Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.04.2025., 17:38   #1141
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor RedSky Pregled postova
Neće biti u start paketu sigurno, još se ne zna hoće li biti i u full paketu ili samo u premium.
Da bude u full bi mi pasalo
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2025., 17:53   #1142
RedSky
Premium

Datum registracije: Apr 2017
Svima bi...😁
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2025., 23:38   #1143
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Nešto se priča da bi moglo biti u premiumu i kao paket za ostale.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 06:32   #1144
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Nešto se priča da bi moglo biti u premiumu i kao paket za ostale.
Ja sam jucer bas pitao, nemaju nikakvu info. Budes jos probao kad stignem pitat insajdera jednog.
Staro 07.04.2025., 17:09   #1145
Registered User

Zamisli da ih stave u Full paket. Mislim da bi time doslovno ubili konkurenciju.
Staro 07.04.2025., 17:11   #1146
RedSky
Premium

A zamislite tek da otmu HNL T-Scumu....
Staro 09.04.2025., 14:33   #1147
RedSky
Premium

Koji router i stb daju kad uzmeš Telemach preko HT infrastrukture?
Staro 10.04.2025., 17:06   #1148
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Napokon je kvar uklonjen. Nokia XS je bila u banani nova novcata za nepovjerovat ja predpostavljam da je adapter bio problem koji je moguće i nju na kraju zeznuo. Čak sam i novi STB dobio i sad sve uredno radi.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 12.04.2025. u 10:10.
Staro 17.04.2025., 07:19   #1149
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Pitao sam ih na mailu da li je moguće samo u bridge prebacit na nokiji samo internet, pa su mi rekli da nije moguće nego da moraju i telefon i IPTV. A na svom ruteru nemam tel. ulaz pa sam banana. Predpostavljam da se može napraviti lan port za telefon i dodijelit mu IP i sve ostalo i skrimpat lan kabel da bude kao telefonski, al mi se ne da zajebavat s tim neka ostane ovako onda u wireless mode-u, bitno da nastavi sve uredno radit.
Staro 17.04.2025., 10:52   #1150
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor RedSky Pregled postova
Koji router i stb daju kad uzmeš Telemach preko HT infrastrukture?
Inače, sve te njihove akcije nisu baš "akcije" kad idu preko HT infrastrukture.
Meni praktički sve ista cijena kao i kod HT-a.
Staro 17.04.2025., 11:22   #1151
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Pitao sam ih na mailu da li je moguće samo u bridge prebacit na nokiji samo internet, pa su mi rekli da nije moguće nego da moraju i telefon i IPTV. A na svom ruteru nemam tel. ulaz pa sam banana. Predpostavljam da se može napraviti lan port za telefon i dodijelit mu IP i sve ostalo i skrimpat lan kabel da bude kao telefonski, al mi se ne da zajebavat s tim neka ostane ovako onda u wireless mode-u, bitno da nastavi sve uredno radit.
Kak nemre? Pa meni je Nokia u bridge-u i telefon mi je uštekan u nju i uredno radi.
Njihova telka apsolutno nema veze u kojem modu je router, samo joj treba bilo čiji internet i radi... Evo konkretno meni je doma app instaliran na tv a box koji sam dobio je na viksi (na HT 5G mobilnoj mreži).

Meni se čini da netko tamo ne zna svoj posao pa samo buba besmislice...
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2025., 22:52   #1152
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Kak nemre? Pa meni je Nokia u bridge-u i telefon mi je uštekan u nju i uredno radi.
Njihova telka apsolutno nema veze u kojem modu je router, samo joj treba bilo čiji internet i radi... Evo konkretno meni je doma app instaliran na tv a box koji sam dobio je na viksi (na HT 5G mobilnoj mreži).

Meni se čini da netko tamo ne zna svoj posao pa samo buba besmislice...
Evo odgovor točno kako sam dobio, očito da ne znaju da. Budem pitao ovog jednog šta radi tamo da vidim jel se išta može, očito za sve danas moraš imat nekog insajdera da bi profunkcioniralo nešto.
Ja imam samo jedan STB za njega treba interneta da, ali ako je u bridge mode-u onda predpostavljam portovi na Nokiji ne dobivaju net nego bi STB trebao biti spojen na moj router ili sam pobrko nešto što se tog tiče...

Poštovani

Nažalost navedena opcija nije moguća, ukoliko je aktivan bridge mode na našem ruteru su sve opcije isključene .

S poštovanjem

Vaš Telemach
Staro 22.04.2025., 18:21   #1153
Diazz72
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Ekipa kako se na Telemachu mjenja IP adresa��(G-1426G-A u pitanuju)?
Diazz72 je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2025., 13:01   #1154
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
koja adresa? Vanjska ili IP adresa dodijeljena uređaju spojenim na router?

Ako je vanjska u pitanju, imaš dinamičku IP adresu, koja se sama mijenja sa vremenom (možeš biti direktno spojen na vanjsku ip adresu ili iza CGNATa), osim ako nisi uzeo paket sa statičkom IP adresom, a sudeći po pitanju, mislim da nisi.
Ako je IP adresa lokalne mreže, nju dodijeli na samom uređaju.
Staro 24.04.2025., 11:42   #1155
Diazz72
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
koja adresa? Vanjska ili IP adresa dodijeljena uređaju spojenim na router?

Ako je vanjska u pitanju, imaš dinamičku IP adresu, koja se sama mijenja sa vremenom (možeš biti direktno spojen na vanjsku ip adresu ili iza CGNATa), osim ako nisi uzeo paket sa statičkom IP adresom, a sudeći po pitanju, mislim da nisi.
Ako je IP adresa lokalne mreže, nju dodijeli na samom uređaju.
Ma vanjsku, imam Telemach već par mjeseci i od tada mi je stalno ista IP adresa. Probao sam isključiti router i pustiti ga da miruje, ali kad ga uključim opet je ista IP adresa.
Diazz72 je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2025., 12:25   #1156
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Diazz72 Pregled postova
Ma vanjsku, imam Telemach već par mjeseci i od tada mi je stalno ista IP adresa. Probao sam isključiti router i pustiti ga da miruje, ali kad ga uključim opet je ista IP adresa.
Nikako. VPN.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2025., 17:54   #1157
Registered User

Citiraj:
Autor Diazz72 Pregled postova

Provjeri što router kaže koja mu je IP adresa dodijeljena. Ako se ista razlikuje od onoga što pokazuje whatismyipaddress.com, znači da si iza CGNAT-a. Odnosno da više vas dijeli istu IP adresu.
Staro Jučer, 10:50   #1158
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Pozdrav ,

imam problem realizacije ugovora sklopljenog na daljinu za uslugu EON TRIO FULL.
Ugovor je sklopljen tako što su mi poslali link na Telegram gdje sam trebao potvrditi narudžbu klikom na taj link . Nisu mi nakon toga poslali kopiju ugovora niti u fizičkom niti u digitalnom obliku .
To je bilo 30.01.2025. godine .

Do sada mi nisu realizirali ugovor .
Ovdje se navodi da imam pravo tražiti naknadu zbog kašnjenja: https://www.hakom.hr/hr/realizacija-...noj-mrezi/2134

Zatražio sam od Telemacha da mi pošalju kopiju ugovora koju sam potpisao "na daljinu" i pristao da mi oni priključe optiku , odnosno uslugu EON TRIO FULL .
To je bilo prekjuče . Odgovor mi je stigao juče gdje su rekli da mi je ugovor u privitku
e-maila kojeg su mi poslali .
Naravno privitak nije poslan , nema ugovora ( zavlače ) .

Rekao sam im da mi nisu poslali privitak i da zahtjevam da ga pošalju .
Danas me zovu i pitaju ima li nekoga kod kuće da bi došli postaviti optički kabel od bandere do tavana . Kažem im da je to već postavljeno prošle godine i da je ekipa već bila prije tri mjeseca ponovo postavljati ono što je već postavljeno jer ne znaju da je kabel postavljen.
Čovjek mi na to govori da za spuštanje linije sa tavana do sobe mora doći druga ekipa .
Odgovaram im da to znam jer se to već dogodilo prije tri mjeseca i da se opet ponavlja .

Nakon pola sata od poziva dobijam e-mail od Telemacha:

"Poštovani,

provjerom u sustavu utvrđeno je kako usluga EON TRIO FULL NF još nije realizirana, stoga nismo u mogućnosti dostaviti kopiju ugovora za navedenu uslugu.

Mislim da trebam zahtjevati obeštećenje , čisto iz principa i zbog njihove bezobraštine .
Kristijan1 je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:40   #1159
Registered User

Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Pozdrav ,

imam problem realizacije ugovora sklopljenog na daljinu za uslugu EON TRIO FULL.
Ugovor je sklopljen tako što su mi poslali link na Telegram gdje sam trebao potvrditi narudžbu klikom na taj link . Nisu mi nakon toga poslali kopiju ugovora niti u fizičkom niti u digitalnom obliku .
To je bilo 30.01.2025. godine .

Do sada mi nisu realizirali ugovor .
Ovdje se navodi da imam pravo tražiti naknadu zbog kašnjenja: https://www.hakom.hr/hr/realizacija-...noj-mrezi/2134

Zatražio sam od Telemacha da mi pošalju kopiju ugovora koju sam potpisao "na daljinu" i pristao da mi oni priključe optiku , odnosno uslugu EON TRIO FULL .
To je bilo prekjuče . Odgovor mi je stigao juče gdje su rekli da mi je ugovor u privitku
e-maila kojeg su mi poslali .
Naravno privitak nije poslan , nema ugovora ( zavlače ) .

Rekao sam im da mi nisu poslali privitak i da zahtjevam da ga pošalju .
Danas me zovu i pitaju ima li nekoga kod kuće da bi došli postaviti optički kabel od bandere do tavana . Kažem im da je to već postavljeno prošle godine i da je ekipa već bila prije tri mjeseca ponovo postavljati ono što je već postavljeno jer ne znaju da je kabel postavljen.
Čovjek mi na to govori da za spuštanje linije sa tavana do sobe mora doći druga ekipa .
Odgovaram im da to znam jer se to već dogodilo prije tri mjeseca i da se opet ponavlja .

Nakon pola sata od poziva dobijam e-mail od Telemacha:

"Poštovani,

provjerom u sustavu utvrđeno je kako usluga EON TRIO FULL NF još nije realizirana, stoga nismo u mogućnosti dostaviti kopiju ugovora za navedenu uslugu.

Mislim da trebam zahtjevati obeštećenje , čisto iz principa i zbog njihove bezobraštine .

Imaš li ikakav drugi dokaz da si potpisao ugovor osim linka na Telegramu? Ako se ne varam, to ti je baš potrebno za obeštećenje.
Staro Jučer, 14:50   #1160
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Namjerno nisu slali ugovor i izvlače se i ne žele ga poslati.
Prilikom svakog razgovora sa njima oni točno znaju kada je ugovor ugovoren i slali su požurnice i isprike jer nisu odradili svoj posao .

Zahtjevao sam da mi pošalju ugovor i dobio sam email da mi šalju ugovor koji se nalazi u privitku.
Naravno nisu poslali privitak .
Ponovno sam zahtjevao da pošalju ugovor , onda sam dobio poruku da ugovor nije realiziran i da ne mogu iz tog razloga poslati ugovor .
Staro Danas, 06:50   #1161
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja sam korisnik već 6 mjeseci i još nisam uspio doći do ugovora, također imam osjećaj da ga iz nekog razloga izbjegavaju dostaviti...
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:37   #1162
Registered User

Inzistirajte na tome, to je važna dokumentacija. Ja bih se na vašem mjestu javio HAKOM-u i dostavio im svu komunikaciju s njima.
Staro Danas, 13:51   #1163
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Poslao sam im prigovor i zatražio naknadu zbog kašnjenja koja iznosi 30 € po danu kašnjenja do maksimalnog iznosa od 450 € .

https://www.hakom.hr/hr/realizacija-...noj-mrezi/2134
Staro Danas, 21:37   #1164
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Javi kako je proslo, ja sam isto trazio od Iskona za downtime, ako ne odobre prebaciti cu se na Telemach.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na