Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2025., 10:00   #961
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor slavonac90 Pregled postova
Ma sve jasno što se tiče Nvidia lihvara, samo profit i to je to, ali ni crvendaći nisu puno bolji, a što se tiče nas i izbora, samo je stvar osobne preferencije, kao i sa tetama, netko voli velike dude, a netko bulju, lice, figuru itd.

Pa ne podrazumjeva se kod Nvidie samo RTX 5090
Što fali recimo jednoj rtx 5070 ti koja troši jednako kao rx 9070 xt?

Nego da se vratim malo na temu, te podjelim domove nakon tjedan dana korištenja Inno3d rtx 5060ti 16gb...kod 5070 su zezali nešto dobavljači i taman mi uletila najjeftinija rtx 5060 ti 16gb za 550 eura, te mogu reći da mi nije žao što sam ipak išao na slabiju varijantu.
Probao sam Cod Black ops 6, Oblivioin remastered i Kingdom Come 2, te sve igre lijepo rade u 4k sa DLSS performance + FG na High detaljima ( 80-100 fps-a).
Grafa je dual slot sa 2 venta, metalni backplate, ništa specijalno ali ok izvedba, a temperature u igrama ne prelaze 70 stupnjeva, tako da sam generalno zadovoljan.
Probleme neke sa driverima još nisam imao, iako vjerujem da su pristuni jer vidim da se dosta ljudi žali, ali ove igre sam malo samo probao, tako da nisu možda isti stigli doći do izražaja, za vikend se nadam uhvatit malo više vremena pa odigrat nešto kako spada.
Uglavnom meni je ovo čisto solidna grafa za 550 eura, ali uzmite u obzir da nisam radio upgrade grafe, nego da istu nisam uopće imao u kompu, pa mi je s obzirom na cijene ostalih ova grafa sasvim ok.
ma nis nefali 5070 ti, ta mi je i bila glavni izbor dok nisam vidio cijene

nisam htio uzimat ove s slabijim coolerom, jer sam se vec opekao s ventus modelom, a ovi jaci modeli su 400e skuplji od top modela 9070xt.
za tu cifru vec startaju 5080, tako da se preselio u drugi tabor na neko vrijeme da povecam udio za 0,000001%
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 11:16   #962
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Najgore je to kaj se s ovom generacijom urušila ta iluzija nVidijinog savršenstva, a njih jednostavno nije briga, sve je to krivnja krajnjih korisnika koji se ne znaju služiti kupljenim, jer nVidia nema loš proizvod ni konkurenciju. Da sad opet ne linkam onog nVidia Švabu koji laže dok zine na svako pitanje direktno pred hrpom novinara i kamera, jednostvno nema tu popuštanja, kakva izgaranja i loši driveri, to su sve izdvojeni slučajevi, jer njihove analize pokazuju da su ljudi nikad sretniji, cijene praktički bagatela, dostupnost najveća ikad u povijesti firme i tome slične nebuloze.

Izbora definitivno ima, do te mjere da se tema sasvim spontano pretvorila u onu reklamu gdje svaka (1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6) ima svoj faktor.
Bitno da je lager pun, dakle za svakog po nešto, a o cijeni i isplativosti nećemo, isto kao i sa tetama, nije isplativo ni dat 100 eura za 5 minuta užitka, al ljudi vole

Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova

nisam htio uzimat ove s slabijim coolerom, jer sam se vec opekao s ventus modelom, a ovi jaci modeli su 400e skuplji od top modela 9070xt.
za tu cifru vec startaju 5080, tako da se preselio u drugi tabor na neko vrijeme da povecam udio za 0,000001%
Ja sam također pikirao rx 9070 jer mi se čini top grafa, ali kada je Nvidia korigirala malo cijene, opet je prevagnulo na njihovu stranu, iako sam na se na kraju odlučio za još niži rang kako je bilo i prvotno planirano, a za 3 godine će vjerojatno biti opet "ajmo Jovo na novo"
slavonac90 je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 12:32   #963
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Da, dokle god oni ubiru puste milijarde za AI potrebe, ništa pretjerano se neće poboljšati za običan puk, a i tzv. gaming divizija im sad ima najmanji doprinos po pitanju financija.
Čudno bi bilo s obzirom na kvalitetu proizvoda te dostupnost da nije manji doprinos. Iako sam siguran da takvi luđaci, nakon što naprave sve da unište prodaju, kažu kako neka divizija loše stoji pa tako ne treba u to viši niti investirati. Slično je bilo sa R* i GTA na PC. Neka ih i jedne i druge.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 13:25   #964
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor Gemmy Pregled postova

Triba čekat Super i to pricekat testove i ljude obicne da se pocnu javljat sa problemima ili ne pa onda tek u kupnju jer ovo je apsurd žešci .

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 14:52   #965
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ma dok ne pređu na manji node, ništa od napretka... Ne vjerujem da će se 5080 super približiti 4090.

Od ove generacije su po meni profitirali samo oni koji se igraju na laptopima
Staro 15.05.2025., 16:17   #966
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
To je vrlo upitno pošto su na istom TDP-u rezultati mobilnog Blackwell 1:1 sa Adom.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2025., 16:47   #967
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Ma samo zbog toga što RTX40xx nema DLSS 4 i Multi Frame Generation, što je po meni dobra stvar za laptop-e
Staro 15.05.2025., 16:50   #968
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

dlss4 ima i serija 3xxx, i ranije čak iako su tamo dobici upitni jer su grafe preslabe.
mfg je isto sranje i na desktopu i na laptopu jer brutalno diže latenciju. jedino gdje eventualno ima nekakvu primjenu je za nabrijavanje frameova na ekranima sa 360+ herca, iako je i to po meni upitno pošto povećana latencija subjektivno stvara osjećaj nižeg frame-ratea.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2025., 11:24   #969
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
dlss4 ima i serija 3xxx, i ranije čak iako su tamo dobici upitni jer su grafe preslabe.
mfg je isto sranje i na desktopu i na laptopu jer brutalno diže latenciju. jedino gdje eventualno ima nekakvu primjenu je za nabrijavanje frameova na ekranima sa 360+ herca, iako je i to po meni upitno pošto povećana latencija subjektivno stvara osjećaj nižeg frame-ratea.
Ne bih se naš složio s ovim u vezi FG, jer FG je meni osobno odlična stvar, diže dosta FPS uz dizanje latencije koje je gotovo neprimjetno na postavkama x2 i x3, dok je na x4 već dosta primjetno tako da ću tu zadnju opciju zanemariti.
Meni osobno je to za SP igre odlično, dok ću ga u MP svakako gasiti jer ću isti FPS dobiti spuštanjem postavki, a ne želim imati u primisli da sam loš zbog FG.
Jučer baš isprobao i Doom novi te dobijem 110-120 fpsa na 4k, DLSS performance, FG x3, Ultra detalji...izvedba je odlična i ne primjetim neku razliku što se tiče odaziva kada je FG ugašen ili podešen na x3. Puno gora situacija je zapravo kada je ugašen jer je fps na 60, a ovako bude na 100+.
Uglavnom, kao što je netko već spomenuo, sve ide prema tome da se grafičke upgrejdaju sve više softverom i novim tehnologijama, dok će pomak u rasteru biti sve manji i manji...dakle htjeli mi to ili ne prihvatiti, ovisimo i ovisti ćemo o upscalingu, lažnim frameovima itd., osim ako nam nije opcija izvaliti 2000 eura za grafu.
Staro 16.05.2025., 11:44   #970
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Fora je u tome da su grafičke kartice već unatrag nekoliko generacija bile dovoljno dobre, ali onda se morala izmisliti nova stvar da budu zastarjele i sad nativno vrte 720p ili 1080p uz 4K upscaling, dok marketing i PR pričaju o povećanju FPS-a, odnosno cijela stvar se pakira kao da riječ o TURBO opciji untar igre, pa sličice u sekundi magično porastu čim se uključi upscaling. I sve to smo već naveliko i naširoko tokom posljednjih nekoliko godina razglabali, tak da (više) nije problem u tome. Pederluk i ciganluk idu dalje, pa se sad bez imalo srama škart sfušanih mobilnih čipova (pre)pakira u desktop izdanja s cijenom od 1.000€ do 1.200€ za popularne srednji_rang_srednjeg_ranga modele, dok su igre sve gore i gore neoptimizirane tragikomedije, jer nema razloga da budu kak spada, kad samo uključi nešto od ovih DLSS, FSR, XeSS, FG čuda tehnika i "FPS samo raste", a bome ni kartice od 2.000€ nisu garancija ičega ili nečega, jer se isto tak (nativno) muče.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 16.05.2025. u 11:51.
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2025., 13:55   #971
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
To se jako lagano riješi...ne kupuje se ništa i mirna Bosna.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2025., 19:47   #972
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Citiraj:
Autor slavonac90 Pregled postova
Ne bih se naš složio s ovim u vezi FG, jer FG je meni osobno odlična stvar, diže dosta FPS uz dizanje latencije koje je gotovo neprimjetno na postavkama x2 i x3, dok je na x4 već dosta primjetno tako da ću tu zadnju opciju zanemariti.
Meni osobno je to za SP igre odlično, dok ću ga u MP svakako gasiti jer ću isti FPS dobiti spuštanjem postavki, a ne želim imati u primisli da sam loš zbog FG.
Jučer baš isprobao i Doom novi te dobijem 110-120 fpsa na 4k, DLSS performance, FG x3, Ultra detalji...izvedba je odlična i ne primjetim neku razliku što se tiče odaziva kada je FG ugašen ili podešen na x3. Puno gora situacija je zapravo kada je ugašen jer je fps na 60, a ovako bude na 100+.
Uglavnom, kao što je netko već spomenuo, sve ide prema tome da se grafičke upgrejdaju sve više softverom i novim tehnologijama, dok će pomak u rasteru biti sve manji i manji...dakle htjeli mi to ili ne prihvatiti, ovisimo i ovisti ćemo o upscalingu, lažnim frameovima itd., osim ako nam nije opcija izvaliti 2000 eura za grafu.

Stvar je pretpostavljam subjektivne prirode. Čak i 2x MFG dodaje latenciju kao da igraš online preko ISDN-a
Ako ti to ne osjetiš -> odlično. Pretpostavljam da ovisi i o igri. No generalno gledano treba imat u startu 100 fps-a da to ima nekakvu primjenu jer se onda interni realni render time povećava tak da pravih frejmova imaš manje nego bez mfg-a. Mislim ima to valjda svojih primjena, ali nvidia je to sve skupa dosta đubretarski prikazala kao nešto što uopće nije, no na to smo već valjda navikli.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2025., 20:04   #973
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
ja sam probao u cyberpunku namjestiti 80 fps i ukopcat x2 framegen da dobijem max monitora, i osjetio sam dosta laga. i smetalo mi je igrat tako s misem i tipkovnicom
ista stvar s nvidijom, i amdovom grafom

kada se prebacim na gamepad i neku igru di nemam previse brzih radnji je prihvatljivo, ali nije to to

ali necu koristiti frejmgen u 99% slucajeva, radije cu smanjiti koju postavku s high na med ili slicno
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2025., 21:40   #974
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Ja upalim da popunim tih 144 hza na TV-u, uz gamepad ne osjetim nikakv lag. Naravno samo za SP i osjeti se osjetno razlika 60 fpsa ili uz FG 120
Staro 17.05.2025., 09:44   #975
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Stvar je pretpostavljam subjektivne prirode. Čak i 2x MFG dodaje latenciju kao da igraš online preko ISDN-a
Ako ti to ne osjetiš -> odlično. Pretpostavljam da ovisi i o igri. No generalno gledano treba imat u startu 100 fps-a da to ima nekakvu primjenu jer se onda interni realni render time povećava tak da pravih frejmova imaš manje nego bez mfg-a. Mislim ima to valjda svojih primjena, ali nvidia je to sve skupa dosta đubretarski prikazala kao nešto što uopće nije, no na to smo već valjda navikli.
Nvidia je po običaju prodala "muda pod bubrege", ali u načelu MFG nije uopće loša stvar, čak i na ovoj slabašnoj rtx 5060 ti.
Konkretno u novom Doomu i Black ops 6 kampanji (nije MFG nego obični) povećanje latencije nije drastično primjetno, točnije moram tražiti razliku, a u samom gameplayju nakon 5 min više uopće ne kontam jel bolji ili lošiji odaziv, ali ok, možda ja jednostavno nisam osjetljiv toliko na to kao netko drugi.
Zanimljivo kako mi recimo u Doomu sa fps counter implementiranim u igri čak pokazuje veći odaziv kada je ugašen MFG, nekih 15 ms, a kada ga stavim na x4 bude 7-8 ms, sad ne znam jel im taj mjerač krivo broji ili što.
Uglavnom u Doomu jako lijepo radi MFG, a nadam se da Nvidia još to popegla u budućnosti, pa bude joiš bolje.
Staro 17.05.2025., 14:35   #976
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Nvidija je u ovoj klasi trenutno bolja uloženo/dobiveno, šteta kaj RTX 5070 za ispod 600Eura ima samo 12 gb vrama.

Staro 17.05.2025., 14:57   #977
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Da, samo kaj su australskom Steveu najjeftiniji npr. Mindfactory koji u videu uzima kao referencu za RTX 5070 (579€) i 5070 Ti (830€) modeli sve redom šrot MSI Ventus, Inno3D i Palit, dok se u istom njemačkom dućanu RX 9070 (650€) i 9070 XT (750€) nude PowerColor Reaper, Hellhound i Sapphire Pulse. Makar sve to na stranu, njih u već nekoliko videa jebe to kaj MSRP USA cijena nije 550$ i 600$ za RDNA 4, tim više, jer svaka savezna država ima svoj porez koji se nikad ne ističe, već sazna prilikom plaćanja, pa su za dobru mjeru pomoću tarifa odlučili zaratiti s cijelim svijetom, koji im je "ukral domoću proizvodnju" i sad Amerika i Kanada imaju ove apsurdne cifre i tak jasno računica im više nikak ne štima.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
Staro 17.05.2025., 15:13   #978
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Gade mi se oboje
Staro 17.05.2025., 15:17   #979
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

I to kaj veliš, jer je ispalo onak kak smo komentirali za ovaj dio Europe, a većina koja se oslanja na USA MSRP je na teži način skužila ono kaj smo znali još kad smo imali kune.
EDIT:
Citiraj:
How nVidia ruins everything + nVidia grants RTX 5060 drivers access to media willing to publish ‘previews’
Citiraj:
nVidia has blocked drivers only to media that are willing to share previews. At least that’s what we learn from one of the publications that shared the preview of the RTX 5060 GPU. nVidia has apparently handpicked media who are willing to share the preview, and that itself was apparently the only way to obtain the drivers. These media report that this situation is very unusual and they would prefer if nVidia allowed all media to obtain the driver the same way and without any strings attached, but clearly that is not the case here. Not all of these ‘previews’ were clearly titled or marked as such. Some gamers may mistakenly assume they are full reviews, especially with the card’s release just around the corner. It’s very confusing, to say the least. None of the outlets have confirmed being commissioned or paid to publish them, so we are not assuming these were, in fact, sponsored.
Super su ove zakulisne prijetnje koje nVidia servira svima koji se ne žele prikloniti njihovoj GeForce viziji i(li) prilagoditi programu, jer nije problem u tome da nVidia na tržište plasira sfušane proizvode (bilo softverski, bilo hardverski), već je problem da se o tome javno priča i samim time narušava "The way it’s meant to be played" dojam.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 18.05.2025. u 13:12.
Staro 18.05.2025., 17:31   #980
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Nvidia recently rolled out a GeForce driver update that quietly made older Intel processors, specifically the Core 2 family, technically compatible with the latest RTX 50-series GPUs. It initially sounded like a promising "loophole" for retro PC enthusiasts, but unfortunately, things haven't played out as expected.
The key to this surprising development lies in a single instruction: POPCNT, or "Population Count." This CPU-level instruction is used to calculate the number of bits set in a binary value, which is vital for many low-level operations in modern software. Until now, Nvidia's drivers required this instruction, excluding older CPUs from using the latest GPUs.

> TechSpot

Je šugavo al ruku na srce - tko će normalan upariti RTX 5**** na Core2Duo...
Staro 18.05.2025., 20:16   #981
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Don't buy the RTX 5060
Uj, nVidia bi opet mogla pokušati (1 - 2 - 3 - 4 - 5) staviti Australce na crnu listu.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 18.05.2025. u 20:40.
Staro Jučer, 06:15   #982
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006

Šta reći? No comment.
Staro Jučer, 08:55   #983
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Nažalost, komentara ima koliko god nas volja, javili su se čak i licemjeri poput Daniela Owena, koji je skupa s JayzTwoCentsom i sl. plaćenicima, uredno sudjeloval u RTX 4060 i RTX 4060 Ti promo kampanjama, ali izgleda da je u međuvremenu imal onaj poznati slučaj sinkope, pa se sad pravi Englez. Slično kak se i većina tih kupljenih i plaćenih (1 - 2) pravila da ne znaju o čemu je riječ još kad je GeForce Partner Program neslavno završil na svim naslovnicama, a kasnije pometen pod tepih s relativno malo promjena, više reda-radi i tek toliko da se baš javno ne priča o tome, makar su u pozadini svi znali o čemu se radi. I sad kad GN i HUB opet i po ko zna koji put svima dokazuju da se zapravo ništa nije promijenilo, te da je nVidia cijelu stvar dodatno pojačala na 11, opet budu odmahivanja rukom, jer ništa od toga nije bitno za krajnjeg korisnika koji skidanjem bočne stranice za najbolji omjer uloženog i dobivenog uživa u besplatnim sličicama u sekundi.
EDIT:
nVidia just DON'T CARE about GAMERS
Citiraj:
The idiom "jumping the shark" or to "jump the shark" means that a creative work or entity has evolved and reached a point in which it has exhausted its core intent and is introducing new ideas that are discordant with or an extreme exaggeration (caricature) of its original theme or purpose.

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. Jučer u 15:40.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno