Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.10.2011., 12:04   #61
jbird
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: zapr
Postovi: 5
ček, oni su tebi dali i ruter? Jer, njihov modem koji sam ja dobio (Motorola) nije ruter nego samo modem. Stoga sam ja morao kupit svoj ruter da bi mogo spojit 2 kompa i 1 laptop na net.

Meni je mrsko negdje drugdje tražit usluge, jer ova je cjena stvarno super, telefon malo koristim, kolko koristim radio je do sada čist ok, a tv je ionako najbolji od njihovog tripplea pa mi jedino preostaje da mi net srede da radi, i ja sam zadovoljan. Uvijek se nadaš negdje da nećeš morat opet mjenjat operatera, pa onda za tv i tlf imat jednog za net drugog, što je zapravo i bio jedan odrazloga zašto smo prešli na oktv.
Kad gledam drugdje, ovu brzinu neta sa flatom samo moram platit kolko me tu košta tripple play, pa si uvijek mislim da sredit pucanje neta ne može bit baš TAK teško

Bilo bi zgodno kad bi imali neko official mjesto, neki njihov forum, gdje bi mogli svi prokomentirati njihove usluge, jer me baš interesira kakvi su im planovi za sankcioniranje tih problema. Trenutno se očito bore protiv toga ignoriranjem, ali na neke duže staze, pretpostavljam da će i unatoč problemima koje postojeći korisnici imaju dobivati određeni broj novih korisnika, kako oni to misle sankcionirati? Opet ignoriranjem? Pa to im je onda siguran put u propast
jbird je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 15:00   #62
RiSbO
Premium
Moj komp
 
RiSbO's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 249
Ja zadnjih par dana imam problema sa nekoliko programa na TVu. neki trzaju a nekih nema...
Internet tu i tamo zna ali napravim renew adrese i dalje radi.. npr kada skidam sa premium acc na wu nije full bw... rs radi bez problema...
RiSbO je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.10.2011., 15:06   #63
jbird
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: zapr
Postovi: 5
kak misliš napraviš renew adrese?
jbird je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 18:05   #64
RiSbO
Premium
Moj komp
 
RiSbO's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 249
Na mom ruteru Buffalo 54gs sa dd-wrtom postoji tipka DHCP Realease i DHCP Renew kojom bi trebao dobiti novu IP adresu.. ali dobijem staru... najvažnije je da to radi kada mi zapne net..
Također sam prije tjedan dana testirao pfSense koji je odlican ako malo više zahtjevaš od svog rutera....
Planiram ga trajno instalirati kada nabavim potreban hardwer za to..



rs piči bez problema oko 1.2 mb/s

http://imageshack.us/photo/my-images...apturexsi.png/

Zadnje izmijenjeno od: RiSbO. 05.10.2011. u 18:20.
RiSbO je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2011., 10:38   #65
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 773
kome se ja mogu zalit?? nekom inspektoratu ili kaj? za nejavljanje SKZ i ne dolazak tehnicara, uredno izvrsavam sve svoje obaveze prema njima...
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2011., 16:24   #66
brajko2
Premium
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 77
Riceburner: bez brige, ako ne ide sa njima - ne ide.
Najbolje ti je otić na strane HAKOM-a i ispuniti obrazac E-žalbe.
Trebaš samo prije toga kreirati account i to je to.
Vjeruj mi kada se njima požališ, a ovi te uporno ignoriraju - nakon njihove odluke ni ekipa iz OKTV-a neće biti luda da im prkosi.
brajko2 je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2011., 10:01   #67
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 139
Rice, kak je kod tebe stanje,jesi li uspio srediti probleme s njima?
Neki vrag se događa s njima u zadnje vrijeme,veza mi dosta manje puca,hmm.....
tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2011., 10:13   #68
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 773
Citiraj:
Autor tigo95 Pregled postova
Rice, kak je kod tebe stanje,jesi li uspio srediti probleme s njima?
Neki vrag se događa s njima u zadnje vrijeme,veza mi dosta manje puca,hmm.....
nista nisam, jednostavno ne stignem, zena je konacno dobila posel i nema nikog doma do 5, 6...
neki dan bas poludio, jer recimo ne mogu na PBZ stranicu online bankarstva, a moral racune platit... samo da ulovim vremena isel bum opet tamo nekom rodbinu spominjat....
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2011., 10:25   #69
robert7
dota2 proer
Moj komp
 
robert7's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zapresic
Postovi: 1,644
Sad kad citam ovo bogu sam zahvalan sto nisam presao na njih dok su se nudili
__________________






robert7 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2011., 18:59   #70
FadeToBlack
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Dakle ovako, OK TV ima više tehnologija distribucije interneta. Ovisno o vašoj lokaciji to može biti CMTS - koaksijalni kabel na Motorola modeme ili ADSL na ZyXEL, Iskra, Shiro i Linksys modeme. U tijeku je prebacivanje ADSL korisnika na PPPoE protokol nakon čega će svi imati stabilnije veze i po potrebi će se vršiti zamjena modema.
FadeToBlack je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 20.10.2011., 22:31   #71
tigo95
Premium
Moj komp
 
tigo95's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 139
Možeš li nam reći od kuda su ove informacije? Radiš u oktv-u?
tigo95 je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2011., 06:32   #72
FadeToBlack
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Haha, ne, samo sam došao tamo u njihov ured u centru i ljubazno se raspitao malo.
FadeToBlack je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2011., 11:56   #73
Cvorovic
Premium
Moj komp
 
Cvorovic's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 49
Citiraj:
Autor FadeToBlack Pregled postova
U tijeku je prebacivanje ADSL korisnika na PPPoE protokol nakon čega će svi imati stabilnije veze i po potrebi će se vršiti zamjena modema.
A koji se onda protokol trenutno koristi za ADSL korisnike OKTV-a, PPTP? Mislio sam da PPTP kod nas koristi samo B.net.
Cvorovic je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2011., 12:24   #74
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Iaparavka / nadopuna > PPTP je u igri sa Carnet accaunt - om kod većine ISP - ova jer su namjerno htjeli onemogućiti / zakomplicirat spajanje više računala (cijele kućne mreže) preko "osobnog računa".
"Klasični" Bnet nije na PPTP - u nego svojevrsni DHCP via cab. modem.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2011., 15:50   #75
Cvorovic
Premium
Moj komp
 
Cvorovic's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 49
PPTP za CARNet koriste b.net i Metronet, ali Metronet više ne spaja nove korisnike, dok ostali koriste PPPoE (konkretno Iskon i Optima, za mobilne ne znam).

Ali vratimo se OKTV-u, sad vidim kako postoji i usluga OKCARNet, koristi li tko to?

http://www.carnet.hr/okcarnet

PS i dalje nema odgovora koji protokol onda koristi OKTV za ADSL korisnike. :-)
Cvorovic je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2011., 17:25   #76
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Nema druge nego "upast" u uređaj i pročitat postavke / parametre.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2011., 12:19   #77
FadeToBlack
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
E ne znam koji protokol stvarno... neki su i preko Bridge-a... možete si ući u modem i pogledati. Bar to nije problem. Imate na netu user name i password od svih modema manje više, ali stvar je u tome da večina modema ne može raditi s PPPoE-om. Jedino Shiro modem može za sad. Nova Iskra Sinope treba updateat firmware da bi radila sa PPPoE-om. U pravilu, ako imate Shiro, mogu vam dati oni podatke pa da si sami prebacite, ali ako nešto zeznete pri tome, morat će biti intervencija koja će se naplatiti.
BTW, Carnet preko kablovskih modema funkcionira bez problema, mislim da Carnet daje PPPoE podatke samo i onda se stvori samo nova PPPoE ili PPTP(?) konekcija (user name i passwprd) u Windowsima i to je to. Kablovski modemi, Motorole u OKTV, rade sve na DHCP inače. E da, nemojte se igrati sa spajanjem Motorole preko USB-a, nakon što se tako spojite modem više neće davati IP adresu preko Netvork porta. Iako Motorola tvrdi da je moguće spajanje preko USB-a i UTP kabla istovremeno... to ne funkcionira.

Zadnje izmijenjeno od: FadeToBlack. 23.10.2011. u 12:32.
FadeToBlack je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2011., 09:46   #78
pigo1973
Premium
Moj komp
 
pigo1973's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 111
Razmisljam o prelasku na OKTV, pa imam par pitanja.
Dakle kod mene bi isla bas optika u kucu. Koja se oprema dobije??
Da li svaki korisnik ima svoju "javnu" IP adresu ili smosvi iza jedne???
Citam da ljudi na koaksijalnim kablovima i bakru imaju problema s netom. Kako stoje stvari s optikom?
Telefon me ne zanima, a koliko sam shvatio, mozes nakaciti televizora kolko te volja?
__________________
Ovo je potpis...
pigo1973 je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2011., 11:05   #79
RiSbO
Premium
Moj komp
 
RiSbO's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zaprešić
Postovi: 249
Citiraj:
Autor pigo1973 Pregled postova
Razmisljam o prelasku na OKTV, pa imam par pitanja.
Dakle kod mene bi isla bas optika u kucu. Koja se oprema dobije??
Da li svaki korisnik ima svoju "javnu" IP adresu ili smosvi iza jedne???
Citam da ljudi na koaksijalnim kablovima i bakru imaju problema s netom. Kako stoje stvari s optikom?
Telefon me ne zanima, a koliko sam shvatio, mozes nakaciti televizora kolko te volja?
Za optiku ne znam.. meni su došli sa koax unutra.. nemam problema sa netom ali telefon tu i tamo zeza...
Mislim da možes samo kupit spliter za TV 1->2 i spojit jos jedan tv

I svaki ima javnu adresu....

Zadnje izmijenjeno od: RiSbO. 29.10.2011. u 11:36.
RiSbO je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2011., 20:14   #80
FadeToBlack
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Adresu se dodjeljuje jednom u 24h svakom modemu, vjerovatno i na optici (ftth). Optika u kuću je dostupna u samo nekoliko lokacija.. Gornje Vrapče - Graberije, a ostalo su većinom poslovni korisnici. Na optici nikad nema problema sa netom! Veza je simetrična; upstream i downstream, npr. 30/30 Mb/s
a kakvi su to problemi sa kablovskim internetom? puca isto ili?
FadeToBlack je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2011., 08:35   #81
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 773
napokon su se udostojili me nazvat na mobitel iz OKTVa u ponedeljak smo im odnesli modem, danas ili sutra navodno bumo dobili novi pa cemo da vidimo hoce li sljakat kak se spada
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2011., 20:52   #82
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 773
deda dobio novi modem i to linksys neki fensi e sad radi sve ko zver, flash stranice, cak i zenine fejs aplikacije
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2011., 10:43   #83
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,975
Ajd neka, napokon, cca 2 mj. natezanja
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2011., 11:03   #84
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp
 
riceburner's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZEGEIZABREGE
Postovi: 773
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ajd neka, napokon, cca 2 mj. natezanja
kolko sam uspio skuzit, nabavili su taj jedan modem za nas
malo neugodiniji razgovori i spominjanje HAKOMa je urodilo plodom
i to ekspresno u dva dana!, a natezanje traje od svibnja!!!
__________________
don't use ATA/SATA, it's bad for your health
use SCSI/SAS and live longer!


riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 09:03   #85
m&n
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 862
m&n je offline   Reply With Quote
Staro 29.02.2012., 14:48   #86
pigo1973
Premium
Moj komp
 
pigo1973's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 111
Stiglo i kod mene.... Zagreb, Kustošija


__________________
Ovo je potpis...

Zadnje izmijenjeno od: pigo1973. 02.03.2012. u 03:29.
pigo1973 je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 11:06   #87
m&n
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 862
Ja sam u Graberju ti?? :/
m&n je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2012., 14:37   #88
pigo1973
Premium
Moj komp
 
pigo1973's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 111
Citiraj:
Autor m&n Pregled postova
Ja sam u Graberju ti?? :/
A onda smo susjedi!!!
__________________
Ovo je potpis...
pigo1973 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2012., 14:33   #89
ToroRosso
Premium
Moj komp
 
ToroRosso's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 352
pokriva li cuijeli zagreb taj ok tv il? .. ili ce pokrivati u dogledno vrijeme?
ToroRosso je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 09:18   #90
FadeToBlack
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
Nema OKTV-a u Kustošiji, jedino Gornje Vrapče, odnosno Graberje.
FadeToBlack je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na