Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 14.03.2018., 22:59   #2401
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 690
ne, moraš napraviti downgrade fw-a na 338T5 jer je tamo ssh otvoren kad isključiš firewall.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2018., 14:05   #2402
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
eto sutra mi mjenjaju po 9 puta speedport u tri godine,razlog greška u komunikaciji sa maxtv odnosno oba prijemnika se nemogu spojiti,
preko asusa sve radi,i sad kad gledaš nebi li im ipak bilo jeftinije da su nam podjelili solidnije routere.
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.03.2018., 08:05   #2403
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
Skalar, da li možda znaš ili imaš iskustva pri postavljanju vlastitog voip routera za telefoniju preko optike?
Htio bi pokušat složit sebi telefon kad ga već imam, ali da ide preko mog routera recimo kakav cisco spa122 ili tako. Da li je moguće dobiti postavke od szk za ovakav slučaj?

S*port mi trenutno radi samo ko access point. Mikrotik radi routanje spojen direktno na njihov ONT.

Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.03.2018. u 09:45.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 09:03   #2404
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
Citiraj:
Autor SinfulSaint Pregled postova
Skalar, da li možda znaš ili imaš iskustva pri postavljanju vlastitog voip routera za telefoniju preko optike?
Htio bi pokušat složit sebi telefon kad ga već imam, ali da ide preko mog routera recimo kakav cisco spa122 ili tako. Da li je moguće dobiti postavke od szk za ovakav slučaj?

S*port mi trenutno radi samo ko access point. Mikrotik radi routanje spojen direktno na njihov ONT.

Hvala.
problem kod postavljanja voipa sa cisco spa122 i sličnim uređajima je vlan id 101 + neke postavke koje se nedaju isčitati iz speedporta,
kod fritzboxa pak ovo drugo , dok se fritz box još i tu i tam spaja na voip (nije stabilno) ali veza puca kad se probaš spojiti na internet pokušavao sam jedno mjesec dana s jednim i drugim pa sam odustao,
drugi problem je da kupljeni routri imaju često (gotovo svi) interno zauzeti vlan id 101 za vlastite potrebe pa signal ne prolazi kroz port gdje taggaš vlan 101 da bi mogao koristiti cisco spa122,
moje rješenje doma je switch (najeftiniji moguči gigabitni) na ont, iz swicha jedan mrežni kabel na asusa - za internet (moguć i max tv), drugi na speedport -tel + maxtv, time dobijem direktno spajanje asusa na ont bez upliva speedporta, speedport voip i max tv i to solidno radi, speedport zakopaš negdje gdje je daleko od pogleda i srca
__________________





Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.03.2018. u 09:44.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 09:52   #2405
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp
 
darkydark's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb/Koprivnica
Postovi: 1,757
Ali znaš da Speedport čuči u pozadini i cucla struju i zbog toga se osjećaš prljavo.
__________________

i7 4710MQ / 16GB / 525GB SSD + 1TB HDD / 17.3” FHD / FirePro M6100 / Backlight keyboard
+ Dell U2414H
+ Dell Docking PR03X
+ Logitech K290
+ Logitech M705

HP EliteBook 8440p
Intel Core i5 520M / 4GB / 2x2TB FireCuda / 14" HD
darkydark je online   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 10:21   #2406
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
MikroTik - ovi ne bi trebali imati taj blem sa Vlan=101, vjerojatno je moguće željeno složiti sa SPA122 samo zahtjeva igru pogađanja svih parametara ....
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 10:28   #2407
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
OK, jasno. Mislim da bi ostavio s-port ko access point jer mi se trenutno ne da bacat pare na to. U ovih cca. mjesec dana sasvim dobro radi ko AP za Samsung TV i još par mobitela.

Mikrotik koji koristim ima mogućnost dodijeliti vlan101 na portu koji želim pa mislim da bi to s drugim voip uređajem možda i radilo.

Trenutno čekam maxtv pa da vidim kako će on preko vlan1500 radit. Ako ide on vjerojatno bi i SPA122 mogo radit.

Ono što sam htio pitat je da li je moguće tražiti od HT službe za korisnike podatke tj. parametre za voip telefoniju koje bi ubacio u cisco? Da li oni davaju takve informacije uopce?

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Ali znaš da Speedport čuči u pozadini i cucla struju i zbog toga se osjećaš prljavo.
E, dobro... OK... ajde nemojmo ga pokopat ono do kraja... Tu u novome stanu mi radi ko AP na 5GHz.

Ono, pustinja je na toj frekvenciji oko mene ono... samo takva.

Niđe žive duše tako da stvari spojene na njega rade fino.

VLaho

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.03.2018. u 16:50.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 12:56   #2408
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,791
Citiraj:
Autor SinfulSaint Pregled postova
Ono što sam htio pitat je da li je moguće tražiti od HT službe za korisnike podatke tj. parametre za voip telefoniju koje bi ubacio u cisco? Da li oni davaju takve informacije uopce?
VLaho
Ne, moras ih sam na neki nacin izvuc iz njihovog routera. Ti podaci su zasticeni nivoom drzavne tajne...
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 16:24   #2409
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
Je li uspjelo kome znaš li?
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2018., 16:57   #2410
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Pogledaj malo detaljnije ovu temu.

Još jedan detalj tj. opcija, ako staviš GB switch onda ne trebaš propuštati Vlan 101 na odr. port kroz MikroTik nego sve podešavaš na SIP adapteru (SPA122).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.03.2018., 18:22   #2411
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
baš me nekako zanima kako će se ponašat seedport na turbo+ 1000 ?
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 12:32   #2412
Scorp21
Premium
Moj komp
 
Scorp21's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: Požega, Croatia
Postovi: 41
Trenutno imam Speedport W724V Type Ci i dosta mi je slab signal od Wifi-a.
Da li mogu ikako upotrijebiti i stari Siemens Gigaset SX763 koji mi je ostao od prije jer je on imao bar 3 puta jači Wifi?
Koristim samo internet i telefon bez MaxTV-a.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.03.2018. u 12:56.
Scorp21 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 12:59   #2413
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Odgovorili smo to barem xy puta sa uputama
Da, možeš, samo treba ispravno podesiti SX - a.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 13:48   #2414
Scorp21
Premium
Moj komp
 
Scorp21's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: Požega, Croatia
Postovi: 41
Hvala! Morat ću potražiti u temi. Bitno mi je da mogu iskoristiti jer je Wifi stvarno očajan na Speedportu. Jedva da cijelu kuću pokrije, a Siemens pokriva cijelo dvorište skroz do susjeda
Scorp21 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 13:59   #2415
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Evo sam dobre volje pa da ne tražiš:
- uđi u Speedšrot i ugasi WiFi
- nađi DHCP Server i ako Pool počinje od 192.168.1.2 promijeni na 192.168.1.20
(tako znaš da ti je slobodno od .2 do .19 za klijente sa fiksnim ip adresama
- Applay / Save gdje treba

- privremeno spoji samo komp / lap preko Lan kabela na SX Lan2
- ugasi mu DHCP Server
- manualno definiraj DNS - ove, DNS1=192.168.1.1, DNS2=8.8.8.8
- promijeni mu ip adresu na 192.168.1.2
- WiFi po želji
- Applay / Save gdje treba

- spajaš ih Lan kabela sa Speedšrota u SX Lan1

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 14:03   #2416
Scorp21
Premium
Moj komp
 
Scorp21's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2012
Lokacija: Požega, Croatia
Postovi: 41
Hvala ti puno! Uštedio si mi dosta vremena
Scorp21 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 14:26   #2417
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
E da, još jedan detalj,
u SX - u pod Internet konekciju prebaci na Connect manualy,
konekcija se ne koristi a smanjit će skupljanje grešaka od pokušaja spajanja ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 17:06   #2418
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,699
Citiraj:
Autor Scorp21 Pregled postova
Bitno mi je da mogu iskoristiti jer je Wifi stvarno očajan na Speedportu.)
A bit će ludilo na 27 godina starom SXu? Ma daj
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 18:50   #2419
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Nebi vjerovao ali stari SX763 ili još bolje SE555 jako dobro to odrađuju.
nema super - duper AC ali zato imaš 802.g sa boljim pokrivanjem prostora.
Šta mi vrijedi AC ako "iza kantuna" daje lošije perfomanse / rezultate od "starog" 802.g,
a posebno u Speedšrot "slučaju".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 19:35   #2420
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,699
Prika cili kompleks apartmana mi je riješen sa Siemens SX-763 i Thomson TG 782 routerima jer san škrt to napravit po pi-esu, a iman ih i lagerski bar 2-3 još. Tako da ono, upoznat san jako dobro sa performansama istih i daleko je to od dobrog.
Pati od istog problema kao i Speedport, kraj njega imaš 30/30, iza kantuna je 12/4, a u zahodu nemoš ni vocap poslat...
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 19:43   #2421
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
To zadnje je najvažnije, neće mob završiti gdje ne treba
Čoek bi reko da si Bračanin

Da se razumijemo, jedno je "za po doma" sa cca < 6 klijenata a drugo je komercijala i xy klijenata u isto vrijeme.
Treba pomalo od profita stavljati profi uređaje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 19:58   #2422
Mr.Ex.President
Torrent freek
 
Mr.Ex.President's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Split
Postovi: 3,699
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Da se razumijemo, jedno je "za po doma" sa cca < 6 klijenata a drugo je komercijala i xy klijenata u isto vrijeme.
Treba pomalo od profita stavljati profi uređaje.
Pa to je bila i moja poanta, neko kome je Speedport loš, čemu uopće doć na ideju da staviš 10 godina star uređaj, uzmi ubiquiti ili recimo Mikrotik. Dosta iskustava iman sa CAP AC, al vjerujem da bi za uvjete kuće/stana bija čisto uredan i CAP lite.

Veći je problem "gužva" u 2.4 GHz spektru, nego njegov e spcifikacije, jer ja u zgradi recimo imam vidljivo 18 2.4 GHz mreža i jednu (svoju) 5 GHz, samim tim mi 5 GHZ radi 3x urednije od 2.4
__________________

CPU: AMD X2 550BE @ B50 - 3700 MHz - 1.42v cooling: Corsair H100
MBO: Gigabyte 890XA-UD3
RAM: 2x 4GB kit DDR3 Corsair 1600 MHz (CMX4GX3M2A1600C9)
VGA: Sapphire HD6950 2GB
HDD: SSD Kingston V300 120GB || WD Green 2TB [WD20EZRX]
DVD±RW LG GH22NS 22x
Case: Coolermaster RC-690 [kejbljving job] + Kaze Q8 poteciometer
PSU: Seasonic SS-450


Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1





CPU: AMD X2 4200+ cooling: AC Freezer 64 PRO
MBO: Gigabyte K8N SLI
RAM: 2x 1024 Kingmax 400 MHz
VGA: GeForce 7300 GS
HDD: Samsung 500 GB
DVD ROM Lite-on DVD-RW
Case: MIDI Tower ELITE
PSU: Chieftec 400W GPS + Papst 12cm

No name 17'' @ Logitech Ultra X @ Logitech bv-85



CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
OS: Window 7 PRO x64 edition + SP1
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2018., 20:31   #2423
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Oh, "gužva" u 2.4 GHz spektru je odavno poznat problem.
Zašto ne bi probao sa "10 godina starim uređajem" ako:
- ga već ima doma
- će mu biti dovoljan za bolje pokrivanja prostora
- će biti zadovoljan brzinom

Ne bude li zadovoljan onda će investirati u bolji AP / Router, a to podrazumijeva izvjesne nofčiće pogotovo ako se "traži" AC / dual band WiFi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2018., 03:55   #2424
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
danas sam vidio dopis tehničarima ,i izgleda da će sa TeraStream-om speedport otiči u povijest,doduše još nije određeno koji će ruter biti komercijalno ,ali za pilot projekt prečko ,špansko i dio črnomerca što se zagreba tiće,koji počinje izgleda od sljedečeg tjedna koristi će se t-comov nekakav interni geteway-nema ni ime proizvođaća,a mi ostali ćemo se malo načekati,jer tamo doslovno piše dok se ne riješe dječje bolesi nema širenja, o prijemniku za maxtv nema ni slova "a" u dopisu.
__________________





Zadnje izmijenjeno od: skalar. 27.03.2018. u 04:01.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2018., 08:19   #2425
skipjack
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2018
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1
Pozdrav svima. Jučer sam konačno dočekao priključenje na optiku i između ostalog dobio ovaj ruter. Nakon što sam promjenio imena mreža za oba spektra, više ne vidim i ne mogu se spojiti na 5G WIFI. Uključen na ruteru je, no jednostavno ga niti jedan uređaj ne vidi.
Pretpostavljam da je netko već sigurno imao ovakvu situaciju. Hvala na odgovorima unaprijed.
skipjack je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2018., 10:11   #2426
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Za početak ono osnovno, probaj reboot ili ugasi - sačekaj 5 sec - pali.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2018., 10:22   #2427
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,422
Citiraj:
Autor skipjack Pregled postova
Pozdrav svima. Jučer sam konačno dočekao priključenje na optiku i između ostalog dobio ovaj ruter. Nakon što sam promjenio imena mreža za oba spektra, više ne vidim i ne mogu se spojiti na 5G WIFI. Uključen na ruteru je, no jednostavno ga niti jedan uređaj ne vidi.
Pretpostavljam da je netko već sigurno imao ovakvu situaciju. Hvala na odgovorima unaprijed.
Odi u postavke za 5G mrežu i igraj se s kanalima. Mene je isto zezalo pa sam stavio u srednju grupu. Koliko se sjećam ima tri grupe(ne sjećam se točno kako idu), npr od 36-og kanala do 54, pa 54 do 70 i onda 70 do 100. Tako je nešto bilo pa samo odaberi neku grupu umjesto automatski.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2018., 10:46   #2428
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
jučer su bili tehničari kod mene i baš kažu da im se dešava da u zadnjim serijama neće nikako upaliti ac odnosno 5GHz,
kao rješenje je rebootat par puta dok se se ne pokaže mreža,
kod mene pak neće odmah radit sa dva maxtv prijemnika, kad su dva priključena izgleda da mu se spomotaju vid-id-ovi i rezultat je "pogreška u konekciji kontaktirajte 08009000" može se nakon otprilike 1h spojiti rebootima i mijenjajući portove i spajanjem jednog po jednog kabla na router,
što mi je malo prenaporno, a sa druge strane bez speedporta na asusu radi sve bez ikakvih problema.
__________________





Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 27.03.2018. u 15:11.
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2018., 22:55   #2429
Bluecode
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: Osijek
Postovi: 3
Pozz , imam speedport ruter w724 v ci od tcoma , trebao bi zadnji stabilan firmware kod mene je 006 trenutno , link koji je naveden prijasnje neradi

Gledao sam u engineer menu , nemam uopce configuration meni

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_1.png‎
Views:	155
Size:	120.7 kB
ID:	19499  

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.04.2018. u 01:39.
Bluecode je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2018., 14:08   #2430
Toncek
member
 
Toncek's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 725
Ne mogu nikako doci do parametara, da vidim kvalitetu linije, fec error itd...

Odem na http://192.168.1.1/html/engineer/gmenu.htm, otvorim dsl info i dobijem ovo (na optici sam):

https://postimg.org/image/mnk4c81f1
Toncek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na