Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 12.07.2011., 13:17   #31
C128
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 99
Kako radi? Može li se na tome 2,2 GHz bez HT normalno glatko vrtiti HD filmove, snimke s kamerom ili štuca?
C128 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2011., 21:39   #32
X360
Premium
Moj komp
 
X360's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 56
Citiraj:
Autor C128 Pregled postova
Kako radi? Može li se na tome 2,2 GHz bez HT normalno glatko vrtiti HD filmove, snimke s kamerom ili štuca?
Kako nebi mogao ćak da ga i downclockaš do kraja nebi ništa štucalo ,važna je grafa recimo ati 5 ili 6 serija

ova serija G 6xx i 8xx su zakon jedino kaj fali Ht i na tom se gubi mizernih par posto ali nema veze jaći je i jeftiniji od i3 540

Zadnje izmijenjeno od: X360. 12.07.2011. u 21:45.
X360 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.07.2011., 22:00   #33
X360
Premium
Moj komp
 
X360's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 56
Citiraj:
Autor BatmanBG Pregled postova


Evo koliko može ovo pomoći.

Da napomenem radi na pasivnom hladnjaku bez ventilatora.
Ovo je super rezultat po ovim ljetnim vrućinama gdje se sve ostale komponente griju jedna drugu
__________________
Kupujem HDD Wd black ili slični po brzini oko 1tb i ssd diskove 2 kom!!!

Dajem na rentanje::: BF bad company, bf3, Bf4 sve premium ilti, svi DLC, Naravno uz posudbu nekih drugih igara meni tipa GTA 5 vožnje, avanture,FPS itd itd!!!. Sve na PM
X360 je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2011., 16:16   #34
C128
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 99
Citiraj:
Autor X360 Pregled postova
Kako nebi mogao ćak da ga i downclockaš do kraja nebi ništa štucalo ,važna je grafa recimo ati 5 ili 6 serija

To mi je jasno, ali kako se ponaša bez dodatne grafičke za rad i filmove, ali ne i igrice, budući se ipak radi o HTPC.
Ako snimim kamerom s 1080i ili 720p vrti li to bez trzanja?
C128 je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2011., 16:20   #35
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,412
Trebalo bi
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2011., 16:34   #36
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Kakva je situacija sa 24P playbackom? Ovaj Sandy mi izgleda primamljivo čak, ali ako već moram ići na AMD grafulju rađe bum onda fusion!
  Reply With Quote
Staro 14.07.2011., 14:32   #37
X360
Premium
Moj komp
 
X360's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 56
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Kakva je situacija sa 24P playbackom? Ovaj Sandy mi izgleda primamljivo čak, ali ako već moram ići na AMD grafulju rađe bum onda fusion!
sa h55 ploćom odlićno imam mi ga frend vrti ful hd na telki bez problema ,ti intregrirani grafićki procesori i jesu dobri samo za to njegova je 2000 model
__________________
Kupujem HDD Wd black ili slični po brzini oko 1tb i ssd diskove 2 kom!!!

Dajem na rentanje::: BF bad company, bf3, Bf4 sve premium ilti, svi DLC, Naravno uz posudbu nekih drugih igara meni tipa GTA 5 vožnje, avanture,FPS itd itd!!!. Sve na PM
X360 je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2011., 14:40   #38
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Ma, znam ja da bu gospon procesor dekodirao signal. Ali pitam za 24P

Ovak je situacija bila kod prijašnjih:
http://www.missingremote.com/review/...bl-motherboard
Con:

Lacks proper YCbCr or greater than 8-bit output
No official 24p support
SNB CPUs better suited to HTPC use will not be available until February
  Reply With Quote
Staro 14.07.2011., 15:18   #39
X360
Premium
Moj komp
 
X360's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 56
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ma, znam ja da bu gospon procesor dekodirao signal. Ali pitam za 24P

Ovak je situacija bila kod prijašnjih:
http://www.missingremote.com/review/...bl-motherboard
Con:

Lacks proper YCbCr or greater than 8-bit output
No official 24p support
SNB CPUs better suited to HTPC use will not be available until February
uf to baš i neznam nisam baš upućen ,odgovorit će ti neko drugi koji bolje zna!!!
__________________
Kupujem HDD Wd black ili slični po brzini oko 1tb i ssd diskove 2 kom!!!

Dajem na rentanje::: BF bad company, bf3, Bf4 sve premium ilti, svi DLC, Naravno uz posudbu nekih drugih igara meni tipa GTA 5 vožnje, avanture,FPS itd itd!!!. Sve na PM
X360 je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2011., 09:54   #40
C128
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 99
Konačno su se i kod nas pojavili i3-2100T (2,5 GHz) procesori u prodaji. HT koji ima nosi nekih 5-30% brzine više u odnosu na Pentium G seriju procesora.
Postavlja se jedino pitanje cijene i isplativosti:

G620 (2,6 GHz, - , 65 W) - 470 kn
G620T (2,2 GHz, - , 35 W) - 520 kn
G840 (2,8 GHz, - , 65 W) - 540 kn
G850 (2,9 GHz, - , 65 W) - 620 kn
i3-2100 (3,1 GHz, HT, 65 W) - 870 kn
i3-2100T (2,5 GHz, HT, 35 W) - 910 kn

Izgleda da je ipak isplativije uzeti "Pentium" nego "I3" CPU...
C128 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.07.2011., 10:05   #41
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
ma preskupo i nepotrebno... između njega i 620 razlika u cijeni je jedan 2tb disk koji je bitniji od bilo čega u htpc-u.

cpu je najnebitnija priča u toj igri, naravno low voltage model je poželjan.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2011., 12:01   #42
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor C128 Pregled postova
Konačno su se i kod nas pojavili i3-2100T (2,5 GHz) procesori u prodaji. HT koji ima nosi nekih 5-30% brzine više u odnosu na Pentium G seriju procesora.
Postavlja se jedino pitanje cijene i isplativosti:

G620 (2,6 GHz, - , 65 W) - 470 kn
G620T (2,2 GHz, - , 35 W) - 520 kn
G840 (2,8 GHz, - , 65 W) - 540 kn
G850 (2,9 GHz, - , 65 W) - 620 kn
i3-2100 (3,1 GHz, HT, 65 W) - 870 kn
i3-2100T (2,5 GHz, HT, 35 W) - 910 kn

Izgleda da je ipak isplativije uzeti "Pentium" nego "I3" CPU...
Kakvi divlji i3 za HTPC. Syss je dobro reka samo HDD i amen. Ionako za pola stvari na HTPCu je dovoljan SC, a ne i3 sa HTom.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 15.08.2011., 17:14   #43
X360
Premium
Moj komp
 
X360's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 56
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Kakvi divlji i3 za HTPC. Syss je dobro reka samo HDD i amen. Ionako za pola stvari na HTPCu je dovoljan SC, a ne i3 sa HTom.
da potpuno se slažem ,pa ja imam staru kramu iz potpisa jednojezgrenu i sve otvara u sekundi ,sad slažem seki s 754 konfu i nabavijo sam jeftinjaka najbolju ploću dfi lan party koja nikad nije clockana za pišljivih 70kn samo još dobar proc raid 0 polje i seka ima pilu za simse 3
__________________
Kupujem HDD Wd black ili slični po brzini oko 1tb i ssd diskove 2 kom!!!

Dajem na rentanje::: BF bad company, bf3, Bf4 sve premium ilti, svi DLC, Naravno uz posudbu nekih drugih igara meni tipa GTA 5 vožnje, avanture,FPS itd itd!!!. Sve na PM
X360 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2011., 01:58   #44
Miki3
Premium
 
Miki3's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Split
Postovi: 74
Citiraj:
Autor X360 Pregled postova
da potpuno se slažem ,pa ja imam staru kramu iz potpisa jednojezgrenu i sve otvara u sekundi ,sad slažem seki s 754 konfu i nabavijo sam jeftinjaka najbolju ploću dfi lan party koja nikad nije clockana za pišljivih 70kn samo još dobar proc raid 0 polje i seka ima pilu za simse 3
Ma još kad flash umre i masovno html5 dođe, samo će tribat HD grafika

Danas baš radio s HP Pavilonom DV6 s A6 CPUom i HD grafikom, i stvarno za potrebe YT, neta, filmova, čak i HD igara (COD7) radi odlično. Tako da sva ova silovanja s novim i3 procesorima ne drže vodu, naravno za ovaj gore nabrojani rad.
__________________
Jeg har ingenting
Men jeg har alt
Nar jeg har deg
Miki3 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 17:50   #45
C128
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 99
Dobro, ako je I3 previše, Pentium dovoljan za sve može li se proći i s Celeronom ili je to premalo?
Konačno su se pojavili Sandy Bridge Celeroni:
G440 - 1 Core, 1,6 GHz, 1 MB Cache - 300 kn,
G530 - 2 Core, 2,4 GHz, 2 MB Cache - 340 kn,
G540 - 2 Core, 2,5 GHz, 2 MB Cache - 400 kn.

U odnosu na Pentium G840 koji je oko 550 kn ovaj G530 je super povoljan, a ima 15 % manji takt, te 2/3 Cache-a.
Ukupno gledano to bi trebalo biti nekih 20% sporije, a zbog nižeg takta i zagrijavanje bi trebalo biti manje.
C128 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 19:45   #46
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor C128 Pregled postova
Dobro, ako je I3 previše, Pentium dovoljan za sve može li se proći i s Celeronom ili je to premalo?
Konačno su se pojavili Sandy Bridge Celeroni:
G440 - 1 Core, 1,6 GHz, 1 MB Cache - 300 kn,
G530 - 2 Core, 2,4 GHz, 2 MB Cache - 340 kn,
G540 - 2 Core, 2,5 GHz, 2 MB Cache - 400 kn.

U odnosu na Pentium G840 koji je oko 550 kn ovaj G530 je super povoljan, a ima 15 % manji takt, te 2/3 Cache-a.
Ukupno gledano to bi trebalo biti nekih 20% sporije, a zbog nižeg takta i zagrijavanje bi trebalo biti manje.
To može sve današnje HD materijale vozit bez problema, čak i bez hw akceleracije...
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 20:41   #47
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
kao što rekoh prije e2xxx može voziti sve, di neće ovo.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 22:11   #48
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Sad pretjerivate. E2xxx nemre voziti bez hw akceleracije ni na trepavicama neki 1080P filmek. e5xxx se na standard taktovima zna mučit sa nekim 1080P.
  Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 22:54   #49
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
ako ti se da srčat forum moj e2200 je vozio onaj zloglasni samsung demo sa nekih 1-2 sec kašnjenja na kraju, a to je bio 40-50mbit video.

mislim da prosječni 1080p .mkv film nema ni približno takav bitrate

vozio sam prilično dugo e2200 na w7 mce i nije bilo nikakvih problema.

sad đuka ako ti to loše podešavaš, to više govori o tebi
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 23:15   #50
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
E5200 (neclockan) ima bez HW akceleracije u svemu od coreavc-a te standardnih codeca u VLC-u, MPC-HC-u, XBMC-u na clean instalaciji windoza 7 nekad problema sa nekim 1080P fileovima. Većina normalno dela, ali neki nisu baš išli kak spada. Pogledao prek 300 1080P filmova na njemu tak da znam te sam zbog toga morao matičnu mjenjati (sa intelove) kak bi mogao kloknut komp zbog tih stvari Tada je HW akceleracija delala uz promješane rezultate (jer su neki filmovi (mkv) bili u 16-235, a neki u 0-255 pa bi bili sivi)

Nije samo do bitratea! Ali ajde, nije važno jer HW akceleracija dela sad kak spada pa će ju ljudi koristit.
  Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 23:20   #51
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
ja ti velim da sam furao e2200 htpc bez greške dok nisam nabavio jači cpu čisto zato što se moglo... inače ne bi mijenjao jer je sve išlo bez greške.

možeš si pogledat na topicu mog htpc-a kako je sve namješteno.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 23:28   #52
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Ja ti velim da nisi isprobao dovoljan broj 1080P filmova jer ima ih zamjetna količina (iz glave kum 1, 2, 3, black hawk down...) za kaj nema dovoljno juicea. Neke sam uspio pokrenuti samo sa "apsoluthno nula" procesa u windowsima osim mpc-hca i coreavc-a u kombinaciji bez štekanja. Govorim o E5200 na svojoj standardnoj frekvi!
  Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 23:31   #53
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
ja ti govorim o osjetno slabijem procu koji ima samo haali na w7 u mce

nikakvi codeci i sl.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 23:40   #54
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ja ti velim da nisi isprobao dovoljan broj 1080P filmova jer ima ih zamjetna količina (iz glave kum 1, 2, 3, black hawk down...) za kaj nema dovoljno juicea. Neke sam uspio pokrenuti samo sa "apsoluthno nula" procesa u windowsima osim mpc-hca i coreavc-a u kombinaciji bez štekanja. Govorim o E5200 na svojoj standardnoj frekvi!
Đuka odgleda san masu 1080/720 filmova i mogu samo potvrdit izjavu sise. E2200 (def), E4400 def, pa i T7200 vrte bez ikakvih problema HD materijal. Bez HW akceleracije, i ikakvih CP. S DXVA/CUDA opcijom, to onda postaje zanemraivo opterećenje. W7 + Splayer
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 23:48   #55
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Onda sam valjda samo ja naletio na baš te mkv-ove koje nije mogao skoro pa ni pod razno prožvakat bez tranja u 1920x1080@24P što na windozama 7 (XBMC, MPC-HC, VLC) što na linuxu (VLC).
  Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 23:48   #56
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,784
Jel radi taj e2200 out of the box,samo instalacija codecs-a i gledanje preko Win 7 MC-a ili ne znam nekog drugog playera. E2200,G31,2gb ddr2 ,bez neke druge grafe. Ali da radi normalno bez stekanja.
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2011., 23:51   #57
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,520
kod mene je bilo e2200, g45 i g41, 2 i 4gb... sve radilo bez greške.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 00:05   #58
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Onda sam valjda samo ja naletio na baš te mkv-ove koje nije mogao skoro pa ni pod razno prožvakat bez tranja u 1920x1080@24P što na windozama 7 (XBMC, MPC-HC, VLC) što na linuxu (VLC).
Opet malo moguće da su svi sfušani, jedino takvo iskustvo sam ima na SC mašinama tipa Atoma/Celerona.
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Jel radi taj e2200 out of the box,samo instalacija codecs-a i gledanje preko Win 7 MC-a ili ne znam nekog drugog playera. E2200,G31,2gb ddr2 ,bez neke druge grafe. Ali da radi normalno bez stekanja.
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
kod mene je bilo e2200, g45 i g41, 2 i 4gb... sve radilo bez greške.
Meni su isto radili OOB, samo W7 + player, opet ponavljam nikakvi CP. E da kod cimera sa Celeronom DC @ 1800 (neki mobilac) sa CP je šteka i 720p, ali nakon reinstalacije W7 + player radio je i 1080.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 00:23   #59
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
LOL

sve mi je i sada 720p, ali da imam tebe kao cimera sve bi bilo 1080p jer znam da ti vidiš razliku

to je bilo za potrebe testiranja sistema.
Pa onda sigurno nisi prošao ni približno istu količinu materijala kao ja u 1080P. (kod mene je velika većina u 1080P). Tako da onda nije čudno da nisi naletio na neke kaj ne rade! :P

I da, plači koliko hoćeš ali razlika je vidljiva itekako

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Opet malo moguće da su svi sfušani, jedino takvo iskustvo sam ima na SC mašinama tipa Atoma/Celerona.
Pa nisam rekao svi neko nekolicina. Ali ono, iritira pa sam morao kloknut da sve dela kao podmazano. Nije mi imalo baš smisla da imam kolekciju od koje radi 95% filmova kao podmazano. Mora sve delat :P
  Reply With Quote
Staro 06.09.2011., 00:27   #60
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Pa nisam rekao svi neko nekolicina. Ali ono, iritira pa sam morao kloknut da sve dela kao podmazano. Nije mi imalo baš smisla da imam kolekciju od koje radi 95% filmova kao podmazano. Mora sve delat :P
Kažem nisan ima takvih problema na laptopu ni desktopu, pogotovo kad je nvidia uskočila tada praktički i nije bilo potribno imat DC CPU.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na