Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.02.2017., 16:15   #3061
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 75
On bi trebao bez problema slati tih 100mbita pa i na 2.4...

Evo postavke...ako netko ima komentar za promjenu na bolje neka slobodno javi...ASUS RT-AC55U je model sa zadnjim firmwareom upgraden preko routera...direktno spojen na crni ont bez speedporta i bez telefona...









__________________
HyperX je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2017., 16:24   #3062
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 465
Citiraj:
Autor HyperX Pregled postova
baš me izluđuje to sada,onaj speedport mi je davao bolje rezultate od ovog,a ovaj je stavljen na isto mjesto i na isti kabel gdje je bio speedport, pa me to baš čudi
Pa to barem nije ništa čudno, asus bolje lovi wirelles signal nego speedport pa onda sa time i bolje lovi smetnje od susjeda koji rade na istom kanalu kao i ti
Andrija M je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 23.02.2017., 20:49   #3063
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 763
Skini si na mobitel wifi analyzer pa pogledaj što je najmanje zauzeto od kanala pa uzmi taj kanal za 2.4Ghz jer je kanal 1 sigurno pretrpan
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2017., 22:52   #3064
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 75
Kanal 1 je stavljen jer mi wifi analyzer predlaže taj kanal
__________________
HyperX je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2017., 23:23   #3065
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 763
Jako je čudno da je kanal 1 najmanje zagušen jer je on uglavnom default na svemu.
Probaj na 20Mhz channel width.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 10:41   #3066
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 75
Još gora stvar, stavim na 20mhz brzina interneta mi ne prelazi 50mbita, vratim na 40 ide na 90mbit...
__________________

Zadnje izmijenjeno od: HyperX. 25.02.2017. u 14:32.
HyperX je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 10:53   #3067
robimarko-bug
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2013
Lokacija: Tenja(Osijek)
Postovi: 763
Jako čudno.
Ne mogu vjerovati da samo 90 ide.
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 12:24   #3068
Mikeyy
Premium
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: HR
Postovi: 2,074
Da nemaš QOS uključen i limitiran bandwith na 90 ili tako nešto?
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 12:43   #3069
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,150
Citiraj:
Autor HyperX Pregled postova
Još gora stvar, stavim na 20mhz brzina interneta mi ne prelazi 50mbita, vratim na 40 ide na 90mhz...
to na kompu preko sticka ili laptop? sa koliko mbit se wifi spaja? jesi vidio da li ima novijih drivera za tvoju mreznu karticu? ne gledati na stranici maticne/laptopa nego bas na stranici proizvodaca mrezne
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 14:26   #3070
Conroe
Power Abuser
Moj komp
 
Conroe's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Karlovac
Postovi: 380
imam ONT od Raisecoma i ZTE router i dobivam max 65mbita, mogu li kako konfigurirat router da dobijem 100mbita ili moram njih zvat...
Conroe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.02.2017., 14:35   #3071
HyperX
Registered User
Moj komp
 
HyperX's Avatar
 
Datum registracije: May 2016
Lokacija: Rijeka
Postovi: 75
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
to na kompu preko sticka ili laptop? sa koliko mbit se wifi spaja? jesi vidio da li ima novijih drivera za tvoju mreznu karticu? ne gledati na stranici maticne/laptopa nego bas na stranici proizvodaca mrezne
Orginalni wifi od laptopa, nije stick, stavljeni posljednji driveri direktno od proizvođača, kažem vam imao speedport, davao mi 100mbita, maknuo njega, stavim asusa brzina ne ide preko 90 bežično drugo ništa nisam dirao, a mislio sam da neću imati s brzinom problema, žicom ide sve kako treba, brzina i ping, na 5ghz mobiteli nemaju problema, 100-110mbita, dva laptopa na 2.4 imaju problema...

Naručio sam drugu internu wifi karticu koja podržava 5ghz pa ću makar na jednom laptopu eliminirati problem s brzinom, a drugi neka onda ima 90mbita...
__________________
HyperX je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 16:40   #3072
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 465
Citiraj:
Autor Conroe Pregled postova
imam ONT od Raisecoma i ZTE router i dobivam max 65mbita, mogu li kako konfigurirat router da dobijem 100mbita ili moram njih zvat...
preko žice ili zrakom ?

ako je preko žice trebao bi dobiti oko 9x (full 100 ne pošto ZTE nema gigabitne portove) uz uvjet da ti je LAN kabel ispravno pokrimpan i minimalno cat5e
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 16:58   #3073
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,102
Citiraj:
Autor HyperX Pregled postova
Još gora stvar, stavim na 20mhz brzina interneta mi ne prelazi 50mbita, vratim na 40 ide na 90mbit...
makni kvačicu sa b/g protecion i klikni na auto wirless mod i oznaći "n" only stavi samo na 40.

100 i nešto preko 100 bi trebao dobit pod uvjetom da je asus spojen direktno na ont ako ide preko zte-a više od 90-setak nejde zbog nepostajanja gb portova
na zte-u
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 18:34   #3074
Conroe
Power Abuser
Moj komp
 
Conroe's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Karlovac
Postovi: 380
Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
preko žice ili zrakom ?

ako je preko žice trebao bi dobiti oko 9x (full 100 ne pošto ZTE nema gigabitne portove) uz uvjet da ti je LAN kabel ispravno pokrimpan i minimalno cat5e
testiram preko žice, ali koristim wlan

nego...čini mi se da je konektor što ide u ont krivo pokrimpan, zamjenjene strane
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	krimp.jpg‎
Views:	209
Size:	505.8 kB
ID:	17674  
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 20:37   #3075
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,841
Evo sam "posudio" slike koje su vremenom "isparile" > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128323
Bitno je da je zakrimpano po A ili B standardu na oba kraja.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 20:37   #3076
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 465
Ajoj, ajd riskiraj par kuna i kupi pošteni (npr cat6) kabel za spojiti ONT i ZTE a ovo baci u smeće..
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 21:29   #3077
Conroe
Power Abuser
Moj komp
 
Conroe's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Karlovac
Postovi: 380
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Evo sam "posudio" slike koje su vremenom "isparile" > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128323
Bitno je da je zakrimpano po A ili B standardu na oba kraja.
konektor koji ide u ZTE je napravljen po B standardu, a ovaj šta ide u ONT je po nepostojećem obrnutom B standardu, što se vidi iz priložene slike

Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
Ajoj, ajd riskiraj par kuna i kupi pošteni (npr cat6) kabel za spojiti ONT i ZTE a ovo baci u smeće..
problem je u tome što je tehničar iskoristio već ugrađeni kabel u zid, i nisam siguran da se može provući novi jer je zažbukan, a ne bi baš da se buši
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 21:37   #3078
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,841
Onda angažiraj nekoga i zakrimpaj kako treba na ovoj neispravnoj strani.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2017., 23:44   #3079
Conroe
Power Abuser
Moj komp
 
Conroe's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Karlovac
Postovi: 380
ma sad mi 35 mbita i s tim i s 2 druga ispravna kabla....jbg..morat ću ih zvat svakako
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2017., 11:43   #3080
Mar
Suit up!
Moj komp
 
Mar's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Šibenik
Postovi: 5,710
Trenutno imam speedport + Ericsson i sve radi ok osim streaminga 4k na TV.
Pretpostavljam da Speedport nema AC i da je loš za wifi te ne može progurati tih cca 6MB/s ( film od 35-40GB).

Da li Tcom nudi išts bolje i može li se dobiti all in one s AC bez potrebe za 2 uređaja?
__________________
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
- Barney Stinson
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2017., 12:01   #3081
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,841
Ti kao da nisi vidio šta smo pisali ovdje i/ili Speedšrot temi?
Speedšrot i WiFi AC > ovo je već teži vic
Zašto je panika oko 2 uređaja.
Nabavi pošteni WAN WiFi router i spoji ga direktno na ONT.
U spomenutim temama imaš friške primjere.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2017., 13:28   #3082
Mar
Suit up!
Moj komp
 
Mar's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Šibenik
Postovi: 5,710
Ali zašto kupovati još jedan uređaj ako mogu dobiti all in one da valja besplatno
__________________
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
- Barney Stinson
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2017., 13:51   #3083
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,150
u tome je stvar sto ne mozes dobiti...za optiku ide samo speedport jer on jedini ima gigabit portove, drugih rutera nemaju
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2017., 14:12   #3084
Mar
Suit up!
Moj komp
 
Mar's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Šibenik
Postovi: 5,710
Pa nije li da ima neki AiO crni, maleni (više ne znam koji je točno bila marka/model)? Ili on nema gigabitne portove?

Edit, gleda sam malo te AC routere u Linksa i ispada da ih i nema baš povoljnih s 1Gbps portovima? Možda bi bilo bolje da jednostavno provučem ethernet kabel do TV-a haha
__________________
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."
- Barney Stinson
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2017., 17:34   #3085
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,841
Lan kabel ako nije "gnjavaža" provući je jedino pravo rješenje, to i vrapci znaju.
AC WiFi + GB portovi je "zadnji krik mode" i adekvatno tome fino košta + biser cijena na našem tržištu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2017., 07:01   #3086
skalar
Premium
 
skalar's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,102
još bi samo nadodao i ne baš 100% stabilno,pucanje veze ,istina ne toliko da bi bilo nekorisno,ali koliko te igračke koštaju trebalo bi biti bolje,ako ikako postoji mogučnost kabla-kabel bi trebao imati prednost
skalar je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2017., 14:32   #3087
Conroe
Power Abuser
Moj komp
 
Conroe's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Karlovac
Postovi: 380


vot de fak :P
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2017., 15:06   #3088
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,841
Neki bi ruku dali da imaju takav rezultat za host - at nešto
Možda test buca, bilo je nekog govora o tome, potraži.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2017., 17:35   #3089
Ante M
Premium
 
Datum registracije: Oct 2016
Lokacija: Klis
Postovi: 386
Evo nakon dugo čekanja stigao mi ULtramax

Brzinski pitanje, jeli postoji način da se IPTV prijamnik Albis 8000 natjera da radi u 60 fps?
po deafultu je 50 fps, a nigdje ne vidim opciju da se odabere 60 fps. Zapravo jedino se može mijenjati rezolucija koju sam namjestio na 1080p .

I jel se može ovaj usb port iskoristiti da spojim printer na njega, pa da mi glumi print server po stanu ?

Zadnje izmijenjeno od: Ante M. 02.03.2017. u 18:14.
Ante M je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2017., 14:06   #3090
tomokt
Premium
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zg
Postovi: 29
link na aliexpress

ako nekome treba povoljni gigabit/dual band 802.11n router

preflashed sa open-wrt, samo ga treba ubaciti u neko kućište
tomokt je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na