Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.02.2018., 20:19   #2371
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 71
Citiraj:
Autor Tuco Ramirez Pregled postova
Ako nemas MaxTV i ako nije aktivan "vectoring" na tvom VDSL profilu, onda izbaci Speedport kompletno iz igre i ukljuci Fritz!Box 7390 za voip i internet. I problem rijesen.
MaxTV nemam, a što je "vectoring" nemam pojma. Nisam siguran ni imam li VDSL. Pod "Sistem information" piše DSL, DSL downstream 23319 kBit/s, Upstream 4096 kBit/s. Brzina mi je 20 down i 2 up. Jeli to ADSL?
Što se tiče konfiguriranja voipa, izvukao sam hrpu podataka iz speedporta prema postu sa ovog foruma i tako sam došao do passworda za internet. Za voip bi mi trebala pomoć, ako netko zna kako..?
frezer je online   Reply With Quote
Staro 27.02.2018., 20:31   #2372
Tuco Ramirez
Bandit
 
Tuco Ramirez's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Berlin
Postovi: 35
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Jeli to ADSL?
Vjerojatno je VDSL. Vectoringa u Hrvatskoj jos nema, koliko ja znam.

Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Što se tiče konfiguriranja voipa, izvukao sam hrpu podataka iz speedporta prema postu sa ovog foruma i tako sam došao do passworda za internet. Za voip bi mi trebala pomoć, ako netko zna kako..?
Ma pise ti sve na forumu.

http://forum.pcekspert.com/showpost....7&postcount=20

Za proxy stavi "10.24.23.167"!

Pazi na VLAN-ove!

http://forum.pcekspert.com/showpost....20&postcount=8
Tuco Ramirez je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 27.02.2018., 20:53   #2373
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 71
Ok. Hvala na pomoći.
Idem sad iščitavati onaj decrypted fajl iz speed-a pa ćemo vidjeti šta će od svega ispasti.
frezer je online   Reply With Quote
Staro 27.02.2018., 21:01   #2374
Tuco Ramirez
Bandit
 
Tuco Ramirez's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Berlin
Postovi: 35
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Ok. Hvala na pomoći.
Idem sad iščitavati onaj decrypted fajl iz speed-a pa ćemo vidjeti šta će od svega ispasti.
Dobro. Javi kako ti je islo. Uglavnom napravi prvo "hard reset" na Fritzu i pocni s voip-om. Sretno.
Tuco Ramirez je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2018., 17:56   #2375
Luka2018
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Kuća
Postovi: 1
Pozdrav ekipa

Danas sam dobio navedeni uređaj , ali nemogu dobiti da vidim mikrotik na internetu koji je spojeni na njega. Ruter je u ruter modu. Probao sam preko port forwardinga i DMZ-a ali ništa. Problem je i da ne mogu isključiti potpuno firewall (ili neznam) pošto ima samo 3 opcije bez disable.

Zanima me vaše mišljenje što bi bilo najbolje ostaviti ruter mod i podesiti port forwarding (ako nešto radim pogrešno) ili ga staviti u bridge mod i da se mtik spaja na net i da se preko mikrotikovog ddns-a mogu spajati na mikrotik preko neta?
Luka2018 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2018., 18:18   #2376
1300gt
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 16
Dali je ikako moguće vidjeti u ovom routeru količinu prometa po ip adresi ili po mac-u? Slučajno sam na moj.hrvtelekomportalu uočio potrošeni promet i dobro se iznenadio. Inače mjesečno trošim oko 100-130 Gb, a u siječnju i ovom trenutnom mjesecu potrošeno po 600Gb.
1300gt je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2018., 19:01   #2377
animATrIx
Premium
Moj komp
 
animATrIx's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Vukovar-Osijek
Postovi: 399
ne vjerujem, promijeni wifi sifru pa prati ponovo potrosnju
__________________
http://forum.pcekspert.com/signaturepics/sigpic5353_1.gif
animATrIx je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2018., 20:40   #2378
1300gt
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 16
Mislim da nije wifi, a i u postavkama routera ima popis spojenih uređaja, nema ni jedan nepoznat. Nešto od mojih uređaja trosi internet, android TV, kodi na rasspbery, laptop, dva računala ili dva iPhonea


Sent from my iPhone using Tapatalk
1300gt je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2018., 21:32   #2379
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 71
Citiraj:
Autor Tuco Ramirez Pregled postova
Dobro. Javi kako ti je islo. Uglavnom napravi prvo "hard reset" na Fritzu i pocni s voip-om. Sretno.
Probao prema postu od Lavoslava. Naravno, neće . Nije nam ni isti firmware pa nisu sve opcije 100% jednake.
U njegovom postu stoji da je VLAN-off, pa pretpostavljam da je do toga problem. Probaću sa VLAN-om, kad budem mogao na miru to obaviti. Trenutno mi ukućani nedaju ništa dirati, jer im kao "uvijek sve pokvarim", a bez mene se nebi znali ni na wifi spojiti-iako su, znam, ponekad u pravu.
frezer je online   Reply With Quote
Staro 01.03.2018., 08:43   #2380
Tuco Ramirez
Bandit
 
Tuco Ramirez's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Berlin
Postovi: 35
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Probao prema postu od Lavoslava. Naravno, neće . Nije nam ni isti firmware pa nisu sve opcije 100% jednake.
U njegovom postu stoji da je VLAN-off, pa pretpostavljam da je do toga problem. Probaću sa VLAN-om, kad budem mogao na miru to obaviti. Trenutno mi ukućani nedaju ništa dirati, jer im kao "uvijek sve pokvarim", a bez mene se nebi znali ni na wifi spojiti-iako su, znam, ponekad u pravu.
Za VLAN sam te upozorio. Treba ti VLAN ID 1405 (PBit=0) za voip i VLAN ID 1203 za internet. Bez toga ne ide.
Tuco Ramirez je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.03.2018., 16:37   #2381
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 71
Citiraj:
Autor Tuco Ramirez Pregled postova
Za VLAN sam te upozorio. Treba ti VLAN ID 1405 (PBit=0) za voip i VLAN ID 1203 za internet. Bez toga ne ide.
Evo napokon uhvatio malo vremena pa riješio problem. Postavio VLAN-ove, konfigurirao telefon-uspješno. Čim sam pokušao konfiguruirati internet telefon se automatski odspojio. Mislim da sam i našao u čemu je problem: Kad se konfigurira voip, VPI i VCI se postavi na 0, 50 i to radi. Kad se pokuša konektovati internet po uputama iz posta#20 od Lavoslava stoji da DSL ATM treba biti na automatski. I to funkcionira za internet, ali odmah isključuje voip zato jer automatska postavka za DSL ATM promijeni i VPI,VCI u voipu na vrijednosti 1, 32 pa zato voip odmah nestane. Treba DSL ATM postaviti na "Manually", VPI 0 i VCI 50 (na voipu i na internetu) i sve radi kako treba-napokon. Mislim da je to uzrok zbog kojeg, prema nekim postovima, treba prvo konfigurirati voip pa internet. Mislim da je na ovaj način nebitno.
Možda smo malo izašli od teme o Speedportu ali eto... sad je izvan upotrebe. Hvala za pomoć.
frezer je online   Reply With Quote
Staro 02.03.2018., 17:53   #2382
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Ako si "forsirao" / odabrao VPI / VCI varijantu onda su ADSL konekcije,
za VDSL treba podesiti preko Vlan - ova.
E sad, ako si zadovoljan sa trenutnim onda ne diraj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2018., 18:39   #2383
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 71
Ako kod voip-a ne stavim VPI/VCI, telefon ne radi. DSL info na Fritzu mi pokazuje VDSL2 pa sad neznam. Evo i slike.






Jedino što sam primjetio da su mi DNS serveri na voipu 0.0.0.0 Izvukao sam ih iz Speedporta, ali nemogu ih unijeti kad sam na "Obtain IP automatically (DHCP)".
Smeta li to čemu?
frezer je online   Reply With Quote
Staro 02.03.2018., 19:37   #2384
Tuco Ramirez
Bandit
 
Tuco Ramirez's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2016
Lokacija: Berlin
Postovi: 35
Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Smeta li to čemu?
To je normalno. I meni je tako.

Svakako stavi novi Fritz!OS 6.83.

Reci mi za kraj: Koga dobijes ako nazoves 0800 9000?
Tuco Ramirez je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2018., 16:23   #2385
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 71
Citiraj:
Autor Tuco Ramirez Pregled postova
Svakako stavi novi Fritz!OS 6.83.

Reci mi za kraj: Koga dobijes ako nazoves 0800 9000?
Ako zovem 0800 9000 imam zauzeće tj. izbacuje me. Jeli to možda zbog ovih DNS servera? Čini mi se da je ip adresa na telefoniji uvijek ista. Možda bih je mogao ručno postaviti?

Dobro si primijetio za Fritz!OS. Stariji je firmware jer sam koristio jedan Fritz 7360 V1 koji imam viška. Nisam htio "rušiti" 7390 dok ne vidim da sve štima. Na 7390 je već instaliran os 6.83. Koristićemo par dana 7360, pa ako bude sve ok, ide 7390.
frezer je online   Reply With Quote
Staro 03.03.2018., 17:35   #2386
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Negdje smo navodili te "specijale" oko T-Koma VoIp - a,
ako se dobro sjećam, koriste cca 4 grupe u Hr (Zg, St, Os, Xy) ovisno o lokaciji ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2018., 13:12   #2387
Ant3G
Premium
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Gospić
Postovi: 66
Molim za pomoc. Pokusao sam prebaciti SpeedPort u bridge (uz pomoc tcom tehnicke sluzbe) i sloziti Mikrotik no međutim PPPOE ne prolazi nikako. Kada se spajam za test s računala, laptop - SpeedPort Lan1 i pokrenem spajanje preko PPPOE, ništa se ne događa. Da konekcija bar bude odbijena pa da piše da ime ili lozinka nisu dobri nego istekne vrijeme i spaja se ponovno. Tcom tvrdi da je s njihove strane sve u redu. Ja sam svoju stranu sve iskontrolirao, nemam više što probati.
Ako ne mogu s laptopa se spojiti, onda logično zašto neće niti Mikrotik. Ima li tko kakvu ideju? Probali smo i factory i svašta ali jednostavno spajanje zaglavi na "connecting through WAN miniport pppoe " i stoji....

EDIT: Nešto od svega toga je proradilo... Ok je sad.

Zadnje izmijenjeno od: Ant3G. 05.03.2018. u 13:20.
Ant3G je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2018., 14:21   #2388
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Aj priznaj da si zaboravio postaviti Vlan ili nešto drugo,
info bi mogao nekom drugom koristiti.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2018., 15:32   #2389
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
Citiraj:
Autor Ant3G Pregled postova
Molim za pomoc. Pokusao sam prebaciti SpeedPort u bridge (uz pomoc tcom tehnicke sluzbe) i sloziti Mikrotik no međutim PPPOE ne prolazi nikako. Kada se spajam za test s računala, laptop - SpeedPort Lan1 i pokrenem spajanje preko PPPOE, ništa se ne događa. Da konekcija bar bude odbijena pa da piše da ime ili lozinka nisu dobri nego istekne vrijeme i spaja se ponovno. Tcom tvrdi da je s njihove strane sve u redu. Ja sam svoju stranu sve iskontrolirao, nemam više što probati.
Ako ne mogu s laptopa se spojiti, onda logično zašto neće niti Mikrotik. Ima li tko kakvu ideju? Probali smo i factory i svašta ali jednostavno spajanje zaglavi na "connecting through WAN miniport pppoe " i stoji....

EDIT: Nešto od svega toga je proradilo... Ok je sad.
traži od szk da ti prebace speedport u bridge mod, ručno mogu uvijek neki problemi iskrsnut ,samo isključivanje wi-fi-a preko stranice nije bridge mod
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2018., 16:43   #2390
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 71
Kad se stavi kvačica na pppoe passthrough treba stisnuti apply/save, pa nakon toga: Disconnect. Dakle, Speedpprt se mora odspojiti sa interneta da bi se mogao spojiti sa vanjskim ruterom. Poželjno je u međuvremenu napraviti i restart Speedporta.
frezer je online   Reply With Quote
Staro 05.03.2018., 17:20   #2391
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
speedport mora biti u bridgeu ,a vlastiti router samo za internet drugačije neide, 2 routera se nemogu spojiti u isto vrijeme na internet,a radi acs-a bolje da ti na 08009000 speedport prebace u bridge mod.
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2018., 17:35   #2392
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 905
ne mozes vise rucno, ukinuli su opciju na mojtelekom portalu tako da moras zvati szk
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2018., 18:47   #2393
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 71
Neznam što sve uključuje bridge mod, ali ja sam vanjski ruter koristio ovako kao na slici. I sve funkcionira. Voip preko speedporta, internet sa vanjskim ruterom i mogu to mijenjati bez da ikoga zovem. Postavke ostaju i nakon restarta.

Od prije 3 dana sam potpuno izbacio speedport i sve konfigurirao na Fritzbox.

Zadnje izmijenjeno od: frezer. 05.03.2018. u 18:49. Razlog: nepismen!
frezer je online   Reply With Quote
Staro 06.03.2018., 08:54   #2394
1300gt
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 16
Citiraj:
Autor 1300gt Pregled postova
Mislim da nije wifi, a i u postavkama routera ima popis spojenih uređaja, nema ni jedan nepoznat. Nešto od mojih uređaja trosi internet, android TV, kodi na rasspbery, laptop, dva računala ili dva iPhonea


Sent from my iPhone using Tapatalk


Malo je off, ali otkrio koji mi uređaj proždire Gb. Kodi v17 sa Osijek buildom na rasspberyiju.


Sent from my iPhone using Tapatalk
1300gt je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2018., 16:52   #2395
SinfulSaint
Premium
Moj komp
 
SinfulSaint's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 164
Može li se speedport složit na način da ostane radit telefoniju (ATA) i wifi access point, a da drugi uređaj preuzme routanje?

Zadnje izmijenjeno od: SinfulSaint. 08.03.2018. u 17:00.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2018., 18:41   #2396
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Jok, ne može.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 21:19   #2397
fplay
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Speedport AC

Pozdrav,

Molim Vas pomoc, a neznam kako rijesit. Imam veliki problem sa wifiom na speedportu verzija ac.

Naime svakih par dana brzina padne na 2 3 mb/s, a prek zice normalno 200/100 mb/s. Restartam router i sve ponovno OK.

Jel ima ko kakav prijedlog?? HT je napravio sve ali i dalje problemi.
fplay je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2018., 21:40   #2398
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,727
Ima rješenje - vidi cijelu ovu temu,
poravnaj ga čekičem ili ovog u Bridge mode + svoj normalni router
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2018., 06:05   #2399
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 918
Citiraj:
Autor fplay Pregled postova
Pozdrav,

Molim Vas pomoc, a neznam kako rijesit. Imam veliki problem sa wifiom na speedportu verzija ac.

Naime svakih par dana brzina padne na 2 3 mb/s, a prek zice normalno 200/100 mb/s. Restartam router i sve ponovno OK.

Jel ima ko kakav prijedlog?? HT je napravio sve ali i dalje problemi.
za optiku imaš 2 mogučnosti ako ti treba telefon onda ili speedport u bridge i kupiš gigabitni ac router ili staviš ispred speedporta i svojeg routera jeftini gb switch i paralelno ih spojiš,
druga mogučnost ako ti netreba telefon- gigabitni router koji se da tagati spojiš direktno na ont i preko njega imaš gotovo perfektan internet i maxtv,nažalost speedport čim je u sistemu
nešto uvijek ide krivo
__________________




skalar je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2018., 19:24   #2400
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 760
Dali još radi ona fora sa " & (rm /tmp/hiddenpageRO) "?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
__________________
Pošten trgovac:
1,2,
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na