Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 19.01.2014., 13:04   #31
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 17,908
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Nego šta da ću ga na X38 lansirat, ima da mu Maximus krv pusti.

Bila bi provala dana da iskasapim socket i onda đubre ne radi na ploči

Veća bi provala dana bila za skenjaš pinove na ploči zato barem 24h bez karlovačkog prije aperacije pilenja socketa

Zato i ja prvo kasapim bezvrednu ASSRockicu G31M-VS2
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 15:56   #32
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 3,160
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Nego šta da ću ga na X38 lansirat, ima da mu Maximus krv pusti.

Bila bi provala dana da iskasapim socket i onda đubre ne radi na ploči

A mislim da ćeš se ipak razočarat, pogledaj ovo:



__________________

RIP!

MTM: 6457-A88 @ modded BIOS 2.29 1.08

CPU: Intel T8100 (undervolted - 0.95V @ full speed Dual IDA)

RAM: 4 GB

VGA: Endivija Quadro NVS 140M (undervolted @ 0.95V)

HDD: Seagate ST9100821AS 100GB/7200 RPM

LCD: 15.4" WXGA

OS: Win 10 Pro x64

Battery: OEM MTec 9 cell 8800mAh (Sanyo)






MTM: 4236-AJ3

CPU: Intel i5 2520M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: Seagate 500 GB / 7200 RPM

LCD: 14" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell, 94 Wh (Panasonic)







MTM: 4242-NP6

CPU: Intel i5 2430M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: SanDisk SSD Plus 120 GB

LCD: 15.6" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 6 cell 56 Wh







MTM: 20AW-S1HK0P

CPU: Intel i5 4300M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 4600

HDD: Transcend 370S 128 GB

LCD: AUO 14" IPS FHD

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell 100 Wh / 6 cell 57 Wh






ROM: OPN27.76-12-22 (8.0.0)
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 19.01.2014., 16:09   #33
Pupo
Premium
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 5,678
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Nego šta da ću ga na X38 lansirat, ima da mu Maximus krv pusti.

Bila bi provala dana da iskasapim socket i onda đubre ne radi na ploči

Pa jel nije napisano da to neide na X čipsetima? Tako da nepiliš bezveze
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 16:10   #34
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,256
Jao kako su mi nekad svijetlili ti 4x1GB Traceri....
__________________

QuadCore Intel Xeon X3350 E0 @3.45GHz/1.232V + CoolerMaster Hyper 212+
Asus P5E + Supreme FXII sound
4x2GB G.Skill BlackPI PC2-6400 @960MHz/1.9V 5-5-5-15
Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1GB Windforce
3xWD6400AAKS
WD1001FALS
Samsung 2433LW
Altec Lansing 221 2.1 speakers
Philips DVDRW 18X
Antec Three Hundred
OCZ GameXStream 700W
Logitech Illuminated keyboard + UltraX mouse




Pentium E5200 @3.0GHz + Frizerka 7 Pro
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Hitachi 320GB
Gigabyte GTX560 OC 1GB Windforce
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 2232BW
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Canyon 511 PCI WiFi
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Acer V3 574G

Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
12GB DDR3
240GB OCZ-ARC100
NVIDIA GeForce 940M @ 540 MHz
Intel HM55
15,6" FullHD IPS LED



Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 16:43   #35
ThePornstar
Premium
Moj komp
 
ThePornstar's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: -
Postovi: 3,160
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Pa jel nije napisano da to neide na X čipsetima? Tako da nepiliš bezveze
Ide recimo na Gigabyte X38T DQ6.
__________________

RIP!

MTM: 6457-A88 @ modded BIOS 2.29 1.08

CPU: Intel T8100 (undervolted - 0.95V @ full speed Dual IDA)

RAM: 4 GB

VGA: Endivija Quadro NVS 140M (undervolted @ 0.95V)

HDD: Seagate ST9100821AS 100GB/7200 RPM

LCD: 15.4" WXGA

OS: Win 10 Pro x64

Battery: OEM MTec 9 cell 8800mAh (Sanyo)






MTM: 4236-AJ3

CPU: Intel i5 2520M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: Seagate 500 GB / 7200 RPM

LCD: 14" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell, 94 Wh (Panasonic)







MTM: 4242-NP6

CPU: Intel i5 2430M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 3000 + nVidia NVS 4200M

HDD: SanDisk SSD Plus 120 GB

LCD: 15.6" HD+

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 6 cell 56 Wh







MTM: 20AW-S1HK0P

CPU: Intel i5 4300M

RAM: 8 GB

VGA: Intel HD 4600

HDD: Transcend 370S 128 GB

LCD: AUO 14" IPS FHD

OS: Win 10 Pro x64

Battery: 9 cell 100 Wh / 6 cell 57 Wh






ROM: OPN27.76-12-22 (8.0.0)
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 17:19   #36
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,256
Pa lik laze da je Asus nes zdrko s tom xX38 serijom...
__________________

QuadCore Intel Xeon X3350 E0 @3.45GHz/1.232V + CoolerMaster Hyper 212+
Asus P5E + Supreme FXII sound
4x2GB G.Skill BlackPI PC2-6400 @960MHz/1.9V 5-5-5-15
Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1GB Windforce
3xWD6400AAKS
WD1001FALS
Samsung 2433LW
Altec Lansing 221 2.1 speakers
Philips DVDRW 18X
Antec Three Hundred
OCZ GameXStream 700W
Logitech Illuminated keyboard + UltraX mouse




Pentium E5200 @3.0GHz + Frizerka 7 Pro
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Hitachi 320GB
Gigabyte GTX560 OC 1GB Windforce
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 2232BW
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Canyon 511 PCI WiFi
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Acer V3 574G

Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
12GB DDR3
240GB OCZ-ARC100
NVIDIA GeForce 940M @ 540 MHz
Intel HM55
15,6" FullHD IPS LED



Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 17:21   #37
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 17,908
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Pa lik laze da je Asus nes zdrko s tom xX38 serijom...
ostaje na tebi da ga demantiraš
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: INTEL Xeon X5450 E0 Harpertown 3000MHz @ 3000MHz (333x9 @ 1,200V)
CLR: INTEL FOXCONN Stock HSF
MBO: FOXCONN G31MX
RAM: BUFFALO Firestix DDR2-1066 1x1GB ++ KINGSTON ValueRAM DDR2-800 1x2GB (3GB) @ 800MHz -- 6-6-6-18 @ 1,8V
VGA: INTEL G31 OnBoard
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 160GB ST3160815AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: FORTRON 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 17:59   #38
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,256
ma mislio sam napisat Kaze **** ti mobitel i tipke.

mod: ne psovati
__________________

QuadCore Intel Xeon X3350 E0 @3.45GHz/1.232V + CoolerMaster Hyper 212+
Asus P5E + Supreme FXII sound
4x2GB G.Skill BlackPI PC2-6400 @960MHz/1.9V 5-5-5-15
Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1GB Windforce
3xWD6400AAKS
WD1001FALS
Samsung 2433LW
Altec Lansing 221 2.1 speakers
Philips DVDRW 18X
Antec Three Hundred
OCZ GameXStream 700W
Logitech Illuminated keyboard + UltraX mouse




Pentium E5200 @3.0GHz + Frizerka 7 Pro
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Hitachi 320GB
Gigabyte GTX560 OC 1GB Windforce
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 2232BW
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Canyon 511 PCI WiFi
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Acer V3 574G

Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
12GB DDR3
240GB OCZ-ARC100
NVIDIA GeForce 940M @ 540 MHz
Intel HM55
15,6" FullHD IPS LED




Zadnje izmijenjeno od: Drug Brko. 19.01.2014. u 18:44.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 20:11   #39
nixass
Premium
Moj komp
 
nixass's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 176
meni zapinje update Award biosa na Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI.
veli da nema mjesta za nove, probao sam dodavat jedan po jedan - isto.. dakle nema mjesta ni za onog najmanjeg koji ima 4kb.. a kak ih brisat preko cmd-a, sam bog zna
nixass je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2014., 02:00   #40
osspaljeni
Silence
Moj komp
 
osspaljeni's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 671
Ima ovdje nešto o tome, ali nisam isprobavao.

Citiraj:
The microcode update is really simple... I tried it some times with my Shuttle SS51G...

1. "cbrom.exe bios.bin /cpucode extract"
Extract cpucode.bin to your harddrive.

2. "ctmc.exe cpucode.bin /store"
Extract the microcode files from cpucode.bin.

name of the microcode files: xxxxyyzz.bin
xxxx - CPU ID
yy - Plattform ID
zz - Microcode version

Copy all this files in an extra directory like "microcode".

3. Now repeat step 1. and 2. with a new BIOS with new microcodes.

4. Copy all microcodes in your "microcode" directory.
Then remove all files except the newest version from every microcode.

5. In your "microcode" directory type:
"copy /b *.bin cpucode.bin"

6. Check your new cpucode.bin with: "ctmc.exe cpucode.bin"
There should be a smiley next to the checksum.

7. "cbrom.exe bios.bin /cpucode release"
Remove the cpucode.bin from the BIOS.

8. "cbrom.exe bios.bin /cpucode CPUCODE.BIN"
Insert the new cpucode.bin in your BIOS.

9. "cbrom.exe bios.bin /d"
Check if cpucode.bin is back in place...
1. korak napravi kao u mom tutorialu da izdvojiš sve kodove u NCPUCODE.BIN
komanda "cbrom.exe bios.bin /cpucode extract" ne radi
komanda "cbrom.exe bios.bin /nc_cpucode extract" briše ncpucode.bin iz BIOSa i ne sprema ih u datoteku

2. korak probaj komandu "ctmc.exe ncpucode.bin /store" da bi dobio sve mikrokodove van

3. korak je nepotreban jer mi ne kopiramo mikrokodove iz jednog biosa u drugi već želimo izdvojiti sve i pobrisati one nepotrebne

4. korak ubaci i kodove koji su za 771 u isti direktorij s ostalima i pobriši neke koji su višak (ne diraj 10676 i 1067a, čak ni one starije verzije)

5. "copy /b *.bin ncpucode.bin"
ova komanda radi i stavlja sve .bin datoteke u jednu .bin datoteku

6. "ctmc.exe ncpucode.bin"

7. "cbrom.exe bios.bin /nc_cpucode release"
Ova naredba briše SVE kodove iz BIOSa.

8. "cbrom.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN"
ubacujemo novi ncpucode.bin u BIOS

9. "cbrom.exe bios.bin /d"
OBAVEZNO PROVJERI jeli NCPUCODE.bin vraćen u BIOS
Dobro bi bilo provjeriti i veličinu datoteke i stavi read-only na datoteku prije ove naredbe.

CTMC možeš skinuti ovdje.
E sad problem je što ja nemogu ovo ni isprobati jer CTMC ne radi na 64-bitnoj mašini i pišem ovo napamet.
Komande za CBROM valjaju, jedino u našem slučaju ide cbrom195.exe ili preimenuj i to u cbrom.exe da ti bude lakše.
______________________________________________..

Neka druga opcija bi bila da skineš microcodove od Intela direktno, raspakiraš ih, napraviš ručno svoj ncpucode.bin sa kodovima koje želiš i ubaciš ga u BIOS.

Nešto detaljnije o tome imaš ovdje i trebat će ti microcode.exe koji ima ovdje za skinuti, a ovo je izvorni post o tome kako doći do kodova, dalje nemoj ni čitati jer se radi o nekom desetom BIOSu (Insyde bios)

  1. Znači raspakiraš microcode.dat pomoću microcode.exe (drag & drop)
  2. Odabereš kodove koje želiš u BIOSu i kopiraš ih sve u jedan folder (najsigurnije je uzeti sve 10676 i 1067A, a dalje prekopaj cpu-world: npr. 6FB i 6FD odgovaraju za Core2Duo E6xxx 6F4 6F7 6FB za Core2Quad Q6xxx itd...)
  3. copy /b *.bin cpucode.bin - izvrši ovu naredbu u folderu u kojem su svi kodovi i stavi read-only na datoteku
  4. cbrom.exe BIOS.BIN /nc_cpucode release - za brisanje svih postojećih kodova iz BIOSa
  5. cbrom.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN - kopiranje novih kodova u BIOS
  6. cbrom.exe BIOS.BIN /d - provjera
______________________________________________..

Napominjem: ovo radiš na svoj rizik
Attached Files
File Type: zip microdecode.zip‎ (16.7 kB, 156 views)
__________________
Pošteni trgovac: 1 2
771 to 775 for Dummies

Zadnje izmijenjeno od: osspaljeni. 28.01.2014. u 02:42. Razlog: dodan microcode.exe u prilog
osspaljeni je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 10.02.2014., 18:23   #41
FoxMulder
Registered User
Moj komp
 
FoxMulder's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
ja počeo raditi pripreme za xeona pa htio ubaciti mikrokodove i apdejtati bios.
ploča: GA P35-DS3, rev:2.0
skinuti zadnji bios (F14)

problemi prilikom izvršavanja koraka:

1. ni prije ni nakon procedure osspaljenog ne mogu provjeriti koje mikrokodove imam u tom f14 biosu - ne ide ni drag&drop metoda niti upisivanje pravilnog koda u cmd (intelmicrocodelist.exe BIOS.BIN
ili
cbrom195.exe BIOS.BIN /D)
sve što mi izbaci je:
"Intel Microcode List ver0.4a
Press any key to exit"
liste kodova nema

2. kada radim 3. korak u cmd "...izvući postojeće microkodove iz BIOSa pomoću cbrom195.exe i staviti ih u NCPUCODE.BIN"

ne dobijem ovo:

već samo prva dva reda toga, BEZ ovog "Combine NCPUCODE.BIN file to BIOS.BIN..." tako da ne znam je li taj korak odrađen.

3. ista stvar kada radim zadnji korak, prije provjere. znači kada "Ubacujemo nove kodove iz NCPUCODE.BIN u BIOS",
nakon unosa koda i entera dobim prva dva retka, bez "Combine NCPUCODE.BIN file to BIOS.BIN..."

4. vidi pod broj 1.

ne kužim se baš u cmd pa molim pomoć.
fala
FoxMulder je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2014., 18:31   #42
legija
CoD2 geek
Moj komp
 
legija's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2012
Lokacija: Ogulin
Postovi: 378
evo ti bios

http://speedy.sh/wyemm/BIOS.BIN


a ako zelis provjerit dali je i taj tvoj bios dobar drzis lijevi klik na misu i povuces taj svoj napravljeni bios na intelmicrocodelist i pokazet ce ti dali je dobar i mora imat 2010 kodove
__________________
Posteni trgovac:
1
legija je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2014., 19:10   #43
osspaljeni
Silence
Moj komp
 
osspaljeni's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 671
Vjerovatno te hebe UAC, pokreni cmd kao administrator i trebalo bi raditi.
Ili ti ne prikazuje ekstenzije pa si napravio bios.bin.bin....

Pročitaj i ove "spoilere" pod obavezno
__________________
Pošteni trgovac: 1 2
771 to 775 for Dummies
osspaljeni je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2014., 19:13   #44
FoxMulder
Registered User
Moj komp
 
FoxMulder's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
Citiraj:
Autor legija Pregled postova
evo ti bios

http://speedy.sh/wyemm/BIOS.BIN


a ako zelis provjerit dali je i taj tvoj bios dobar drzis lijevi klik na misu i povuces taj svoj napravljeni bios na intelmicrocodelist i pokazet ce ti dali je dobar i mora imat 2010 kodove
hvala, skinuo. ako sam dobro shvatio, ti si uspješno obavio tu proceduru dodavanja mikrokodova na najnoviji bios (f14) za moju ploču i sad imam taj BIOS.BIN.exe fajl kojim flasham matičnu?

što se tiče provjere, to ne fiunkcionira ni s tvojim ni mojim biosom. kad povučem bios na intelmicrocodelist.exe, dobijem ovo:
FoxMulder je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2014., 19:18   #45
FoxMulder
Registered User
Moj komp
 
FoxMulder's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
ne vidi se printScreen, ali u cmd-u piše samo

Intel Microcod List ver0.4a


Press any key to exit
_

@osspaljeni: pazio sam i na extenzije (znači maknuta je opcija da skriva) i pokrenuo sam cmd kao admin.. svejedno nema onog dijela gdje napiše "Combine NCPUCODE.BIN file to BIOS.BIN..."

spojleri pažljivo pročitani i obje stranice topic-a prije neg sam se upuštao u to
OS mi je Win7 32
FoxMulder je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2014., 19:20   #46
seljak12
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: u pripizdini
Postovi: 119
ma koja provjera, samo ga flasiraj
seljak12 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2014., 19:21   #47
legija
CoD2 geek
Moj komp
 
legija's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2012
Lokacija: Ogulin
Postovi: 378
Citiraj:
Autor FoxMulder Pregled postova
ne vidi se printScreen, ali u cmd-u piše samo

Intel Microcod List ver0.4a


Press any key to exit
_

@osspaljeni: pazio sam i na extenzije (znači maknuta je opcija da skriva) i pokrenuo sam cmd kao admin.. svejedno nema onog dijela gdje napiše "Combine NCPUCODE.BIN file to BIOS.BIN..."

spojleri pažljivo pročitani i obje stranice topic-a prije neg sam se upuštao u to
OS mi je Win7 32
stari ovaj moj bios sta sam ti dao to ti je za tvoju maticnu bios je F14 kako si trazio. Samo ga flashaj i to je to
__________________
Posteni trgovac:
1
legija je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2014., 19:25   #48
FoxMulder
Registered User
Moj komp
 
FoxMulder's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 31
e super!!
HVALA


flashano!

Zadnje izmijenjeno od: FoxMulder. 10.02.2014. u 23:02.
FoxMulder je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2014., 00:43   #49
lucatoni05
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Berlin
Postovi: 5
Pozdrav svima
Adapter mi je stigao, i sutra bi trebao i procesor Intel Xeon E5440 stici pa bih poceo nadogradnju trenutnog Intel Pentium E5300 na ovaj Xeon, ali me interesuje par stvari prije nego pocnem:
OS mi je Windows 7 Ultimate 32-bitni i na stranici od proizvodjaca maticne ima jedan BIOS za download koji je noviji od ovog trenutnog http://www.asus.com/za/Motherboards/P5KPLAM_SE#support

Evo podaci o maticnoj:

1. Da li ja trebam sve odraditi(ubaciti mikrokodeove i flashati BIOS) sa ovim procesorom koji je trenutno na maticnoj ili ubacim ovaj novi procesor i onda sve odradim?
2. Za ubacivanje mikrokodova ima objasnjeno na prvoj stranici, ali kako da uradim flash BIOS-a, vidim da se spominje neki program AMI, pa me interesuje da li i ja mogu sa tim programom flashati BIOS ili moram na neki drugi nacin?
3. Da li treba jos nesto softverski rjesavati osim ubacivanja mikrokodova i flashanja BIOS-a?
lucatoni05 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2014., 00:58   #50
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 3,986
1.) Prvo ubaci novi BIOS i mikrokodove pa bootaj komp čisto da vidiš jel je sve OK.
2.) Ne znam koji BIOS ima tvoja MBO tak da preskačem
3.) Ne trebaš ništa softverski prčkati, sve je u BIOS-u.
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2014., 10:41   #51
lucatoni05
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Berlin
Postovi: 5
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
2.) Ne znam koji BIOS ima tvoja MBO tak da preskačem
Ovdje u podacima o maticnoj pise za BIOS:
Brand: American Megatrends Inc.
Version: 0408
Date: 04/10/2009

Pa ako vam nije problem da mi objasnite sa kojim programom mogu odraditi flash BIOS-a ili ako nema program na koji drugi nacin to trebam uraditi
lucatoni05 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2014., 18:31   #52
ponos
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Manjadvorci, Istra
Postovi: 21
Ja sam bios update na F9 tj. posljednju verziju, prije par mjeseci, da li ga
trebam svejedno ponovo po postupku updateat kako si opisao?
ponos je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2014., 22:14   #53
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čk
Postovi: 3,392
pa da, moraš nove mikrokodove za procesor ubaciti u najnoviji bios (vidi upute za to) i taj modan bios flashati na ploču. Kad ga flashas, ponovo bootaj komp i vidi jel matična spremna za rad. Ako je, onda uredi socket, naljepi naljepnicu na procesor te pokreni računalo. I to je to
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2014., 14:04   #54
osspaljeni
Silence
Moj komp
 
osspaljeni's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 671
Citiraj:
Autor lucatoni05 Pregled postova
Ovdje u podacima o maticnoj pise za BIOS:
Brand: American Megatrends Inc.
Version: 0408
Date: 04/10/2009

Pa ako vam nije problem da mi objasnite sa kojim programom mogu odraditi flash BIOS-a ili ako nema program na koji drugi nacin to trebam uraditi
Zar nije već objašnjeno sve u detalje....
American Megatrends = AMI BIOS, znači ide MMTool, znači imaš sreće i nemoraš tipkarati po cmd-u
Imaš sve za skinuti u tamo ispod prvog posta pod "Attached Files".
Citiraj:
Autor lucatoni05 Pregled postova
1. Da li ja trebam sve odraditi(ubaciti mikrokodeove i flashati BIOS) sa ovim procesorom koji je trenutno na maticnoj ili ubacim ovaj novi procesor i onda sve odradim?
2. Za ubacivanje mikrokodova ima objasnjeno na prvoj stranici, ali kako da uradim flash BIOS-a, vidim da se spominje neki program AMI, pa me interesuje da li i ja mogu sa tim programom flashati BIOS ili moram na neki drugi nacin?
3. Da li treba jos nesto softverski rjesavati osim ubacivanja mikrokodova i flashanja BIOS-a?
1. Mislim da je bolje staviti kodove prije nego staviš novi procesor.
Zapravo je logično da ih staviš prije. Neće ništa naškoditi procesoru koji je trenutno na ploči i možeš biti 100% siguran da će novi procesor raditi kako treba.

2. AMI nije program već tip biosa.
Ima ih 2: Award (Phoenix) i AMI (American Megatrends) i za svaki je pojašnjeno kako se radi (Za Award moraš tipkati ono u CMD, a za AMI ide MMTool).
Kako ćeš flashati bios pogledaj na stranici proizvođača svoje ploče i skini šta se već nudi za flashanje, obično je alat zapakiran zajedno sa BIOSom i uputstvima koja nitko ne čita

3. Nope
Eventualno Prime95 i IntelBurn ako želiš testirati stabilnost sustava i RealTemp ako te zanimaju temperature.
__________________
Pošteni trgovac: 1 2
771 to 775 for Dummies
osspaljeni je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2014., 21:54   #55
lucatoni05
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Berlin
Postovi: 5
Hvala vam na pomoci, uspjesno sam odradio sve i procesor zasad radi normalno. Temperature su oko 50 stepeni.
lucatoni05 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2014., 21:58   #56
yakob22
I.H.S.V.
Moj komp
 
yakob22's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: near Rijeka
Postovi: 194
Citiraj:
Autor lucatoni05 Pregled postova
Hvala vam na pomoci, uspjesno sam odradio sve i procesor zasad radi normalno. Temperature su oko 50 stepeni.
Na koliko ti je postavljen Tj.max u Real Tempu?

EDIT:
Citiraj:
Autor lucatoni05 Pregled postova
Na 90, kako sam ga download-ao nisam nista mijenjao.
Postavi tj,max na 85 C, tako bi trebao dobiti realnije temperature. Ovako su ti malo visoke za Idle. Ovisi i kakav hladnjak imaš.
U svakom slučaju lijepo, uživaj
__________________
Moje trgovine: ,,,,,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26

Zadnje izmijenjeno od: yakob22. 14.02.2014. u 22:44.
yakob22 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2014., 22:32   #57
lucatoni05
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Berlin
Postovi: 5
Citiraj:
Autor yakob22 Pregled postova
Na koliko ti je postavljen Tj.max u Real Tempu?
Na 90, kako sam ga download-ao nisam nista mijenjao.
lucatoni05 je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2014., 14:50   #58
Prki
Premium
Moj komp
 
Prki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Osijek
Postovi: 856
Jel Dizel probao sa X chipsetom ili je stalo na priči samo????
Prki je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2014., 10:26   #59
sipe
Premium
Moj komp
 
sipe's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Samobor
Postovi: 925
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Jel Dizel probao sa X chipsetom ili je stalo na priči samo????
Navodno na x čipsetima rade 3xxx serija zbog par drugačije razmještenih pina nova matičnoj/procesoru (potvrđeno na gigabyte x38)

All 3xxx series Xeons (the 5xxx series is incompatible)
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2014., 11:33   #60
lucatoni05
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2014
Lokacija: Berlin
Postovi: 5
Citiraj:
Autor yakob22 Pregled postova
EDIT:
Postavi tj,max na 85 C, tako bi trebao dobiti realnije temperature. Ovako su ti malo visoke za Idle. Ovisi i kakav hladnjak imaš.
U svakom slučaju lijepo, uživaj
Imam stock hladnjak, ali sam imao u planu uzeti sebi Thermaltake Contac 21, nemam bas veliku ponudu hladnjaka u svom gradu.
Uradio sam mali OC procesora na 3,4GHz.

Evo postavio sam tj,max na 85 C

lucatoni05 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na