|
23.01.2025., 12:42 | #78241 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ako imaš normalnu ručnu kočnicu onda ju digni u vožnji na prvi zub i vozi se tako par sekundi. Ponovi još jednom/dva puta. Nemoj predugo jer će se pregrijati i početi cviliti. Ako to ne pomogne onda na servis da očiste bubnjeve iznutra i da ih eventualno podese. |
|
23.01.2025., 12:44 | #78242 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
U zemljama gdje se ne uzima harač ide i bez "atesta": dovoljno je imati E-tipizaciju, postoji za taj auto. Sad mogu legalno na svojem E46 umjesto halogenki staviti H7-LED za stotinjak eura. U međuvremenu sam počeo pripremati xenon-swap, a za xenon moram imati sve gore navedene điđe kako bi bio legalan. Sami xenon farovi rabljeni koštaju preko 200€. Sviđa mi se apsurd /rant_off
23.01.2025., 18:56 | #78243 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
To bude tak kad privatna firma ima monopol i piše zakone koje onda još i tumače kako im se prohtije. Nego vezano za kotače, u pravilu ako imaš na B nosaču ili di već naljepnicu gdje stoje sve dodatne dimenzije sve te dimenzije možeš odmah upisati bez ikakvog atesta ili dodatne izjave od ovlaštenog. Za one dimenzije koje su dolazile u drugim paketima opreme ali nemaš izričito navedeno na naljepnici opet, ne treba atest ali treba izjava ovlaštenog. Za dimenzije koje nikad nisu išle na taj model ali su unutar +-3% razlike treba ''mali atest''. Za dimenzije iznad 3% treba još i rekalibracija brzinomjera od za to ovlaštene strane. Ali da, uvjerljivo najretardiraniji dio je da ne možeš stavit branike, štop lampe, spojlere, lipove sa drugog paketa opreme bez atesta. Ajd kužim za neke kineske kopije ali uzmeš original branik sa recimo Mtech paketa i svejedno mora atest. Pa već sam pisao da je mene lik htio slat na atest kad sam zamjenio original Hella štopove s narančastim žmigavcima za isto tako original Hella štopove ali sa bijelim/prozirnim žmigavcima. Reko jeste vi ozbiljni sad Još je gluplje s LPG instalacijama gdje bi ekipu rušili zbog zamjenskog filtera plinske faze jer se ne poklapaju homologacijski brojevi s onim filterom koji je inicijalno ugrađen. Dakle isti filter samo drugi brand i padaš. Tipa kao da te sruši jer si umjesto origigi filtera zraka ili goriva stavio Mahle, Bosch ili štoveć
23.01.2025., 23:35 | #78244 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
vezano za plin. prije je bilo dovoljno da se valjda poklapaju serijski brojevi samo s bocom i kompom. sad mora svaki dio koji je dio plinske instalacije biti i kod njih upisan. dizne, boca, komp isparivac. sve sve. znaci promijenis nesto zbog servisa ili kvara moras ici njima i upisati novi serijski broj. |
Jučer, 00:03 | #78245 | ||
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
U Njemačkoj firma uzme Audia ispili ga i sastavi da napravi UrQuattro repliku, stavi donji dio motora od 2.5 TDI bošpumpa motora, na to glavu motora sa 2.2 turba 5cyl i eto, to se atestira i ima lijepo tablice. Kod nas je onaj Golf 4 2.8 vr6 Turbo kao sveti gral atestiranja, valjda jedini koji je uspio atestirati turbo na atmosferskom motoru, jer inžinjeri u CVH ne vide kako je to moguće a da ostane tehnički ispravno. Citiraj:
I ja sam pričao kako frend i ja imamo maltene identične Ibize PD130, isto godište, razlika u tome što ja imam 4 el. podizača i samo prednje zvučnike, a on ima otraga zvučnike i samo prednje podizače stakala. Moja se zove Signo, njegova Sport, on bez atesta upisao 17", ja sam morao na atest
Jučer, 01:16 | #78246 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ja reko jel tako provjeravate i npr. filtere zraka ili goriva... Jer radilo se o običnom filteru koji se mijenja isto kao ova 2 spomenuta. Apsurd Sreća pa mi je čovjek koji radi instalacije upisao tu izmjenu u sustav bez nekih komplikacija... |
|
Jučer, 09:34 | #78247 |
#erase startup-config
|
Automobili
Dok sam živio u Dubravi nisam mogao izaći na cestu a da me nekoliko njih ne zaslijepi sa aftermarket xenonima a svaki drugi plinaš je iza sebe ostavljao smrad plina. Iako sigurno može i treba bolje ako se mene pita bolje ovako jer šta sve ljudi izvode s autima mi ne možemo ni zamisliti. To što nas jedan ili dva posto entuzijasta pazi što radi ne znači da će svi ostali tako. BTW: zna se zašto su nadrapali “dečki s Kauflanda”. Sami su to tražili a neki su to i zaslužili. |
Jučer, 10:38 | #78248 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Muke po shitboxevima Dok Suzuki neregistriran čeka servis ručne, Alfa radi novi problem: Jutros idem upaliti nakon desetak dana i umjesto da zavergla, čuje se neko pucketanje ispod haube. Jedino šta sam mogao zaključiti je da je nešo crklo i nastavio pješke do ureda Čovjek na tehničkom se trudio da prođe i odradio to na valjcima ali nije upalilo |
Jučer, 10:42 | #78250 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ti si baš neki mazohist s tom alfom? Oš kupiti clio za 500 eura? Pali svaki put ko mina ali se nekada zna gasiti vožnji kada okretaji padnu na "ler" okretaje ili kada okretaji počnu padati recimo kod šaltanja, gume su onako, lijevi zvučnici ne rade, brizgaljke (sve) su zaštopane, limarija nije trula ali je išarana i požderana od smole od bora. Evo mislim da bi bio savršen za tebe. |
Jučer, 10:58 | #78253 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ja nemam senzore pa se lako zaletim, a mislim i ti imaš pa ništa od toga. |
|
Jučer, 13:36 | #78258 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
|
|
Jučer, 14:47 | #78259 |
Strichek Moderator
|
Jučer, 16:05 | #78261 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Ako je benzinac očisti MAP senzor. Provjeri i kontakt na bobini gdje se uštekava kabel od kompjutera motora. Kad tamo korodira onda hoće tako… Zadnje izmijenjeno od: medo. Jučer u 16:11. |
|
Jučer, 18:03 | #78262 | |
Moderator
|
Citiraj:
Što je najbolje na faru još stoji naljepnica di piše low beam D2R
Jučer, 18:48 | #78263 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Primijetio sam dvije stvari: 1. hidrauliku ili kako god se to zove od gepeka je pojebao tak da se gepek više ne diže sam nego ga moraš držati da ne padne. Što je tu mogao pojebati ako netko ima iskustva, je li to neki veliki kvar ili nešto jednostavno? 2. kad sam dovezao auto imao je oko 215 tkm, a sad ima 260, je li moguće da su tom autu vraćani kilometri pa je to on nekako resetirao ili da je ugradio neki dio iz drugog peugeota koji je imao toliko pa sad toliko prikazuje? Vrlo lako moguće da su na autu vraćani kilometri jer je kupljen iz uvoza pa je povijest bilo nemoguće provjeriti.
Jučer, 19:19 | #78264 |
#erase startup-config
|
|
Danas, 01:55 | #78267 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Za Clio ne znam, ali kod mene je lik u STP je tvrdio da Ibiza 6L nemre imati tvornički xenon Citiraj:
Ma sjećam se njegovih postova o Meganu i kasnije njegovom (maminom) BMW-u, ali nije isto, on je kupac pa ak je kupac junac možeš mu prodati kaj hoćeš (iako je kod njega prije bio hiperaktivni pubertet i mala piša), ovo je lik koji je stručna osoba u STP, a koji je junac |
||
Uređivanje | |
|
|