Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.04.2006., 10:14   #1
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp
 
Hamm's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Samobor / Zagreb
Postovi: 7,340
Overclocking laptopa

cool...jako zanimljivo

iako mislim da su ga mogli jos dignuti

http://www.madshrimps.be/?action=get...63&articID=429
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2006., 22:59   #2
frotna
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: stan
Postovi: 18
Notebook modifikacija...

Eto odlučio se i ja na jednu blagu modifikaciju. Tek toliko da se vidi da je danas i notebook moguće prilično dobro overclockirat (naravno ako je stroj kvalitetan).
Dugo sam dvojio koji notebook da kupim i na kraju se odlučio za Dell Inspiron 9300. Naravno kod nas je koštao nebeskih 20tak tisuća kuna, pa sam zamolio frenda da mi ga dofura iz Kanade, gdje je ista konfa 12tak tisućica (***************iga, naše firme posluju po starom balkanskom načelu ...il' dupla il' trostruka zarada). Konfa je bila slijedeća:
CPU M740 (1.73Ghz/533Mhz FSB), memorija 1 Gb, 80 Gb hdd, grafička Nvidia 6800 Go 256mb (GPU 290Mhz/mem 590Mhz), 17“ TFT 1920x1200, Dual DVD+-RW 8x, dobiješ još i ruksak i to kakav. Uglavnom najslabija konfa koja se mogla naručiti online (s predumišljajem da se poslije sve modificira)...
)
Došlo sve to, izgleda stvarno impresivno, početni rezultati testiranja više nego zadovoljavajući, al nisam ga kupio da radi na stock postavkama. Pa krenimo. Trebalo mi je 3 mjeseca da nabavim drugi CPU (prvo sam htjeo mijenjati svoj 1.73/533 za 1.7/400 bez nadoplate al začudo nije bilo ozbiljno zainteresiranih, tako da sam ga na kraju prodao i nadoplatio malo para da kupim slabiji 1.7/400 procesor...). Ironije li... Ali... Uvijek neki ali... 1.7/400 je napokon došao u prave ruke, malo pinmodanja i ode 1.7/400 na 2.26/533. Nakon toga malo ArticSilver5 paste za CPU i GPU pa da vidimo šta kaže. CPU radi stabilno na 2.26Ghz i poslije 24h Prime95 testa i ne grije se više od 55°C i ne treba ga overvoltat. Grafička radi na 390Mhz GPU i 770Mhz Mem, ali može još jel se ni pri ovim postavkama ne javljaju nikakvi artifakti u AtiTray Artifact testeru, ali treba se malo igrati sa overvoltanjem...
Bottom line, stock 3DMark2005 – 3300, nakon modifikacija oko 4700... Nije loše za notebook...
Evo i malo popratnih slika kako to sve izgleda rastavljeno...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg‎
Views:	327
Size:	63.7 kB
ID:	6156   Click image for larger version

Name:	3.jpg‎
Views:	297
Size:	76.7 kB
ID:	6158   Click image for larger version

Name:	4.jpg‎
Views:	336
Size:	69.8 kB
ID:	6159   Click image for larger version

Name:	7.jpg‎
Views:	309
Size:	95.2 kB
ID:	6161   Click image for larger version

Name:	9.jpg‎
Views:	393
Size:	77.1 kB
ID:	6162  

Click image for larger version

Name:	6.jpg‎
Views:	317
Size:	82.1 kB
ID:	6163   Click image for larger version

Name:	10.jpg‎
Views:	270
Size:	29.8 kB
ID:	6164  

Zadnje izmijenjeno od: frotna. 02.06.2006. u 14:36.
frotna je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 01.06.2006., 23:39   #3
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp
 
FERRYS's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Zagreb-Karlovac i okilica
Postovi: 2,150
zakoon

koliko ti je super pi 1m?
__________________
WORK1; HP WORKSTATION xw4600T -C2Q 9450, 8GB ECC RAM, Kingston KC300ssd 128GB +500gb, NVIDIA QUADRO FX1700 @ 2x 22"HP
MOBILE 1.Dell Precision M3800 Mobile Workstation
MOBILE 2.Lenovo T61
FERRYS je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2006., 23:49   #4
frotna
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: stan
Postovi: 18
34s...
frotna je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 00:35   #5
Ph03n1x
Premium
Moj komp
 
Ph03n1x's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Varaždin/Zagreb
Postovi: 1,846
odlican rezultat...tolko ja imam s ovim preskotom na 3.8 Ghz

..inace pohvalno si uredio laptop...
__________________

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 12:23   #6
^SuperUnknown^
Prečupavi mod
 
^SuperUnknown^'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,748
Svaka cast, ja se nebih usudio bas takve stvari radit po tak skupoj igracki, pogotovo jos sa upitnom garancijom (doduse, iskreno ne znam kak stojis po tom pitanju...)
__________________

Member of PCE 100+kg demolition squad


Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 14:29   #7
frotna
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: stan
Postovi: 18
E da, garancija, dobio sam svjetsku garanciju 1 godinu, ali (već sigurno pogađate) kad sam nazvao zastupnika Dell-a za Hrvatsku oni su mi naravno hladno odgovorili da ta garancija ne vrijedi kod njih...: Machineg
hehe, ipak smo mi iznad ostatka svijeta...
(btw ni jednog trenutka nisam dvojio da će biti tako)...
: nuts :
Inače, ako nekom trebaju upute za ovakvu modifikaciju ili ima neka pitanja ili treba savjet slobodno neka mi se javi...

Zadnje izmijenjeno od: frotna. 02.06.2006. u 17:11.
frotna je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 14:44   #8
ednet
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Sarajevo
Postovi: 17
Ima ja jedno pitanje,gdje ti se memorija nalazi?Nisam je primjetio na slikama.
ednet je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 14:50   #9
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
sa straznje strane ploce...
inace, svaka cast na modu, ja se ne bi usudio, eventualno da imam viska $$, a toga nikad viska
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 14:53   #10
BmwMPower
Premium
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: VG
Postovi: 1,125
Može li se nešto slično uraditi sa 486-icom NEC-ovim laptopom? Plaćeno naravno
BmwMPower je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.06.2006., 14:53   #11
Zond
Rabotnik
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 779
Ako se ne varam ovo je graficka?

http://forum.pcekspert.com/attachmen...2&d=1149195212

Polijepi pasivce one po memi )
__________________

Zond je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 15:28   #12
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp
 
FERRYS's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2004
Lokacija: Zagreb-Karlovac i okilica
Postovi: 2,150
Citiraj:
Autor frotna
34s...
opako, pogotovo za laptop...
__________________
WORK1; HP WORKSTATION xw4600T -C2Q 9450, 8GB ECC RAM, Kingston KC300ssd 128GB +500gb, NVIDIA QUADRO FX1700 @ 2x 22"HP
MOBILE 1.Dell Precision M3800 Mobile Workstation
MOBILE 2.Lenovo T61
FERRYS je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 15:48   #13
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
Citiraj:
Autor frotna
E da, garancija, dobio sam svjetsku garanciju 1 godinu, ali (već sigurno pogađate) kad sam nazvao zastupnika Dell-a za Hrvatskoj oni su mi naravno hladno odgovorili da ta garancija ne vrijedi kod njih...: Machineg
hehe, ipak smo mi iznad ostatka svijeta...
(btw ni jednog trenutka nisam dvojio da će biti tako)...
: nuts :
Inače, ako nekom trebaju upute za ovakvu modifikaciju ili ima neka pitanja ili treba savjet slobodno neka mi se javi...
ako kupis Dell u EU ne vazi ti garancija u USA i Canadi, niti u Africi ili Aziji

ista stvar vazi i u suprotnoj kombinaciji... kada sam malo pitao Dell zasto je to tako, kazu da su neki modeli dostupni samo za USA trziste recimo (710m) i sada ako odes u Aziju i tamo ti se nesto pokvari, njih bi shiping pojeo kada bi svakome izasli u susret... tesko je dobiti premium class support i garanciju koja pokriva citav svijet... to je uglavnom rezervirano za diplomate, razno razne UN/UNICEF misije i slicno... nije nemoguce, ali ima brdo papirologije koje moras odraditi... postoji jedan formular, da se USA/Canada garancija prebaci na EU Dell ali za to moras malo "dublje kopati" jer ti nece rado priznati da je tako sta moguce kod nas...
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 16:08   #14
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp
 
Milentije's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Doboj - Banja Luka / Republika Srpska
Postovi: 3,503
Ove 34s su stvarno za pohvaliti, a tek overcl0ck GPU-a sa 290 na 390MHz.
__________________
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 17:09   #15
frotna
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: stan
Postovi: 18
Citiraj:
Autor Zond
Ako se ne varam ovo je graficka?

http://forum.pcekspert.com/attachmen...2&d=1149195212

Polijepi pasivce one po memi )
Da to je grafička. Imam u vidu i pasivce za memoriju, ali ima jako malo mjesta tako da ih moram precizno napraviti, imam vec neke nacrte i čim skupim vremena napravit ću i njih, a kad ih stavim pozabavit ću se i overvoltiranjem same grafičke jer sam vidio na netu da može...
frotna je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2006., 21:25   #16
Ph03n1x
Premium
Moj komp
 
Ph03n1x's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Varaždin/Zagreb
Postovi: 1,846
kolko mjesta imas (visine) za pasivce na memu?
__________________

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2006., 18:21   #17
frotna
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2005
Lokacija: stan
Postovi: 18
Jako malo, 3.5 mm sa gornje strane do kućišta heatpipe-a i 2 mm sa doljnje strane do matične ploče tako da ću bakrene listiće morati izvuči bočno... Jedini način...
frotna je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2006., 18:51   #18
Ph03n1x
Premium
Moj komp
 
Ph03n1x's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Varaždin/Zagreb
Postovi: 1,846
da to je malo mjesta...ali izvedivo ..sretno : goood :
__________________

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 23:28   #19
PC Maniac
0 dB is my style.
 
PC Maniac's Avatar
 
Datum registracije: May 2005
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 446
Bravo : goood : : goood : : goood :
Ovo su i više nego impresivni rezultati.
__________________
Silent PC: Biostar GF8100 M2G+, AMD Phenom X4 9650, ZEROtherm BTF80, 2x2 GB Kingmax DDR2 1066MHz, Samsung F1 640 GB, Fortron PNF 400W cooled with Scythe S-Flex 800 RPM
PC Maniac je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 12:32   #20
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Talking Turion oc

Znam da oc-ati laptop nije najpametnija ideja,ali nisam mogao odoljeti
Tek sam započeo pa evo nekih rezultata:


Lap je HP nx6125. Mema je 2*256 Mb PC-2700 Hyundai sa Hynix čipovima. Još ću pogledati koji su točno čipovi na njoj.
SuperPi reza se smanjila za 12 sec u odnosu na def. takt

Evo i SuperPi 32M

Temperatura za vrijeme testiranja se kretala oko 51°C

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 10.08.2006. u 12:16.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 19:54   #21
^SuperUnknown^
Prečupavi mod
 
^SuperUnknown^'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,748
Lud Na koliko je temp. max na defaultu, odnosno koliko se povecalo zagrijavanje? I btw, ova druga slika ti je preteska
__________________

Member of PCE 100+kg demolition squad


Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 20:35   #22
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,439
2. slika ti je teška do jaja...

A laptop si probaj undervoltat ako možeš...duže baterija traje, manje se grije i vent se ne pali toliko...mislim da time dobivaš više.

Ali uvijek je lijepo vidjet kako se laptop malo OC-a. Pretpostavljam da u BIOS-u nema tih mogućnosti za OC?
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 21:05   #23
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
Mislio sam da je turion bolji....na mojem ibm-u x41 (Pentium M 758J, Low Voltage, 1.5ghz, 1gb ddr2@400mhz) super pi 1m je 51sek, s tim da je upaljeno oko 45-50 procesa (predinstalirani windowsi)...cudi me to malo....
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 21:29   #24
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,439
Kako stoje stvari u BIOS-u od laptopova što se OC-anja tiče? Barem ovih novijih laptopa?
Ima li neka opcija? Npr. napon, FSB (HTT), i neke za memoriju?
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 23:28   #25
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
Nista od OC-a na laptopima, nema nikakve opcije....mislim, nema ni smisla...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 23:49   #26
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,439
undervolt ima
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 23:52   #27
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
To da, ovi mobilci su ludi, radili bi i na duracellku
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2006., 01:32   #28
Vuco
Moderator
Moj komp
 
Vuco's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Zagreb, Tresnjevka
Postovi: 9,439
Nego, iako to nije tema, nadam se da mi Swarm dude neće zamjerit, ali htio bih pitat da li je itko od Vas pročitao koji članak u kojem su undervoltali proc na laptopu, a da je prikazan koliko je baterija više radila naprema početnom stanju? Dajte neki link...

Čitao sam, neki su pričali da im se npr. lap manje zagrijavao i da im se npr. ventilator od proca uopće nije palio...

@Swarm dude
Ovih 1.5V je defolt voltaža ili si ti prčkao po naponu? Nije li to previše ako je defolt?
__________________
"Everything with a heartbeat can knock you down"
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2006., 12:00   #29
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
Ja isto mislim...cini mi se da je Turionima 1.3V default ili mozda grijesim?
Ne znam kako bi to izveo, osim da svaki put kad ti se dignu windowsi smanjis voltazu preko ClockGena ili sl. programa...
Mislim, bilo bi lijepo za vidjeti, ali sto ces..
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2006., 12:11   #30
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Joj sorry ljudovi, skužio sam da sam bmp zakeljio, isprike
Greška ispravljena

@^SuperUnknown^ temperatura na maksimumu je bila 56 °C na 1.45V, što je i više nego prihvatljivo. No, još ga nisam testirao sa OCCT-om pa kada ga malo izmučim javit ću rezultate. Naravno, pokušat ću još malo dignuti takt
Ne znam koliko se dignula temp. točno, jer kad sam na moru igrao igre, temp je bila čak do 67°C u potkrovlju gdje je temperatura zraka 35°C i sunce je pičilo po lapu. Sada je lijepo u hladu i temperatura zraka je ugodnih 25°C

@ Vucko - u BIOS-u nema sličnih opcija, jedino sam uključio da vent stalno radi dok je na AC kako bi smanjio zagrijavanje. Pošto sam radio malo istraživanje u vezi Xpress200 chipseta na lapu vidio sam da on mijenja frekvenciju s obzirom na opterećenje (100 u idleu, 300 u loadu) i došao sam do zaključka da se može oc-ati. Skinuo sam clock gen i našao generator takta, a on je ICS 951416 i malo sam se poigrao

@ nicko i ja sam imao otprilike isto toliko procesa upaljenih, no ti opet imaš i 1 Gb ram-a dok meni efektivno ispada 384 Mb (ostalo popapa integrirana grafa). Istina i tebi pojede ali meni ostane puno manje ram-a. A kako se drži u usporedbi sa Veniceom na sličnom taktu, bio bih zahvalan ako netko ima taj podatak

1.5V je bilo kad sam kupio lap, također mi se to činilo previsoko za njega. Probao sam sa 1.1V na 1.8 GHz i radio je stabilno,pa možda bih mogao probati sa malo nižim naponom. Što mislite, da li bi mogao raditi na 1V? Malo me frka da mi se ne zblesira, jer ne mogu doći do clear cmosa
I ako nekoga zanima, napon sam smanjio sa CrystalCPUID programom, veoma korisna stvarčica

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 10.08.2006. u 12:39.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na