Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 27.01.2018., 07:35   #961
fio.1982
Registered User
 
fio.1982's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: Rijeka
Postovi: 27
Mene zanima koja bi mi bila dobra memorija za ovu plocu, a da nije pre skupa.. od 8 pa do 16 gb
https://www.hgshop.hr/maticna-ploca-...roizvod/228366
fio.1982 je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2018., 19:11   #962
Trbonja
Premium
Moj komp
 
Trbonja's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 173
Jel' mi se isplati nadogradnja s Intel Core 2 Duo E6420 na lntel Core 2 Duo E8600?
Konfa je Moj komp.
Trbonja je offline   Reply With Quote
Staro 16.02.2018., 19:27   #963
bilicvitak
Premium
 
bilicvitak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: ¯\_(ツ)_/¯
Postovi: 160
Za tu ploču nije navedeno da podržava procesore iznad FSB 1066, tako da ne može E8600. Najoptimalnije što se može naći je Q6600 za 120-150 kn polovni.
https://www.intel.com/content/www/us...op-boards.html
__________________
Bili cvitak
bilicvitak je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2018., 12:53   #964
Maxxy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Blizu KT
Postovi: 53
Jel' mi se isplati nadogradnja sa Intel xeon 5670 koji radi stabilno na 3,85 + gtx 970 na i5 6500 sa istom grafom
Komp služi uglavnom za igre
Maxxy je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2018., 13:03   #965
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,595
Računaj da trebaš novu matičnu i rame još uz taj procesor.

Bolji je taj i5 za gaming svakako, sve ovisno koliko si love spreman dati za upgrade.
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 12.03.2018., 13:07   #966
Smartic
Premium
Moj komp
 
Smartic's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,250
Ne baš, u nekim igrama koje ne koriste više od 4 jezgre bi dobio bolje performanse, ali je bezveze ići s 6C/12T na 4C/4T.
Smartic je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2018., 13:27   #967
Maxxy
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Blizu KT
Postovi: 53
Da, to me i muci sto bi mozda i5 bio bolji,pa ne znam da li da se rastanem od ovoga..ne znam niti koliko vrijedi msi x58 pro + taj proc.
Maxxy je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2018., 14:49   #968
Mommistake
or dadmistake?
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 8,595
Ne puno. Nekih 700-800kn u kompletu.

Znači računaj da trebaš još bar 2000kn za nadogradnju.
Mommistake je online   Reply With Quote
Staro 15.03.2018., 22:38   #969
lisicaos
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2015
Lokacija: Osijek
Postovi: 10
Pozdrav decki imam jedan problem. Moj laptop Hp450 ima i5 3230m cpu ali mi je malo slab, trebo bih nesto jace. Koristim ga za solidworks i autocad pa me zanima koji prosesor bi mogao uzeti i da li se to isplati. Ne znam kakava je fora s nadogradnjom laptopa, pa molimpomoc ako netko zna. Hvala.
lisicaos je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2018., 09:20   #970
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,031
Da li imaš SSD, koliko rama imaš ?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2018., 13:38   #971
DR bodul
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Krk
Postovi: 49
Citiraj:
Autor lisicaos Pregled postova
Pozdrav decki imam jedan problem. Moj laptop Hp450 ima i5 3230m cpu ali mi je malo slab, trebo bih nesto jace. Koristim ga za solidworks i autocad pa me zanima koji prosesor bi mogao uzeti i da li se to isplati. Ne znam kakava je fora s nadogradnjom laptopa, pa molimpomoc ako netko zna. Hvala.
Mislim da bi ovaj trebao odgovarat pa procijeni dali ti se isplati.
Ako se radi o ovom laptopu ona najviše što se tvornički u njega ugrađuje je i7-3632QM.

Zadnje izmijenjeno od: DR bodul. 16.03.2018. u 14:07.
DR bodul je offline   Reply With Quote
Staro 16.03.2018., 13:46   #972
bilicvitak
Premium
 
bilicvitak's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Lokacija: ¯\_(ツ)_/¯
Postovi: 160
To su procesori s različitim TDP-om. Laptop ima siromašno hlađenje, pa bi se mogao dosta grijati cpu, a moguće da i uopće ne bude htio paliti s tim procom. Osim toga, poprilična cifra za cpu. Znalo se naći za 400-500 kn laptopa te generacije s neispravnim pločama, a dobio se ispravan display, HDD, memorija i i7 cpu, sve to za 500-tinjak kn.
__________________
Bili cvitak
bilicvitak je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2018., 20:04   #973
geralde.givens
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2018
Lokacija: United State
Postovi: 1
p35 ds3p dual bios

zanima me kod gb p35 ds3p koja je to kvaka sa ta 2 fizička (ne virtualna ) biosa? ak jednog zeznem drugi se pokrene? a šta je s ovim zeznutim??!! Nedavno sam kupio tu ploču i sad razmisljam da li ici u nadogradnju biosa ili ne....molio bih vas da mi malo objasnite te fizicke biose...
geralde.givens je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2018., 21:22   #974
buljaka
Premium
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,674
Podignes sistem preko drugog biosa i onda flashas nanovo ovaj prvi koji si zeznio.

Imaš Jumper za odabir biosa, ili automatski odabere drugi na nekim plocama
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2018., 02:30   #975
alengrosevic
486 DX4 75 MHz
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,457
Citiraj:
Autor geralde.givens Pregled postova
zanima me kod gb p35 ds3p koja je to kvaka sa ta 2 fizička (ne virtualna ) biosa? ak jednog zeznem drugi se pokrene? a šta je s ovim zeznutim??!! Nedavno sam kupio tu ploču i sad razmisljam da li ici u nadogradnju biosa ili ne....molio bih vas da mi malo objasnite te fizicke biose...
Backup bios se uključuje kad se prvi corrupta, postane ne čitljiv itd. Na toj ploči nema prekidača s kojim bi odredio koja bio da koristi. Taj feature je dolazio kasnije s novijim pločama. Na toj ploči(p35) ploča sama treba "skužiti" kad je prvi bios banana i onda drugoga uključiti. To se nekad ne dogodi pa moraš "na silu" drugoga uključiti. koliko se sjećam, treba na prvom biosu dva pina kratko spojiti prilikom bootanja.
Ako ideš nadograđivatio BIOS obavezno uzmi usb stick, format na FAT32 i bios gore. Flashanje obavezno odradi iz biosa. Mislim da je tipka F8 kad si u BIOSU pa onda odaberi drive pa file. I postupak je gotov za min-dvije.
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2018., 15:14   #976
atjeroid
dežurno smetalo
Moj komp
 
atjeroid's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Pregrada
Postovi: 153
Pozdrav momci. Došla mi je ruku pod trampu Gigabyte H81M-S2PV matična, pa me zanima koji se procesor najviše isplati ubost u nju? A da je ispod 1000,00 kn Neki Xeon iz Kine ili nešt lokalno. Hvala

https://www.gigabyte.com/us/Motherbo...S2PV-rev-10#sp
__________________
Traži se inspiracija za potpis
atjeroid je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2018., 02:38   #977
DANCI
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: ZG
Postovi: 705
Društvo, konfiguracija je pod moj komp, a pitanja su slijedeća.

Da li je moguće nadograditi ovaj komp da ne kupujem novi da može ganjati zadnje igrice koje su izašle, nešto tipa PlayerUnknown's Battlegrounds ?
Koliko ima smisla nadograđivati ovaj trenutačni komp za gaming ?
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2018., 02:52   #978
Manuel Calavera
Premium
Moj komp
 
Manuel Calavera's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: vk+
Postovi: 10,021
Možeš- ubaciš i5 2500k/3570K ili neki i7 2xxx/3xxx ili neke ekvivalentne xeone iz kine sa liste klik


Dakle to samo nemoj preplatiti (recimo i5-ice 500kn max IMO), i7 do 1000kn


Ubacit još rama (dići na barem 8gb)


A grafu - kolko para tolko muzike
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2018., 21:01   #979
trpi
s ekstraktom kamilice
Moj komp
 
trpi's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 2,477
ima smisla, ako ubaciš neki core i5 recimo 2500k ili 3570 imat ćeš odličan procesor sposoban vrtjeti najnovije igre, ti procesori su i dan-danas vrlo dobri i perfomansama u rangu nekih procesora trenutnog koštanja 1000kn u trgovini. rabljeno potraži po oglasnicima za 400-500kn

možeš i core i7, 2600 / 2600k / 3770 , vrijede 800-1000kn tražiš procesore za socket intel 1155

rama definitivno ubaci još, 8gb ddr3 bilo kojeg samo pazi da je za PC a ne laptop ili server, 8gb ddr3 košta oko 300kn, bilo je ponuda i 500kn 16gb ddr3, potraži na njuškalu ili ovdje forumskoj tržnici


grafička, ovisi koliko misliš dati novca, best buy je nvidia gtx1060 3gb sa garancijom za 1200-1300kn, također potraži na njuškalu, gtx1050 i 1050ti ne gledaj jer se ne isplate znatno su slabije.
za 800ak kuna imaš r9 280x, mada gtx1060 3gb se zaista isplati jer je gotovo duplo jača i dobiješ jamstvo.

također preporuka kupi SSD na koji ćeš instalirati operativni sustav i glavne programe, dobit ćeš novu dimenziju rada na računalu, 120gb 250kn 250gb 450kn

dakle izdvoji oko 2000kn i imaš mašineriju za nekoliko godina

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 30.06.2018. u 21:24.
trpi je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 01:18   #980
DANCI
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: ZG
Postovi: 705
Znači ipak još uvijek ima nade za sadašnji komp, mislio sam potrošiti 2-3000kn i zdravo. Nek potraje još 5 godina jel igrao toliko ili ne nije važno.
Mene zanima imam sada ovaj Crosair XMS od 4GB, i kako sada gledam nema ih više na tržištu. Koje memorije se slažu s tom memorijom i matičnom, a da bude i dalje brz i kvalitetan ?
Zahvaljujem na prijedlozima.
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2018., 01:53   #981
trpi
s ekstraktom kamilice
Moj komp
 
trpi's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 2,477

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 02.07.2018. u 02:13.
trpi je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2018., 16:53   #982
newoldPC
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Pozdrav društvo. Konfiguracija mi je pod moj komp, a molim za savjet:
Ima li smisla nadograđivati postojeći komp (nova matična ploča, procesor, RAM) ili nabavljati nešto novo. Hvala !
newoldPC je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2018., 17:05   #983
trpi
s ekstraktom kamilice
Moj komp
 
trpi's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 2,477
nabavi nesto novo
trpi je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2018., 20:59   #984
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Opatija
Postovi: 1,549
Nema smisla, to su komponente stare 10 godina
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2018., 22:33   #985
MIK
no fear
Moj komp
 
MIK's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: ZAGREB
Postovi: 791
****

Zadnje izmijenjeno od: MIK. 03.07.2018. u 23:18. Razlog: Kriva tema, može pobrisati!
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2018., 19:06   #986
Maximus_IX_Hero
Registered User
Moj komp
 
Maximus_IX_Hero's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2018
Lokacija: Soba
Postovi: 54
Radni clock CPU-a

Pozdrav, zanima me dal je normalno da mi procesor na windows 10 radi na 2.2-2.4 ghz (dok je mu osnovni clock 2.0) dok nista nije otvoreno a u power optionsu je nastimano minimum cpu na 0% dok mi je na windows 7 radio i na 0.8 cak nekada i sa otvorenim programom, koliko se sijecam kada sam tek stavio desetku nije bas stalno radio na preko 2ghz vec isto na 0.9 ... Ne idem nigdje osim youtube facebook, igrice su preko steama pa nije do piraterije i virusa, a windows je instaliran mozda prije mjesec do dva...
edit: Pogasio sam nepotrebne procese(fax bluetooth printer itd) i startup programe.
Maximus_IX_Hero je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2018., 19:40   #987
vedranzeman
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Kloštar Podravski
Postovi: 919
Probaj Minimum Processor State staviti na 5% kako je inače po defaultu još od Viste, pa ona vidi jel ti spušta takt kako treba.
__________________
Danas oglašivač, sutra 'rvacki poduzetnik.
P: "Pozdrav, šaljete li poštom i kolika bi bila poštarina za ovu stvar?
Lijep pozdrav, VZ"
O: "saljem. neznam ja koliko bi bila postarina, ne radim u posti."
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2018., 12:08   #988
Odinarius
All-rounder
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 301
Haha, evo ja sad provjerio i minimalni takt je u planu visokih performansi bio 100%. Zato je proc uvijek bio na 100%.


Doduše, to što je bio na 100% takta ne znači ništa za temperature, koje su bile iste (primjerice, jutros ispod 30C u idle, bez obzira na takt koji sad stalno pleše).
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2018., 14:58   #989
Maximus_IX_Hero
Registered User
Moj komp
 
Maximus_IX_Hero's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2018
Lokacija: Soba
Postovi: 54
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Haha, evo ja sad provjerio i minimalni takt je u planu visokih performansi bio 100%. Zato je proc uvijek bio na 100%.


Doduše, to što je bio na 100% takta ne znači ništa za temperature, koje su bile iste (primjerice, jutros ispod 30C u idle, bez obzira na takt koji sad stalno pleše).
Stavio sam minimalno 0% za balansirani koji i koristim, a stavljanjem na 5% nisam rijesio problem
Maximus_IX_Hero je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2018., 02:26   #990
urbanst
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Split
Postovi: 66
i5 3210m ili i5 2540m

evala ljudi, zanima me koji je boli procesor od ova dva gore u naslovu navedena

i5 3210m ili i5 2540m

Vaša mišljenja me zanimaju
urbanst je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na