Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 28.02.2017., 08:23   #1
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
(riješeno) Wi-Fi ne radi kad zaklopim ekran

Pozdrav ljudi, eto imam novi hp laptop 17-x000nm i kad želim nastavit rad (slušati internet radio, ili you tube) zaklopim ekran i nakon 10 sec wifi se isključi. Stavio sam na postavkama (close lid> do nothig) Stavio u device manager pored kartice ono don`t allow card to save power i to...
Prije sam koristio emachines laptop star 7 godina i s njim nije bilo problema...
Windows 10 v1511
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2017., 08:43   #2
Remixer
Premium
Moj komp
 
Remixer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: Galway, Ireland
Postovi: 1,045
Kad to sve tak podesis u BIOS/UEFI-u trebalo bi radit. Probaj.
Zna se da su W10 loši.
__________________
http://img845.imageshack.us/img845/7167/croatia240animatedflagg.gif
Remixer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 28.02.2017., 11:04   #3
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Remixer Pregled postova
Kad to sve tak podesis u BIOS/UEFI-u trebalo bi radit. Probaj.
Zna se da su W10 loši.
Nisam neki expert, bio sam u biosu ali nisam naišao na nešto vezano uz wireless, ne znam možda trebam nešto dodatno otvorit u biosu da bi došao do toga. Aha probat ću sa tim UEFI možda bude više sriće.

Eh, nešto sam kopkao i našao jedno objašnjenje u vezi wirelesa i zaklopljenog ekrana, ima čak jedan post iz 2011 tu na forumu. Kaže da je wireles antena u ekranu i kad se ekran zaklopi da ona >" Antena ti je smještena u poklopcu iza ekrana i valovi su joj horizontalni. Kad zaklopiš ekran, valovi postaju vertikalni i normalno da ne hvataju signal."coconut 26.10.2011.
E sad, kad dođem doma probat ću zaklopit ekran neposredno blizu rutera (gdje je signal jak) a zatim par zidova dalje gdje mi je soba.

Pretpostavljam da će tamo gdje je signal jak zatvaranjem ekrana on pasti na medium te bi wifi trebao nastaviti rad, a tamo gdje je signal na medium (kao u mojoj sobi) pasti na low ili ništa.

Javim rezultate.
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2017., 11:12   #4
Mommistake
Rise and Rise again!
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 5,410
Pogledaj i ovo:

Citiraj:
Go to control panel --> network and sharing --> change adapter settings --> right click on connected wifi network ---> properties --> configure --> power management --> untick allow computer to turn off this device to save power
I vidim da ekipa dosta piše:

Citiraj:
I fixed it by updating the BIOS to the newest version
Ali može biti i ovo (vezano uz ovo što je Kokos pisao):

Citiraj:
I'm pretty sure the antenna are in the lid. When the lid is down, the antenna's polarity is changed by 90 degrees. If the MBP is fairly distant from the access point, it could be weakening the reception enough that the signal doesn't get received reliably.

You could try closing the lid but then standing the MBP up on edge to restore the original antenna position. See if that makes a difference. You could also try moving the access point closer to see if that helps.
__________________


CPU: AMD Ryzen 5 1600
MBO: MSI B350M Mortar
RAM: GeIL EVO FORZA 16GB DDR4 2x8 3000Mhz
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB OC
SSD: Samsung EVO 850 250GB
HDD: Western Digital 2.0TB Enterprise Storage
KEYBOARD: Logitech G213 Prodigy
MOUSE: Logitech G700 @sharkoon Skiller XXL
HEADSET: Logitech G930 Wireless + Beats earphones
SPEAKERS: Scythe Kama Bay AMP + Kro Craft Speakers
MONITOR: Acer KG271 27"@144hz
OS: Windows 10 PRO
CASE: Fractal Define Mini C




BRAND: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
CPU: Intel Core i5 2,7 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1867MHz
GPU: Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
HDD: SSD 250 GB
DISPLAY: 13,3 inch (2560 x 1600)
OS: macOS Sierra




Iphone 6s Plus - 64gb
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2017., 11:35   #5
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
Ok, probat ću prvo update biosa, sad sam na verziji F.09 idem na F.22
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2017., 21:31   #6
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
Bios rješen, F 22 je sad ali još uvijek imam isti problem.
Ali ima jedna stvar koju sam primjetio (nevezana za bios). Dok sam bio kod frenda koji ima vip internet providera kod njega mi wifi šljaka kad zatvorim ekran, a kod mene se i dalje gasi nakon 15-tak sekundi, Optima.

Evo kako je kokos rekao problem je definitivno u jačini signala. Dok sam blizu rutera sve je ok, kad se maknem iza dva zida wifi se gasi sa zaklopljenim ekranom. I to je to ljudi.
Rješenje problema?
1. kupit onu mini mrežnu karticu ili
2. spojit još jedan ruter koji imam, odnosno kako se to zove acces point.

Zadnje izmijenjeno od: frane1012. 28.02.2017. u 22:18.
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2017., 22:45   #7
Mommistake
Rise and Rise again!
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 5,410
AP bolje.
__________________


CPU: AMD Ryzen 5 1600
MBO: MSI B350M Mortar
RAM: GeIL EVO FORZA 16GB DDR4 2x8 3000Mhz
GPU: Gigabyte GeForce GTX 1070 8GB OC
SSD: Samsung EVO 850 250GB
HDD: Western Digital 2.0TB Enterprise Storage
KEYBOARD: Logitech G213 Prodigy
MOUSE: Logitech G700 @sharkoon Skiller XXL
HEADSET: Logitech G930 Wireless + Beats earphones
SPEAKERS: Scythe Kama Bay AMP + Kro Craft Speakers
MONITOR: Acer KG271 27"@144hz
OS: Windows 10 PRO
CASE: Fractal Define Mini C




BRAND: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015)
CPU: Intel Core i5 2,7 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1867MHz
GPU: Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
HDD: SSD 250 GB
DISPLAY: 13,3 inch (2560 x 1600)
OS: macOS Sierra




Iphone 6s Plus - 64gb
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2017., 23:01   #8
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,849
Koji Router / AP imaš ?
Možeš li ga spojiti preko Lan kabela od gl. routera pa do područja gdje "fali" WiFi signala ?

Baš sam danas jednom klijentu rješavao istu situaciju.
Za AP + Switch funkciju iskorišten router bivšeg operatera + 5 min. prilagodbe / podešavanja.
Kad provuče Lan kabel zakrimpat će se konektori i na "kraj" staviti pripremljeni stari router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2017., 08:14   #9
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Koji Router / AP imaš ?
Možeš li ga spojiti preko Lan kabela od gl. routera pa do područja gdje "fali" WiFi signala ?

Baš sam danas jednom klijentu rješavao istu situaciju.
Za AP + Switch funkciju iskorišten router bivšeg operatera + 5 min. prilagodbe / podešavanja.
Kad provuče Lan kabel zakrimpat će se konektori i na "kraj" staviti pripremljeni stari router.

Imam Tp link AP, ne mogu spojit kabelom, dijeli ih zid nosivi.
Probat ću ga danas stavit, samo ne znam baš kako, repeater mode pretpostavljam.
Imao sam ga spojenog prošle godine kad sam imao turiste al od onda sam premjestio ruter bliže pa mi nije bija potreban do sada.
Kad je bio spojen taj AP često bi mi dolazili gosti da nemaju internet preko njega, kao da bi izbacio ili tako nešto pa bi dolazili u dvorište da se spoje na moj ruter. Zato sam ga i izbacio te primistija ruter bliže (al oćito ne dovoljno blizu da mi ima wifi sa poklopljenim ekranom )
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2017., 11:03   #10
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,849
Pa probuši taj nosivi zid i provuci Lan kabel, riješi kako treba.

Koji TP-Link precizno ?
Ako je TL-WA801ND onda ga treba za Repeter mode rada podesiti na specifičan način zbog greške u pameti.
Ima jedna tema na Mrežama gdje je sve objašnjeno.

Važno je i ispravno postaviti radni kanal za WiFi u gl. routeru na način da se odabere onaj gdje nema susjeda ili im je nivo minimalan. Potraži malo jer smo to opisivali x puta.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.03.2017., 15:31   #11
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa probuši taj nosivi zid i provuci Lan kabel, riješi kako treba.
Koji TP-Link precizno ?
Ako je TL-WA801ND onda ga treba za Repeter mode rada podesiti na specifičan način zbog greške u pameti.Važno je i ispravno postaviti radni kanal za WiFi u gl. routeru na način da se odabere onaj gdje nema susjeda ili im je nivo minimalan. Potraži malo jer smo to opisivali x puta.
TP-Link TL-WA701ND
Bušenje tog zida za kabel nije opcija.
Ja sam na selu tako da vidim pored mene još samo jedan ruter od susjeda, i on je na drugom kanalu.

Zadnje izmijenjeno od: frane1012. 01.03.2017. u 15:40.
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2017., 18:51   #12
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,849
Pronađi tu temu šta sam spominjao u vezi TL-WA801ND pa primjeni navedene savjete,
mada mislim da TL-WA701ND ne pati od problema sa DHCP - om.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2017., 21:59   #13
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pronađi tu temu šta sam spominjao u vezi TL-WA801ND pa primjeni navedene savjete,
mada mislim da TL-WA701ND ne pati od problema sa DHCP - om.
Evo konfigurira sam ga, radi sve ok za sada. Zaklopim ekran i internet radio svira.
Skinuo sam aplikaciju jednu na mob pod nazivom Wifi Analyzer, pa s njime vidim snagu signala i ip mog rutera te druge mreže.
Hvala svima na savjetima. Vidit ću kako će ovo raditi, ako me bude zafrkavalo kupit ću onu nano wifi karticu.
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2017., 23:59   #14
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
E sad imam drugi problem, ne znam jeli povezan sa ovim wifi extenderom, ali na mobu mi svako malo šteka internet dok je wireles uključen?? I to kad sam doma naravno, kad sam kod nekog drugog radi ok.
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2017., 20:36   #15
frane1012
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zadar
Postovi: 14
Evo morao sam ga isključiti jer sam imao sve više problema, wifi uključen na mobu ali interneta nema, pa malo ima pa malo nema. Na Laptopu je bilo manje problema ali isto bi imao slično, no internet, jbga.
Da nije to zbog toga što nisam konfigurira taj DHCP??
frane1012 je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2017., 21:35   #16
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,849
Lako moguće, konfiguriraj "od slova do slova" kako je navedeno u onoj temi.
Pojedini Androidi gnjave sa forsiranjem TCP/IP v6, moguća rješenja smo isto navodili.
Nekom upali jedno a nekom drugo rješenje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na