Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.11.2011., 19:21   #91
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp
 
bez_panike's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: OS
Postovi: 295
u biti, tih 1-2 sata bi bilo sasvim ok, ne treba mi više, do pumpe mi baš nije zgodno doći pa ne mogu čitati šta piše na njoj :/......može preporuka koji model bi bar okvirno mogao uzeti u obzir?....btw. ovih 62W je baš ono što pumpa cucla iz utičnice
__________________
besposlen pop i jariće krsti
bez_panike je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2011., 19:44   #92
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,824
Tjeram te da pročitaš šta piše na natp. pločici motora pumpe jer je poznato da prilikom starta "u špicu" povuće i do tri puta više struje (snage) nego kasnije u radu.
Kod dobrih firmi (npr. APC) imaš kalkulator koji ti pomaže koji model i kolike snage odabrati.
APC ima kalkulator osim za pc i za potrošače po VA i W. Nekidan sam gledao i ispadne da treba 1.500 W bolje serije radi valnog oblika izl. napona (vidi poviše).
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.11.2011., 11:33   #93
Nebbo
gejmer
Moj komp
 
Nebbo's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Virgin Islands
Postovi: 448
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Kod dobrih firmi (npr. APC) imaš kalkulator koji ti pomaže koji model i kolike snage odabrati.
APC ima kalkulator osim za pc i za potrošače po VA i W. Nekidan sam gledao i ispadne da treba 1.500 W bolje serije radi valnog oblika izl. napona (vidi poviše).
Kada sam sebi uzimao UPS za svoj PC, koristio sam APC konfigurator. Nakon sto sam sve odabrao, izbacio mi je model SMT750I kao "best Value". Taj trenutno imam za svoj komp.

Medjutim, jedino sto mi se ne svidja kod tog konfiguratora/kalkulatora, jest to sto me nije pitao koju graficku i napajanje imam. Pitao me samo za procesor, diskove i periferiju. E sad, koliko je tocan konfigurator, ne znam...
__________________
Nebbo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2011., 11:39   #94
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,824
Zato imaš alternativu po VA/W kada znaš koliko ti troši pc a to izmjeriš ili i to izračunaš sa nekim dobrim on-line kalkulatorom (spominjali smo ih na forumu).
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 22.02.2012., 18:21   #95
SilentException
Premium
Moj komp
 
SilentException's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: RI-KR
Postovi: 789
Poz, trazim relativno jeftin i slab UPS zbog dugog cekanja na MaxTV nakon sto se router nasilno restarta zbog nestanka struje. Na to bi bio spojen samo znaci router/switch i telefonija. Gledao sam ovo:

http://www.opti-ups.eu/index.asp?SCID=SC10040063, ima ga u Diskont24 i drugim trgovinama, trebao bi bas nesto tog oblika jer stane u prostor. Buduci da za ovog proizvodaca nikad nisam cuo, ima li tko iskustva s ovim ili prijedlog za nesto drugo (do 350kn)?
__________________

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |


| TBA |


| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |


| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |


| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |


| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2012., 18:23   #96
syss
Moderator
Moj komp
 
syss's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 10,612
ma za te pare i namjenu brijem da nemreš bolje ni proć.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2012., 18:57   #97
viking.software
Premium
Moj komp
 
viking.software's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: rijeka / krk
Postovi: 518
ako je samo za maxtv, onda ti ni ne treba ništa drugo. možda samo da pronađeš nešto preko oglasa, sa ispravnom elektronikom, a bateriju lako kupiš za 100-150kn u čipoteci.
viking.software je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 16:02   #98
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,496
prenaponska zaštita

Znači planiram si uzet neke instrumente, zvučnike itd. pa bi uzeo i neku dobru prenaponsku letvu sa 7 utičnica, ono da nije neka preskupa i da ne izgleda dizajnom čudno jer sam maloprije gledao neke na netu pa izgledaju katastrofalno veliko itd. onaj klasični dizajn mi je nekako najbolji, pa bi htio da tako nekako i da izgleda. Zamolio bih vas da mi prepoučite kakvu iz osobnih iskustva i marke koje valjaju jer baš se nisam prije interesirao što se tog tiče.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 17.02.2013. u 20:08.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 18:14   #99
Rade0n
Guest
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 820
Ja imam Belkin F9M820de4M-GRY, evo već 3 god.
8 utičnica, 1 telefon i 4 metra kabela - cca 200 kn u diskontu24, iako tog modela više nema po trgovinama.

Prije nego sam ju nabavio u dva navrata mi je grmljavina oštetila razne uređaje, otad je sve ukupčano u nju pa šta bude.
Za vrijeme grmljavine ništa ne gasim, ništa ne ištekavam, PC stalno radi.

Neki kažu da te prenaponske zaštite ništa ne vrijede, ne znam, ako nešto crkne nek crkne, garancija na tu letvu mi je 60 mjeseci, iako Belkin po pravilu daje doživotnu, čak nadomiruje štetu svih uređaja koji su crkli zbog grmljavine, ali to vrijedi samo za zapadne zemlje.

Uglavnom, imaš i APC marku, njih dosta hvale, sve je to u biti slično, gledaj što dužu garanciju.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 19:01   #100
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,496
tnx, al užasno izgleda, ja hoću da je samo letva bez da je dupla i bez tih telefonskih i ostalih dodatnih utičnica.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 17.02.2013. u 19:16.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.02.2013., 19:38   #101
Rade0n
Guest
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 820
Ma imaš i takvih modela: http://www.chipoteka.hr/artikl/16462...em-aluminijski

Samo pazi, lako se može dogoditi da ne možeš uštekati sve uređaje radi glomaznih utikača, vidiš da su utičnice nagurane, zato je bolje ona varijanta na dvije strane, ali izbor je tvoj.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 19:50   #102
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,824
Onaj osnovni model od APC - a P5BT-GR sa 5 utičnica je oko 110 Kn, ako ti fali utičnica onda stavi lupež (za male potrošače sa plosnatim utikačem može onaj za dva ili tri plosnata) ili nadodaj "običnu" letvu bez ikakvih zaštita.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 19:55   #103
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,496
Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Ma imaš i takvih modela: http://www.chipoteka.hr/artikl/16462...em-aluminijski

Samo pazi, lako se može dogoditi da ne možeš uštekati sve uređaje radi glomaznih utikača, vidiš da su utičnice nagurane, zato je bolje ona varijanta na dvije strane, ali izbor je tvoj.
Ma mogu stavit sve imam već cijelu šemu, tnx!

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Onaj osnovni model od APC - a P5BT-GR sa 5 utičnica je oko 110 Kn, ako ti fali utičnica onda stavi lupež (za male potrošače sa plosnatim utikačem može onaj za dva ili tri plosnata) ili nadodaj "običnu" letvu bez ikakvih zaštita.
Mora imat 7, naravno 8 mi je još bolje. Definitivno ne planiram kopčat na produžni lupež.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 20:03   #104
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,648
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Mora imat 7, naravno 8 mi je još bolje. Definitivno ne planiram kopčat na produžni lupež.
Pripazi samo da imaš dobro uzemljenje, većina prenaponskih zaštita (ne prednaponskih) ne može raditi bez pravilnog uzemljenja.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 20:07   #105
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,496
Imam dobro uzemljenje u stanu, imam i fidovu sklopku koja inače nije bila ugrađena, nedavno su mi mjenjali cijeli sat i spajali sve ispočetka pa se metnula i fid sklopka.

P.S
Tnx na ispravku malo sam fulo
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 23:39   #106
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,576
Koristim ovu APC letvu sa 8 utičnica za komp, Hi-Fi i mrežnu opremu. Na nekoliko testova sam vidio da je ponajbolja. Veliki plus su odvojene indikacije za zaštitu, prepoterećenje i uzemljenje, pa se jasno može vidjeti da li prenaponska zaštita još uvijek radi i da li je uzemljenje OK. Nije profi tester uzemljenja, ali meni je pomoglo da otkrijem jednu utičnicu u stanu kojoj uzemljenje nije dobro

Počeo sam koristiti te APC letve jer sam od prije imao neke druge letve kojima je prenaponska zaštita prestala raditi nakon par godina. Valjda ih je previše puta zdrmalo. Ostala mi je jedna jednostruka Belkinova koja radi već tri godine. Ta ima plinski probojnik na struji, a MOV-ove na telefonskim utičnicama.

Nikad mi ništa nije krepalo što je bilo spojeno preko letvi s prenaponskom zaštitom.
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2013., 17:44   #107
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,496
e pitanje šta se desi kad recimo se dogodi to da dođe do proboja,izbaci sklopka il unutra ima neki osigurač šta izgori ?
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2013., 19:07   #108
afterburner
Premium
Moj komp
 
afterburner's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: split
Postovi: 516
Jos jedno pitanjce...
U zidnu uticnicu mi je ustekana APC letva i u nju je ustekan APC UPS koji isto ima prenaponsku zastitu.
Zanima me moze li negativno utjecat ova zastita od "letve" na zastitu od ups-a ili obrnuto?
afterburner je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2013., 21:12   #109
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,648
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
e pitanje šta se desi kad recimo se dogodi to da dođe do proboja,izbaci sklopka il unutra ima neki osigurač šta izgori ?
U pravilu do određene voltaže prebacuje na uzemljenje, nakon nje pregara.

Citiraj:
Autor afterburner Pregled postova
Zanima me moze li negativno utjecat ova zastita od "letve" na zastitu od ups-a ili obrnuto?
Ne bi trebalo.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 22.02.2013., 13:06   #110
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,576
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
e pitanje šta se desi kad recimo se dogodi to da dođe do proboja,izbaci sklopka il unutra ima neki osigurač šta izgori ?
Unutra imaš filter sličan onome u najkvalitetnijim ATX napajanjima. Imaš MOV varistore ili plinske arestore koji napone iznad 700-900V odvode na uzemljenje i tranzijentni filter (X,Y kondenzatori, prigušnice) koji služi da absorbira prenapon i polako izbije na uzemljenje bez da trošila spojena preko letve ostanu bez napajanja za vrijeme prenapona.

Nema osigurača i nema indikacije prenapona već samo da je prenaponska zaštita aktivna ili ne. Zaštita funkcionira potpuno transparentno i bez održavanja. Vijek trajanja prenaponske zaštite je obrnuto proporcionalan količini i snazi prenapona koji filtriraju u svom radnom vijeku. Shelf life je 3-10 godina ovisno o kvaliteti letve (koliko para toliko muzike).

Citiraj:
Autor afterburner Pregled postova
Jos jedno pitanjce...
U zidnu uticnicu mi je ustekana APC letva i u nju je ustekan APC UPS koji isto ima prenaponsku zastitu.
Zanima me moze li negativno utjecat ova zastita od "letve" na zastitu od ups-a ili obrnuto?
Letva ne bi trebala smetati UPSu ako je električki ispravna (čitaj ako nije najjeftinija kineska koja od prvog dana ne radi dobro).

Staviti UPS u funkciju filtra napona je bacanje novaca. UPS-ovi često imaju lošiju prenaponsku zaštitu od najboljih letvi. Bolje je staviti letvu ispred pa da ona crkne, nego da crkne cijeli UPS, a usput imaš dvostruku zaštitu. Osobno mislim da je to što si naveo dobra kombinacija.

UPS-ovi koji imaju kvalitetnu prenaponsku zaštitu bolju od letvi za 250-300kn su online UPS-ovi sa DC-DC inverterima, a oni koštaju cca. 2,000kn+
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2013., 11:00   #111
_saiko
system kaiser
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: zg
Postovi: 194
UPS preporuka

Pozdrav,

Moze li preporuka za dva UPSa:

1.
Radi se o desktopu koji sluzi kao kucni server 24/7 - iz potpisa "Server @local" konfa Q6600.
Extreme wattage calc preporuka 260-300W PSU.

Uvjet je da UPS ima idealno SNMP, ili u najmanju ruku rs232/usb protokol kompatibilan sa NUT-om na linuxu (http://www.networkupstools.org/stable-hcl.html).
Minimum je da izdrzi 3-5minuta da se server stigne zagasiti.


2.
Zelio bih mreznu opremu staviti na drugi UPS.
Radi se o kanti koja sluzi kao router (isto u potpisu) - izmjerio sam oko 50W trosi.
Jednom 24p gigabitnom switchu (jedno 10 portova aktivno)
ADSL modem - cca 5W
ISDN N/T - ?? W

Ovdje mi ne treba management, tek da izdrzi one kratke nestanke struje i da je galvanski izolirano.

Sto se financija tice moze neki low-high primjer.

Hvala.
__________________
<FLEET>


MBO: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 2.0)
CPU: Intel Core i7-950 @ 3.2 GHz
Chipset: Intel X58
RAM: 6 x 4 GB DDR3-1600 (PC3-12800)
VGA: HD4850
HDD(OS): OCZ Vertex3 120GB
HDD(local storage): WD WD2002FAEX 2TB, 2x Seagate 500GB (RAID0@IRST/ICH10R)
ODD: Optiarc (?)
PSU: Silverstone SST-ST60F-P Corsair VX450
Display: Samsung Syncmaster 930BF @ 1280 x 1024
Display2: Panasonic TC-P55VT60 @ 1920x1080
Other: eSata dock
OS: Windows 7 Ultimate x64

Input:
Logitech MX1000 + Logitech UltraX cordless


Model: HP Z420
CPU: Intel Xeon E5-1650 6x core @ 3.2 GHz
Chipset: Intel Sandy Bridge-E
RAM: 4 x 16 GB DDR3-1600 (PC3-12800)
VGA: Nvidia
HDD(OS): Seagate ST500DM002 500GB
HDD(local storage): 2x WD WD5000AAKX (RAID1@C600 SAS/SATA ctrl)
Display: 2x HP LA2205wg 22" @ 1680 x 1050
OS: Windows 7 Enterprise x64


Model: HP Elitebook 8570
CPU: Intel i5 3360M
Chipset: Intel Ivy Bridge
RAM: 2 x 8 GB DDR3-800 (PC3-12800)
VGA: Intel HD4000
HDD: Samsung SSD 850Pro 512GB
ODD: DVD+/-RW
Display: 15.4" (1366 x 768)
Other: Fingerprint reader
OS: Windows 7 Enterprise x64

Input:
Logitech V500 cordless


MBO: GA-P35-DS3P (rev. 2.0)
CPU: Intel C2Q Q6600 @ 2.4 GHz
RAM: 4 x 2 GB DDR2-800 @ 533 MHz
VGA: ATI Rage 3D @ PCI
HDD(OS): Seagate ST380815AS 80GB / Seagate ST3500418AS 500GB
HDD(storage01): 2x WD RE WD4000FYYZ 4TB (RAID10,f2@mdadm)
HDD(storage02): WDC WD20EARX-00P 2TB
HDD(storage_cctv): Seagate ST3250824AS 250GB
ODD: NEC DVD-RW ND-4551A
PSU: Corsair GS800
Display: -
LAN: Intel 82571EB @2x1Gbps LACP
Controllers: RS232 Oxford Semiconductor Ltd OXuPCI952
OS: Linux x64 (Ubuntu 14.04 LTS)


MBO: HP ProLiant DL120 G7
CPU: Intel Xeon E3-1220 @ 4x 3.10GHz
Chipset: Intel i875P-ICH5
RAM: 4 x 4096 MB DDR3-667 (PC3-10600)
HDD1: 2x MB2000EBUCF HUA723020ALA640 2TB 7200RPM (RAID1@P410)
Display: -
LAN: 82574L @ 1000Mbps FD
OS: Linux x86_64 (Ubuntu 14.04 LTS)


MBO: ASRock 4Core1333-FullHD
CPU: Intel Core 2 Duo E84000 @ 3.0 GHz
Chipset: ATI RS600+SB600
RAM: 1 x 512 MB DDR2-800
VGA: -
HDD: Seagate 500GB
ODD: DVD-RW
PSU: Corsair VX450(?)
Display: Panasonic TH-50PY800
LAN: @1Gbps FD
OS: Windows 8.1 Pro x64

Input:
Logitech Cordless DiNovo Edge


MBO: Intel D201GLY2 (ITX)
CPU: Intel Celeron 220 @ 1.2GHz
Chipset: SiS662
RAM: 1 x 512 MB DDR2-533
VGA: Intel
HDD: Sandisk 1GB CF @ CF2IDE
ODD: -
PSU: miniITX type(?)
Display: -
LAN1-Uplink: @1000Mbps FD
LAN2: @100Mbps FD
OS: Mikrotik OS 6.28



Model: Mikrotik RB2011UAS-2HnD
OS: Mikrotik OS 6.28

</FLEET>

cat.7 - where crosstalk is not an issue anymore.
_saiko je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2013., 20:20   #112
_saiko
system kaiser
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: zg
Postovi: 194
bump
__________________
<FLEET>


MBO: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 2.0)
CPU: Intel Core i7-950 @ 3.2 GHz
Chipset: Intel X58
RAM: 6 x 4 GB DDR3-1600 (PC3-12800)
VGA: HD4850
HDD(OS): OCZ Vertex3 120GB
HDD(local storage): WD WD2002FAEX 2TB, 2x Seagate 500GB (RAID0@IRST/ICH10R)
ODD: Optiarc (?)
PSU: Silverstone SST-ST60F-P Corsair VX450
Display: Samsung Syncmaster 930BF @ 1280 x 1024
Display2: Panasonic TC-P55VT60 @ 1920x1080
Other: eSata dock
OS: Windows 7 Ultimate x64

Input:
Logitech MX1000 + Logitech UltraX cordless


Model: HP Z420
CPU: Intel Xeon E5-1650 6x core @ 3.2 GHz
Chipset: Intel Sandy Bridge-E
RAM: 4 x 16 GB DDR3-1600 (PC3-12800)
VGA: Nvidia
HDD(OS): Seagate ST500DM002 500GB
HDD(local storage): 2x WD WD5000AAKX (RAID1@C600 SAS/SATA ctrl)
Display: 2x HP LA2205wg 22" @ 1680 x 1050
OS: Windows 7 Enterprise x64


Model: HP Elitebook 8570
CPU: Intel i5 3360M
Chipset: Intel Ivy Bridge
RAM: 2 x 8 GB DDR3-800 (PC3-12800)
VGA: Intel HD4000
HDD: Samsung SSD 850Pro 512GB
ODD: DVD+/-RW
Display: 15.4" (1366 x 768)
Other: Fingerprint reader
OS: Windows 7 Enterprise x64

Input:
Logitech V500 cordless


MBO: GA-P35-DS3P (rev. 2.0)
CPU: Intel C2Q Q6600 @ 2.4 GHz
RAM: 4 x 2 GB DDR2-800 @ 533 MHz
VGA: ATI Rage 3D @ PCI
HDD(OS): Seagate ST380815AS 80GB / Seagate ST3500418AS 500GB
HDD(storage01): 2x WD RE WD4000FYYZ 4TB (RAID10,f2@mdadm)
HDD(storage02): WDC WD20EARX-00P 2TB
HDD(storage_cctv): Seagate ST3250824AS 250GB
ODD: NEC DVD-RW ND-4551A
PSU: Corsair GS800
Display: -
LAN: Intel 82571EB @2x1Gbps LACP
Controllers: RS232 Oxford Semiconductor Ltd OXuPCI952
OS: Linux x64 (Ubuntu 14.04 LTS)


MBO: HP ProLiant DL120 G7
CPU: Intel Xeon E3-1220 @ 4x 3.10GHz
Chipset: Intel i875P-ICH5
RAM: 4 x 4096 MB DDR3-667 (PC3-10600)
HDD1: 2x MB2000EBUCF HUA723020ALA640 2TB 7200RPM (RAID1@P410)
Display: -
LAN: 82574L @ 1000Mbps FD
OS: Linux x86_64 (Ubuntu 14.04 LTS)


MBO: ASRock 4Core1333-FullHD
CPU: Intel Core 2 Duo E84000 @ 3.0 GHz
Chipset: ATI RS600+SB600
RAM: 1 x 512 MB DDR2-800
VGA: -
HDD: Seagate 500GB
ODD: DVD-RW
PSU: Corsair VX450(?)
Display: Panasonic TH-50PY800
LAN: @1Gbps FD
OS: Windows 8.1 Pro x64

Input:
Logitech Cordless DiNovo Edge


MBO: Intel D201GLY2 (ITX)
CPU: Intel Celeron 220 @ 1.2GHz
Chipset: SiS662
RAM: 1 x 512 MB DDR2-533
VGA: Intel
HDD: Sandisk 1GB CF @ CF2IDE
ODD: -
PSU: miniITX type(?)
Display: -
LAN1-Uplink: @1000Mbps FD
LAN2: @100Mbps FD
OS: Mikrotik OS 6.28



Model: Mikrotik RB2011UAS-2HnD
OS: Mikrotik OS 6.28

</FLEET>

cat.7 - where crosstalk is not an issue anymore.
_saiko je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2013., 09:53   #113
LARN81
ghotic warrior
Moj komp
 
LARN81's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2004
Lokacija: Jastrebarsko
Postovi: 398
Regulacija Napona -UPS Pitanje

Pozdrav


Uglavnom moje pitanje je posto sam se igrom slucaja preselio u staru kucu u Pavlovcane (selo pored Jastrebarskog) i tu su naponi zali boze, upali se kuhalo za vodu i zamracenje ko u Berlinu 45-te nastupi, ajde nije bas tako ali bilo koji malo veci potrosac se ukljuci vidi se ocigledni pad napona. E sad posto ja volim svoje racunalo i treba mi nebi htio imat 1mjesecno shoping za komponentu novu i sad sam vec paranoican pa ni ne uzivam biti na kompu jer u mom opsessivnom mozgu su stalne slike od rikavanja racunala.

uglavnom da li se na moju navedenu konfiguraciju vise isplati nesto tipa C-lion 1000va-1400va UPS ili APCLE1200I stabilizator napona.

Izracunao sam i neke maksimalne potrosnje za kompjuter u full loadu prema http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine ispada mi 510w bez monitora.

Moje pitanje glasi da li mi je dosta 1000va ili vrijedi vise je bolje? I iso sam na C-lion jer za APC stvarno nemam novaca trenutno a za C-lion sam cuo dobre preporuke ali ako netko ima neki bolji model za preporucit u tom cjenovnom rangu dapace.

Evo ako mi koji iskusniji kolega s foruma u ovom segmentu moze udjelit kakav dobar savjet necu se bunit, procitao sam i tu o Ups-ovima i po netu ali nedoumice postoje jos.

P.s Svako dobro za Uskrs!
LARN81 je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2013., 22:33   #114
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,824
Evo kad nitko neće, ja ću.
Obzirom na opisanu situaciju sa stanjem elektro mreže onda dobro razmišljaš.
Sa ovim modelom > http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4049
si možda na knap al ako se možeš rastegnit do slijedećeg > http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7221
taj bi trebao biti sasvim ok, sa dovoljno "rezerve" za spojit monitor(e) te još neku sitnicu na njega.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 02.04.2013., 08:05   #115
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,014
Pretpostavka je da kada nestane struje komp neće biti u full load-u, pa se slobodno može uzeti i od 600w. Normalno sve ovisi koliko dugo bi ti želio da ti UPS pokriva? To je pitanje?
Alister je online   Reply With Quote
Staro 02.04.2013., 08:20   #116
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,824
Najprije da se malo našalimo, pretpostavka je majka zaheba
Pogledaj mu Moj komp, ima tu 2 monitora i "svašta nešto", HX620 napajanje (made by Seasonic) 80+ efikasnosti, ...
Zato sam i napisao poviše da bi slabiji model mogao biti knap,
a i sa jačim neće imati vremena autonomije na "bacanje".
Nisam gledao specifikacije / testove, obično bude 5 - 7 min na nazivnom teretu.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 02.04.2013., 10:04   #117
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,014
Zato sam i rekao koliko on dugo želi da mu sve to radi na UPS-u? Jer ako gledamo full load i što može povući, onda najbolje da uzme neki od 2KW pa je miran, zar ne
Alister je online   Reply With Quote
Staro 02.04.2013., 10:14   #118
Old Iggy
Premium
 
Old Iggy's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,648
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
Zato sam i rekao koliko on dugo želi da mu sve to radi na UPS-u? Jer ako gledamo full load i što može povući, onda najbolje da uzme neki od 2KW pa je miran, zar ne
UPS ne služi tome da bi oprema radila, već da bi se sigurno ugasila. U svakom slučaju bi izmjerio stvarni peak potrošnje i potrebe za autonomijom. Jako sam skeptičan da su to velike vrijednosti, tim kalkulatorima vjerujem k'o Sanaderu.
__________________
Igor Batinic
Old Iggy je online   Reply With Quote
Staro 03.04.2013., 11:11   #119
Guls
Premium
Moj komp
 
Guls's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2004
Lokacija: Sveta Nedelja
Postovi: 2,701
Jučer sam shvatio da ako postavim UPS između struje i ADSL modema/MaxTV receivera, to apsolutno ne znači ništa. Ako nestane struje, modem i dalje radi, ali ipak gubim internet. Tako mi i treba kad se prethodno ne informiram. 400kn bačenih u vjetar.
__________________

Notebook HP Omen 17-an012nm
Intel 7700HQ
8GB DDR4 2133MHz
1TB HDD + 128GB PCIe NVMe M.2 SSD
nVidia GTX 1050Ti 4GB

Periferija
27" BenQ GW2765 1440p
Corsair SP2500 2.1
Coolermaster Masterkeys combo



Intel Compute Stick STK1AW32SC x5-Z8300 1.44GHz + Windows 10 Home
Sony Playstation 4 Slim 500GB
4K Samsung 50" UE50KU6072
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je online   Reply With Quote
Staro 03.04.2013., 11:20   #120
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,824
Pojasni malo, di je problem ?
Kako gubiš internet ako router uredno radi, nestane adsl ?
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na