Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 29.05.2015., 17:42   #511
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Dobra vremena.. Otvorio HWbot nakon x godina.

http://hwbot.org/submission/1057004_
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2015., 22:19   #512
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Zna li netko koliko je Tjunction za Nehelem x5570? Nisam našao na tu informaciju, a po običaju različiti programi pokazuju različite temperature.
herion je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 21.08.2015., 22:29   #513
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,039
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Zna li netko koliko je Tjunction za Nehelem x5570? Nisam našao na tu informaciju, a po običaju različiti programi pokazuju različite temperature.
75°C

http://ark.intel.com/products/37111/...-GTs-Intel-QPI
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2015., 22:58   #514
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
To je Tcase tj. maksimalna preporučena temperatura. Programi za mjerenje temperature poput Realtemp, Coretemp, Aida... računaju temperaturu uzimajući za referencu Tjunction. Promjeniš li u postavkama programa taj podatak temperatura koju pokazuju pada ili raste. Problem je što ne koriste istu Tjunction vrijednost pa se temperature razlikuju, a ne mogu naći nikakav službeni podatak.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 02:22   #515
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,782
Nisam se dugo s tim bavio, ali nešto mi je ostalo u glavi da svi Nehalemi imaju TJMax 100.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 08:52   #516
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,039
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Nisam se dugo s tim bavio, ali nešto mi je ostalo u glavi da svi Nehalemi imaju TJMax 100.
Da u pravu si, ili je 100 ili cak 105°C.
__________________
RS1 - MB:Asus Z9PE-D8WS, CPU: Dual Xeon E5-2690, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs:2*GTX 1080Ti + GTX 1080
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 09:46   #517
herion
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 290
Izgleda da je 103 °C. Totalno me zbunila AIDA koja čak pokazuje znatne razlike ovisno o verziji programa. Na Linuxu pak nikako ne mogu natjerati Sensorse da pokazuju temperaturu CPU-a. Nije mi svejedno za 5-10 stupnjeva jer volim držati CPU unutar Tcase temperatura. Neki osobni principi za dug život ionako prilično izraubanog procesora.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2017., 14:12   #518
electro
Premium
Moj komp
 
electro's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zapresic
Postovi: 590
pozdrav
molim savjet za ev. prelazak na novi socket
plan mi je zamijeniti moj i7 1st gen 975+Asus P6T Deluxe V2 (vidi moj pc)
što uzet (nešto bolje perfomanse a da me ne odere do boli)
hvala
electro je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2017., 14:38   #519
Smartic
Premium
Moj komp
 
Smartic's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,171
Najbitnije pitanje: s čim se baviš

Možda samo overclock procesora? Ili uzeti ovo ako ti samo treba više jezgri:

http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-X...cAAOSwXj5XF29a

Ili možda Ryzen... ovisi i o budžetu.
Smartic je online   Reply With Quote
Staro 23.04.2017., 16:37   #520
electro
Premium
Moj komp
 
electro's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zapresic
Postovi: 590
pa i netreba mi overclock (ovog držim na stocku) nego čisto
radi novije generacije i "modernizacije"
electro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.04.2017., 16:45   #521
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 18,298
Ako ti treba 2 jezgre više, onda uzmeš ovog Xeona kojeg ti je kolega linkao. Čak su i povoljniji na AliExpressu. Imaš super ploču (za ono vrijeme ). Ok, nemaš M.2 i ostale novotarije, ali bolje je dati 300kn za CPU nego soma i neš za novu platformu ako ti ne treba.

To ti je ista arhitektura, samo 50% jezgri više

Ako hoćeš modernije, onda six core CPU ti je Ryzen 1600 i neka ploča B350 za oko 100 EURa. Ali moraš i DDR4 kupiti koji je sada dosta skup (16GB 1000 kn).
Naravno, ako želiš novo i friško.
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 2600 B2 Pinnacle Ridge 3400MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,373V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-30 1T @ 1,40V
VGA: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ WD Black 500GB WD5001AALS ++ WD Red 2000GB WD20EFRX ++ WD Red 3000GB WD30EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro x64



CPU: AMD A8-3870 APU LN1-B0 Llano 3000MHz @ 3467MHz (102x34 @ 1,456V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.A w/ XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: GIGABYTE GA-A75M-S2V
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR3-1333 1x4GB (4GB) @ 1333MHz -- 9-6-5-15 @ 1,5V
VGA: AMD Radeon HD 6550D On APU
HDD: SEAGATE Barracuda 7200.10 250GB ST3250310AS ++ SEAGATE Enterprise ES.2 500GB ST3500320NS
OPT: TSST SH-S223
PSU: ASUS 250W w/ Active PFC
BOX: MS Apollo Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp 1909W 19" LCD @ 1440x900
OS1: MICROSOFT Windows XP Professional w/ SP3
OS2: MICROSOFT Windows 7 Professional N 32bit w/ SP1
OS3: MICROSOFT Windows 8.1 Professional N 32bit
OS4: MICROSOFT Windows 10 Professional N 32bit



GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 BTU
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2017., 18:22   #522
electro
Premium
Moj komp
 
electro's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zapresic
Postovi: 590
znaći tjeraj konja dok ide
malo ćemo još saćekat
electro je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2017., 21:21   #523
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,278
Nakon dosta dugo vremena tražeći X58 ploču uspio sam upecati jednu pa sam tako upogonio ovu kombinaciju:

EVGA X58 Classified E760
Xeon X5660
Raijintek Themis hladnjak
2x4GB Kingston HyperX 1866MHz

Imao sam problema u startu jer mi ploča nije htjela bootati, dečko koji mi je prodao ploču je rekao da je zadnji BIOS gore sa kojim bi trebala podržavati Xeona, ali 0 bodova... Bio sam uvjeren da ipak nije zadnji BIOS gore pa sam odmah danas naručio sa njuškala i7 920 da ju flashnem no vrag mi nije dao mira i daljnim pretraživanjem sam zaključio da možda ipak nije u tome problem

Odradio sam ovaj mod:
http://www.overclock.net/t/1461359/o...#post_22597537

I nakon moda ploča je odmah bootala tako da ću sad imati i7 920 koji mi ničemu neće služiti

Odokativno sam maznuo xeona na 4GHz sa 1.25V i odvrtio prime sat vremena bez problema, temperature jezgri oko 65-70°

S obzirom da je zadnje što sam imao davno bilo Asus Rampage II Extreme i i7 975 EE te nakon toga nisam pratio uopće hardver što se zbivalo, što mogu očekivati od ovog Xeona?

Da ga idem još cijediti ili nema smisla/potrebe?

Šteta jedino što nemam 3 ista keksa memorije pa da upogonim tripple channel kad već postoji i ta opcija
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2017., 21:47   #524
Cloker
Registered User
Moj komp
 
Cloker's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Bojnik
Postovi: 235
Dobar primerak,moze daleko al sa boljim hladjenjem(H2O)
__________________
Pare su obicne hartije na kojima ne mogu da spavam,zuljaju me
Cloker je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2017., 22:04   #525
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,278
Ma nikakva voda, ostaje na zraku
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2017., 23:06   #526
Deyo238
The Kaiser
Moj komp
 
Deyo238's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Ogulin
Postovi: 324
Možda sam u krivu al po meni i nije baš dobar dobar primjerak, mom za 4.1GHz treba 1.2-1.21V dok mu za trenutnih 4.4Ghz treba 1.328V (ide i sa 1.296-1.312V al pukne BSOD bezveze dok radim nešto random tipa gledam YT video, dok npr. Cinebench prolazi), dok će tom vjv za istu frekvu trebati sigurno 1.4-1.45V, al onda će se fino grijati i trošiti struje. Probaj s nižom voltažom za tih 4GHz baš me zanima.
__________________


CPU: Intel Xeon X5650 B1 Westmere EP 2666,66MHz @ 4400MHz (200x22 @ 1.328V) HT enabled
CLR: Noctua NH-D14 with NF-P14/NF-P12 dual fan configuration @ 1000-1500 rpm
MBO: Gigabyte EX58-UD5 (rev. 1.0)
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 1x4GB (20GB) @ 1600MHz - 10-10-9-21-1T @ 1.58V
VGA: MSI GeForce GTX1060 6GT 6GB
HDD: SAMSUNG 840 EVO 120GB ++ TOSHIBA MQ01ABF050 500GB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB ++ SAMSUNG EcoGreen F2 HD103SI 1TB
OPT: LG GH22NS50
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Chieftec BX-02B-B-B Black Midi Tower
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



CPU: Intel Xeon X3450 B1 Lynnfield 2666,66MHz @ 3600MHz (171,46x21 @ 1,272V)
CLR: CoolerMaster Hyper 212X
MBO: ASUS P7P55D
RAM: Corsair XMS3 DDR3-1600 2x4GB (8GB) @ 1715MHz - 10-10-10-24-1T @ 1.6V
VGA: SAPPHIRE Radeon HD5450 512MB
HDD: Kingston SSDNow 60GB ++ Maxtor DiamondMax 250GB
OPT: LG GSA-H55L
PSU: Fortron Hexa+ 400W 80+
BOX: Random NoName
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



GSM: OnePlus One Sandstone black 64GB
ROM: AOSP Extended ROM V5.5 - Oreo 8.1.0

Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 12:07   #527
Cloker
Registered User
Moj komp
 
Cloker's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Bojnik
Postovi: 235
Citiraj:
Autor Deyo238 Pregled postova
Možda sam u krivu al po meni i nije baš dobar dobar primjerak, mom za 4.1GHz treba 1.2-1.21V dok mu za trenutnih 4.4Ghz treba 1.328V (ide i sa 1.296-1.312V al pukne BSOD bezveze dok radim nešto random tipa gledam YT video, dok npr. Cinebench prolazi), dok će tom vjv za istu frekvu trebati sigurno 1.4-1.45V, al onda će se fino grijati i trošiti struje. Probaj s nižom voltažom za tih 4GHz baš me zanima.
Njegov je dobar tvoj je GOLD primerak,koliko si max iso sa njim?
Ja imam 5660 al mu treba dosta napona,moze na 4.6 sa 1.5,za 4.4 mu treba 1.4-412v,naravno pod vodom je.
__________________
Pare su obicne hartije na kojima ne mogu da spavam,zuljaju me
Cloker je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 18:43   #528
Deyo238
The Kaiser
Moj komp
 
Deyo238's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Ogulin
Postovi: 324
A preko tih 4.4GHz nisam išao, mislim da je sasvim dovoljno jer već sada su temp 65-70C max pod Cinebechom, a sad preko ljeta idu i do blizu 80 celzijevaca i to sve pod Noctua-om D14. Plan mi je jedan dan staviti dobni ventilator za rashlađivanje sa strane kućišta da puše po svemu pa viditi koliko će potegnuti.

Edit: Ako bi mjenjao Noctua-u za vodeno, što uzeti a da je bolje od nje?

Sent from my A0001 using Tapatalk
__________________


CPU: Intel Xeon X5650 B1 Westmere EP 2666,66MHz @ 4400MHz (200x22 @ 1.328V) HT enabled
CLR: Noctua NH-D14 with NF-P14/NF-P12 dual fan configuration @ 1000-1500 rpm
MBO: Gigabyte EX58-UD5 (rev. 1.0)
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 1x4GB (20GB) @ 1600MHz - 10-10-9-21-1T @ 1.58V
VGA: MSI GeForce GTX1060 6GT 6GB
HDD: SAMSUNG 840 EVO 120GB ++ TOSHIBA MQ01ABF050 500GB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB ++ SAMSUNG EcoGreen F2 HD103SI 1TB
OPT: LG GH22NS50
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Chieftec BX-02B-B-B Black Midi Tower
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



CPU: Intel Xeon X3450 B1 Lynnfield 2666,66MHz @ 3600MHz (171,46x21 @ 1,272V)
CLR: CoolerMaster Hyper 212X
MBO: ASUS P7P55D
RAM: Corsair XMS3 DDR3-1600 2x4GB (8GB) @ 1715MHz - 10-10-10-24-1T @ 1.6V
VGA: SAPPHIRE Radeon HD5450 512MB
HDD: Kingston SSDNow 60GB ++ Maxtor DiamondMax 250GB
OPT: LG GSA-H55L
PSU: Fortron Hexa+ 400W 80+
BOX: Random NoName
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



GSM: OnePlus One Sandstone black 64GB
ROM: AOSP Extended ROM V5.5 - Oreo 8.1.0


Zadnje izmijenjeno od: Deyo238. 17.08.2017. u 19:53.
Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 21:47   #529
Cloker
Registered User
Moj komp
 
Cloker's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Bojnik
Postovi: 235
Citiraj:
Autor Deyo238 Pregled postova
A preko tih 4.4GHz nisam išao, mislim da je sasvim dovoljno jer već sada su temp 65-70C max pod Cinebechom, a sad preko ljeta idu i do blizu 80 celzijevaca i to sve pod Noctua-om D14. Plan mi je jedan dan staviti dobni ventilator za rashlađivanje sa strane kućišta da puše po svemu pa viditi koliko će potegnuti.

Edit: Ako bi mjenjao Noctua-u za vodeno, što uzeti a da je bolje od nje?

Sent from my A0001 using Tapatalk
Poslle D14 samo custom loop,sve ostalo je smejurija i ne isplati se.
__________________
Pare su obicne hartije na kojima ne mogu da spavam,zuljaju me
Cloker je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 22:12   #530
Deyo238
The Kaiser
Moj komp
 
Deyo238's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Ogulin
Postovi: 324
Citiraj:
Autor Cloker Pregled postova
Poslle D14 samo custom loop,sve ostalo je smejurija i ne isplati se.
Da to sam si i mislio, gledao sam review-ove po internetu sva ta Corsairova i sl. vodena hlađenja skidaju sve ga po par stupnjeva naspram D14 a neka su i gora. I koliko je min ulaganje u taj custom loop?

Nešto nabrzaka , al nije full stabilan iz nekog razloga Win 10 mi ne sprema BSOD-ove pa ne znam dal moram dat više vCore ili QPI napona ili RAM postavke itd..itd.

__________________


CPU: Intel Xeon X5650 B1 Westmere EP 2666,66MHz @ 4400MHz (200x22 @ 1.328V) HT enabled
CLR: Noctua NH-D14 with NF-P14/NF-P12 dual fan configuration @ 1000-1500 rpm
MBO: Gigabyte EX58-UD5 (rev. 1.0)
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 1x4GB (20GB) @ 1600MHz - 10-10-9-21-1T @ 1.58V
VGA: MSI GeForce GTX1060 6GT 6GB
HDD: SAMSUNG 840 EVO 120GB ++ TOSHIBA MQ01ABF050 500GB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB ++ SAMSUNG EcoGreen F2 HD103SI 1TB
OPT: LG GH22NS50
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Chieftec BX-02B-B-B Black Midi Tower
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



CPU: Intel Xeon X3450 B1 Lynnfield 2666,66MHz @ 3600MHz (171,46x21 @ 1,272V)
CLR: CoolerMaster Hyper 212X
MBO: ASUS P7P55D
RAM: Corsair XMS3 DDR3-1600 2x4GB (8GB) @ 1715MHz - 10-10-10-24-1T @ 1.6V
VGA: SAPPHIRE Radeon HD5450 512MB
HDD: Kingston SSDNow 60GB ++ Maxtor DiamondMax 250GB
OPT: LG GSA-H55L
PSU: Fortron Hexa+ 400W 80+
BOX: Random NoName
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



GSM: OnePlus One Sandstone black 64GB
ROM: AOSP Extended ROM V5.5 - Oreo 8.1.0

Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 22:47   #531
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,278
Ako ganjas takt procesora onda spusti takt rama i uncore da si eliminiras 2 moguca problema zasto se rusi

I prvo si nadji max bclk koliko ploca ide, sjecam se da iznad 210MHz vec postane problematicno
Mislim da sam ja uspio Foxconn Bloodrage nagurati na cca 230MHz, ali je to bilo jako nategnuto i uz potreban mod na ploci

Ja sam danas malo na brzinu isprobao dobiti 4.2GHz, ali mi se srusio nakon 15 min primea, 1.275V vcore sam mu dao, VTT i PLL jos nisam dirao

Zasad sam ga ostavio na 191x21, ram na 1530MHz i 1.25V vcore

Mislim da cu si ovu kombinaciju staviti u glavni rig umjesto i5 3570K i MSI Z77A-GD65, jos nisam nacisto vezano za to jer ovo nema USB 3.0 i SATA3, ali neznam koliko mi je to uopce i bitno i potrebno... Ako nista drugo, nikako mi ne leze ovi novi graficki BIOS-i gdje se klika s misem, oldschool je majka
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2017., 23:19   #532
Deyo238
The Kaiser
Moj komp
 
Deyo238's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Ogulin
Postovi: 324
Ma spustio sam i RAM na 6x (1254MHz) i uncore na 13-14x pa se sistem nije htio bootat uopće. Čitam kod sa ploče stalno C1 pa restart i boot na stock postavke, dakle RAM zahebava. Nakon pola sata popuštanja latencija nikako dobiti da se boota normalno. Baš je ovaj Crucial RAM zaheban, tek kad sam postavio ostale latencije na auto i ove glavne na 10-11-10-24 onda sam uspio bootat sistem. Za trenutnih 4.4GHz mi stoji 1.3625V (undervolta ploča dosta pa daje 1.328V), 1.28V za QPI i 1.8V za PLL. A i skužio sam sam zašto mi ne sprema BSOD memory dump-ove - isključen mi page file skroz pa ne sprema . Sad mi se vise neda zafrkavati s tim svim dok me opet ne pukne
__________________


CPU: Intel Xeon X5650 B1 Westmere EP 2666,66MHz @ 4400MHz (200x22 @ 1.328V) HT enabled
CLR: Noctua NH-D14 with NF-P14/NF-P12 dual fan configuration @ 1000-1500 rpm
MBO: Gigabyte EX58-UD5 (rev. 1.0)
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 1x4GB (20GB) @ 1600MHz - 10-10-9-21-1T @ 1.58V
VGA: MSI GeForce GTX1060 6GT 6GB
HDD: SAMSUNG 840 EVO 120GB ++ TOSHIBA MQ01ABF050 500GB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB ++ SAMSUNG EcoGreen F2 HD103SI 1TB
OPT: LG GH22NS50
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Chieftec BX-02B-B-B Black Midi Tower
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



CPU: Intel Xeon X3450 B1 Lynnfield 2666,66MHz @ 3600MHz (171,46x21 @ 1,272V)
CLR: CoolerMaster Hyper 212X
MBO: ASUS P7P55D
RAM: Corsair XMS3 DDR3-1600 2x4GB (8GB) @ 1715MHz - 10-10-10-24-1T @ 1.6V
VGA: SAPPHIRE Radeon HD5450 512MB
HDD: Kingston SSDNow 60GB ++ Maxtor DiamondMax 250GB
OPT: LG GSA-H55L
PSU: Fortron Hexa+ 400W 80+
BOX: Random NoName
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



GSM: OnePlus One Sandstone black 64GB
ROM: AOSP Extended ROM V5.5 - Oreo 8.1.0

Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 10:12   #533
maXonja
bu
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,278
Nađi si max bclk ploče

Evo ja našao na hwbotu rez sa i7 920, ovo je ujedno bio i max bclk ploče

https://valid.x86.fr/show_oc.php?id=841933

A sjećam se da su Gigabytice već iznad 210-215MHz počele zezati
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2017., 11:09   #534
Cloker
Registered User
Moj komp
 
Cloker's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Bojnik
Postovi: 235
Citiraj:
Autor Deyo238 Pregled postova
Da to sam si i mislio, gledao sam review-ove po internetu sva ta Corsairova i sl. vodena hlađenja skidaju sve ga po par stupnjeva naspram D14 a neka su i gora. I koliko je min ulaganje u taj custom loop?

Nešto nabrzaka , al nije full stabilan iz nekog razloga Win 10 mi ne sprema BSOD-ove pa ne znam dal moram dat više vCore ili QPI napona ili RAM postavke itd..itd.

To je i vise nego odlican primerak,sa tim na vodi bi bilo uzivanje OC-ati
Za loop sve zavisi kako naletis,ja naso polovno sto bi se reklo za dz,ceo sitem sa duplim fitnizima i 480radom za 150 jura ,samo rad otprilike tolko kosta,racunaj ako ides na novo(sto JA ne radim)zadovoljstvo ce te kostati preko 300jura,sa iole krstenim loop-om

Imam tu plocu samo mi mrsko da rasturam sve i da je zamenim sa asus-om
__________________
Pare su obicne hartije na kojima ne mogu da spavam,zuljaju me

Zadnje izmijenjeno od: Cloker. 18.08.2017. u 11:16.
Cloker je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2017., 21:24   #535
Deyo238
The Kaiser
Moj komp
 
Deyo238's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Ogulin
Postovi: 324
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Nađi si max bclk ploče

Evo ja našao na hwbotu rez sa i7 920, ovo je ujedno bio i max bclk ploče

https://valid.x86.fr/show_oc.php?id=841933

A sjećam se da su Gigabytice već iznad 210-215MHz počele zezati
Max je 214Mhz, probao sam 214x18=3852MHz i radi fino, onda 214x22=4708MHz boota al dok loada windowse restart opali (dam mu 1.45V i QPI na 1.34V), na 215x18 boota jako sporo, dok detektira hardove i dođe do Windowsa prođe jedno 4-5min. Uspio sam ga bootati u Windowse na 212x22=4664Mhz 1.424V, prolazi cpuz bench, al cinebench se rusi odmah. Pukne BSOD 0x101 znači da mu fali vcore-a još, tako da mi ga se neda pržiti s naponom više od toga.
__________________


CPU: Intel Xeon X5650 B1 Westmere EP 2666,66MHz @ 4400MHz (200x22 @ 1.328V) HT enabled
CLR: Noctua NH-D14 with NF-P14/NF-P12 dual fan configuration @ 1000-1500 rpm
MBO: Gigabyte EX58-UD5 (rev. 1.0)
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 1x4GB (20GB) @ 1600MHz - 10-10-9-21-1T @ 1.58V
VGA: MSI GeForce GTX1060 6GT 6GB
HDD: SAMSUNG 840 EVO 120GB ++ TOSHIBA MQ01ABF050 500GB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB ++ SAMSUNG EcoGreen F2 HD103SI 1TB
OPT: LG GH22NS50
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Chieftec BX-02B-B-B Black Midi Tower
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



CPU: Intel Xeon X3450 B1 Lynnfield 2666,66MHz @ 3600MHz (171,46x21 @ 1,272V)
CLR: CoolerMaster Hyper 212X
MBO: ASUS P7P55D
RAM: Corsair XMS3 DDR3-1600 2x4GB (8GB) @ 1715MHz - 10-10-10-24-1T @ 1.6V
VGA: SAPPHIRE Radeon HD5450 512MB
HDD: Kingston SSDNow 60GB ++ Maxtor DiamondMax 250GB
OPT: LG GSA-H55L
PSU: Fortron Hexa+ 400W 80+
BOX: Random NoName
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



GSM: OnePlus One Sandstone black 64GB
ROM: AOSP Extended ROM V5.5 - Oreo 8.1.0


Zadnje izmijenjeno od: Deyo238. 20.08.2017. u 22:44.
Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2017., 05:56   #536
Cloker
Registered User
Moj komp
 
Cloker's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Bojnik
Postovi: 235
mora tu jos napona kako na core tako i na QPI,ne moras ga prziti bez vode,samo mi nesto sumnjivo da nece preko 4.7 sa 1.45v kad mu za 4.6 treba 1.376v
__________________
Pare su obicne hartije na kojima ne mogu da spavam,zuljaju me
Cloker je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2017., 20:53   #537
Deyo238
The Kaiser
Moj komp
 
Deyo238's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Ogulin
Postovi: 324
Citiraj:
Autor Cloker Pregled postova
mora tu jos napona kako na core tako i na QPI,ne moras ga prziti bez vode,samo mi nesto sumnjivo da nece preko 4.7 sa 1.45v kad mu za 4.6 treba 1.376v


Poslje toga sam mu dao Cinebench R15 da vrti i srušio se praktički odmah, kasnije podizao napon do 1.424V pa se opet srušio na pola puta do završetka rendera, tako da pretpostavljam da bude full stabilan na toj frekvenciji mu treba 1.45V možda malo manje/više a u te vode ne ulazim. Poslje 4.3-4.4GHz nije nista previše brži, na tih 4.66GHz dobio sam samo 150 bodova više u cpuz benchu, a Cinebench R15 je porastao samo 4-5 bodova na 4.51GHz naspram 4.4GHz koliko ga držim, po meni neisplativo ići preko tih 4.4GHz čak i da je pod vodom.
__________________


CPU: Intel Xeon X5650 B1 Westmere EP 2666,66MHz @ 4400MHz (200x22 @ 1.328V) HT enabled
CLR: Noctua NH-D14 with NF-P14/NF-P12 dual fan configuration @ 1000-1500 rpm
MBO: Gigabyte EX58-UD5 (rev. 1.0)
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 1x4GB (20GB) @ 1600MHz - 10-10-9-21-1T @ 1.58V
VGA: MSI GeForce GTX1060 6GT 6GB
HDD: SAMSUNG 840 EVO 120GB ++ TOSHIBA MQ01ABF050 500GB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB ++ SAMSUNG EcoGreen F2 HD103SI 1TB
OPT: LG GH22NS50
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Chieftec BX-02B-B-B Black Midi Tower
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



CPU: Intel Xeon X3450 B1 Lynnfield 2666,66MHz @ 3600MHz (171,46x21 @ 1,272V)
CLR: CoolerMaster Hyper 212X
MBO: ASUS P7P55D
RAM: Corsair XMS3 DDR3-1600 2x4GB (8GB) @ 1715MHz - 10-10-10-24-1T @ 1.6V
VGA: SAPPHIRE Radeon HD5450 512MB
HDD: Kingston SSDNow 60GB ++ Maxtor DiamondMax 250GB
OPT: LG GSA-H55L
PSU: Fortron Hexa+ 400W 80+
BOX: Random NoName
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64



GSM: OnePlus One Sandstone black 64GB
ROM: AOSP Extended ROM V5.5 - Oreo 8.1.0

Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2017., 15:57   #538
Cloker
Registered User
Moj komp
 
Cloker's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Bojnik
Postovi: 235
Evo stigo kinez i mnogo bolji od prethodnog

http://prntscr.com/gi923s

Ovo cisto da usporedim sa tvojim inace ide on pod primeom na 4.6 sa 1.37v,preko toga ne moze stabilan,mozda max 4.66 probacu,validaciju nisam probo nadam se da ce stici do 4.8Ghz
__________________
Pare su obicne hartije na kojima ne mogu da spavam,zuljaju me
Cloker je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na