Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 08.11.2018., 15:08   #4801
razjaren
Promatrač
 
razjaren's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 14
Eto sad sam malo čitao o tim reklamama iz Xiaomi aplikacija. Koje ja za sad nemam ( ali nikad nije kasno da se pojave dok se o tome piše ) .
Pišem za Global stabilni rom.
Izgleda da je to vezano za regiju koja se postavi ( naravno ako je istina što pišu forumaši ), koliko vidim regija ima puno utjecaja na puno stvari … reklame, jačinu zvuka u slušalicama … i još podosta toga ( raznih aplikacija, pristup mreži , mogućnost plaćanja ) i naravno ono što je nama već duže poznato a to je : teme i otključavanje licem uređaja
Valjda nisu svi zakoni usklađeni u EU
Evo jedne od teme sa Global foruma , pa koga zanima http://en.miui.com/thread-4348016-1-1.html
razjaren je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2018., 16:09   #4802
frulex
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 602
Imaš u tom File Manageru gumb za isključiti reklame (Preporuke) pod About u Settingsima njegovim...

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk
frulex je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 09:42   #4803
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,272
ne uspjevam naci podatak.
jel A2 x86, ARM il ARM64?

ak neka aplikacija ima samo u suprotnoj verziji neg sto je A2 jel to znaci samo da ce "ne-optimiziranije" radit app ili nece uopce radit?

edit: fala kokos.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 09.11.2018. u 10:00.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 09:58   #4804
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 28,773
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2018., 21:14   #4805
akoj
lijevo smetalo
 
akoj's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2014
Lokacija: Osijek
Postovi: 907
Ima li itko iskustva s krčanjem zvučnika na Mi4?
Obično krči na početku poziva i nakon završetka poziva.
__________________
HP ProBook 470 G2 // Lenovo ThinkPad X201 // Lenovo Miix 3
Xiaomi Mi4 W10M // Apple iPhone 8
akoj je online   Reply With Quote
Staro 10.11.2018., 17:45   #4806
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
Jel' neko gledao da si uzme novo najavljene AirDots sluške?


Za cca 33 eura sa aliexpresa se već sada mogu naručiti. Nema nikakvih recenija vani zasada
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2018., 22:32   #4807
BsClocked
Dobro je sve.
Moj komp
 
BsClocked's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2012
Lokacija: 00001
Postovi: 579
https://www.gizchina.com/2018/11/10/...le-camera/amp/

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
BsClocked je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2018., 17:34   #4808
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,272
mogu potvrdit. moj A2 ima 1401mhz bug. 4 jezgre koje bi trebale na nekih 600+mhz neidu nikad nize od 1401mhz.
device je kupljen u HR, 4/32 blue, FPS senzor za fingerprint, fingerprint senzor nije nijednom aktiviran. zadnji update na mobu (V9.6.16.0.ODIMIFE)
inace sam zadovoljan za sad sa mobom i nadam se da ce neki od updejtova rjesit ovo.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2018., 20:40   #4809
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,090
kako vam radi sound recorder? ja sam ih isprobao 3 (njegov, smart voice recorder i easy voice recorder). na svima podesio max kvalitetu (wav 512kbit), ugasio sve echo i noise reductione, podešavao gain i ostalo ali nikako na zelenu granu s njim. prvih pol sekunde se čuje OK, i onda se kao neki filter upali i snimka ode u kurac, razgovori s ljudima se jedva kuže.

koristio sam smart voice recorder na starom lg g2 i nisam imao takvih problema, i easy voice na tabletu, isto nikakvih problema nisam imao.

u pitanju redmi 5.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2018., 21:26   #4810
santos
Premium
Moj komp
 
santos's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: čakovec / đurđevac
Postovi: 1,202
Citiraj:
Autor nickross Pregled postova
Jel' neko gledao da si uzme novo najavljene AirDots sluške?


Za cca 33 eura sa aliexpresa se već sada mogu naručiti. Nema nikakvih recenija vani zasada
daj, zgledaju debilno, ljudi ce mislit da imas slusne aparate
__________________
slow is smooth, smooth is fast...
santos je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2018., 21:52   #4811
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
Pa i nemam baš neki izbor jer nemam đek u Mi A2


A i najgori slučaj to koristim za po doma kad mi je spojen mob na punjač
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2018., 22:17   #4812
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,272
pa cek to je cca 240kn. za to se kupe ok BT sluske zar ne?
ja gledo one neke jbl u linksu za uzet jer mi stari SE mw600 odlazi napokon. satran je koliko je trajo. baterija jos izdrzi uru-dve.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2018., 22:18   #4813
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
220 hrk ispadne nakraju.



Ma gledam uzeti ove 'true' wireless da nemaju žicu između sebe. Kolko znam JBL ima tu žicu
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2018., 10:14   #4814
kripton
Cars & Tunning
Moj komp
 
kripton's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Vukovar - Rijeka
Postovi: 528
Jel ima netko frke sa Pocom i 4g na Tele2 mrezi? Nikako da proradi.
__________________
NovA Squadron

D6C DOHC GTi 16v | D2A SOHC on 2Barrel-Solex 8v | Red Devil | D2F SOHC GTi 8v |
kripton je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2018., 12:11   #4815
sasha2511
Mindfreak
Moj komp
 
sasha2511's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Pula
Postovi: 1,128
Citiraj:
Autor kripton Pregled postova
Jel ima netko frke sa Pocom i 4g na Tele2 mrezi? Nikako da proradi.
promjeni APN..

Poslano sa mog BLA-L09 koristeći Tapatalk
__________________
sasha2511 je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2018., 20:37   #4816
aurelio
Premium
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 169
https://www.aliexpress.com/store/pro...pots_6981416.1

ili

https://www.aliexpress.com/store/pro...6dda7809erwjqk

da li se još plaća porez na ova dva i koji je bolja opcija za kupiti? Ima li negdje povoljnije?
aurelio je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2018., 21:14   #4817
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
Uzmi Mi8, ako zbog ničeg radi amoled ekrana koji ima podršku za HDR10 i DCI-P3. Ostalo je više manje isto. Manje troši baterija na Mi8 radi amoled ekrana, razlika je možda 15-30min SOT-a ako voliš tamnije teme.
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2018., 21:20   #4818
aurelio
Premium
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Slavonija
Postovi: 169
Sad vidim da nije global version taj mi8. Da li to smeta?
aurelio je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2018., 22:06   #4819
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,143
Što mi8 može imati 10 h sota?


Edit. Ja sam uzeo poco jer:

Dok je mnogima amoled prednost meni je velika mana. Titra i zamara oči i skup je za zamijeniti kod puknuća..

Poco je global. Nije kemijan rom. 72 h unlocking. SD kartica. 4k baterija od 10 h sota bez sparanja.
Plastika umjesto stakla - ionako je u maskici pa što se mene tiče moze i karton imati. Lako se otvara i mjenja baterija ako ga slučajno zadržim preko godinu dana.

Mi 8 me jedino vukao zbog bolje kamere jer ima ois.
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 13.11.2018. u 22:17.
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2018., 22:52   #4820
nickross
Budget gamer
Moj komp
 
Datum registracije: Nov 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 247
Jel' stavljao netko gcam na MiA2? Ovi tutorijali na xda mi nisu baš nešto sa slomljenim engleskim pa me zanima ima neko naš (nemora ovaj forum) ili dobar engleski (po mogućnosti video) tutorijal detaljan za tudume ko šta sam ja
nickross je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:24   #4821
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,272
kad se ima oba sima u A2 to znaci da ce mob trosit nesto vise baterije? pretpostavljam da su to kao 2 odvojena prijemnika/modema, stagod vec?
zanima me da znam dal da pustim i privremeni broj (tele2) nutra ili ako trosi bat cu izvadit i stavit samo bonbon.
hvala.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:35   #4822
frulex
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 602
Pa dobro, nije baš da ti 2 SIMa odmah pocicaju bateriju, meni se to pokazalo kao prilično zanemariva razlika u trajanju baterije...

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk
frulex je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:37   #4823
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,272
neznam. zato pitam. nikad u zivotu nisam to jos imao i nemam pojma kako to funkcionira, ali pretpostavljam da su 2 odvojena modema il sta vec nutra sto znaci automatski trosi vise bat. pitanje koliko. dali je zanemarivo tipa 1% dnevno ili ti posise recimo 10%. u svakom slucaju mislim da cu izvadit i gotovo jer mi nije bitan taj drugi br.
nego dali je bitno u koji slot se stavlja sim (a2)? mozda bolje radi u jednom?

edit: fala za info domy

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. Jučer u 13:08.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:03   #4824
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Zagreb - Osijek
Postovi: 15,956
Naravno da ima razlike, može biti zanemarivo, a može biti i puno, ovisi kolika je pokrivenost signalom kod obje mreže. Davno sam imao kombinaciju T-Mobile + VIP i bio je pola dana kraći standby time, ali je baterija bila 5000 mAh i u nekim dijelovima stana je signal bio jako slab kod oba operatera.

Ako imaš jednu karticu, stavi je u prvi slot jer u drugom 4G vjerojatno nije podržan. Jedino Huawei i ne znam tko još ima 4G na oba slota.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 2 GB + 2 x 4 GB G.Skill DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics
SB: Creative X-Fi Xtreme Music
TV Tuner: Leadtek WinFast DTV1800 H
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 3 x WD Caviar Green 2 TB + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 10 Home x64

LCD monitor: LG 27MA73D + LG L1920P Flatron
LCD TV: Philips 26PFL3312
Keyboard: Logitech Wave Cordless
Mice: Logitech MX1100 Cordless Laser
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
Speakers 1: Creative Labs Inspire T6100
Speakers 2: Aiwa P22 Amplifier + C22 Preamplifier & 2 x Pioneer 80 W @ 8 Ohm
Headphones: Canyon CN-HS2
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240 & HP LaserJet 6L
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 2 x Samsung SpinPoint F1 1 TB + 2 x WD Caviar Green 1 TB + WD Caviar Green 2 TB
AP/Router: Linksys WRT54GL rev. 1.1 with DD-WRT v24-sp2 (08/12/10) vpn

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Home x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Hitachi Travelstar 5K1000 1 TB in LC Power LC-25USB3-II

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:10   #4825
acer
Whatever :)
Moj komp
 
acer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka,Bulevard
Postovi: 1,503
Mislim da A2 podrzava u oba slota 4G
__________________



ASUS 970 PRO Gaming Aura
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD FX 8350 - Eight cores - 4Ghz
Coolermaster Nepton 140xl with
NOCTUA NF-P14s redux 1500 PWM
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
G.SKILL Ripjaws series 4x8GB
Pyro SSD 256GB
WD Caviar 500GB SATA
WD Caviar Green 1TB SATA
D-LINK DNS-323, 2x500GB RAID 1
D-LINK DNS-320L, 2x2TB RAID 1
WD MYCLOUD 3 TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
22" Dell P2214H
Brother HL-2240
Unicomp Original IBM style keyboard, buckling spring
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64



acer je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:56   #4826
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Crikvenica
Postovi: 2,462
PocoF1 ima dual 4g. Obadvije kartice istovremeno koriste 4g.
Mi A1 nema (znam jer sam ga imao), A2 nema, jer tako piše na Mi global home.
https://www.mi.com/global/mi-a2/specs/
S time da se 4g može koristit u bilo kojem od dva sim slota.
Podesi se samo koji želiš da koristi 4g. Ne moraš selit sim karticu.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:45   #4827
geronimo_2
Premium
Moj komp
 
geronimo_2's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Rijeka / Grobnik
Postovi: 2,272
dali se vise struje trosi ako se koristi 3g umjesto 4g jer vidim da mi 3g ima brzinu 10mbit sto je meni vise neg dovoljno. jer koliko vidim dosta se zalite na 4g kod A2 moba pa da rjesim to odma na ovaj nacin. jel ima jos neka prednost kod 4g? manje trosi struju il nest takvoga?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:46   #4828
Alfa_R
Registered User
Moj komp
 
Alfa_R's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 2,143
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
dali se vise struje trosi ako se koristi 3g umjesto 4g jer vidim da mi 3g ima brzinu 10mbit sto je meni vise neg dovoljno. jer koliko vidim dosta se zalite na 4g kod A2 moba pa da rjesim to odma na ovaj nacin. jel ima jos neka prednost kod 4g? manje trosi struju il nest takvoga?
Više troši struju 4g, pogotovo ako je slab signal, a obično i je prema 3g.
__________________
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link...
Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link...
Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:56   #4829
orke
Registered User
Moj komp
 
orke's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: ZG
Postovi: 47
Ako ti mob na 4g I nema volte onda ti za uspostavu poziva prebaciva na 3g i tu ti isto troši bateriju više.
orke je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:59   #4830
razjaren
Promatrač
 
razjaren's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2015
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 14
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova

Ako imaš jednu karticu, stavi je u prvi slot jer u drugom 4G vjerojatno nije podržan. Jedino Huawei i ne znam tko još ima 4G na oba slota.

MI 8 ,podržava 4G u oba slota.. ( pišem za svoj Global rom )
razjaren je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na