Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.04.2017., 20:19   #1651
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 40
Da li se smije znati na koju foru si dobio novi risiver i koliko dugo ga imas?

Sent from my D6503 using Tapatalk
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2017., 20:21   #1652
happyday
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 14
Mislim laički da je slika dosad bila u HDR 8 a sa ovim stb ona ide i do 10 pa su boje
življe i na HD televizijama a na ovim zadnje generacije još i bolja.To je barem 25 posto.
MAXTV se na satelickom forumu oglasio da če to biti njihova najbolja godina pa čemo
vidjeti.Nisam djelatik TC-coma ali moja preporuka je ostati na njihovoj platformi,ali za
par kuna skuplje mislim da se isplati.

Odgovor na gornje pitanje je oko 15 do 20 dana.Moram priopčiti da posjedujem 4 fiksne
linije,3 mobitela i dva odvojena MAXTVa.Tehničar koji je došao i koji je vidijo kako sam
posložijo rutere i sve to posložijo preko APC zaštitne letvice za urednost i zaštitu cijele
opreme rekao da zaslužujem probni resirver.Sve je slikao kao primjer.Postavit ču kroz par dana slike pa onda molim komentar.

Koliko znam 20 tisuča resirvera dolazi pa mislim da oni sa večim ekranima,i 4k
razlučivosti bi trebali imati prijoritet a naravno i kvarovi i poznanstva također.
Treba se izborit a neki to znaju jako dobro.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 26.04.2017. u 06:12.
happyday je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2017., 21:11   #1653
Spikeman
Premium
Moj komp
 
Spikeman's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Novi Zagreb
Postovi: 243
daj jebemu misa, pa kaj je vise sa Č, neku skolu si valjda zavrsio

kak mislis 4K ce imat prednost i oni sa velikim ekranima, kaj tcom zna kakve mi televizore imamo doma i sa kojom rezolucijom?
Spikeman je online   Reply With Quote
Staro 24.04.2017., 21:50   #1654
happyday
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 14
Nemoj se ljutiti ja sam star,i tipkovnica mi nije bolja strana ali ko prizna pola mu se oprašta.Što se tiče drugog pitanja znam iz iskustva kad tehničar dođe zbog kvara kad vidi
da imaš optiku ili kvalitetan TV onda dobiješ najbolje,ali ako ima stari CTR nemoj se
nadat najboljem.Bilo bi mi drago da griješim ali praksa govori drugačije.Nekad uz jedno
piče može se puno toga popravit.
happyday je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2017., 20:24   #1655
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 44
Koliko sam upućen(a dobro sam upućen) priliku testiranja nove Max tv platforme dobilo je nekih cca tisuću korisnika i to prema posebnim postulatima (scenarij pristupnih tehnologija-medij/DSLAM/IAD/modulacija).

Tehničari nemaju nove STB-ove već su odbrani korisnici dobili mogućnost testirani novu platformu po gore navedenim postulatima.

Dakle i da se nekako dođe u posjed novog stb-a(što u ovom trenutku nije moguće), potrebno je na centrali izvršiti određene predradnje kako bi se omogućio pristup novoj platformi.

Dakle jedino pomaže strpljen-spašen, pa kada dođete na red migracije na novu platformu.Do tada Albis 8000
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2017., 20:35   #1656
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 40
Ugl, svi ce preći na nove stb? I bakar i optika? Zna li se koji je krajnji rok za prelazak?

Sent from my D6503 using Tapatalk
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2017., 21:48   #1657
happyday
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 14
Citiraj:
Autor tascam Pregled postova
Koliko sam upućen(a dobro sam upućen) priliku testiranja nove Max tv platforme dobilo je nekih cca tisuću korisnika i to prema posebnim postulatima (scenarij pristupnih tehnologija-medij/DSLAM/IAD/modulacija).

Tehničari nemaju nove STB-ove već su odbrani korisnici dobili mogućnost testirani novu platformu po gore navedenim postulatima.

Dakle i da se nekako dođe u posjed novog stb-a(što u ovom trenutku nije moguće), potrebno je na centrali izvršiti određene predradnje kako bi se omogućio pristup novoj platformi.

Dakle jedino pomaže strpljen-spašen, pa kada dođete na red migracije na novu platformu.Do tada Albis 8000
Prvi dio konstatacije je točan,ali na centrali netreba ništa mjenjat.Kablovi iz starog
resirvera se samo premjeste u novi on povuče podatke, traži vas samo broj računa
i pin za kupnju i to je gotovo.Nema nikakvih brojeva uređaja kao dosad.

odgovor shilevu-

http://imgur.com/gallery/Xz6VW

Ovo su najbolji ruteri koje isporučuje T-com za VDSL i to uglavnom za poslovne suradnike.
Još moram napomenuti da smo sa novim resirverom dobili na testiranje besplatno sve kanale koji su ponudi T-coma.Sve pohvale za T-com.Mislim da če svi do kraja godine dobit
nove resirvere,a do tada vrijedi se strpit.Ima za sve nas tu još puno novosti ali kriju ih
ko zmija noge.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 26.04.2017. u 06:11.
happyday je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2017., 22:24   #1658
android-split
Premium
 
android-split's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2015
Lokacija: Split
Postovi: 235
Molim odg na pitanje ko zna. Jel se kanali mogu preslagivat bez naknadnih problema na tim novim stb-ovima?
android-split je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 07:09   #1659
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 44
Citiraj:
Autor happyday Pregled postova
Prvi dio konstatacije je točan,ali na centrali netreba ništa mjenjat.Kablovi iz starog
resirvera se samo premjeste u novi on povuče podatke, traži vas samo broj računa
i pin za kupnju i to je gotovo.Nema nikakvih brojeva uređaja kao dosad.

odgovor shilevu-

http://imgur.com/gallery/Xz6VW

Ovo su najbolji ruteri koje isporučuje T-com za VDSL i to uglavnom za poslovne suradnike.
Još moram napomenuti da smo sa novim resirverom dobili na testiranje besplatno sve kanale koji su ponudi T-coma.Sve pohvale za T-com.Mislim da če svi do kraja godine dobit
nove resirvere,a do tada vrijedi se strpit.Ima za sve nas tu još puno novosti ali kriju ih
ko zmija noge.
Naravno da treba na centrali promijeniti profil i osigurati pristup novoj platformi.Tek nakon toga možeš spojiti opremu i pričekati dok završi spajanje na novi profil.


Router koji si poslikao, radi se o Speedport-u W724 i u opticaju je skoro dvije godine.Ništa novo niti revolucionarno.Koriste ga i privatni i poslovni korisnici već duže vrijeme, a koliko čujem biti će još neko vrijeme u opticaju,zajedno sa ZTE V4.0.Inače koristi se i za pristup putem VDSL2 i Optike.Imaš na ovom forumu topic o navedenom router-u.Ekipa ga baš ne ljubi,meni modemski dio odrađuje korektno.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 07:11   #1660
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 44
Citiraj:
Autor shilev Pregled postova
Ugl, svi ce preći na nove stb? I bakar i optika? Zna li se koji je krajnji rok za prelazak?

Sent from my D6503 using Tapatalk
Plan je da do kraja godine svi Max tv korisnici migriraju na novu platformu.Ostaje upitno da li će proizvođač uspjeti isporučiti potrebiti broj STB-ova do tada .
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 09:28   #1661
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 40
Hvala na info

Ja imam speedport i jako sam zadovoljan. Pogotovo jer s zte sam imao max propusnost parice 20mbit na vdsl,a sa speedport 30mbit i to mi je omogućilo max tv hd.

Znaci za novi stb ide novi profil?
Jedino može ici na bolje za korisnike s manjom propusnosti parice predpostavljam? Zbog hevca bi hd trebao biti dostupniji.

Sad konačno imam na 30 mbit propusnosti max tv hd i 10mbit net, nadam se da s novim profilom to ne moze biti gore..

Sent from my D6503 using Tapatalk
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 10:29   #1662
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 44
Nisam siguran da zbog modema imaš 10mbita veću propusnost, prije su ti promijenili profil na centrali.

Detalje oko HEVC-a ne znam jer nisam vidio kako to uživo izgleda.Možda bude pomoglo onima koji su na granici propusnosti.Propusnost će se povećati tek kada HT smanji udaljenost između RSS-a i korisnika, jer tko je preko km od RSS-a nema se ćemu nadati.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 10:34   #1663
Europium
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 26
I tako ode albis_8000 za crnu goru
Europium je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 10:43   #1664
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 40
na zte sam imao propusnost 20 mbit cijelo vrijeme,+ - 2-3 mbit. imao sam u rezervi doma speedport. dobio ga postom dok sam uzeo max tv. ali mi je tehnicar dao zte jer je kao bolji za wifi. no, zezao je wifi na androidu. spojio sam jedan dan speedport i odmah propusnost 30mbit, varira max 1mbit. nemoguce da su u tih par min promjenili profil dok sam ja odlucio maknut zte i stavit speedport.

na vdsl su me spojili dok sam uzeo max tv iptv. i tada su poslali speedport, a tehnicar rekao da ga stavim u ormar i spojio zte. mozda je jednostavno prelaskom na vdsl odmah propusnost bila 30mbit, al zte to nije dobro podrzavao dok speedport to moze.
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 10:48   #1665
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,058
Citiraj:
Autor Europium Pregled postova
I tako ode albis_8000 za crnu goru
DE->HR->CG->Peckham.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 10:50   #1666
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 44
Citiraj:
Autor Europium Pregled postova
I tako ode albis_8000 za crnu goru
Albisa sam dobio negdje 2011 i moram reći da cijelo vrijeme korektno radi.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 10:53   #1667
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 44
Citiraj:
Autor shilev Pregled postova
na zte sam imao propusnost 20 mbit cijelo vrijeme,+ - 2-3 mbit. imao sam u rezervi doma speedport. dobio ga postom dok sam uzeo max tv. ali mi je tehnicar dao zte jer je kao bolji za wifi. no, zezao je wifi na androidu. spojio sam jedan dan speedport i odmah propusnost 30mbit, varira max 1mbit. nemoguce da su u tih par min promjenili profil dok sam ja odlucio maknut zte i stavit speedport.

na vdsl su me spojili dok sam uzeo max tv iptv. i tada su poslali speedport, a tehnicar rekao da ga stavim u ormar i spojio zte. mozda je jednostavno prelaskom na vdsl odmah propusnost bila 30mbit, al zte to nije dobro podrzavao dok speedport to moze.
Misliš na ZTE V931VII V4.0? ili stariji.

Stariji ima problema sa WLAN-om na Androidu zbog IPV6
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 11:31   #1668
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 40
pise samo ZTE V931VII, bez V4.0.

da, bio je probem s tim IPV6, koji nisam mogao nikako rijesiti osim aplikacijom DNSet
shilev je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2017., 11:42   #1669
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 44
Da..to je starija verzija.Ima novija verzija 4.0, nema problem sa Wlan-om ,ali meni prilikom downloada spušta brzinu.Kod Speedporta nemam tih problema.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2017., 20:40   #1670
happyday
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 14
Nešto o profilu koji se spominje u gornjim postovima.Profil se mjenja u korist jednog
ili drugog subjekta,dakle MAXTV ili INTERNETA.Ako se MAXTV kocka ili smrzava tada
se smanjuje profil interneta i dodaje MAXTVu ili se radnja radi u korist interneta ako je on
u problemima,ali isključivo ovisi o propusnici parice tj.brzini.Kod mene to nije slučaj jer
MAXSTV imam na posebnoj liniji a internet na posebnoj liniji pa nemoram djelit profil.
Zato moja sugestija ko može uzet dvije linije,manje tehničkih poteškoča za skoro istu cijenu.
happyday je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2017., 00:16   #1671
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,058
Vrijeme je da porade na ubacivanju više HD kanala. Nadam se da će sad s novim paketima to odraditi. Ovo je smiješno kakva je trenutno ponuda. Od domaćih N1 i DOMA se emitiraju u HD-u, a to nemaju. Od stranih barem polovica s liste emitira u HDu.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2017., 07:59   #1672
tascam
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: hr
Postovi: 44
Citiraj:
Autor happyday Pregled postova
Nešto o profilu koji se spominje u gornjim postovima.Profil se mjenja u korist jednog
ili drugog subjekta,dakle MAXTV ili INTERNETA.Ako se MAXTV kocka ili smrzava tada
se smanjuje profil interneta i dodaje MAXTVu ili se radnja radi u korist interneta ako je on
u problemima,ali isključivo ovisi o propusnici parice tj.brzini.Kod mene to nije slučaj jer
MAXSTV imam na posebnoj liniji a internet na posebnoj liniji pa nemoram djelit profil.
Zato moja sugestija ko može uzet dvije linije,manje tehničkih poteškoča za skoro istu cijenu.
Time ne dobivaš na kvaliteti, jer Max TV SD uzima nekih 3-4 mb a HD otprilike duplo više.Ostali megabiti ti odlaze u vjetar .20-30 mbita po jednoj adsl liniji je dovoljno za normalno funkcioniranje adsl-a i max tv-a.
tascam je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:53   #1673
happyday
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: zagreb
Postovi: 14
http://imgur.com/gallery/3Cyia

Evo još jednog starog viđenog kanala kodiranog u H 265 na test kanalu.
Mislim da znalci znaju kojim smjerom ide novi MAXTV stb resirver.
Novih kanala zasad nema dok vjerojatno ne riješe novu platformu.
happyday je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:18   #1674
shilev
Registered User
 
Datum registracije: Mar 2017
Lokacija: koprivnica
Postovi: 40
Zar OSD ne pokazuje koliko je trenutno sati?

Sent from my D6503 using Tapatalk
shilev je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na