Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.12.2013., 15:37   #211
LUKAPATRIK
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 7
a kad si sa njima potpisao ugovor? Danas sam na telki (samsung plazma) postavio da traži programe preko kabelskog priključka i našo je sve programe koje imaju u ponudi ali su svi kodirani pa si nekak mislim kada striček donese aparat da ću opet moć provuć kroz cijeli stan kak je oktv bio....
LUKAPATRIK je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 15:38   #212
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
inače što se tiče ovog analognog signala, mogu reći da je puno bolji od onog kojeg sam imao na OK-u, tipa sportklubovi više nemaju odrezanu sliku, puno mi je oštrija slika, danas ću vidjeti kako šljaka digitalija
krokan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 11.12.2013., 15:39   #213
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
meni trenutno ima 4 digitalna kanala i 40 analognih, a ove kodirane mi ni ne pokazuje
krokan je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 15:40   #214
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
ugovor sam potpisao prije 20-ak dana mislim
krokan je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 15:42   #215
LUKAPATRIK
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 7
da to je istina, ali je ipak analogna....
LUKAPATRIK je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 15:44   #216
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
ne znam što napravit s gledanjem na kompu, morao bih nabaviti usb analogni tuner, jer mi ovaj postojeći digitalni nalazi samo 4 programa, a opet kako i ti kažeš to je ipak analogija
krokan je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2013., 15:48   #217
LUKAPATRIK
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 7
sad sam ih zvao i dogovorio za petak ujutro. broj telefona na koji se može dogovorit instalacija je 0800 091 666
LUKAPATRIK je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 10:17   #218
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
Evo stigao i prijemnik !!
Što se tiče tehničke strane instalacije, iz utičnice na zidu gdje je antenski signal, povuče se još jedan koaksijalac, za internet, koji se u blizini televizije spaja na thomson digital broadband cable modem iz kojeg se onda spoje kablovi u digitalni prijemnik i sve se spaja u TV.
Tehničar to vrlo brzo obavi.
E sad što se tiče kvalitete slike, ona je očita, posebno HD programi, koji su super, jedina zamjerka koja me sinoć mučila je ta da na određenim HD programima slika počne štekat ili je uopće nema, samo se čuje ton i u tom trenutku prijemnik zablokira i ne može se uopće prebaciti.
Čak sam prijavio poteškoće na 0800 091 091, i oni su kao nešto odradlil, ali i poslije toga mi je štekalo na tim HD kanalima, pa sam ih izbjegavao. Jutros vidim da je puno bolje, zasad ne šteka.
Ako vas nešto zanima slobodno pitajte
krokan je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 10:22   #219
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 773
cek, a kaj je s netom? ti imas samo tv?
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 11:31   #220
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
cek, a kaj je s netom? ti imas samo tv?
da, samo tv, inače net se spaja isto preko kabela, tako da ne ovisi o paricama, dobiješ router i deri, min brzina 12 mbit, može navodno do 60 mbit

Zadnje izmijenjeno od: krokan. 12.12.2013. u 16:07.
krokan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 12.12.2013., 11:44   #221
lostboy
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 45
Citiraj:
Autor krokan Pregled postova
da, samo tv, inače net se spaja isto preko kabela, tako da ne ovisi o paricama, dobiješ modem i deri, min brzina 12 mbit, može navodno do 60 mbit
Ali ako ti imas samo TV, ne razumijem zasto si onda dobio i taj kabelski modem modem? Ja sam mislio da cemo dobiti samo digitalni prijemnik u koji cemo jednostavno ustekati antenski kabel iz uticnice u zidu i na taj nacin primati digitalne programe?

Znaci, sad imas sve one programe iz osnovnog i digitalnog paketa plus jos one iz onih tematskih, znaci oko 180 programa?
I da li je prebacivanje izmedju programa brzo? Vidio sam na nekim drugim operaterima da je dosta sporo prebacivanje izmedju programa, nadam se da ovdje nije tako..
lostboy je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 11:50   #222
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
Citiraj:
Autor lostboy Pregled postova
Ali ako ti imas samo TV, ne razumijem zasto si onda dobio i taj kabelski modem modem? Ja sam mislio da cemo dobiti samo digitalni prijemnik u koji cemo jednostavno ustekati antenski kabel iz uticnice u zidu i na taj nacin primati digitalne programe?

Znaci, sad imas sve one programe iz osnovnog i digitalnog paketa plus jos one iz onih tematskih, znaci oko 180 programa?
I da li je prebacivanje izmedju programa brzo? Vidio sam na nekim drugim operaterima da je dosta sporo prebacivanje izmedju programa, nadam se da ovdje nije tako..
i ja sam razmišljao kao i ti, ali očito to nije tako, to je u principu isto kao i maxtv, samo što oni dobivaju internet signal iz parice, a mi iz optičkog kabela, pa imamo manje štekanje, jer su brzine prijenosa veće

p.s kanali se brzo prebacuju

Zadnje izmijenjeno od: krokan. 12.12.2013. u 12:11.
krokan je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 11:57   #223
thesaint255
Premium
Moj komp
 
thesaint255's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 384
Ovo krokan sta si rekao da ti navecer hd programi stekaju, ja imam identicnu situaciju s internetom, nedao Bog da ce preko Vipa biti ista situacija jer cu poludjeti
__________________
i7 2600k @ Corsair H100
AsRock Z77 Extreme4
2x4 GB GSkill Sniper 1600 MHz
XFX HD 7950 + Accelero Xtreme
HX520W Corsair
Corsair 800D Obsidian
thesaint255 je online   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 12:11   #224
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
sad gledam i nema štekanja, čekamo večer ponovo
krokan je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 15:51   #225
LUKAPATRIK
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 7
a jel u ostalim prostorijama u stanu isto imaš te digitalne programe kak smo prije imali na oktv-u ili samo tamo di je aparat?

Koliko sam shvatio nisi dobio neki tv prijemnik preko kojeg mijenjaš programe nego programe mijenjaš direktno na tv-u....jeli tako?

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 12.12.2013. u 16:46.
LUKAPATRIK je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 16:12   #226
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
Citiraj:
Autor LUKAPATRIK Pregled postova
a jel u ostalim prostorijama u stanu isto imaš te digitalne programe kak smo prije imali na oktv-u ili samo tamo di je aparat?
nemam, na drugim mjestima u stanu možeš gledati 4 digitalna i 40 analognih, znači tamo gdje ti je prijemnik tamo imaš digitaliju i to ti je to


Citiraj:
Autor LUKAPATRIK Pregled postova
Koliko sam shvatio nisi dobio neki tv prijemnik preko kojeg mijenjaš programe nego programe mijenjaš direktno na tv-u....jeli tako?
ne, krivo si skužio, gore sam napisao da sam dobio prijemnik i taj modem, a programe prebacuješ na daljincu od prijemnika, s ovim daljinskih od tv-a samo prebaciš na HDMI ulaz
krokan je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2013., 10:11   #227
krokan
Registered User
 
krokan's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: DubZG
Postovi: 26
sinoć ispao cijeli Zaprešić, nije bilo ni digitalnog ni analognog signala, riješeno dosta brzo, idemo dalje pa ćemo vidjeti kako će to sve funkcionirati u budućnosti
krokan je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2013., 12:05   #228
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 139
Kad sinoć? Nisam ništa ptimjetio
tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2013., 21:21   #229
RiSbO
Premium
Moj komp
 
RiSbO's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 249
Bok!!
Evo danas došao tehničar odraditi.Donio Thomson modem i tv prijemnik... sve brzo prespojio i sve radi od prve...
Samo sam morao nazvati VIP da mi prebace router u modem/bridge moda da spojim svoju opremu za terminaciju...
Za sada internet radi bolje neko na OKTV-u... a TV jos nisam gledo..
Zanima me samo dal mogu preko svoje mreže profurat signal od modema do tv prijemnika ili moram vuci jos jedan utp do spavace sobe?
RiSbO je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2014., 14:27   #230
lostboy
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 45
Jeste li i vi ostali dobili svoje receivere? Ja jos uvijek nisam primio nikakav poziv za dogovor..

A vi koji ste dobili, kako ste zadovoljni zasad? Ima li kakvih problema ili sve radi kako treba?
lostboy je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2014., 14:28   #231
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 773
Exclamation

Citiraj:
Autor lostboy Pregled postova
Jeste li i vi ostali dobili svoje receivere? Ja jos uvijek nisam primio nikakav poziv za dogovor..

A vi koji ste dobili, kako ste zadovoljni zasad? Ima li kakvih problema ili sve radi kako treba?
mene isto nitko nista ne zove, sve po starom telka radi internet na guranje
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2014., 20:41   #232
ludi48
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Croatia
Postovi: 29
Citiraj:
Autor lostboy Pregled postova
Jeste li i vi ostali dobili svoje receivere? Ja jos uvijek nisam primio nikakav poziv za dogovor..

A vi koji ste dobili, kako ste zadovoljni zasad? Ima li kakvih problema ili sve radi kako treba?

kod mene su bili 30-tog, receiver radi za sada dobro. Je da sam ga probao da vidim jel radi bez mreznog kabla, i radi, nisam jos koristio snimalicu, te nisam jos ukopcao vanjski disk na usb, da vidim jel reproducira filmove.

Jedino sto sam primjetio da se zna desiti "zagusenje" pa brzine zna skakati izmedu 5 i 12Mbps (moram provjeriti jos, koliko max odstupanje od 12Mbps bi smjelo biti).

Za sada bih dao za cijelu uslugu ocjenu vrlo dobar.
ludi48 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2014., 22:01   #233
lostboy
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 45
Citiraj:
Autor ludi48 Pregled postova
kod mene su bili 30-tog, receiver radi za sada dobro. Je da sam ga probao da vidim jel radi bez mreznog kabla, i radi, nisam jos koristio snimalicu, te nisam jos ukopcao vanjski disk na usb, da vidim jel reproducira filmove.

Jedino sto sam primjetio da se zna desiti "zagusenje" pa brzine zna skakati izmedu 5 i 12Mbps (moram provjeriti jos, koliko max odstupanje od 12Mbps bi smjelo biti).

Za sada bih dao za cijelu uslugu ocjenu vrlo dobar.
A sta to znaci da receiver radi i bez mreznog kabla? Sta ne ide sve to preko neta kao npr. Maxtv?
lostboy je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2014., 22:52   #234
ludi48
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Croatia
Postovi: 29
Citiraj:
Autor lostboy Pregled postova
A sta to znaci da receiver radi i bez mreznog kabla? Sta ne ide sve to preko neta kao npr. Maxtv?
ne. to je dvb-c signal (dosta slicnosti ima sa dvb-t signalom), mrezni kabel mu samo treba (koliko sam primijetio) kada ga ukljucis u struju (da povuce update il' sl.), kod snimalice i videoteke (tu sam samo isprobao movie trailere).

maxtv ti koristi iptv, a bnet (ili vip, kak hoces) ti je iptv (i eventualno satelitske) programe u centrali multipleksirao u nekoliko dvb-c signala/kanala (zato i imas pojedine pakete, vise tv programa u jednoj dvb-c frekvenciji),te su prema pojedinom receiveru ti programi 'otvoreni' ili 'zakljucani'.

Recimo u jedan dvb-c kanal/frekvenciju koja koristi QAM64 modulaciju ti moze mislim stati do 8 tv programa (analognih , digitalni satelitskih, iptv programa), o tome koliko programa max stane ti ovisi dali su svi programi HD, ili je jedan dio HD a drugi su SD, kako su zakodirani, dali imaju vise audio kanala (recimo hrvatski, slovenski, il' sl), dali imaju vise titlova, dosta parametara tu ima. Imas vec i dvb-c2 standard koji ce izmedu ostalog moci imati vise HD (full hd ili cak 4k programe) u jednoj dvb-c2 frekvenciji.

nadam se da si shvatio
ludi48 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2014., 09:25   #235
lostboy
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 45
Citiraj:
Autor ludi48 Pregled postova
ne. to je dvb-c signal (dosta slicnosti ima sa dvb-t signalom), mrezni kabel mu samo treba (koliko sam primijetio) kada ga ukljucis u struju (da povuce update il' sl.), kod snimalice i videoteke (tu sam samo isprobao movie trailere).

maxtv ti koristi iptv, a bnet (ili vip, kak hoces) ti je iptv (i eventualno satelitske) programe u centrali multipleksirao u nekoliko dvb-c signala/kanala (zato i imas pojedine pakete, vise tv programa u jednoj dvb-c frekvenciji),te su prema pojedinom receiveru ti programi 'otvoreni' ili 'zakljucani'.

Recimo u jedan dvb-c kanal/frekvenciju koja koristi QAM64 modulaciju ti moze mislim stati do 8 tv programa (analognih , digitalni satelitskih, iptv programa), o tome koliko programa max stane ti ovisi dali su svi programi HD, ili je jedan dio HD a drugi su SD, kako su zakodirani, dali imaju vise audio kanala (recimo hrvatski, slovenski, il' sl), dali imaju vise titlova, dosta parametara tu ima. Imas vec i dvb-c2 standard koji ce izmedu ostalog moci imati vise HD (full hd ili cak 4k programe) u jednoj dvb-c2 frekvenciji.

nadam se da si shvatio
Znaci, teoretski, ako ne koristim snimalicu i videoteku i ne zelim da napravi nikakav update, mogu slobodno sve gledati samo putem receivera? Znaci, u tom slucaju ne moram ni koristiti taj kabelski modem? Mogu eventualno tu i tamo spojiti modem mreznim kabelom sa receiverom da povuce ako ima neki update, ali osim toga sve moze uredno raditi i bez toga? Zato sto snimalica i videoteka mi ionako ne trebaju pa ako moze sve raditi i bez modema, zasto da je ukljucen i trosi struju ako nije potrebno?
Ili sam ipak nesto krivo shvatio?
lostboy je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2014., 09:57   #236
ludi48
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Croatia
Postovi: 29
Citiraj:
Autor lostboy Pregled postova
Znaci, teoretski, ako ne koristim snimalicu i videoteku i ne zelim da napravi nikakav update, mogu slobodno sve gledati samo putem receivera? Znaci, u tom slucaju ne moram ni koristiti taj kabelski modem? Mogu eventualno tu i tamo spojiti modem mreznim kabelom sa receiverom da povuce ako ima neki update, ali osim toga sve moze uredno raditi i bez toga? Zato sto snimalica i videoteka mi ionako ne trebaju pa ako moze sve raditi i bez modema, zasto da je ukljucen i trosi struju ako nije potrebno?
Ili sam ipak nesto krivo shvatio?
Gle, mogu ti reci samo da probas tjedan dva bez mreznog kabla pa ces vidjeti.
Mozda receiveru treba mrezni kabel zbog jos "neceg" sto nisam primjetio, vidjet ces na ocigled kak se ponasa receiver sa/bez mreznog kabla, pa odluci.

A vjerujem da kad u vip/bnetu vide da ti je modem konstantno iskljucen, da bi te eventualno mogli zvati.
ludi48 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2014., 12:22   #237
lostboy
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 45
Ok, hvala..
A pitat cu i tehnicara kod dodje da vidim sta on kaze..
lostboy je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2014., 12:33   #238
thesaint255
Premium
Moj komp
 
thesaint255's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 384
Ok, od jucer mi TV uopce vise nikako ne radi, VIPovci nisu dolazili nit zvali, isto se odnosi i na OKTV, zasada mi se ovo jako jako svida.
__________________
i7 2600k @ Corsair H100
AsRock Z77 Extreme4
2x4 GB GSkill Sniper 1600 MHz
XFX HD 7950 + Accelero Xtreme
HX520W Corsair
Corsair 800D Obsidian
thesaint255 je online   Reply With Quote
Staro 15.01.2014., 13:47   #239
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 773
zakon, lepo su u pon zgasili telku, u oktv peru ruke da ih je vip preuzel, u vipu pojma nemaju, kao zvat ce vas, mislim da cu se morat posavjetovat sa hakomom i inspekcijom...
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2014., 13:55   #240
thesaint255
Premium
Moj komp
 
thesaint255's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 384
Citiraj:
Autor riceburner Pregled postova
zakon, lepo su u pon zgasili telku, u oktv peru ruke da ih je vip preuzel, u vipu pojma nemaju, kao zvat ce vas, mislim da cu se morat posavjetovat sa hakomom i inspekcijom...
Ista stvar, u oktv kazu da je vip preuzeo sve, zovem u vip i ekipa prvi puta cuje za mene, tako da je ovo jako profesionalno i odgovorno od strane oktv-a, znaci korisnik je u potpunosti zakinut i odjeb mu je lansiran. Zvat cu onog decka koji mi je dosao na vrata s kojim sam potpisao ugovor za vip uslugu.
__________________
i7 2600k @ Corsair H100
AsRock Z77 Extreme4
2x4 GB GSkill Sniper 1600 MHz
XFX HD 7950 + Accelero Xtreme
HX520W Corsair
Corsair 800D Obsidian
thesaint255 je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na