Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.06.2010., 10:54   #61
hari123
Brucos
Moj komp
 
hari123's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Bosnia
Postovi: 174
ma planiram dat jaranu da se malo igra na njemu neko dijete prije nego on sebi uzme pravi neki pc (: , jer sam ja imao E2160 i ati x1650pro i sve glatko islo i danas dan , dok on ima jacu grafu 7600gt i intel p4 pa ne ide sve glatko jel on moze iskoristit max grafe?
P.S da li moze neki E1200 ili 2140 na to gore?
hari123 je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2010., 15:21   #62
Maxxy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Blizu KT
Postovi: 53
xeon 3440 na gigayte P55 ploči?

Ljudi imam mali problem..
Kupio sam navedeni xeon i htio bih kupiti ovu ploču
http://www.gigabyte.com/products/pro...id=3502&dl=#ov

ili neku sličnu..problem je u tome što navedeni procesor nije na listi podržanih procesora pa me zanima da li netko ima iskustva da li to šljaka na njoj ili ne(bilo kojoj P55 od gigabyte-a).
Vidim da asrock podržava-ne kužim zašto ovi ne bi?
Maxxy je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 29.12.2010., 15:49   #63
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Podržava, bez brige. Većini ploča ne nalaziš u support listi xeone pa ih podržavaju i bez problema prepoznaju jer su procesori "identični" običnim, ne serverski namjenjenim. (u tvom slučaju i7 860 ako se ne varam)
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2010., 15:54   #64
Maxxy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Blizu KT
Postovi: 53
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Podržava, bez brige. Većini ploča ne nalaziš u support listi xeone pa ih podržavaju i bez problema prepoznaju jer su procesori "identični" običnim, ne serverski namjenjenim. (u tvom slučaju i7 860 ako se ne varam)
Kladiš se u ovu tvrdnju
Maxxy je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2010., 15:59   #65
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Radio sam s tim Xeonom davnih dana na P7P55D-E Premium i čini mi se na nekoj Gigi iako u support listi nije bio naveden, ploče su ga prepoznavale kao xeona. Sad imam w3565 kojeg nema u support listi većine ploča pa eto radi na svakoj koja mi je prošla kroz ruke (doduše to je s1366 socket).
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2010., 16:05   #66
Maxxy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Blizu KT
Postovi: 53
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Radio sam s tim Xeonom davnih dana na P7P55D-E Premium i čini mi se na nekoj Gigi iako u support listi nije bio naveden, ploče su ga prepoznavale kao xeona. Sad imam w3565 kojeg nema u support listi većine ploča pa eto radi na svakoj koja mi je prošla kroz ruke (doduše to je s1366 socket).
Ovo me ohrabruje..hvala za sad
Maxxy je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2011., 23:13   #67
Josip 55.D
Registered User
 
Josip 55.D's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2010
Lokacija: Međimurje
Postovi: 2
Intel Core i7, 260, 3.4GHz, četiri jezgre kosta 2.319 kn
Intel Core i7, 870, 2.93GHz, četiri jezgre kosta 2.235 kn
ne razumijem sto znaci ovaj broj u sredini (260 ili 870).
jer po meni je 3.4Ghz bolji nego 2.93Ghz pa bi zato morao i znatno vise kostati, ali ne kosta...
Pa jel mi moze neko objasniti sta znaci taj broj u sredini?
ja sam ovako zbilja neuk sto se tice ovih stvari...
hvala
Josip 55.D je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2011., 23:17   #68
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
http://www.guru3d.com/article/core-i...-2600k-review/

Tu ti sve pise ili upisi u google core i7 2600k review. Najnoviji procesori u usporedbi sa starijim. Cijene su cesto tako nelogicne jer se mijenjaju i dolaze novi proizvodi po novim cijenama a stari ostaju na polocama po starim cijenama. Tako da na policama ima proizvoda koji imaju previsoke cijene i samo cekaju neupucene zrtve da ih kupe.
__________________

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 15.01.2011. u 23:23.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2011., 01:23   #69
vtx
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: bihac
Postovi: 3
trebala bih malu pomoc ako neko moze da mi kaze nesto o ovome: imam maticnu ASUS P5GC-MX/1333 soket je 775 i dobila sam procesor


Extreme Edition Dual Core Intel Pentium isto je soket 775 interesuje me dali je ovaj procesor kompatibilan sa ovom plocom i dali ga smijem koristiti na toj ploci bila bih vam jako zahvalna na pomoci
vtx je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2011., 08:19   #70
SaleFFS
Varilnik
Moj komp
 
SaleFFS's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,464
Po listi podržanih procesora sa asusove stranice, ova matična podržava sve 775 procesore tako da sa ovim koji si dobio ne bi trebalo biti nikakvih problema, ali za svaki slucaj prije nadogradnje updejtaj sa starim procesorom bios na najnoviju verziju.
SaleFFS je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 08.02.2011., 18:17   #71
stef 11
Registered User
Moj komp
 
stef 11's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: novoselec
Postovi: 7
P5L-Mx

dalo mogu na ovu matičnu stavit dual core procesor. sada imam Intel Pentium D CPU 2.8 GHz
stef 11 je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2011., 18:27   #72
GetRight
Premium
Moj komp
 
GetRight's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: Frkjevci
Postovi: 343
__________________

CPU: Phenom II x4 960T@Phenom II x6 1605T
MBO: ASRock 880G Extreme 3
RAM: 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance Red
HDD: Hitachi 320GB
VGA: VTX3D Radeon HD 6850
PSU: Coolermaster 600w Silent Pro
Monitor: Samsung SM 2233BW
OS: Windows 7 Ultimate
Ostalo: CM 690 II Advanced,ROCCAT Kone[+]

CPU: Phenom II X2 555 BE@Phenom II X4 B55
MBO: ASRock M3N78D
RAM: 2x2GB DDR3 Corsair XMS3-1600
HDD: WD 320GB,Hitachi 160GB SATA
VGA: Sapphire Radeon 5670 512MB DDR5
PSU: XFX Core Edition 450W
Monitor: 17 "Dell E173FP
OS: XP Pro SP3
Ostalo: Thermaltake VC3000BWS
GetRight je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2011., 23:25   #73
Minex_zd
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zadar
Postovi: 9
Evo kako staviti s478 procesor na novu ploču LGA775. Tu je i popis podržanih chipset-otva. Nije nešto puno ali se može.

http://cgi.ebay.com/Transfer-Card-CP...item1e62325ed5
Minex_zd je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2011., 23:51   #74
Nybelung
when Sovngarde beckons
Moj komp
 
Nybelung's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Makarska
Postovi: 3,391
Citiraj:
Autor Minex_zd Pregled postova
Evo kako staviti s478 procesor na novu ploču LGA775. Tu je i popis podržanih chipset-otva. Nije nešto puno ali se može.

http://cgi.ebay.com/Transfer-Card-CP...item1e62325ed5
To je neki proizvod za budale?
Ne vidim smisao adpatera koji košta više nego novi 775 procesor na istom tom ebay-u.
Nybelung je offline   Reply With Quote
Staro 10.07.2011., 12:23   #75
stipara
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kaštel-Gomilica
Postovi: 17
Kompatibilnost čipseta 945g i Conroe procesora?
Imam Fujitsu-Simens matičnu ploču (D1264) i na njoj prescot 3.0GHz,lga 775 čipset 945g.Na stranicama Intela piše da ovaj čipset podržava Conroe procesore(ako sam dobro razumio)no na stranici prozvođača ploče spominju se samoPentium 4, Pentium D dual core procesori (90 nm).Zanima me podržava li ploča ipak i Conroe procesore?
Zahvaljujem na odgovoru

Zadnje izmijenjeno od: stipara. 21.07.2011. u 19:55.
stipara je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 23:09   #76
Nacki
Faktor nesreće
Moj komp
 
Nacki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Sesvete, Zagreb
Postovi: 217
Intel G41 chipset pitanje

Zanima me da li intel G41 chipset uistinu podrzava 8gb ddr3 rama. Po intelovom sluzbenom sajtu ne, ali recimo za neke MSI i Asrock ploce pise da podrzavaju 8 gb ddr3 rama. Zanima me što je istina? Ima li netko iskustva s sslicnim plocama?
npr. http://www.msi.com/product/mb/G41M-P28.html#/?div=Basic
Nacki je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2011., 23:43   #77
skyman
Premium
 
skyman's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: ZG
Postovi: 764
Ako proizvođač napiše da može, onda može...čak ćeš i nać po netu neke konfe s 8 gb ddr na g41 chipsetu...
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 11:32   #78
stef 11
Registered User
Moj komp
 
stef 11's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Lokacija: novoselec
Postovi: 7
Intel Celeron E3400 na Asus P5L-MX?

kupio sam intel procesor e 3400, imam matičnu ploču p5l-mx. Dali ona podržava taj procesor ili sam bacio novce? Ako slučajno podržava što je sve potrebno napravit da bi to radilo kako treba? Molim pomoć jer o tome nemam pojma
stef 11 je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 11:43   #79
QuidZz
Premium
Moj komp
 
QuidZz's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Sinj
Postovi: 3,421
Tog procesora nema na cpu support listi...
__________________
"¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya! Mi corazón está con el Barcelona siempre"
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 12:00   #80
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,784
Ugasi računalo, isključi ga iz struje i probaj napraviti clear cmos.



Ako ne radi, sam si si kriv jer nisi provjerio prije kupnje dal je podržan.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2012., 12:07   #81
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Bilo je ploča s 945 chipsetom koje su podržavale 45 nm procesore pa chipset kao takav podržava taj procesor, međutim BIOS ga neće dobro prepoznati jer nije na "CPU Support" listi na što je ukazao QuidZz.
Možeš probati staviti procesor pa vidjeti hoće li raditi, možda će ti pisati "Unknown processor" prilikom paljenja tj. POST-a. I ako proradi, u BIOS-u bi trebao čim prije staviti napon CPU jezgre na max. 1,365 V jer će vjerojatno BIOS dati 1,5 V (za 65 nm procesore) pa će se procesor značajnije grijati.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2012., 13:13   #82
gt4freak
Registered User
Moj komp
 
gt4freak's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: Novska
Postovi: 33
LGA775 matična ploča sa SAS kontrolerom?

Zanima me jedna stvar: da li postoji ikakva LGA775 ploča za desktop tržište (dakle, ne serverska) a da ima SAS kontroler ugrađen u sebi?

Hvala!
gt4freak je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2012., 13:23   #83
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Šta znači ne serverska (nema ECC, "serverski" BIOS...)?


P5BV/SAS
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2012., 14:12   #84
gt4freak
Registered User
Moj komp
 
gt4freak's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: Novska
Postovi: 33
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Šta znači ne serverska (nema ECC, "serverski" BIOS...)?


P5BV/SAS
Kad kažem ne serverska mislim na konencionalne ploče koje su namijenjene za desktop tržište (desktop čipset, dakle ne ovi bijesni serverski). Ovu ploču sam i ja pronašao ali ne znam kako bi se snašla u normalnim situacijama (rad u uredskim aplikacijama) i igranju.
Problem je u tome što imam jedan SAS disk kod kuće a nemam ga gdje isprobati, pa sam mislio kupiti ploču sa SAS kontrolerom.

Hvala svejedno na odgovoru.
gt4freak je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2012., 15:14   #85
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor gt4freak Pregled postova
Kad kažem ne serverska mislim na konencionalne ploče koje su namijenjene za desktop tržište (desktop čipset, dakle ne ovi bijesni serverski). Ovu ploču sam i ja pronašao ali ne znam kako bi se snašla u normalnim situacijama (rad u uredskim aplikacijama) i igranju.
Problem je u tome što imam jedan SAS disk kod kuće a nemam ga gdje isprobati, pa sam mislio kupiti ploču sa SAS kontrolerom.

Hvala svejedno na odgovoru.
A teško da bi neko uzima 975X i tjunerske čipove s neonkama te ih kombinira s SASom.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2012., 16:39   #86
gt4freak
Registered User
Moj komp
 
gt4freak's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Lokacija: Novska
Postovi: 33
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
A teško da bi neko uzima 975X i tjunerske čipove s neonkama te ih kombinira s SASom.
To mi je savršeno jasno, ti diskovi se strašno griju i prebučni su za kućnu uporabu, ali meni to ne smeta pa sam zato htio znati.
gt4freak je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2012., 18:00   #87
hrgamonster
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: Trilj
Postovi: 1
ASUS P8H61-M LX2 i podržani procesori?

Pozz ljudi zanima me koji bi proc mogao stavit na ploču
ASUS P8H61-M LX2
hrgamonster je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2012., 18:23   #88
s7ank0
Premium
Moj komp
 
s7ank0's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 117
s7ank0 je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2012., 18:38   #89
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,497
Ukratko: što god ti srce poželi a socket 1155 je.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2012., 23:15   #90
d0X
Let's Fighting Love!
Moj komp
 
d0X's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 316
Pravilno instaliranje Intelovih Chipset drivera na Win 7/8

Intelov setup od drivera za Chipset ima nekakav bug koji spriječava da se instaliraju svi driveri na Windowsima 7/8. To se može zaobići pomoću par jednostavnih trikova.

1. korak: skinuti najnovije Intel Chipset drivere --> http://www.station-drivers.com/page/intel%20chipset.htm

2. korak: napraviti shortcut od setup.exe, desni klik na shortcut pa Properties, u Target području dodati " -overall -overide -overwrite" (bez navodnika), postaviti Compatibility mode na Vista SP2, staviti kvačicu na Run as Administrator.

(hvala rockodaddyu na boljoj slici)

3. korak: pokrenuti shortcut, instalirati drivere i restartirati sustav. Možda budete trebali malo dulje čekati da se instalacija pokrene, pa budite strpljivi.

Poslije restarta bi većina Intel(R) drivera u Device Manageru trebala biti osvježena sa 2006. na neku mlađu godinu (ovisno o starosti chipseta).

Izvor: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=326404

Dodatni info:
Citiraj:
Autor e1ectra_one Pregled postova
Iz Readme.txt-a koji je došao sa driverima.

-OVERALL
Updates ALL INF drivers on all available devices
even if third party drivers are currently installed.
This flag works in Interactive Mode only.

-OVERIDE
Updates the storage drivers even if a third
party storage driver is currently installed.
This flag works in Interactive Mode only.

-OVERWRITE
Ignores the overwrite warning dialog when
installing an older version of the software.

Sa sve tri mi je prošla instalacija do kraja, samo onaj tko koristi Intel RST neka izbaci -OVERIDE

Zadnje izmijenjeno od: d0X. 06.10.2012. u 12:41. Razlog: dodane informacije
d0X je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na