Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2025., 14:45   #331
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Al najveći napredak u odnosu na prošlu generaciju do sad. Ipak se to mora priznat. Mada se meni MTK sve više sviđa.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2025., 11:13   #332
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel ima netko Honor Magic 6 pro da ga koristi duze vremena i da napise par riječi o njemu, onako par iskrenih dojmova o stvari koje ne valjaju/živciraju na njemu?

Unaprijed hvala

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2025., 19:50   #333
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Koristi li netko Microsoft Teams na bilo kojem Honoru? Čisto me zanima da li i na njima power genie ubija notifikacije. Na Harmony OS-u se to može riješiti jedino deinstalacijom power genia, ništa drugo ne pomaže, ali onda OS ne radi više tako fluidno nego se primijeti trzuckanje.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2025., 21:03   #334
Tualatin
Registered User

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Jel ima netko Honor Magic 6 pro da ga koristi duze vremena i da napise par riječi o njemu, onako par iskrenih dojmova o stvari koje ne valjaju/živciraju na njemu?

Unaprijed hvala
Najvise software i neke nelogične stvari. Tipa hoćeš nešto nekom shareat logicno je da ti predloži kontakte koji su najčešće korišteni ili zadnji korišteni ali to kod njega nema nikakve logike niti reda. Radnom baca kontakte.
Staro 21.01.2025., 21:38   #335
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Koristi li netko Microsoft Teams na bilo kojem Honoru? Čisto me zanima da li i na njima power genie ubija notifikacije. Na Harmony OS-u se to može riješiti jedino deinstalacijom power genia, ništa drugo ne pomaže, ali onda OS ne radi više tako fluidno nego se primijeti trzuckanje.
Bez problema radi.

U battery optimisation exclude Teamse, te ga naci pod Apps i tamo disable auto battery i sve staviti na enabled (tri opcije).

To inace radim kad zelim da mi app radi bez problema sto se tice notifikacija.
Staro 22.01.2025., 10:38   #336
Tualatin
Registered User

Živcira me još kaj nemres radit pretragu u dialeru prema call logu. Shortcut vezan za app info moram točno pogodit onu malu ikonu na vrhu prozora. Trebam 15 puta nabadat da je pogodim.
Staro 22.01.2025., 10:51   #337
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

što se tiče dialera, to je meni isto bezveze, ali eto, ima speed dial

što se tiče app info:
swipe up da odeš u app drawer i tamo držiš long-press na aplikaciju i odabereš "App info", lijepa velika ikona
Staro 23.01.2025., 21:08   #338
dreammastera
Registered User

Datum registracije: Aug 2012
Promijenio sam dosta mobitela,, od iPhonea, Xiaomi, One Plus,Huawei, Samsunga. Zadnji bio Samsung S 21 ultra. Sad već godinu dana na Honor magic 5 pro i mogu reći da mi je to najbolji smartphone kojeg sam imao.

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
dreammastera je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 13:41   #339
Tualatin
Registered User

Jel vam radi magic desktop preko kabla? Meni radi ali mi svako malo prekida, probao sa drugim hubom ista stvar.
Staro 29.01.2025., 14:21   #340
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

da, bez problema, koristim ugreen usb-c hub.
Staro 30.01.2025., 08:27   #341
surfač
Registered User

Datum registracije: Jun 2023
Da li je normalno za Honor magic 6 pro da kad se na kameri zaključa fokus i kada tada fokus promijeni svoju boju oznake u žuto da ta oznaka fokusa malo skakuće u svim smjerovima iako mirno držim ruku??
surfač je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2025., 21:02   #342
Tualatin
Registered User

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Onda meni nekaj ne štima sa portom.
Staro 31.01.2025., 11:49   #343
surfač
Registered User

Citiraj:
Autor surfač Pregled postova
Da li je normalno za Honor magic 6 pro da kad se na kameri zaključa fokus i kada tada fokus promijeni svoju boju oznake u žuto da ta oznaka fokusa malo skakuće u svim smjerovima iako mirno držim ruku??

Jel ima netko s foruma ovaj mobitel da provjeri ovo?
Staro 31.01.2025., 12:21   #344
Tualatin
Registered User

ja imam al ne kužim kaj trebam isprobat
Staro 31.01.2025., 12:23   #345
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Jel ima netko s foruma ovaj mobitel da provjeri ovo?
Provjerio sa Magic 5 Pro, kad zaključam, imam još dodatno opciju za definirati mjesto za exposure slike i to je to (sunčeko koje povlačim okolo).
Staro 31.01.2025., 17:27   #346
Tualatin
Registered User

Citiraj:
Provjerio sa Magic 5 Pro, kad zaključam, imam još dodatno opciju za definirati mjesto za exposure slike i to je to (sunčeko koje povlačim okolo).
I meni isto tak
Staro 01.02.2025., 13:33   #347
Tualatin
Registered User

Citiraj:
Pazi ovo imam Vention hub koji mi je sa nekadašnjim Samsungom radio bez greške. Kad ga spojim na Honor prekida. Kupio drugi neki noname ali sa display portom spojim na monitor ista stvar.
I doma imam od prijašnjeg HP laptopa adapter iz DP-a u HDMI i spojim TV preko tog adaptera na taj novi hub i radi bez problema i bez prekida. Wtf?
Staro 05.02.2025., 12:01   #348
surfač
Registered User

Citiraj:

video problema:

Sad dal je to normalno, softverska greška ili neispravna kamera?

Primjetio sam i prije par dana kad se mobitel miče lijevo desno da nešto šuška. TO nije bilo otpočetka. Valjda se nešto unutra odvojilo ali mobitel radi normalno. Mobitel je pod garancijom ali ako bih ga slao u servis strah me da će ga kompletnog otvoriti a i s tom situacijom sa jednim prijašnjim mobitelom imam loša iskustva jer se nešto dodatno pokvarilo prilikom tog otvaranja.

Zadnje izmijenjeno od: surfač. 05.02.2025. u 12:12.
Staro 05.02.2025., 12:44   #349
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

to šta šuška je OIS, tako kamera stabilizira sliku.
A ovo iskreno mi ne djeluje kao neki problem.
Jel slika dobro ispadne kad je slikaš?
Staro 05.02.2025., 13:12   #350
surfač
Registered User

OIS će šuškati kad je kamera uključena i isključena? Ako je to točno, onda je taj dio u redu.

Slika ispadne dobro koliko san vidio, otići ću u Tcom centar i na izložbenom primjerku provjerim da li je tamo tako sa ikonom zaključanog fokusa. Ovo je najskuplji mobitel koji sam imao pa oću biti siguran da je sve u redu.

Zadnje izmijenjeno od: surfač. 05.02.2025. u 13:55.
Staro 05.02.2025., 13:48   #351
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Suska/zvecka uvijek, barem tako je bilo na Samsunzima i Pixelima koji su mi prosli kroz ruke. Leca kamere nije fiksna nego se moze micati u svom lezistu, te nema "kocnicu" kada nije u upotrebi pa zvecka kad mrdas mob.
Staro 05.02.2025., 20:21   #352
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
To je normalno. Meni je skoro svaki zveckao. Neke sam čuo čak i kad su u džepu...
locks je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2025., 09:53   #353
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Evo stigao 7 pro , dobio ga za 750 eura sta mislim da nije loša cijena za to sta telefon nudi . Iako mi prvi izbor bio one plus 13 ali praktički ga nisam nigdje za ispod 1000 eura za sada našao, tako da odluka pala na honor . Kao dugogodišnji korisnik samsunga s serija treba malo prilagodbe ponajviše na magic os u kojem mi nekako fali ipak malo dorade još naspram one ui sučelja kod kod samsunga . Za sad mi najviše fali double tap za ugasiti ekran (nisam našao opciju nigdje samo za upaliti ekran ima) . I općenito malo manje prilagodbe nego one ui s goodlock proširenjem . Ali eto nadam se da ću posložiti kroz par dana koliko najviše mogu prema svojim potrebama pa onda krenuti za nekim alternativnim rješenjima i aplikacijama .

Koji bi bio dobar file manager a da ima jednostavno rjeseno povezivanje sa serverom kod kuce i google drive da se cim jednostavnije prebacuju podaci kad zatrebam negdje . Ovaj samsungov file menager mi je bio zakon .

Kvaliteta izrade samog mobitela mi se cini jako dobra , dizajn je meni ok ali svi imamo različita mišljenja.
Eto nadam se da ce služit dobro barem 2-3 godine haha
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1000022607.jpg‎
Views:	98
Size:	2.18 MB
ID:	27976   Click image for larger version

Name:	20250207_152716.jpg‎
Views:	97
Size:	2.32 MB
ID:	27977  
xPsycho je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2025., 11:46   #354
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Za zaključavanje zaslona imaš predinstaliran widget...
locks je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2025., 11:54   #355
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
I sam sam uzeo 7 pro (800e s njuskala). Feel u ruci je odlican nakon godina koristenja zakrivljenih. Performanse nemamo sto komentirati, ima sve kao i svaki flagship. Kamera na prvu djeluje dobro, nisam stigao testirati detaljno, ali ocekujem da je bolja od oneplus 12 i mrtvih samsunga (s23+ i s23 ultra imaju losiju cak od oneplus 12), bar na papiru tako pise da je veci senzor.

Od stvari koje mi malo smetaju, nema double tap to sleep na koji sam navikao, ikone u app draweru i control panelu su prevelike i ne daju se smanjiti.

Sve ostalo nemam zamjerke, software ka svaki drugi. Ima par zgodnih gimmicka koje bi mozda koristio da ih se sjetim, ali na kraj pameti su mi. Svida mi se sto kad izlazis iz app te vrati na home screen, a ne kao na iphonu i wannabe kopijama iphona (oneplus, xiaomi itd) te vrati u folder ili app drawer. I svida mi se djelomicni resize foldera pa me prve dvije ikone vode direkt u te dvije app, dok treca ikona otvara folder.

app za vrijeme malo zajebava, kad se sama azurira pokazuje tocnu lokaciju, kad ju refresham baci me na slijedeci nablizi grad iako mi je ukljucen high accuracy

sve u svemu 9/10, par sitnica da je ispeglati mob bi bio vrh, pogotovo kad usporedis cijenu izmedu njega i ostalih top modela

Zadnje izmijenjeno od: vacs. 08.02.2025. u 13:17.
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2025., 12:39   #356
Tualatin
Registered User

Umjesto double tapa koristite widget. Ispadne jos jednostavnije.

Staro 08.02.2025., 13:18   #357
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

A nije mi to to, gdje god ga smjestim nije mi prakticno mjesto jer sve druge app su vec na muscle memory. Kod double tapa si mogao bilo gdje na prazno tapnuti i zakljuca ga.
Staro 08.02.2025., 13:30   #358
Tualatin
Registered User

To je samo stvar navike

Wallpaper i home screen podesis skupljanjem prstiju na glavnom ekranu
Staro 08.02.2025., 13:49   #359
vacs
Premium
Moj komp

vacs's Avatar

To sam maloprije tek skuzio kad sam isao widget traziti, na ostalima je bilo dugo drzanje na prazno
Staro 08.02.2025., 13:54   #360
9800pro
aka Edo, aka Syncros

9800pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
Evo stigao 7 pro , dobio ga za 750 eura sta mislim da nije loša cijena za to sta telefon nudi . Iako mi prvi izbor bio one plus 13 ali praktički ga nisam nigdje za ispod 1000 eura za sada našao, tako da odluka pala na honor . Kao dugogodišnji korisnik samsunga s serija treba malo prilagodbe ponajviše na magic os u kojem mi nekako fali ipak malo dorade još naspram one ui sučelja kod kod samsunga . Za sad mi najviše fali double tap za ugasiti ekran (nisam našao opciju nigdje samo za upaliti ekran ima) . I općenito malo manje prilagodbe nego one ui s goodlock proširenjem . Ali eto nadam se da ću posložiti kroz par dana koliko najviše mogu prema svojim potrebama pa onda krenuti za nekim alternativnim rješenjima i aplikacijama .

Koji bi bio dobar file manager a da ima jednostavno rjeseno povezivanje sa serverom kod kuce i google drive da se cim jednostavnije prebacuju podaci kad zatrebam negdje . Ovaj samsungov file menager mi je bio zakon .

Kvaliteta izrade samog mobitela mi se cini jako dobra , dizajn je meni ok ali svi imamo različita mišljenja.

Eto nadam se da ce služit dobro barem 2-3 godine haha
Ja koristim SolidExplorer već par godina. Ima ti sve te stvari koje trebaš pa provjeri.
9800pro je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na