|
![]() |
#9631 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Pop*izdio sam i odlucio rijesiti problem nabavke Kenwood TrueX CDROMa... ![]() Tako da sam prvo nekidan nabavio Kenwood UCR-412, to je TrueX 52x model... A danas sam nasao Kenwood UCR-421, a to je kralj kraljeva - TrueX 72x model... Fora kod TrueX tehnologije je da koristi multi-beam laser, odn., dijeli lasersku zraku na 7 laserskih zraka... 72x CDROM zapravo vrti CD na 10x brzini, ali cita istovremeno 7 traka cime postize 72x brzinu... ![]() U Rijeci imam TrueX 72x primjerak koji ne radi... ![]() ![]() ![]() Usput, stize intel 486DX2/40 i intel 486SX2/50... ![]() ![]()
![]() |
#9632 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Di si nasao tog Kenwooda, nevjerojatno ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9633 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sakupio sam par tih unobtaniuma... Recimo Atari Falcon030, pa onda ovaj Kenwood TrueX 72x (i 52x)... A CPUova sto imam cudnih, to ni sam sebi ne vjerujem da sam uspio pronaci... ![]()
![]() |
![]() |
#9634 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Gdje ima volje ima i nacina ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9635 |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9636 |
Premium
|
Ne znam ni dal cu ga na struju spajat... ![]() ![]() Onaj drugi TrueX 52x bi mogo biti koristen za ripanje muzike... ![]() A ovaj tvoj Kenwood kazic, jako lijepa masina... ![]() ![]()
![]() |
#9637 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ironija je u tome što kad je KX50 bio nov, bio je to low-end model za one koji su željeli dašak luksuza i dojam full logic kazetofona a nisu si ga mogli priuštiti. Za one koji ne znaju o čemu pričam, full logic je značio da je mehanizam elektronički reguliran, i da se sve mehaničke tranzicije rade uz pomoć solenoida. Tek je kasnije, sredinom 90ih ovo postala norma i počelo stavljati na sve modele (čak i one jeftine) dok su stariji poput KX50 bili samo "soft touch", ali u potpunosti mehanički. U stvari, Kenwood je napravio zanimljivu konfiguraciju gdje mehanizam non stop vrti od trenutka kad se Kazić upali, i sve funkcije (kao i tranzicije iz stupnja u stupanj) se vrše mehanički, poput mjenjača na autu. Noćna mora za rastaviti i očistiti jer ima 5 različita remena i 3 tarenice koji su se svi ili presušili ili rastopili u naftu pa ih je trebalo strugati i čistiti. Vjerojatno zato ga je bivši vlasnik i "dao" za 20eur, nije mu se dalo petljati po mehanici, a niti jedan servis ovo ne bi išao raditi u današnja vremena. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9638 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9639 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Slažem si drugu Win98SE (ili ME, nisam još odlučio) konfu. CPU će bit Pentium 3 1 GHz. Odlučio sam probat nabavit negdje Geforce 2 GTS jer mi nekako najbolje ide uz P3. Geforce4 MX 460 imam u drugoj konfi već pa mi baš treba GF2 GTS. Ako netko možda ima, plaćam tržišnu cijenu + naknadu za odvajanje od voljenog retro hardvera ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9640 | |
Registered User
|
Citiraj:
Budem stavio rezultate ako ih pronađem. ![]() Edit Našao. Naravno, bilo je to na jednom od mojih "Adisona" (napominjem zbog Bubbe ![]() Bench mašina: ![]() Rezultati: ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 23.04.2025. u 21:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9641 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Hvala ti na screenovima testova ![]() Da da, GF2 GTS je bio brutalan, to je dokrajčilo 3Dfx. Inače strašan je bio tempo izdavanja grafa u to vrijeme, GF2 je došao samo 6 mjeseci nakon originalnog GeForcea. Herculesov 3D prophet 2 je tamo negdje na ljeto 2000. došao skoro 4000 kuna, a u to vrijeme je prosječna plaća bila solidno ispod tog nivoa, drugim riječima grafa je većini, kao i meni, bila potpuno nedostupna. Zato bi je sad htio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9642 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
dečki stavljam ovdje, ako netko treba CRT 55 cm za neku staru kozolu poklanjam Samsung TV, ne radi zvuk pa treba preko PC zvučnika spojit da ima zvuk lokacija za preuzimanje Petrinja (ne šaljem) inače u petak ode u reciklažno
![]() |
#9643 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
@Exy Asusovih GTS-ova od 32MB se dosta nudilo na svim platformama. Doduše, nisam baš pratio cijene zadnje vrijeme. Dvojac s Vogonsa je izdao novu ISA karticu baziranu na ESS čipsetu: ![]() Video/audio: https://www.youtube.com/watch?v=-Wu69IASMj4 https://www.youtube.com/watch?v=rfW9yVKqbE0&t=2s A u planu je i kombinacija AMD InterWave + ESS kompatibilna s GravisUltrasound PnP: https://pcmidi.eu/xtreme.html ... zazubice ![]() Zadnje izmijenjeno od: stef. 24.04.2025. u 13:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9644 |
Registered User
|
Istina, viđao sam ih posvuda i bile su relativno jeftine. 80-100 ondašnjih kuna, znam da sam drugu GTS koju sam imao platio 100kn. Ali jbga, prošlo dosta vremena od tad. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|