Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.05.2011., 10:51   #31
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
Izgleda da je to normalno, citao sam po forumima i ploca prikazuje stock brzinu jer turbo kicka samo u winsima.Jos jedna cudna stvar koju sam primjetio je to da ako ostavite speedstep c1, itd te saving power fore, ploca cim je OCana to ne yebe, znaci iako je sve popaljeno konstantno je procesor na frekvi na koju ste ga klokali, cudno i nadam se da ce to popravit novim biosom.

Edit : problem je bio u speedstepu sve je sad ok.

Zadnje izmijenjeno od: xulos. 20.05.2011. u 14:45.
xulos je online   Reply With Quote
Staro 20.05.2011., 14:45   #32
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Izgleda da je to normalno, citao sam po forumima i ploca prikazuje stock brzinu jer turbo kicka samo u winsima.Jos jedna cudna stvar koju sam primjetio je to da ako ostavite speedstep c1, itd te saving power fore, ploca cim je OCana to ne yebe, znaci iako je sve popaljeno konstantno je procesor na frekvi na koju ste ga klokali, cudno i nadam se da ce to popravit novim biosom.
Kod mene nije konstantno na oveclockanoj frekvenciji. Speedstep i dalje normalno radi što se vidi kad nema većeg opterećenja procesora. Izgleda da si usput još nešto promijenio.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.05.2011., 16:33   #33
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
Ma rijeseno sve, stavio sam slucajno speedstep disabled.Btw jos jedna stvar koju sam primjetio je da je intel virtualization po defaultu disabled, jesi vracao na enable ili ?
xulos je online   Reply With Quote
Staro 21.05.2011., 02:24   #34
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Ma rijeseno sve, stavio sam slucajno speedstep disabled.Btw jos jedna stvar koju sam primjetio je da je intel virtualization po defaultu disabled, jesi vracao na enable ili ?
U Advanced postavkama je sve na default pa je tako i virtualizacija na Disabled. Mislim da sam tu samo isključio dodatni Marvell Storage Controller koji mi trenutno netreba, a samo produžuje podizanje sistema.

Virtualizacija ti ionako treba samo ako istovremeno pokrećeš više operativnih sustava. Barem priručnik tako kaže.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 12:59   #35
srt
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 18
imam ovu asusovu maticnu p8p67 pro, procesor intel 2500k i hladnjak arctik. freez. 13
problem je u temp. u idle je temp. oko 41-43 °c od proc a sistema oko 38 - 41°c
u load je oko 50 °c
s term. pastom koja je na hladnjaku bila je i visa par stupnjeva pa sam je promjenio sa nekom no name od 20 kn
u kucistu su ugradjena jos tri ventilatora 120 mm naprijed jedan na vrhu i iza proc.
i strana mu je otvorena
srt je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 13:05   #36
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Na stock frekvenciji i naponu?
Što koristiš da natjeraš CPU u 100% load?
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 13:54   #37
srt
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 18
nisam nista podesavao rucno samo sam pritsnuo na normal u biosu tj. u onom prvomekranu kad se otvori bios a probosam i sa prvom opcijom tiho rezulatat je isti odnosno temperature
imam i xmp memoriju 1600 ali nisam pokreto nista radi 1333
srt je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 14:17   #38
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Ponovit ću, što smatraš pod CPU loadom? Vrtiš LinX, Prime95 ili neke igre/nešto treće?
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 14:23   #39
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Citiraj:
Autor srt Pregled postova
imam ovu asusovu maticnu p8p67 pro, procesor intel 2500k i hladnjak arctik. freez. 13
problem je u temp. u idle je temp. oko 41-43 °c od proc a sistema oko 38 - 41°c
u load je oko 50 °c
s term. pastom koja je na hladnjaku bila je i visa par stupnjeva pa sam je promjenio sa nekom no name od 20 kn
u kucistu su ugradjena jos tri ventilatora 120 mm naprijed jedan na vrhu i iza proc.
i strana mu je otvorena
Ako je stock frekvencija to su malo previsoke temperature za taj procesor i hladnjak. Ja imam niže temperature u idle s procom oveclockanim na 4GHz (oko 35 stupnjeva). A pod punim opterećenjem u AIDA64 stress testu temperatura ide do 60 stupnjeva.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 16:04   #40
srt
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 18
da vrtim crysis na full i cod zadnji mislio sam cak da mjenjam kuciste jer neznam sto drugo
srt je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.05.2011., 16:15   #41
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Zavrti fino LinX program na 10ak min pa vidi kakve su temperature. U takvom loadu očekuj temperature preko 65°C.
Uostalom, ne vidim razloga za brigu ionako. Sve dok je ispod 75°C je ok. Kod nas su sad ionako temperature porasle pošteno i već se može reći da je počelo ljeto tako da je temperatura u idleu skroz očekivana. Ja imam isti taj proc pod Thermalright Ultra 120 Extreme te su mi temperature u idleu oko 33°C (sve na stocku) a konfa nije u kućištu.

Don't worry
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 16:23   #42
srt
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 18
ok sve je meni jasano sto mi govoris ali da nisam bacio ovolike pare nebi me bilo briga
sad mi je krivo sto nisam priceko amd 3+ dosad sam bio na gigabytu i amd i nisam razmisljao o kompjuteru na kojoj je temp. mislio sam sam ga oc. na 4 ili vise ghz ali kad sam vidio temp ohladio sam se od toga
a sto se tice performansi ovako bez mjerenja milisekunda i ostalih stvari neosjeca se velika razlika izmedju amd770 chipseta i 7750 procesora ocnaog na 3.4 ghz na box hladnjaku tek malo u novom craysisu ide gladje s tim da je grafa u oba slucaja xfx 4870 1gb rama i ovo govorim bez obzira sto sam osto razocaran sa intelom
ovo je objektivno misljenje
srt je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 16:28   #43
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Iskreno, ogromnu razliku nećeš ni vidjeti s tom grafom. Daleko od toga da je grafa loša al za novije igre jest slabašna ukoliko želiš igrat na malo većim/boljim detaljima.
OC na 4GHz ti neće biti problem jer vjerovatno će tražiti isto voltaže kao kad je na auto (dok je na stocku) a to je nekih 1.2v-1.23v.
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 16:32   #44
srt
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 18
igram cod i craysis zadnji na 1650x1050 i sve postavke u igri su na full i na oba dvije konfiguracije amd i intel nisam osjetio bilo kakvo stekanje a s obzirom na cjenu neisplativa investicija
srt je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 16:35   #45
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Pa s obzirom na igrice koje igraš, investicija i jest neisplativa. No ako se ikad odlučiš na neke novije naslove, imaš dobru podlogu. Da si recimo igrado GTA4 na staroj i novoj konfi, razliku bi itekako osjetio jer dotična iskorištava CPU više od te dvije skupa.
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 16:42   #46
srt
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 18
a koliko je noviji gta4 od novog crysisa
srt je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 16:44   #47
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Kad sam spomenuo GTA nisam rekao da je novija već da je više procesoriski ovisna igra nego COD i Crysis skupa.
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 16:59   #48
srt
Registered User
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 18
a neznam podji na bilo koju stranicu gdje se nesto testira prije ces nac bench sa crysis nego gta4 uostalom nevolim taj tip igre a komp mi jos sluzi za posao najvise auto cad
srt je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2011., 17:04   #49
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Pa neznam čemu onda ovakva rasprava. Ako je za poso, investicija će se kad tad isplatit
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2011., 13:19   #50
DiTech
Premium
Moj komp
 
DiTech's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 298
Instalirao sam Corsair A70, i nemogu na ploci regulirati brzinu vrtnje ventilatora. Negdje se spominje da bi trebalo promijeniti na ploci iz PWM u V, no to nigdje nemogu naci. Ima neko ideju?

Hvala.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2011., 13:25   #51
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
xulos je online   Reply With Quote
Staro 12.06.2011., 13:35   #52
DiTech
Premium
Moj komp
 
DiTech's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 298
Na toj stranici u biosu sam probao namjestati na Silent i rucno na 20%, ali nema nikakvog pomaka. Vjerujem da je to zato jer Asus q-fan gleda taj 4-ti pin po kojem regulira vrtnju a meni treba ovaj drugi nacin sa strujom (3 pin).
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2011., 13:42   #53
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
Danas kad dodjem kuci pogledam ja na svojoj pa ti javim jesam sta iskemijao.
xulos je online   Reply With Quote
Staro 12.06.2011., 14:19   #54
DiTech
Premium
Moj komp
 
DiTech's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: ZG
Postovi: 298
Sad sam instalirao Asus AI suite II, i tamo mogu regulirati chasis fan1 sa onim grafovima, ali cpu neide. "#$"#$%?=!""!!.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 12:32   #55
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,844
Ima li netko nekakav veliki CPU hladnjak na svojoj matočnoj ploči? Imam P8P67 Evo i Mugen 3, ventilator sam montirao na stražnju stranu da usisava hladan zrak kroz sam hladnjak (znači ne upuhuje) i stock i2500K ide do 66°C. Znam da bi trebala biti par stupnjeva niža temperatura jer još nisam ni overclockao. Imam popunjena sva 4 utora sa RAM-om sa visokim heatspreaderom i zato ne stane ventilator na prednju stranu hladnjaka. Da li stane MUX-120?
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 13:39   #56
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
Imam ja Prolimatech supermega i deltu na njemu. Kako ti ne stane vent ? lijepo ga stavis tj naslonis odozgor na HS od memorije i to je to. Koja memorija je u pitanju ?
xulos je online   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 14:16   #57
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,844
OVA. Stavim ja i vent na memoriju ali onda ne mogu zatvoriti kućište, Antec P182.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 16:20   #58
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
E jebg, usko ti kuciste. Neznam, moji ripjawsi dodju taman do ruba kulera i ne smetaju.Onda ili stavi 92 mm vent odnaprijed a nazad 120 kao push pull ili prodaj memoriju .Kemijaj jerbo su tu velike temp s tim mugenom
xulos je online   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 16:25   #59
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,844
Tako i imam postavljeno. Nadao sam se da će netko napisati da li neki od ovih užih coolera (Tipa MUX-120, Hyper 212...) paše na P8P67 Evo. Trebao bih ipak spustiti jedno 5-6°C temperaturu prije overclocka.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2011., 16:49   #60
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
cekaj, imas 92 kao push i 120 mm kao pull i temp su ti 66 ?
xulos je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na