Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 18.11.2009., 18:04   #61
cako
uvik kontra
Moj komp
 
cako's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: blizu Splita
Postovi: 89
CPU score??!

Nemam problem sa racunalom,pa mi se cini da bi ovdje bilo prikladno napisati čudan SCORE na GA P55-UD3 i UD5 + CORE i5-750 platformi .
Naime radi se o dvije konfe:
1. GA P55-UD3, CORE i5-750, 2x2GB 1333MHz KingMax, Samsung 500GB F1,Zotac 9800GT 1GB,Fortron Epsilon 700w,DVD RW

2. GA P55-UD5, CORE i5-750, 2x2GB 1333MHz KingMax, Samsung 500GB F1, HD4870 1GB-toxic, Chieftech 650w

OS na oba compa je VISTA ULTIMATE 64bit SP2,najnoviji driveri,
Pri testiranju 3D Mark-om VANTAGE (build 1.0.1) dobijem veliku razliku u CPU score-u

1.konfa; CPU score= 34519

2.konfa; CPU score= 13264

na netu vidim da je svima max score oko 13000 (na defaultu) cak ni OC-ani ne idu ni blizu 30 000

napominjem da nista nije OC-ano ,modano,prtljano po BIOS-u i sl.

Ima li nekog logicnog objasnjenja? Komp radi normalno i stabilno

Ako bude potrebno mogu i SS-ove nabacit

Molim MOD-a da ne izbaci ovaj upit, htio sam cuti par misljenja i to je to, nije mi namjera spamariti
cako je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2009., 18:07   #62
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Kad testiraš 3DM Vantage sa Nvidia grafičkom karticom moraš u Nvidia Control Panelu postavit Nvidia PhysX na Disable (po defaultu je Enabled)
Jer ako je na Enabled onda GPU vrti PhysX test (drugi CPU test) a GPU to radi puno puno brže

ATI ne podržava PhysX pa automatski to odrađuje CPU
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.11.2009., 14:52   #63
Matth€w
Premium
Moj komp
 
Matth€w's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: NaN
Postovi: 3,411
Izlistane cijene novih i3 i i5 procesora



http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=31096&catid=2
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2009., 15:08   #64
Tihomir 88
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Zanima me dili na Intelovom i5 procesotu rade sve 4 jezgre odmah ili ih treba nekako otkljucati i dali se mogu odkljucati na MBO (Gigabyte P55-UD3)
Tihomir 88 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2009., 15:18   #65
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
To je četverojezgreni proc i niš se ne treba niti može otključavat.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2009., 15:27   #66
Tihomir 88
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
hvala puno na odgovoru
Tihomir 88 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 22:05   #67
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
Nije mi nes jasno. Gigabyte je izdao H55 ploce sa integriranom grafikom, a clarkdale i arrandale imaju u sebi integriran graficki procesor.Jel to znaci onda da moras imat H verziju ploce da mozes koristit integriranu grafiku ili grafiku ima posebno ploca a posebno proc i jesu to onda 2 graficke zasebno ili ?
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2009., 23:02   #68
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
H55 i H57 ploče nemaju integriranu grafičku karticu, već imaju izlaze (DVI, VGA i HDMI) za IGP koji dolazi u pakiranju s novim procesorima. Nikakve dvije integrirane i tome slične fore.
Kartica, tj. grafički čip je u istom pakiranju s jezgrama procesora, a ploče nude samo izlaze i to je to. Na pločama nema čipseta koji imaju IGP.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 01:02   #69
xulos
Someone needed a Butcher?
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: In requiem for a dream
Postovi: 6,141
Aha.Zahvaljujem.Znaci moras imati H verziju ploce da bi IGP mogao dati sliku prek tih izlaza ( u prijevodu igp u procu ti nis ne vrijedi ak nemas H verziju ploce )?
xulos je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 01:09   #70
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Točno to.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.12.2009., 01:11   #71
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Aha.Zahvaljujem.Znaci moras imati H verziju ploce da bi IGP mogao dati sliku prek tih izlaza ( u prijevodu igp u procu ti nis ne vrijedi ak nemas H verziju ploce )?
A reci mi di bi ti ušteko kabel od monitora na P55 ploči
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2009., 12:12   #72
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,258
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
H55 i H57 ploče nemaju integriranu grafičku karticu, već imaju izlaze (DVI, VGA i HDMI) za IGP koji dolazi u pakiranju s novim procesorima. Nikakve dvije integrirane i tome slične fore.
Kartica, tj. grafički čip je u istom pakiranju s jezgrama procesora, a ploče nude samo izlaze i to je to. Na pločama nema čipseta koji imaju IGP.
Kao sto ni P55 ustvari nije cipset nego samo prepakirani ICH10R southbridge koji se prodaje pod cipset i pumpa cijena ploca koja nema veze s pameti i troskovima proizvodnje...
__________________

QuadCore Intel Xeon X3350 E0 @3.45GHz/1.232V + CoolerMaster Hyper 212+
Asus P5E + Supreme FXII sound
4x2GB G.Skill BlackPI PC2-6400 @960MHz/1.9V 5-5-5-15
Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1GB Windforce
3xWD6400AAKS
WD1001FALS
Samsung 2433LW
Altec Lansing 221 2.1 speakers
Philips DVDRW 18X
Antec Three Hundred
OCZ GameXStream 700W
Logitech Illuminated keyboard + UltraX mouse




Pentium E5200 @3.0GHz + Frizerka 7 Pro
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Hitachi 320GB
Gigabyte GTX560 OC 1GB Windforce
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 2232BW
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Canyon 511 PCI WiFi
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Acer V3 574G

Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
12GB DDR3
240GB OCZ-ARC100
NVIDIA GeForce 940M @ 540 MHz
Intel HM55
15,6" FullHD IPS LED



Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2009., 00:52   #73
e-one
Civic (ab)user
Moj komp
 
e-one's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2006
Lokacija: Zagreb-Dubrava
Postovi: 466
Nije mi vrag dao mira iako nisam još riješio adapter bracket za svog nesretnog Fenrira pa sam malo "nakloukao" svoj i5 750 na stock ventu. 3.2 @ 1.2v je taman što ovaj jad od coolera može podnest. Ovo je naravno samo prolouge mog posta da ne mislite da offtopicharim samo Prvi susret s "novom" platformom po pitanju ocanja i odmah žešči ROTFL na Asusov podmenu biosa vezan uz oc. Asusica ima neke predefinirane postavke za ocanje. Prva dva stupnja su nazvana prema valjda jačim procovima iz i5 ergele i po defaultu postavljaju tvorničke settingse od tih jačih proceva, a treći i najveći stupanj je nazvan "crazy" ........ inaće crazy OC setting je za 160mhz bclk x 20 multy, tj. 3200mhz :P
e-one je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2010., 14:30   #74
Matth€w
Premium
Moj komp
 
Matth€w's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: NaN
Postovi: 3,411
Thumbs up Intel Core i5-661 & Core i3-530 CPU Review

Citiraj:
The Clarkdale Core i5 and Core i3 CPUs are worthy successors to the Core 2 Quad and Core 2 Duo and if you're looking to buy a new Intel system, there's really no way you ought to be looking at Core 2 chips any more, especially as the i3-530 expected to come in at under £100, while offering Q6600 levels of performance. In fact, paired with a good, cheap overclocking motherboard, we can see the i3-530 being a great budget buy. At 3.5GHz, it's quick and of course, it has excellent power consumption figures. It puts AMD's cheap CPUs under serious pressure, and we wouldn't be surprised if AMD needed to resort to a price cut to make its CPUs as attractive as they were prior to Clarkdale's arrival.
Bit-Tech.net
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2010., 16:09   #75
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,624
Palo je i 7GHz sa i5-icom



Napon u granicama normale
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2010., 16:25   #76
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp
 
Doink the Clown's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Matulji - Rijeka
Postovi: 6,210
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Palo je i 7GHz sa i5-icom



Napon u granicama normale
Bogme, lijepo ga je lik nategnuo, naravno tu se Evga ističe kao dobra predispozicija za takvu frekvenciju uz brutalno hlađenje naravno.
Raz kad ćeš ti svog baciti pod tekući dušik da vidimo što može?
__________________

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2010., 18:50   #77
Dizel
3.14zda ®
 
Dizel's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: Orahovica
Postovi: 8,258
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Palo je i 7GHz sa i5-icom



Napon u granicama normale
Preko 2V...za 32nm. Taj procesor mora izgledati kao jebeni čvarak poslije ovolikog napona
__________________

QuadCore Intel Xeon X3350 E0 @3.45GHz/1.232V + CoolerMaster Hyper 212+
Asus P5E + Supreme FXII sound
4x2GB G.Skill BlackPI PC2-6400 @960MHz/1.9V 5-5-5-15
Gigabyte GeForce GTX560 Ti OC 1GB Windforce
3xWD6400AAKS
WD1001FALS
Samsung 2433LW
Altec Lansing 221 2.1 speakers
Philips DVDRW 18X
Antec Three Hundred
OCZ GameXStream 700W
Logitech Illuminated keyboard + UltraX mouse




Pentium E5200 @3.0GHz + Frizerka 7 Pro
Asus P5Q Pro
4x2GB G.Skill PK series PC2-6400
Hitachi 320GB
Gigabyte GTX560 OC 1GB Windforce
Point Of View 500W Black Diamond
Samsung 2232BW
Benq DVDRW 18X
Antec NSK4400
Canyon 511 PCI WiFi
Sharkoon "S-Series" 1x120mm + 2x80mm
Logitech mouse & Logitech UltraX Flat keyboard
Logitech Rumblepad II & Cordless Rumblepad II




Acer V3 574G

Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz
12GB DDR3
240GB OCZ-ARC100
NVIDIA GeForce 940M @ 540 MHz
Intel HM55
15,6" FullHD IPS LED



Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2010., 20:53   #78
d4rk_ch1ld
Premium
Moj komp
 
d4rk_ch1ld's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Krapinske Toplice
Postovi: 695
Baš me zanima koliki bi se vatromet dogodio da je imao sjebani socket
d4rk_ch1ld je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2010., 21:11   #79
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,624
Vjerojatno neće biti problema sa socketima (ili će ih biti u znatno manjoj mjeri) jer se radi o dual core procesorima.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2010., 02:37   #80
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,517
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Preko 2V...za 32nm. Taj procesor mora izgledati kao jebeni čvarak poslije ovolikog napona
Onda nisi vidio Gulftowna na 2V
Neznam čega se bojati na osnovu jednog mrtvog proca za kojeg si čuo da je umro pod LN2 uz 2V
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2010., 11:00   #81
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 478
koliko se i5 može undervoltati?
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2010., 13:02   #82
Majo
Banned
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb,Dubrava
Postovi: 2,280
Kolko god zelis...Undervoltaj dok nebude stabilan,kad nebude,digni Vcore za 2 stepeni gore i odvrti OCCT,ako je stabilno,vozi...
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2010., 13:38   #83
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 478
zanimaju me podaci iz prakse svi nešto briju na overclocking i overvolting i sve se puca do krajnjih granica, a mene zanima koliko se procesor može undervoltati ukoliko se odlučim otići na i5 platformu. nema šanse da ponovim uspjeh svojega E4300 (undervoltan i debelo overclockan), ali svejedno...
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2010., 19:05   #84
Razer
.
 
Razer's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 11,624
Poprilično su prijateljski raspoloženi po pitanju OC-a

Evo kako je moj išao, postao sam na i5 OC temi - link.
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2010., 19:08   #85
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 478
oh, fino... išao bi on valjda i na 0.9V na default frekvi
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 04:19   #86
R3nchi
Registered User
Moj komp
 
R3nchi's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Osijek
Postovi: 126
Jel mi moze ko ovo sa undervoltanjem objasnit??

Ja sam konto kad se OC da se mora i voltaza dizat...

Inace Jako Ozbiljno razmisljam na prelazak sa amd na i5
R3nchi je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 09:47   #87
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,776
Dobro si ti kontao, ali ovdje se radi o smanjenju potrošnje proca, a da bi to bilo efektivno, mora se smanjiti voltaža proca. Dakle, undervolting je u neku ruku totalna suprotnost OC-u.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 22:23   #88
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 478
pa i nije, dosta procesora se može overclockati dok su undervoltani
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 23:05   #89
Exe
Premium
Moj komp
 
Exe's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Varaždin
Postovi: 335
Ima gdje u Hr za kupiti DFI ploča P55
Exe je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2010., 23:23   #90
Pc Freak
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 33
Pc Freak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na