Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.04.2018., 15:20   #2431
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 192
DSL statistiku na optici?
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 15:23   #2432
Toncek
member
 
Toncek's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 733
Ne...zanima me kako viditi kolike su mi smetnje na optici, imam problema s maxtv-om
Toncek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 09.04.2018., 16:37   #2433
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Logično da ti je DSL statistika prazna kad se ne koristi DSL nego WAN konekcija.
Pitanje je jeli ima i koja je str. stanja / statistike za WAN konekciju.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 18:45   #2434
Toncek
member
 
Toncek's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 733
Bojim se da nema toga... Javi ako nesto saznas, thx
Btw uspio rijesiti problem.
Toncek je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 19:47   #2435
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 192
Prije češ takva mjerenja pronaći u ONT-u, nego routeru.
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2018., 00:02   #2436
Toncek
member
 
Toncek's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 733
Da, preko njega sve ide. Imas prijedlog?
Toncek je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2018., 23:01   #2437
Bluecode
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 3
Pozz , jel ima tko firmware za speedport , trenutno mi je stari , zadnje brojke su 006 , a prijasnji link naveden neradi više , gdje se moze skiniti , koliko sam shvatio 036 je stabilan ili ima i noviji , hvala
Bluecode je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2018., 15:58   #2438
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 696
To je zadnja verzija fw-a, 09091602.00.006
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2018., 00:17   #2439
Bluecode
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 3
Hvala na odg
Bluecode je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2018., 15:05   #2440
ibezmal2
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Croatia
Postovi: 20
RDC veza problem

Trebam pomoc ako ima rjesenja sa Speedport w 724v.
Preko njega imam podesenu RDC vezu na server koji stoji iza tog rutera.
Sve uredno rdi no svako toliko(nekad i par dana za redom) nesto se desi da veza ne radi a portovi su kao i uvijek otvoreni i DYNDNS uredno updejta ip adresu.
Pomogne samo gasenje pa paljenje rutera i nakon toga opet uredno radi RDC.

Hvala unaprijed na bilo kakvom savjetu!
ibezmal2 je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 12.04.2018., 15:33   #2441
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
a) reći "štefici koja kuva kavu" ujutro prije tog zadatka da ugasi > sačeka 5 sec. > upali taj "najmoderniji uređaj".
Da slučajno nisi pitao može li se definirati da to uređaj sam odradi

b) Internet konekciju u Bridge mode i iza staviti svoj normalni router ... spominjano već xyz puta ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2018., 00:43   #2442
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 940
u ovoj temi se moram uvijek nasmijati - prištekam mob i speedport rikne, a čovjek bi server
a i u temi je svaki drugi post tipa -kupi svoj router.

jednostavno iz lošeg uređaja, da se na trepavice postaviš nemreš napraviti dobar.

Citiraj:
Autor Toncek Pregled postova
Ne...zanima me kako viditi kolike su mi smetnje na optici, imam problema s maxtv-om
neznam dali će ti pomoć, ja sam imao prošli tjedan na dva prijemnika probleme sa maxtv, smrzavanje, kockanje slike, prekidi veze,
izišli tehničari i po njihovim riječima isključivi krivac je speedport, što se ispostavilo točno, izbacivanjem speedporta i prebacivanjem
maxtv na moj router niti jedne greškice sad već 10 dana, jedina negativa je da je telefon sada definitivno stvar prošlosti, što u mom
slučaju i nije katastrofa.
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.04.2018. u 11:54.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2018., 10:51   #2443
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Za tel. kao "prijelazno" rješenje treba postaviti redirekciju poziva na mob. i miran si.

EDIT: Evo dodatak sa objašnjenjem:

"Pozive je moguće preusmjeriti na tri načina:

bezuvjetno;
ako je vaša linija zauzeta;
ako se ne možete (ili ne želite) javiti.

Prvi obuhvaća i preostala dva, pa ćemo samo njega opisati.

Kako ćete uključiti tu uslugu – to ovisi o vašem telekom operateru. Razlike postoje, ali su minimalne. U pravilu, morat ćete u svoj fiksni telefon utipkati kombinaciju brojki i znakova.

To vam operater neće naplatiti (iako preporučamo da provjerite kod svog operatera je li doista tako).

Nakon što uključite uslugu, troškove poziva snosi osoba koja vas zove, dok ćete vi platiti preusmjeravanje od vašeg fiksnog do mobilnog telefona. Koliko će vas to koštati ovisit će o tarifama koje koristite a i uvjeti korištenja povremeno se mijenjaju pa ponavljamo preporuku: provjerite s telekomom.

Kad već provjeravate, pitajte ih još dvije stvari: je li moguće preusmjeravanje na međunarodne brojeve (to će vam zatrebati ako/kad ćete putovati u inozemstvo) te kako možete poništiti uslugu.

Evo nekoliko primjera kako ćemo to provesti. U Bnetu je, recimo, potrebno utipkati **21*091xxxxxxx*11# (pri čemu je 091xxxxxxx broj na koji preusmjeravate pozive) pa potom stisnuti tipku za pozivanje. Za deaktivaciju trebate unijeti ##21#.

Ako ste na Vipnetovoj mreži, utipkajte *21*091xxxxxxx# za aktivaciju, odnosno *25 za deaktivaciju.

Korisnici Hrvatskog Telekoma trebaju upisati *21*099xxxxxxx#, a za deaktivaciju #21#. Isti postupak vrijedi i za Iskon Internet."

Napomena: To treba odraditi još dok je tel. aktivan (spojen) na router ISP - a, prije nego taj router izbacite "iz kombinacije".

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.04.2018. u 12:13.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2018., 11:58   #2444
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 940
pozitiva je da mi tel ne treba, al eto paketi su povoljniji s njim nego bez, bio sam bez 2g pa mogu još i dvije,
promjenilo se to da sam uzeo drugi prijemnik sa novim ugovorom pa rekoh čisto da si portove oslobodim da probam sa speedportom i šipak pukne veza i greška - zovite 08009000 tehničku podršku,
promijenili mi 2 x router prvi puta firma koja radi za t-com drugi puta t-com tehničari e i njima ista stvar i onda kemijali sa portovima jer prijemnici nisu htjeli učitavati i tako to sat vremena,
taman čovijek htio zvat centralu kad proradilo na jednom prijemniku priključi drugi proradi,
isključi speedport iz struje opet isto greška pogađaj koji će port propustiti signal za maxtv i to jedan po jedan prijemnik,
mislim si ja fučkaš telefon priključim na asusa oba prijemnika i sve radi bez greške, a speedport u ormar,
u nevezanom razgovoru tehničari kažu em je speedport za k.... ,a i da su ti novi samsungovi prijemnici jednako takvo smeće, jer od kada su njih mijenjali da imaju toliko više posla da ni ne stignu kvalitetno odraditi reklamacije.
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.04.2018. u 12:17.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2018., 12:16   #2445
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 244
Ja mogu samo potvrditi kako mi "stara" verzija Sppedporta radi znatno stabilnije od AC verzije, iako je u bridge mode-u.
Na drugoj strani je Linksys WRT 1200.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.04.2018. u 12:54.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2018., 13:27   #2446
Toncek
member
 
Toncek's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 733
Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
neznam dali će ti pomoć, ja sam imao prošli tjedan na dva prijemnika probleme sa maxtv, smrzavanje, kockanje slike, prekidi veze,
izišli tehničari i po njihovim riječima isključivi krivac je speedport, što se ispostavilo točno, izbacivanjem speedporta i prebacivanjem
maxtv na moj router niti jedne greškice sad već 10 dana, jedina negativa je da je telefon sada definitivno stvar prošlosti, što u mom
slučaju i nije katastrofa.
Kod mene je bio problem u maxtv receiveru...potpuno novi, a neispravan. Stavili drugi i sad je sve ok.
Toncek je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2018., 04:54   #2447
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 940
rekao mi je tehničar da je problem u istovremenom spajanju 2 prijemnika ,odnosno da router nekuži da treba u isto vrijeme vid-ove poštelat na dva porta i da za to treba poseban ritual jer ni jedan po jedan neupali svaki puta tako da to traje jer kad se jedan zblesira nemožeš ni sa drugime ništa a to mi se baš neda,s jednim prijemnikom je je sve radilo 3 godine bez ikakvih problema,osim što su mi jednog samsunga morali zamjeniti,činjenica je da na optici linija do onta radi savršeno ,ontovi se isto gotovo nikada ne kvare,jedina slabost i to ne baš mala je speedport,a tu ti nema pomoći jedino ga mogu zamjeniti i vrlo brzo ti je sve po starom i kad tad dođeš na to da treba uložiti kune u svoj router i prestat se nervirati.
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 14.04.2018. u 05:07.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2018., 11:11   #2448
Toncek
member
 
Toncek's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 733
Treba sve iskljuciti iz struje. Prvo upaliti ont, pricekati, pa ruter, pricekati, pa na kraju receiver.
Toncek je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2018., 11:33   #2449
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,762
Ili kupit svoj ruter i bit preko godinu dana bez ikakve brige i pameti 😂

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2018., 13:44   #2450
tominjo_1
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Kod mene Speedport W724V Ci 11ac.
U zadnje vrijeme generira povremeno probleme sa pristupom na WiFi sa uređaja tipa tablet, mobitel, audio receiver.
Npr. surfam na tabletu i odjednom ne može učitat ništa, nula, banana...vrti u nedogled i tako bude i do 30 minuta...onda se odjednom ponovo sve normalizira.A na drugim uređajima ( mobitel jedan, drugi, komp...) sve šljaka normalno?!

Na uređaju za to vrijeme stoji ikonica da je spojen na wifi mrežu, ali od rutera prema van štanga.
Imao netko sličnih problema?
Mislim da ću tražit zamjenu rutera!
tominjo_1 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2018., 12:33   #2451
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Dok ne dođe novi (koji vjerojatno neće ništa riješiti), probaj svako cca 24h ga ugasit - saćekaj 5 sec. - pali.
U tim 24h ili 48h intervalima bi trebao biti "žveltiji".
Druga mogućnost je da ga "udavi" neki od klijenata, prvenstveno mislim na iphone ili android mob.
Ako se ne varam, nedavno je Samsung priznao grešku i dao update za neke nove (i skupe modele) jer su radili "nered" AP ili Routerima.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2018., 15:19   #2452
tominjo_1
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
U početku kad su mi dostavili ruter prije pol godine je bilo sve ok. Spojen sam i na novu centralu koja je 300 m zračne linije od mene.
Parametri u ruteru (hidden postavke) su idealni.Brzina 45 megabita.
Problemi koje sam spominjao su počeli unazad 4 tjedna.

T com tehničar mi danas donio drugi ruter. Ovaj je isti Speedport ali bez ac, znači nije dual band
Kad su me prespojili na novu centralu zvali su me i rekli da će mi poslat novi ruter, verziju ac (prije sam imao ovaj bez ac koji mi je danas ponovo dostavljen za zamjenu).
Sad mi nije jasno koji kuki su mi slali ac verziju rutera kad mi je čovjek danas dofural ruter bez ac????

Vidjet ću kak će se sad bit..... no bude li problema istih i dalje rekao je tehničar da će onda na centrali poziciju mi promijenit... šta god to značilo??

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.04.2018. u 15:32.
tominjo_1 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2018., 15:37   #2453
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Dofural je šta je imao u autu, AC varijanta je novija sa izmjenama u WiFi dijelu,
na žalost obje verzije su očajne, vidiš šta se sve navodi u temi.
Promjena pozicije na centrali se odnosi na promjenu porta na DSLAM - u, obično se radi kada se sumnja na ispravnost / korektan rad odr. porta pa se premješta na drugi (alternativni).
Ostalo ti već piše u temi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2018., 18:38   #2454
tominjo_1
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4
Ima li smisla tražit da mi ponovo zamijene ovaj bez ac koji sam dobio kao zamjenu, sa ac verzijom.
Inače na frekvu od 5 se nisam spajal na ac routeru koji je otišo danas.
tominjo_1 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2018., 19:36   #2455
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Vrlo teško pitanje ...
Već smo utvrdili da za neko normalno korištenje (čak i u kućnim uvjetima a da o poslovnim ne govorimo), treba stavit svoj normalni router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2018., 14:18   #2456
gusta
Registered User
Moj komp
 
gusta's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 28
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
To je zadnja verzija fw-a, 09091602.00.006
Jućer dobio taj ruter firmware je 09091602.00.007 tako da je to zadnji od t coma

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.04.2018. u 14:56.
gusta je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2018., 23:54   #2457
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,305
Ima li način kako na speedportu vidjeti koji profil imam na vdsl-u (8b, 17a) itd, kao što Zyxel iskona može?
__________________
👌🤔
https://www.youtube.com/watch?v=HCagkFYNTeQ
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 00:09   #2458
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Nađi u temi linkove, neki rade neki ne.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 00:35   #2459
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,305
Ja sam sam postao te linkove, na niti jednom nema podatka o samom profilu pa sam mislio zna li netko kakav drugačiji način za to dobiti...
__________________
👌🤔
https://www.youtube.com/watch?v=HCagkFYNTeQ
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2018., 00:59   #2460
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 192
8b profil će teško dati iznad 5-6 megi uploada tako da si gotovo sigurno na 17a.
Europium je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na