Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 21.02.2014., 19:02   #61
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 867
Kakva je priča sa tom 3xxx serijom xeona, koji bi bio kao E5450???
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2014., 21:19   #62
damir2212
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Visoko
Postovi: 2
Imam plocu GA-P31-DS3L, da li trebam u nju ubacivati microkodove i raditi sve ove korake ili samo stavim Xeon procesor pa bude radio? fkt sam se izgubio u svemu ovome
damir2212 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.02.2014., 21:33   #63
yakob22
I.H.S.V.
Moj komp
 
yakob22's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: near Rijeka
Postovi: 194
Citiraj:
Autor damir2212 Pregled postova
Imam plocu GA-P31-DS3L, da li trebam u nju ubacivati microkodove i raditi sve ove korake ili samo stavim Xeon procesor pa bude radio? fkt sam se izgubio u svemu ovome

Moraš ubaciti mikrokodove u najnoviji bios, izrezati plastiku na socketu za procesor, zalijepiti adapter na pinove proca...ne možeš staviti xeon ako ne izrežeš plastiku i ne zalijepiš adapter..nebu radilo
Ja sam radio ovim redoslijedom:

1. ubacio microkodove u bios
2. fleshao taj bios
3. izrezbario plastiku
4. zalijepio adapter na proc
5. sve to lijepo složiš....upališ......

.... onda čuješ BEEP....i gle čuda RADI!!!...

EDIT:
Citiraj:
Autor damir2212 Pregled postova
da, znam ovaj ostatak samo me zanimalo za te microkodove na ovoj ploci je je iovako najnoviji bios (F10)... znaci ubacim microkodove po onom postupku kako je opisano, modificiram maticnu i procesor i radi? :P
Tako je...onda bi trebalo raditi...
__________________
Moje trgovine: ,,,,,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26

Zadnje izmijenjeno od: yakob22. 25.02.2014. u 21:45.
yakob22 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2014., 21:48   #64
damir2212
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Visoko
Postovi: 2
da, znam ovaj ostatak samo me zanimalo za te microkodove na ovoj ploci je iovako najnoviji bios (F10)... znaci ubacim microkodove po onom postupku kako je opisano, modificiram maticnu i procesor i radi? :P

hvala

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 25.02.2014. u 21:57. Razlog: koristi edit/multiqoute
damir2212 je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2014., 01:43   #65
Buraz20
Premium
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 130
probao sam danas promjenit rom fajl na p45xe ami bios unutra ali cim kliknem insert patch code svi datumi i kodovi u fajlu se posemere na nevjerojatne datum tipa 2000 i 2035 da li je itko imao takvih problema?
Buraz20 je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2014., 19:50   #66
skoda90
Premium
Moj komp
 
skoda90's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: Osijek
Postovi: 369
Ja imam problem,nikako neuspijevam pokrenit xeon 5440 na Gigabyte GA-965P-S3

Prvo sam ubacio mikrocodove sa starim procoom.
Sjecam se da mi je bio problem oko naredbe "attrib +R ncpucode.bin"

Kad stavim proc "upali" se nema slike i nakon 2-3 sekunde se ugasi i tako 2 puta i onda se vise nepali.stavim stari proc i evo radi.

Evo slike i izgleda mi kao da su ok mikrokodovi ubaceni?


Bilo kakva pomoc?
skoda90 je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2014., 15:45   #67
georges
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 64
jesi li siguran da ti je procesor ispravan? naljepnica je dobro stavljena? guglao da li je ploča podržana?
georges je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2014., 17:04   #68
vedranzeman
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Kloštar Podravski
Postovi: 902
@skoda90
Prema popisu ljudima radi E5440 s tom pločom revizije 3.3, možda je tvoja starija revizija (1.0)?
Jer kod Điđija zna biti ogromnih razlika između revizija ploča, toliko da je bolje da promijene naziv modela, manje bi zbunjivali ljude.
Baš gledam i ovdje je velika razlika u VRM-u, pa 1.0 ne podržava nikakve 45nm procesore, dok 3.3 podržava (neslužbeno) sve do 130W, osim Q9770 koji je 135W.
__________________
Danas oglašivač, sutra 'rvacki poduzetnik.
P: "Pozdrav, šaljete li poštom i kolika bi bila poštarina za ovu stvar?
Lijep pozdrav, VZ"
O: "saljem. neznam ja koliko bi bila postarina, ne radim u posti."
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2014., 18:28   #69
tt0p
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2014
Lokacija: Karlovac
Postovi: 13
bios mod

tek sad vidim da mi virtualizacija ne radi, pogledam bios kad ono orginalni
CPUID 10676 sa istom Revizijom i datumom a razlicitim CRC i ostalim postavkama kao i ubaceni.

Dal ko zna kak izvadit ovaj prvi 10676van ? e5440 xeon

bios na ploci ga41m combo rev 2.0 : g41mc2.fb

evo ncpucode u prilogu, iz njega valjda treba izbacit ???





Edit:
naparavio sam bios samo sa microcodovima koje ubacujemo, trebam jos naci i ostale microcodove i samo ih ugurat.
Evo kak to izgleda: 1) modirani orginal, 2) modirani bios

Attached Files
File Type: rar NCPUCODE.rar‎ (91.9 kB, 77 views)

Zadnje izmijenjeno od: tt0p. 11.09.2014. u 23:08.
tt0p je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2014., 00:15   #70
tt0p
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2014
Lokacija: Karlovac
Postovi: 13
fleshao plocu sa biosom u kom su samo novi microkodovi i to je to.

radi.

tt0p je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 30.09.2014., 13:25   #71
dejanbinladen
konjpjukter
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 934
trazim preporuku za "dual core xeon" za g31m-es2l, sto veca frekvencija bitna !?!?
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2014., 16:49   #72
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,226
X5260/70 (e0) SLBxx
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2014., 14:53   #73
CheCola
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 354
polako se pripremam za prebacivanje na xeona E5472 SLANR koji je na putu ali nisam siguran sa ovim microkodovima CPUID kaže da je 10676h a imam ponuđene

1. cpu00010676_plat00000004_ver0000060f_date20100929.bin
2. cpu00010676_plat00000040_ver0000060f_date20100929.bin
3. cpu0001067a_plat00000044_ver00000a0b_date20100928.bin

e sad nije mi jasno trebam li jedan ova dva pod brojem 1. i 2. ili sva tri?

ami bios je u pitanju
CheCola je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2014., 15:09   #74
6Finger
mr. sr. fr. Br. Vr.
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,146
najsigurniji si sa sva 3
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2014., 12:28   #75
osspaljeni
Silence
Moj komp
 
osspaljeni's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 671
Objašnjeno na pp i već 100 puta:

Za SLBxx seriju procesora ide samo ovaj kod:
cpu0001067a_plat00000044_ver00000a0b_date20100928.bin
Za SLAxx seriju potrebno je ubaciti slijedeća 2 koda:
cpu00010676_plat00000004_ver0000060f_date20100929.bin
cpu00010676_plat00000040_ver0000060f_date20100929.bin
Ovo slovo "h" (kao 10676h) nakraju CpuID-a jednostavno ignorirajte.
Kao da ne postoji.

Što nemogu editirati prvi post?
Ubacio bi i ovaj dio jer vidim da ovo najviše zbunjuje ekipu.
__________________
Pošteni trgovac: 1 2
771 to 775 for Dummies
osspaljeni je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2014., 11:28   #76
matory
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Novi Bečej
Postovi: 2
Imam xeon E5335 SLAEK. Koji microcod ide za ovaj prcesor? Da li ga je neko koristio i na kojoj ploči. Na inetelovom sajtu sam našao da je CPUID 06fbh. Molim Vas za pomoć.
matory je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2014., 22:54   #77
stipe1771
Premium
Moj komp
 
stipe1771's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: split
Postovi: 224
Pozdrav ekipa eo citam malo topic i iskreno nisam bas strucan za rad sa ovim modifikacijama na maticnoj , ali sam naisao na ebayu na xeone koji idu direktno na 775 jel neko upoznat s time mozda ?



http://www.ebay.com/itm/Intel-Quad-core-2-83GHz-12M-1333-LGA775-be-close-to-Q9400-Q9550-CPU-/271666817658?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f409aaa7a

stipe1771 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2014., 23:00   #78
Halos
muimerP
Moj komp
 
Halos's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: VG
Postovi: 3,226
Daj čitaj malo, imas u ovom podvofumu na prve dvije stranice 2 teme, i citaj malo .

Malo wikipedia i prostudiraj Xeone po imenima .
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2014., 23:10   #79
stipe1771
Premium
Moj komp
 
stipe1771's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: split
Postovi: 224
Ma citao sam samo mi nije jasan ovaj note od sellera :
This cpu can work directly on LGA775 mainboard
stipe1771 je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 09:03   #80
Igor_Zg
Premium
Moj komp
 
Igor_Zg's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 770
Koji cpu si gledao?
Igor_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 10:56   #81
osspaljeni
Silence
Moj komp
 
osspaljeni's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 671
Citiraj:
Autor stipe1771 Pregled postova
Pozdrav ekipa eo citam malo topic i iskreno nisam bas strucan za rad sa ovim modifikacijama na maticnoj , ali sam naisao na ebayu na xeone koji idu direktno na 775 jel neko upoznat s time mozda ?



http://www.ebay.com/itm/Intel-Quad-core-2-83GHz-12M-1333-LGA775-be-close-to-Q9400-Q9550-CPU-/271666817658?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f409aaa7a

Citiraj:
Autor stipe1771 Pregled postova
Ma citao sam samo mi nije jasan ovaj note od sellera :
This cpu can work directly on LGA775 mainboard
A Isusati:

Citiraj:
This is xeon E5440(LGA775 slot) CPU,not real Q9400/Q9550 cpu! but they parameter is same.
pls read all my list description check whether it correct CPU for you want to buy,
Piše ti u opisu sve lijepo.
Nakeljio čovjek stiker na E5440 i malo ga izbrusio da ide u socket i tako ga prodaje.
Stavio i sliku čovjek da se vidi.
Nekužim šta je tu nejasno.

Citiraj:
Autor matory Pregled postova
Imam xeon E5335 SLAEK. Koji microcod ide za ovaj prcesor? Da li ga je neko koristio i na kojoj ploči. Na inetelovom sajtu sam našao da je CPUID 06fbh. Molim Vas za pomoć.
Jesi li već probao staviti procesor? Jel radi?
Neznam gdje si našao ovaj procesor, ali evo što možeš napraviti.

Opcija 2.: Skini mikrokodove direktno od Intela, raspakiraj datoteku sa mikrokodovima, nađi kodove sa oznakom 06fbh i ubaci ih u BIOS.

Napominjem: ovo radiš na svoju odgovornost.
__________________
Pošteni trgovac: 1 2
771 to 775 for Dummies

Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 18.11.2014. u 11:05.
osspaljeni je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 11:32   #82
stipe1771
Premium
Moj komp
 
stipe1771's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: split
Postovi: 224
Pa nije mi jasno jel moram ja još nešto rezati po matičnoj ili je on to sve napravio na procesoru
stipe1771 je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 11:37   #83
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,300
Ti zeebavaš ili ?
Pa sve ti je detaljno slikano i opisano. I fotke i detaljni opis...

Da, ti moraš pripremiti socket na matičnoj i u BIOS ubaciti kodove pa flešati ploču. I onda taj Xeon u ploču i gotovo.
Seller ti je rekao da je na procesoru naljepnica, da je ne moraš ni keljiti ni nabavljati.
I da, na cpu se niš ne reže...
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 11:55   #84
osspaljeni
Silence
Moj komp
 
osspaljeni's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 671
A sada i ti Brko pogledaj sliku detaljno
Nemora pripremiti socket jerbo su na procesoru urezani utori.

Neznam koji bi kreten ovo radio, ali očito ima i takvih.
__________________
Pošteni trgovac: 1 2
771 to 775 for Dummies
osspaljeni je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 12:00   #85
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,300
Na tapatalku sam i ne vidim sliku... kaj je na slici?
Kaj je neko fakat rezao po procu? Hrabro. Iako mi se čini da bi ga se moglo malo izfrezati sa strane

Sorry, nisam detaljno čitao. ako je to sve dobro, onda samo BIOS i bog te veseli
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 12:05   #86
osspaljeni
Silence
Moj komp
 
osspaljeni's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 671
Na slici je XEON E5440 SLBBJ montiran u 775 socketu i vidi se da su napravljeni utori na procesoru da može ići u socket.

Opisao sam najbolje što sam mogao, baci oko kad se domogneš računala
__________________
Pošteni trgovac: 1 2
771 to 775 for Dummies
osspaljeni je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 12:51   #87
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,300
Ne zvuči to loše. Škicnem popodne.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 16:01   #88
kasko
Premium
Moj komp
 
kasko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Ivanić_Grad
Postovi: 1,622
Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
Neznam koji bi kreten ovo radio, ali očito ima i takvih.
S dremelom dve minute posla kaj sad
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2014., 18:40   #89
stipe1771
Premium
Moj komp
 
stipe1771's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: split
Postovi: 224
Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
Na slici je XEON E5440 SLBBJ montiran u 775 socketu i vidi se da su napravljeni utori na procesoru da može ići u socket.

Opisao sam najbolje što sam mogao, baci oko kad se domogneš računala
E to sam pita , hvala .

Znaci samo flasht bios ubacit microkodove , ubacit proc i amen.
Za 10 $ se ne isplati zajebavat sa rezanjem maticne.
stipe1771 je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2014., 00:36   #90
matory
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: Novi Bečej
Postovi: 2
Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
Jesi li već probao staviti procesor? Jel radi?
Neznam gdje si našao ovaj procesor, ali evo što možeš napraviti.

Opcija 2.: Skini mikrokodove direktno od Intela, raspakiraj datoteku sa mikrokodovima, nađi kodove sa oznakom 06fbh i ubaci ih u BIOS.

Napominjem: ovo radiš na svoju odgovornost.
Probao sam staviti. Ne radi. Ploča je FOXCONN P9657AA.
Procesor sam kupio na aukciji sa već zalepljenim stickom.

Da li su to ovi kodovi?


cpu000006fb_plat00000001_ver000000ba_date20101003.bin
cpu000006fb_plat00000004_ver000000bc_date20101003.bin
cpu000006fb_plat00000008_ver000000bb_date20101003.bin
cpu000006fb_plat00000008_ver000000bb_date20101003.bin
cpu000006fb_plat00000008_ver000000bb_date20101003.bin
cpu000006fb_plat00000008_ver000000bb_date20101003.bin
cpu000006fb_plat00000008_ver000000bb_date20101003.bin
matory je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na