,i savjet ti je isto osiguraj svojom šifrom
ne ostaviti tvorničkom.

ma ovu 2.4 ghz mi buraz koristi i ne žali se za sad ništa, ona je odlično zaštićena imam skoro 30 znakova. ali ovu 5ghz nisam dirao, tehničar nije ni radio tu šifru, samo za 2.4ghz. budem napravio istu za oboje, smislio sam odlčnu šifru.

Nikky nisu svi od čitanja kao ti, neki vole da im drugi pričaju, a ne da moram sve čitat unazad, pa nemam ja vremena listat toliko stranica, ja sam radni čovjek ko je vidio čitat, kao da ja imam vremena za to.
ThorSteiner je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2018., 18:42   #2474
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 911
šifra se stavlja da ti se nitko sa strane ne spaja kako na 2,4 tako i na 5 se možeš spojiti u isto vrijeme, a može se i susjed ili netko sa ne baš čednim namjerama,
u prvom slučaju osim što ćeš osjetiti s vremena na vrijeme pad brzine, nikakve posebne posljedice osim što plačaš internet i za sebe i za susjeda,
u drugom slučaju pak ovisno o nečednim namjerama možeš biti i zakonski gonjen za stvari koje nisi sam napravio, jer zakonski si dužan sam zaštititi wifi mrežu dobrom šifrom,
ako ne koristite 5ghz onda ju je najbolje isključiti, tvorničke šifre nisu dobre zato jer da bi se upisala automatski mora postajati neka lista u tvornici, e sad dali je netko nekom tu listu prodao ili nije to nitko nezna, a šifre se najčešće probijaju preko lista, tako da ćeš uvijek naći savjet da te šifre odmah promjeniš i da u redovitim razmacima staviš nove šifre.
__________________





Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.05.2018. u 19:05.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 00:24   #2475
Doktor O
I encompass, and I eclips
 
Doktor O's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Lokacija: Plazikur
Postovi: 206
pozz
neda mi se čitat cijelu temu...jel se može složit auto paljenje i gašenje rutera kao što se moglo na gigasetu recimo, da mi se resetira automatiski u 5 ujutro recimo?

hvala

i admin šifra, ne kužim i nemrem uć u admin, ako se tamo može složit onda nek mi netko pomgone pretty please
__________________
to meni ne treba
Doktor O je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 01:19   #2476
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,235
Citiraj:
Autor Doktor O Pregled postova
pozz
neda mi se čitat cijelu temu...jel se može složit auto paljenje i gašenje rutera kao što se moglo na gigasetu recimo, da mi se resetira automatiski u 5 ujutro recimo?
nop

moraš ustat u 5 i ugasit/upalit ruter
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2018., 13:23   #2477
Overclock_freak
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Rijeka-Zagreb
Postovi: 893
Molim Vas ko moze da mi uploada FW za ovaj uredaj

Lp
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2018., 15:28   #2478
tomislav_sb
Premium
Moj komp
 
tomislav_sb's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb <=> Slavonski Brod
Postovi: 170
Da li je netko uspio upogoniti LTE failover? Imam Huawei E3276 4G stick i ht karticu na bonove (uzmem internet dan kada mi treba).
Stick i kartica rade bez problema na laptopu ali na routeru nikako.
Ima rješenja?
tomislav_sb je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2018., 22:47   #2479
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 457
Citiraj:
Autor tomislav_sb Pregled postova
Da li je netko uspio upogoniti LTE failover? Imam Huawei E3276 4G stick i ht karticu na bonove (uzmem internet dan kada mi treba).
Stick i kartica rade bez problema na laptopu ali na routeru nikako.
Ima rješenja?
Nema, tvoj stick nije podržan

(klikni na help kad si u failover meniju, tamo ti piše koji uređaji su podržani)
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2018., 09:50   #2480
tomislav_sb
Premium
Moj komp
 
tomislav_sb's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb <=> Slavonski Brod
Postovi: 170
Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
Nema, tvoj stick nije podržan

(klikni na help kad si u failover meniju, tamo ti piše koji uređaji su podržani)
Currently supported 3G/LTE dongles: HUAIWEI E3131/E3131As-6/E3276/E372, ZTE MF110/MF193A/MF195/MF662/MF683/MF821D, Alcatel X221L/L100V

Ipak je podržan
tomislav_sb je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2018., 15:28   #2481
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 175
koji je ulaz za ruter ( t-com) ?
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2018., 08:58   #2482
tomislav_sb
Premium
Moj komp
 
tomislav_sb's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Zagreb <=> Slavonski Brod
Postovi: 170
Kako mislis? ulaz čega?
tomislav_sb je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2018., 21:00   #2483
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 175
ADMIN prava preko 192.168.1.1
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2018., 21:12   #2484
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,229
admin i lozinka ispod routera
__________________
😂 😂 😂
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 07:55   #2485
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 175
hvala

pozdrav ljudi,, jedno pitanjce
želim uklonit ovaj Speedport ruter i stavit ovaj Asus RT-AC66U
pa me zanima hoče li radit Turbo 30 opcija?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.06.2018. u 09:13.
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 09:27   #2486
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 911
očito si na bakru ukloniti skroz speedport ne možeš,
postupak ti je sljedeći nazoveš 08009000 tražiš da ti prebace speedport u bridge nakačiš Asus RT-AC66U na speedport,
upišeš user (xxxxxxx@htnet-dsl) i pass od t-coma i conect (apply) i time ti asus postaje glavni router za internet,
u prvom setapu će ti se sam spojiti nakon konfiguracije,
na optici možeš skroz izbaciti speedport (gubiš telefon).
__________________





Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.06.2018. u 11:11.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 10:40   #2487
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 175
ok, hvala
znači nije kao prija 2gd kad sam bijo na t-comu mogao sam maket njihov ruter i stavit fizbox upisat samo podatke za voip i adsl.
ili nemože zbog turbo opcije?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.06.2018. u 11:12.
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 11:31   #2488
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
Ako se ne varam, Turbo je samo dizanje Dn/Up brzine ako to priključak omogućuje na odr. vrijeme.
Znači da uređaj koji je direktno na xDSL liniji može uredno raditi sa tom brzinom.

E sad:
- ako znaš sve parametre za VoIp i važan ti je tel. (želiš da bude u funkciji), onda i Fritz može biti prvi na liniji, VoIp radi preko njega
- Internet konekciju na Fritz - u prebaciš u Bridge (ugasiš WiFi), a iza staviš Asus RT-AC66U za Internet

- ako iz nekog razloga ne uspiješ upogoniti VoIp na Fritz - u onda on ispada iz igre,
Speedšrot ostaje prvi na liniji, preko njega radi VoIp
- šta je rekao kolega, tražiš da mu Internet konekciju prebace u Bridge mode, a iza staviš Asus RT-AC66U za Internet

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 16:34   #2489
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp
 
H@rdc0r3M1nD's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Croatia;Velebit
Postovi: 345
Znaci, nocas se nesto sje*** dobri stari ZTE 931 i danas dode tehnicar od tcoma i donese ovo - kao najbolje sto se moze... Iako niti jedan niti drugi nisu do koljena starom SX763
zanima me kako pristupit admin ovlastima na 192.168.1.1

Prije nego sto vam padne "mrak na oci" vidim da je netko to pitao u ovoj isto temi, na istoj ovoj stranici al meni nikako ne prolazi login kada pokusam sa

User name: admin
Password: S/N koji se nalazi na poleđini routera.

Unaprijed hvala...

Problem je u tome, sto mi sad extender koji je bio uredno spojen uz pomoc kolege Nikkya na ZTE ne zeli se povezati na ovaj uredaj... Inace, Komp je spojen zicom u LAN 2 , Max tv je spojen u LAN 3, Telefon u Phone1 i siva zica u DSL.
H@rdc0r3M1nD je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 18:51   #2490
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,614
Extender - u je to nova / druga WiFi mreža,
trebaš otvoriti web konfig extender - a i "naučiti ga" da se spaja na novu mrežu (drugi SSID i pass).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na