Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.06.2018., 16:14   #331
Dejan2311
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Beograd
Postovi: 5
Punjenje baterije preko pc.

Zdravo. Imam xiaomi 4x, mozete li mi reci instrukcije u vezi punjenja baterije.
1. Cesto mi je baterija skoro puna na nekih 80 % kada mi zatrebaju podaci sa mobilnog pa ga prikljucim na pc. To prikljucenje traje nekoliko minuta dok prebacim podatke i u to vreme baterija pocne da se puni. Zanima me da li ovakav nacin steti bateriji posto se ona na kratko puni i dopuni 2% i ako steti na koji nacin da prebacim podatke a da izbegnem to punjenje preko pc. Kada prikljucim telefon on me pita zelim li da punim bateriju, prebacim podatke, prebacim slike. Bilo sta da izaberem , cak i podatke ili slike , racunaru ce se omoguciti pristup telefonu sto se tice podataka ali se telefon i u tom trenutuku puni.

2. Da li baterija treba da se puni ili da li joj nesto steti ako se puni kada bude ispod 50% ili treba sacekati da padne ispod 20% ?

Hvala.
Dejan2311 je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2018., 19:33   #332
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,234
Li ion
Guglaj

Ne zamaraj se sa time
Samo cepaj, nista se nebude desilo bateriji
Nije to ni-mh
A i nece trajat vječno, bilo kako da pazis na nju
dadoremix je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.06.2018., 19:40   #333
Dejan2311
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Beograd
Postovi: 5
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Li ion
Guglaj

Ne zamaraj se sa time
Samo cepaj, nista se nebude desilo bateriji
Nije to ni-mh
A i nece trajat vječno, bilo kako da pazis na nju

Hvala na pomoci. Jesam guglao i za te baterije pise nemaju taj memorski efekat , negde da se dopunjuju kad padnu na 50% , negde na preko 60%.... e sad mene najvise zanima ovo kad ga ukljucim u pc i vidim da krene da se puni baterija... moze li to da joj smanji vek trajanja ili mozda postoji neka opcija kojom se to onemougcava... ako neko zna zamolio bi ga da napise...
Dejan2311 je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2018., 19:41   #334
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,234
Nista nebude
I nemozes sprijecit
dadoremix je online   Reply With Quote
Staro 25.06.2018., 01:20   #335
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 700
..možeš dopunjavati kad te volja samo nemoj ostavljati preko noći , bolje rečeno isključi čim se napuni.
Trajnost baterija se smanjuje prebrzim punjenjem (veća struja) uslijed jakog zagrijavanja i prekomjernim pražnjenjem .

Punjenjem preko PC na USB2 priključku nije velika struja punjenja , malo duže traje ali se ne pregrijava kao kod brzih punjača.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2018., 03:01   #336
Dejan2311
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Beograd
Postovi: 5
Hvala na pomoci. Jos jedna stvar , ako je telefon npr 30% i ja ga dopunim na 50% po nekad kada sam u zurbi sa vremenom , znaci li to da takvo punjenje ne steti bateriji.
Dejan2311 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2018., 09:46   #337
zalman1
Registered User
 
zalman1's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 276
Daj šta si dosadan, sve su ti već rekli, čitaj šta ti se odgovori.
zalman1 je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2018., 10:16   #338
cro_ryder
Lowryder
Moj komp
 
cro_ryder's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2016
Lokacija: hills of SB
Postovi: 157
Citiraj:
Autor Dejan2311 Pregled postova
Hvala na pomoci. Jos jedna stvar , ako je telefon npr 30% i ja ga dopunim na 50% po nekad kada sam u zurbi sa vremenom , znaci li to da takvo punjenje ne steti bateriji.
Ne šteti.

Li-ion is maintenance-free and the battery lasts longest when operating between 30 and 80 percent SoC.

Ono što ti trebaš pripaziti je da ti se baterija ne isprazni skroz na 0.

Ako te još štogod zanima, imaš ovdje http://batteryuniversity.com/learn/a...o_charge_table
cro_ryder je online   Reply With Quote
Staro 26.06.2018., 10:02   #339
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,789
Citiraj:
Autor cro_ryder Pregled postova
Ono što ti trebaš pripaziti je da ti se baterija ne isprazni skroz na 0.
Ni toga se ne moras bojati jer uredjaji odavno imaju integrirane zastite od prepraznjenja (kao i od prepunjavanja). Kad mob kaze 0% baterija ima jos uvijek dovoljno zivota da ne krepa.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2018., 12:53   #340
picajzlaaa
Premium
 
picajzlaaa's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Lokacija: eu
Postovi: 469
Moš punit kak oćeš ali probaj da ne crkne na 0%
picajzlaaa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.07.2018., 10:03   #341
miromate
Registered User
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: u kući
Postovi: 20
Poz u petak mi je stigao oukitel u11 i sad telefon sve super radi jedini mi je problem kaj se ne mogu kod sebe na poslu spojiti na wi-fi. U firmi do sve super, doma , birtija bilo gdje spaja se normalno, a sa starim mobom sam se bez problema spaja i svi u firmi su uredno spojeni. Ideja?
miromate je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2018., 10:06   #342
deltamind
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2018
Lokacija: united states
Postovi: 12
Li On baterije obično traju bez obzira što radite s njima, vrlo su grubo i stvarno se ne oštete tako lako, koristite ga, međutim, osjećate se kao da ih upotrebljavate. Uopće nema problema.
deltamind je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2018., 11:20   #343
sirindell
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Sync kontakata na više iphone i android uređaja

Poštovanje,

radim na projektu u kojem je potrebno syncat veliki broj kontakata (ime, prezime, pozicija u projektu, email, broj telefona)
između velikog broja smartphoneova.
Većina telefona su iPhonei, ali ima i Android korisnika među nama.

Moje pitanje je postoji li neka alternativa gmail-u što se ovoga tiče?
Na prijašnjim projektima smo bez problema koristili gmail account
u koji bi se svi ulogirali i povukli kontakte iz njega,
ali to nažalost više nije slučaj - i na androidima i na iphonima
nam stalno izbacuje poruke upozorenja u kojima traži da
promjenimo password radi sigurnosti.

Nadam se da je jasno da slati novi password svakih par dana
na 40+ mailova ili telefona može rezultirati samo otkazom za mene ,
tako da lijepo molim nekakav prijedlog alternative.

Unaprijed hvala
Jan
sirindell je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2018., 12:08   #344
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 4,043
Meni to zvuči kao da ti treba Exchange Address List:

https://docs.microsoft.com/en-us/exc.../address-lists

Neam baš puno iskustva sa konfiguriranjem iste tako da ti s te strane nemrem baš puno pomoći, ali ak ništa čini mi se ko dobra smjernica da vidiš kaj dalje
__________________
Dnevna doza PC Ekspert foruma


CPU: Intel Core i5 4300U
MBO: Lenovo
RAM: 8GB 1600MHz
VGA: Intel HD 4400
SSD: Intel SSD 180GB
OS: Windows 10 Pro build 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6 cell
Monitor: 12.5" 1366x768
Tipkovnica: Logitech K360 Wireless
Miš: Logitech M705 Marathon


CPU: Intel Core i5 4200M
MBO: HP
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
VGA: Intel HD Graphics 4600
SSD: Patriot Blast 240GB
OS: Windows 10 Ent 16299 (Fall Creators Update, 1709)
BAT: 6cell
Monitor: 15.6" FullHD + HP EliteDisplay E231
Tipkovnica: Logitech K120
Miš: Logitech M500

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2018., 12:47   #345
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,962
Napraviš bazu podataka u cvs formatu koju onda ju svaki mobitel importira putem npr. att. u mailu.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2018., 12:56   #346
mradovan
Registered User
Moj komp
 
mradovan's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Pula
Postovi: 91
ContactBox app?
mradovan je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2018., 20:57   #347
sirindell
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Ekipa hvala puno na odgovorima.
Istražio sam opcije koje ste naveli i nažalost, niti jedna mi ne odgovara.
Zapravo sam shvatio da trebam napraviti mail na jednom od već
postojećih mail providera (aol, yahoo, itd), i tamo importati sve
kontakte pa da im mogu od tamo povući svima na mobitele.

Nažalost, zasebne aplikacije ili zapravo bilo što što bi od tih ljudi zahtjevalo više od upisivanja username-a i passworda na mobitelu je neostvarivo.
To su ljudi s previše novaca i premalo vremena i živaca.

Ako nekome padne nešto napamet ovako slučajno i usput, odlično, ako ne,
svejedno ste mi već puno pomogli.
sirindell je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2018., 21:05   #348
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,513
Frend ima Nokiu Lumiu 520 sa zadnjim Windows phone znači ažurirano je sve, ali mu odjednom je prestao radit whatsapp i kada sam napravio uninstall i ponovni install nije mi više htio skinut whatsapp sa trgovine non stop javlja error 80073d0a. Guglao sam malo, ali bezuspješno, pa ako netko ima kakvu ideju da pripomogne, tnx.

EDIT:
Skužio da WA više nije podržan na Win 8.1 jbg.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 20.09.2018. u 22:02.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2018., 06:49   #349
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,962
Preporuči frendu promjenu mobitela jer WP ima sve slabiju podršku i svakim danom je sve veća baza aplikacija koje više ne podržavaju taj OS.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2018., 16:52   #350
Dinozye
Registered User
Moj komp
 
Dinozye's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 37
Kad nazovem na ovaj mobitel Samsung Galaxy Young S6310, pise mi zauzeto, i samo meni, kad neko drugi zove onda radi. Mislim da je nekak blokano al neznam kak se to makne.
Dinozye je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2018., 17:17   #351
Dundimonio
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2017
Lokacija: Osijek
Postovi: 61
Citiraj:
Autor Dinozye Pregled postova
Kad nazovem na ovaj mobitel Samsung Galaxy Young S6310, pise mi zauzeto, i samo meni, kad neko drugi zove onda radi. Mislim da je nekak blokano al neznam kak se to makne.
pogledaj si u aplikaciji za pozivanje imaš li listu blokiranih\filtriranih brojeva

u krajnjem slučaju, vraćanje na tvorničke postavke to ukloni

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Dundimonio je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2018., 16:49   #352
Incre_Dible
Premium
Moj komp
 
Incre_Dible's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZG
Postovi: 35
Huawei P9 lite. Ekran mi se je razbio i pokušavam izvuci podatke sa njega. Koji god program sam gledao svi traže usb debugging uključen na mobu kako bi se mogli prebaciti podatci. Pošto je ekran fizicki unisten na mobu ne mogu oznaciti tu opciju. Da li je netko imao sličan slučaj ili ima ideju kako da izvucem podatke sa moba?
Incre_Dible je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2018., 16:58   #353
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,797
Jel ima slike na ekranu? Ak da, spoji miš i s njim označiš opciju.
Drugi način je preko ADB-a.

A treći, možeš probat s ovim programom: https://www.fjsoft.at/en/
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2018., 17:17   #354
Incre_Dible
Premium
Moj komp
 
Incre_Dible's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZG
Postovi: 35
Ima slike ali je ekran slupan te ne mogu nista oznaciti niti vidjeti. Kad ga spojim sa kompom prepozna ga ali ne mogu uci u postavke jer ga samo puni. usb debbuging pretpostavljam da sa kompa ne mogu nikako upaliti?
Incre_Dible je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2018., 19:40   #355
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,797
Pa onda ustekaj mis u mob i tak oznaci, najjednostavnije. Treba ti samo OTG kabel.

A moze se i preko ADB konzole.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2018., 16:13   #356
Incre_Dible
Premium
Moj komp
 
Incre_Dible's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: ZG
Postovi: 35
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Pa onda ustekaj mis u mob i tak oznaci, najjednostavnije. Treba ti samo OTG kabel.

A moze se i preko ADB konzole.

Fora je što ne vidim ništa na ekranu jer je totalka razbijen i ne mogu kliknuti.

Preko ADB-a isto mora biti debugging na mobu uključen kako bi radilo?
Incre_Dible je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2019., 13:45   #357
marek45
Premium
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 331
Na mobu ne radi tipka za paljenje. Mob se preko noći ugasio.
Uspio sam doći do ovoga (spojio mob s laptopom i držao volume up).
Sad imam ovakvu sliku.
https://techsolutionsng.com/threads/...overy-menu.36/
(treba mi zadnja opciju i nju sam označio)
Ima li kakav program s kojim mogu PREKO KOMPA odabrati opciju ili da ga mogu u tom recovery modu rebootat?
HITNO.

EDIT: instalirao sam ADB, al ga ADB ne prepoznaje.

Zadnje izmijenjeno od: marek45. 06.01.2019. u 14:01.
marek45 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2019., 14:12   #358
jopis
gadget freak
Moj komp
 
jopis's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Jasenovac
Postovi: 2,124
Ajd da pitam tu u temi kad već postoji, jer sam lud već 2 dana.
Uzeo starom prije godinu dana redmi note 5a i do prije 2 dana je korišten po kući samo od njega i stare za surfanje preko wifi jer se stari nije htio odreć (čitaj naviknuti na novo) od svog prastarog d500. Nahebem ga prije 2 dana da napokon od zamijenit sim u tcentar za nano, stavimo sim unutra i mob 'kaže' nema mreže. Napravim frku u tcentru, u htovoj szk, i nakon 4-5h njihovih deaktiviranja i aktiviranja sim-a, mreža se sama od sebe pojavi na mobu. Tu sam odmah pogriješio što nisam sim isprobao u drugom mobu odmah prije davljenja szk :/. I ništ, uzmem mob, probam par poziva da vidim jel sve radi kak treba, isprebacujem mu imenik i složim set appova gore, i sad ide zanimljiva stvar - krenem instalirat viber i čim je krenuo sms za aktivaciju vibera, nestalo je mreže odmah. Da li se tako potrefilo ili je mob popizd.. kad je trebalo odradit išta vezano za mrežu/sim, ne znam. Sim sam onda odmah išao isprobat u drugi mob, treći mob, u svim radi instantno i normalno. Probao svoj sim stavit u redmi, nula bodova, ista stvar. Vratio ovaj 'problematični' ali bez uspjeha, nije kao prvi put nakon par sati 'uhvatio' mrežu. Kad odem u ručno traženje mreže, najnormalnije sa oba sima, i mojim i ovim novim od starog, on vidi ht mrežu, sim prikazuje kao ht sim, ali kad stisnem spajanje, javi da je neuspjelo nakon sigurno minute vrtenja kružića dok se spaja. Danas sam kući cijeli dan pa ću stavit treći sim unutra testni i ostavit nek stoji baš da vidim hoće li 'ulovit' signal, jer sam sim od starog stavio u backup iphone od stare da može radit jer je živčan ko cucak 2 dana bez moba , i tamo sim najnormalnije radi.
Znači problem je u xiaomiu, i pitanje je kako je moguće da mob vidi sim cijelo vrijeme, ali ne može je prijavit na mrežu, neovisno o postavkama - 2g/3g/4g, te se nakon nekog vremena ipak sam prijavio na mrežu i radio par sati da bi opet izgubio konekciju nakon par sati.
Imam mobis garu još godinu dana, nosit ću ga idući tj kad budem išao za zg al ono, da li itko ima ikakve ideje što se to događa, ono, wtf?
__________________
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2019., 14:14   #359
marek45
Premium
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Karlovac
Postovi: 331
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Znači problem je u xiaomiu, i pitanje je kako je moguće da mob vidi sim cijelo vrijeme, ali ne može je prijavit na mrežu, neovisno o postavkama - 2g/3g/4g, te se nakon nekog vremena ipak sam prijavio na mrežu i radio par sati da bi opet izgubio konekciju nakon par sati.
Imam mobis garu još godinu dana, nosit ću ga idući tj kad budem išao za zg al ono, da li itko ima ikakve ideje što se to događa, ono, wtf?

Kad ti mob izgubi vezu probaj nazvati taj (svoj) broj da ne ispadne da je netko drugi dobio tvoj broj?!
marek45 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2019., 14:14   #360
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 3,789
Iz iskustva s Nexusom 5 koji je imao problem s power tipkom (lose hvatala, switch se valjda zbrejkao pa je trebalo stisnut ko sivonja), nisam nasao nikakav nacin da zaobidjem taj prekidac osim kopanja po mobu i mjenjanja switcha. A mob je bio rootan, unlockan, znaci sve sam mogao cackat na njemu. Ali zamijeniti funkciju power tipke prije bootanja android os-a nikako. Kad bootas onda ima nacina i appova da to sredis. Problem ostaje kad se ugasi i u recoveryju/bootloaderu. ADB ne moze tu nista (drugi problem je sto ti ga ne prepoznaje).

Koji mob/os?
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na