Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.02.2017., 21:02   #1711
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
@dfranc
Za željeno može poslužiti bilo koji AP / Router, može i taj Speedšrot.
Promijeni mu ip adresu na 192.168.1.2, ugasi mu DHCP Server, kabel koji "dolazi" uštekaj u Lan1, WiFi podesi po volji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2017., 11:56   #1712
dfranc
Premium
 
Datum registracije: Nov 2011
Lokacija: Daruvar
Postovi: 111
Ili ruter nije ispravan ili sam ja negdje kiksao, nula bodova ?

EDIT:
Konačno radi, resetirao x puta i sad je sve OK.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.02.2017. u 13:00.
dfranc je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 19:36   #1713
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,636
Port forwarding?



Zasto to govneto ne radi? Jebem im mater posred pi *** p.

Imam Asus DSL-AC68U preko kojeg se naravno ne mogu spojiti jer - cik pogodi - nesto jos nije u sustavu negdje i oni mene zapravo ne vide i ne mogu mi dati podatke nego tek za dan - dva.

A proizvodnja pati. Sto od ovih mudrih kliktanja nisam pokliktao da bi mi se portovi poforwardali!?
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ https://www.pci-z.com/ §

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.02.2017. u 19:42.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 19:50   #1714
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
Čekaj malo, jeli Speedšrot u funkciji i preko njega si spojen na Internet ?
Navedi jeli xDSL ili optika u điru. Po DSL varijanti Asusa pretpostavljam da je xDSL u igri.
Ako jesi, prepiši - koristi vudu magiju - izvadi user i pass za Internet konekciju.

Sa ispravnim parametrima Asus će ti proraditi i nema veze sa stanjem u sustavu (ACS i sl.) jer ga ni neće koristi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 19:52   #1715
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 635
da bubnem glupost ali - da nisi iza telekom NAT-a?
ja sve češće vidim da nam je u firmi vanjska IP u 78.0.x.x rangu.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 20:01   #1716
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
Pametno si bubnio kolega
Mada treba staviti Asusa u funkciju, razloge ne treba nabrajati.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 20:03   #1717
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,636
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
da bubnem glupost ali - da nisi iza telekom NAT-a?
ja sve češće vidim da nam je u firmi vanjska IP u 78.0.x.x rangu.
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Čekaj malo, jeli Speedšrot u funkciji i preko njega si spojen na Internet ?
Navedi jeli xDSL ili optika u điru. Po DSL varijanti Asusa pretpostavljam da je xDSL u igri.
Ako jesi, prepiši - koristi vudu magiju - izvadi user i pass za Internet konekciju.

Sa ispravnim parametrima Asus će ti proraditi i nema veze sa stanjem u sustavu (ACS i sl.) jer ga ni neće koristi.
Optika.

Nakon 5 resetova i jos malo jebanja maIke, izgleda da sada dela. Uf al su me nazivcirali, jedva cekam da maknem taj Špedport i prebacim sve na Asusa!
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ https://www.pci-z.com/ §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 20:11   #1718
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
E hebi ga, onda trebaš jednog iz RT-xxx serije a ne DSL-xxxx
Na ulazu je WAN port a ne xDSL modem.
Trk u zamjenu sutra.
Eventualno ako se u ovom jedan port može postaviti kao WAN, to će raditi ali "gubiš" jedan Lan port.
Iskustva / preporuke imaš u ovoj i Fiberland temi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 21:00   #1719
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,636
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
E hebi ga, onda trebaš jednog iz RT-xxx serije a ne DSL-xxxx
Na ulazu je WAN port a ne xDSL modem.
:shrugs:

Pa i na ovom Šitportu pise samo DSL, sta znam... Sto nije to obican PPPoE?
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ https://www.pci-z.com/ §
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 21:14   #1720
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
Pa je, u oba slućaja se jedan Lan port prebacuje u WAN port / funkciju.
Kod RT modela nema xDSL modema na ulazu (na optici ti ne treba), nego ima Lan / WAN port.
Jel sad jasnije ?
Da, koristi se PPPoE.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 21:22   #1721
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp
 
Cuky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: novi zagreb
Postovi: 3,286
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Optika.

Nakon 5 resetova i jos malo jebanja maIke, izgleda da sada dela. Uf al su me nazivcirali, jedva cekam da maknem taj Špedport i prebacim sve na Asusa!
Isto sranje imao nedavno. Port forward bio uredno slozen, ali ne radi. Napravio reset, vratio prethodnu konfiguraciju i sve radi. Djubre musicavo
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 22:36   #1722
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 73
Ma dečki sve ja vas kužim,i slažem se s rečenim,da laptopi su na 2.4 a mobiteli na 5ghz,ali isti laptop u istoj sobi nakon promjene routera prima 90mbita a prije je na speedportu koji je na istom mjestu bio gdje i sada asus primao 100-110mbita,pa mi je to čudno da asus s dvije vanjske antene i više parametara daje manje na tih 2.4 nego speedport...
__________________
HyperX je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2017., 23:20   #1723
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 654
Pukni screenshot postavki.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2017., 09:03   #1724
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 635
prestanite cendrat šta vam je wifi spor. preselite se u stambenu zgradu pa da vidite BRZINU wirelessa, kad ti laptop nađe 40tak mreža, i wifi ide 5-6mbita.

ovo je kod mojih staraca, da vas vidim kako ćete ovdje progurat 20, kamoli 110mbita.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2017., 15:04   #1725
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 73
Napisao sam komentar u krivu temu,ali nema veze...ja ne cendram nego ti kažem činjenično stanje...imao sam do pred dva danas speedport koji je bez problema slao tih 100mbita, i samo sam na isto mjesto umjesto tog speedporta stavio asusa i od onda je tako...on bi trebao bez problema slati tih 100mbita pa i na 2.4...

Evo postavke...ako netko ima komentar za promjenu na bolje neka slobodno javi...ASUS RT-AC55U je model sa zadnjim firmwareom upgraden preko routera...direktno spojen na crni ont bez speedporta i bez telefona...









__________________

Zadnje izmijenjeno od: HyperX. 23.02.2017. u 15:14.
HyperX je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2017., 15:10   #1726
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 5,636
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa je, u oba slućaja se jedan Lan port prebacuje u WAN port / funkciju.
Kod RT modela nema xDSL modema na ulazu (na optici ti ne treba), nego ima Lan / WAN port.
Jel sad jasnije ?
Da, koristi se PPPoE.
Brate, da je meni nesto jasnije, ne bih kukao ovdje.

http://imgur.com/p2shlez
http://imgur.com/6Jntuqa
http://imgur.com/q7PMy1c

I sad kad mi ova supkadija da ove podatke: http://imgur.com/63ANlVQ

Hocu li se moci prikaciti s tim Asusom gore? Nemam ni IPTV ni VoIP, cisti data p0rn!

Eh, sad sam se sjetio jos necega - onda iz one male kutije LAN dobacujem do Asusa, a SpeedPort mogu koristiti kao "prazni" gigabit switch onda (barem ta 3 porta sto ima?)
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
§ https://www.pci-z.com/ §

Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 23.02.2017. u 15:16.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 12:52   #1727
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,551
@Bubba-imire, nemogu bogati u raj, to je samo za sirotinju

imas Asusa DSL-AC68U sa inegriranim DSL modem-om, to mozes vratiti na buvljak za elektroniku, a moras da kupis RT-AC68U koji nema integrirani DSL modem

onda mozes direktno ONT spojiti sa RT-AC68U, podesiti VLAN-ove, i instalirati Asus-MerlinWRT-fw firmware koji visestruko poboljsava p0rn performanse
__________________
"Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough." - Mark Twain
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 13:03   #1728
AntonioNimitz
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 7
@MasterX
Molim te, kako si saznao lozinku svog usernamea? Možeš li je promijeniti igdje? Ili ne?

Otkrivanje passworda više nije opcija jer su nekako zamaskirali polje kroz shadow-dom i onesposobili editiranje inputa...

SSH-at se ne mogu jer mi engineer menu više nema link za firewall postavke, a nitko ovdje nije naveo direktan link...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.02.2017. u 13:15.
AntonioNimitz je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 13:11   #1729
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
Zna on to, jućer smo se ćuli, znaš kako je kod nas sa zamjenama.
Srećom ovaj DSL ima Dual WAN opciju pa bi trebalo raditi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 13:12   #1730
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,551
nazoves 0800 9000 i trazis PPPoE username/pass koji ti pripada
__________________
"Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough." - Mark Twain
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 13:18   #1731
AntonioNimitz
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 7
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
nazoves 0800 9000 i trazis PPPoE username/pass koji ti pripada
Btw, ovo više ne radi za admin?

administrator
!tc0MhtZTEE40NE6G3564

?

Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
@Bubba-imire, nemogu bogati u raj, to je samo za sirotinju

imas Asusa DSL-AC68U sa inegriranim DSL modem-om, to mozes vratiti na buvljak za elektroniku, a moras da kupis RT-AC68U koji nema integrirani DSL modem

onda mozes direktno ONT spojiti sa RT-AC68U, podesiti VLAN-ove, i instalirati Asus-MerlinWRT-fw firmware koji visestruko poboljsava p0rn performanse
Kako misliš "podesiti VLAN-ov"? Koje su prednosti Merlina?

Thx

Zadnje izmijenjeno od: AntonioNimitz. 24.02.2017. u 13:31.
AntonioNimitz je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 13:29   #1732
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,698
Pa pročitaj temu, bar malo.
Na Speedšrotu su to slučajno / namjerno shebali.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 13:31   #1733
AntonioNimitz
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 7
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa pročitaj temu, bar malo.
Na Speedšrotu su to slučajno / namjerno shebali.
Jesam, ali na mom Speedšrotu je to radilo u početku. Dakle, novi firmware je to sjebao.
AntonioNimitz je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 13:46   #1734
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,551
ne trebas pitati HT podrsku koja ti je admin sifra za Speedport (jer ti to nece reci), nego trebas pitati koji su ti PPPoE username i password i to upisati u svoj router

Speeport prebaci u BRIDGE MODE (preko moj.hrvatskitelekom.hr) ako imas ADSL/VDSL, a ako imas optiku (FTTH) Speedport mozes kompletno izbaciti (ako ti ne treba VoIP) i koristiti svoj vlastiti pristojni router (pristojan router = podrska za VLAN-ove, dual-band i drugi higijenski minimumi)

svaki Internet (p0rn) user koji drzi do sebe ne koristi 0kn/1kn routere

Citiraj:
Autor AntonioNimitz Pregled postova
Kako misliš "podesiti VLAN-ov"? Koje su prednosti Merlina?
pitas koje su prednosti Merlin-FW u odnosu na Asus original FW, ukratko receno: SVE!
informiraj se: https://asuswrt.lostrealm.ca/features

jedna od banalnih ali vaznih je npr. mozes postaviti kao gospodin scriptu koja ce ti raditi WAN reconnect u gluho doba noci, tako da ti se IP renew ne dogadja tijekom dana (radnog vremena) da se ne brukas zbog prekinutog IP sessiona sa depiliranom plavusom, zbog 24h renew-a IP-a kod T-Coma, tj. bar da digitalno budes gospodin a ne kerum

neznam sta bi trebao izdvojiti kao highlight, ima ih puno a koristim ih bar 50% if not more
__________________
"Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough." - Mark Twain
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 13:54   #1735
AntonioNimitz
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 7
Na optici sam, da. Imam tu RT-AC87U i Nighthawk R7000. Pa se mislim kako riješiti da mi i TV i telefon i data idu na njih. Pretpostavljam da mi VLAN ide zbog toga jer je T-Com VLAN-ovima riješio te usluge? Za data nije ni bitno? Ili i tu imam CGNAT i sl.?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.02.2017. u 14:36. Razlog: Ne treba quote za post poviše, ima repaly vulgaris.
AntonioNimitz je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 14:03   #1736
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,551
ako zelis imati telefon moras ostaviti Speedport u igri (samo ga prebaci u bridge mode)

ako ti telefon NE treba, onda mozes izbaciti Speedport, i koristiti ONT spojen direktno na WAN interface na RT-AC68U (preporuka)

kod HT-a nema CGN-a koliko znam, to koriste neki drugi low-end ISP-ovi u hr

prvo instaliraj MerlinFW pa pitaj dalje sta te zanima, inace Merlin je aktivan na https://www.snbforums.com/forums/asuswrt-merlin.42/ i djelomicno ga placa sam ASUS da popravlja s*anja koja oni naprave, inace toliko poboljsanja je napravio za tu seriju routera da bi mu Asus trebao dici spomenik, sve sto ASUS org firmware ima, on je ili popravio ili poboljsao (bugfixes, improvements) ima tamo na forumu jos par mudraca koji submitaju cuda od koda

npr. jedan svicarac je napravio Ad-blocker koji se vrti direktno u routeru https://www.ab-solution.info/home.html
__________________
"Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough." - Mark Twain

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.02.2017. u 18:51. Razlog: Ne treba quote za post poviše, ima repaly vulgaris.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 16:39   #1737
AntonioNimitz
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 7
Mislio sam da imaju CGNAT jer već dugo ne znam kako natjerati upload na torrentima; pretpostavio sam da su mi pobili portove i da sniffaju promet i kuže headere, no ni enkriptirani ne prolaze pa sam pretpostavio da na nekin način imam problem s trackerima.

Spojen sam na Merlinu, uredno, imam vanjski IP 93.x. Nighthawk R7000 nije radio. Ne znam baš zašto...

MaxTV će raditi ovako (s onim postavkama gore)?

Telefon ne trebam, ali MaxTV za djecu ne bi bio loša ideja s dječijim kanalima.

Inače, spojeno direktno na Asusu, nevjerojatno je kolika je razlika na optici. Paketni promet savršen, ništa dropova, ništa hangova, nula. Latencija bolja za 1-2ms.

Košta, ako već nemaš, ali zaista vrijedi.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.02.2017. u 18:52. Razlog: Ne treba quote za post poviše, ima repaly vulgaris.
AntonioNimitz je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 20:16   #1738
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,551
Imas public IP adresu, testiraj jesu ti portovi pravilno otvoreni (tcp/udp) jer sigurno sve radi OK bez obzira jel koristis enkripciju ili ne
__________________
"Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough." - Mark Twain
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 21:12   #1739
AntonioNimitz
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Split
Postovi: 7
I tako... mali problem s novim firmwareom valjda:
http://imgur.com/a/Cnfcf

A ništa nije mijenjano... nikako do routera više.

"ERR_CONNECTION_REFUSED"
AntonioNimitz je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2017., 22:14   #1740
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,551
koju si verziju flashao? Merlin (kao i ASUS) preporucaju clear NVRAM (factory reset) nakon svakog update-a, i NEMOJ raditi restore postavki izmedju razlicitih verzija firmware

napravi full reset (mislim da moras drzati reset 15-30 sekundi) pa konfiguriraj router od nule, i bice sve ok
__________________
"Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough." - Mark Twain
MasterX je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na