|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ne vide se svi dokumenti u mreži
Pozdrav, imamo jako čudan problem u firmi (mala je firma - 6 računala) sa mrežom. Sva računala imaju statične lokalne IP adrese i na svakom računalu je sheran radni folder sa read pravima. Pristupamo svakom računalu preko SMB sharea i windows explorer. Problem se javlja što neki dokumenti nisu vidljivi te kada se kopira određeni folder sa računala na svoje, ne kopiraju se svi dokumenti unutar foldera, nego samo oni koje Windowsi vide. Mislili smo da je do duljine putanje dokumenata ali događa se i na kraćim putanjama. I nema pravila, 95% foldera se vjerojatno prikazuje ok, ali je problem što to ne možemo znati dok ne pogledamo kod kolege što stvarno ima u folderu. Probao sam guglati, ali stvarno ne nalazim neka rješenja. Evo primjer kako ja vidim folder kod kolege: ![]() A evo kako stvarno folder izgleda: ![]() Vidi se da ima više dokumenta, i zanimljivo vidim neke dužim imenima, a ne vidim neke sa kraćim.
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Fino sjedi i ispravi imena fajlova: - bez razmaka, stavi - ili _ - bez čćžšđ pa onda vidi rezultat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako dobro vidim, pristupaš preko computer namea? Probaj otvoriti share preko IP adrese. Slično sam doživio i kad je za DNS server bio postavljen neki 3rd party pa sam stavio IP routera i bilo je sve u redu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
![]() |
#5 |
Moderator
|
Bravo kolega spiderhr, nisam to ni vidio na mobu, jedina točka je ona prije ekstenzije ! To su neke osnove koje ljudi nisu savladali tj. nisu prošli doba DOS - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Uff, kad vidim čćžđš u imenima fileova naježim se, razmake jos mogu prozvakat (mada i njih nevolim nego stavljam donju crtu) ali šđčćž je samo poziv za probleme, kad tad ce biti neki progrma/neka aplikacija koja ce imati problem sa time. Jednom sam imao situaciju da nisam mogo obrisat file iz nekog file managera (na tudjem kompu), ispostavilo se da je file imao "š" ali file manager ga je prikazivoa kao "s" pa nisma primjetio dok nisam otisao u explorer i renameao file i tek onda sam ga mogao obrisati ![]()
![]() |
#7 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dramite oko čć, pa nije ovo devesprva više ![]() Ovo za fejk ekstenzije, treba pogledat, mozda je nesto hidden i probati kliknuti ono show extension(brijem da je to upaljeno već iz screenshota) Neznam dal imate, ali ako nemate domenu, fileshare u multikorisnickom okruzenju bez domene je recept za katastrofu :/
![]() |
#8 |
Moderator
|
Nije drama osim kad ne radi / pravi probleme. Bolje da postaviš pitanje: Zašto je tako teško pridržavati se ova 3 "pravila" ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zato što nema potrebe, nije 91. Kakve ja sve znakove i hijeroglife imam po diskovima pa se sve svuda uredno vidi i prebacuje, još od 7-ice, možda i XP-a. Problem su jedino autoradio i tako neki legacy playeri, zato svu multimediju imam urednu sa samo eng. slovima.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Ma ovo je samo primjer koji sam na brzinu izvukao. Ne radi niti na nekim normalnim dokumentima koji su po PS-u imenovani, i koji su na putanjama isto tako ispravno imenovanim. Citiraj:
Probao sam i preko IP adrese direktno, ali isto pokazuje. DNS server je postavljen svima da je 8.8.8.8 defaultni, a zatim drugi je IP routera. Budem probao još zamijeniti pa da vidim da li tako radi. Citiraj:
Domenu nemamo, nije nam trebala niti je itko imao volje/znanja slagati istu. Ovaj lokani share nam je sasvim dovoljan jer većina stvari je online u cloud-u. Lokalno su neke starije stvari i radni file-ovi kojima treba ovako povremeno pristupiti. Citiraj:
A nije problem se pridržavati osnovnih pravila, ali surađujemo sa jako puno dugih ureda i državnim instituacijama i dobivamo na stotine dokumenata, pa da netko to sve zaprimljeno ide preimenovati starno bi se gubio cijeli radni dan. Isto tako neke dokumente/foldere niti ne smijemo mijenjati imena, ili putanje, jer ih nakon dorade iste šaljemo natrag, pa ako njima ne "sjedne" na lokaciju di treba, onda imamo problem. Inače stvarno Win10 nemaju nekih problema sa našim znakovima u imenu i sve radi kako treba. Jedino je ovo najednom se počelo pojavljivati, odnosno tek smo sad skužili da se ne vide svi dokumenti. Da li bi to moglo biti zbog količine dokumenata na računalima? Jer baza se stalno povečava i dokumenata je sve više i više. Ili neki drugi razlog postoji?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|