Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Tableti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.04.2025., 08:41   #3871
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa nema neke druge opcije s obzirom na zahtjeve. Uostalom, kaj fali Surfaceu?
Odlično složen uređaj. Koristio sam Pro 4 neko vrijeme. To je letilo u odnosu na laptope sličnog hardvera, a bilo je daleko bolje složeno fizički.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2025., 09:39   #3872
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zadnjih dvadesetak postova je genijalno, netko traži tablet pa mu se preporučuje laptop, pa netko traži laptop pa mu se preporučuje tablet pa jel može kruška zamijenit jabuku itd.
Prvo bi se trebalo znat use case, onda se može dalje preporučivati. Kolega Ivan je uspješno unutar jabučarskog prostora zamijenio macbook ipadom, ali za to uspješno napravit moraš točno znat što ćeš radit na tim daskama za rezanja luka. Ako ćeš kuckat masu teksta očigledno neće ići tako lako. Isto ako ćeš gledat yt i sl. pizdarije na fotelji, mogao bi bit bolji tablet. Doduše ne ipad zbog omjera ekrana...itd itd itd

P.S. surface pro je odličan uređaj i zapravo jedini uspješni tablet kao laptop replacement na winsima a win11 argument baš ne razumijem pošto ne vidim bitnu razliku u odnosu na win10 a ionako ćemo uskoro svi koristiti win11, barem mi jadnici koji to sami biramo
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2025., 15:42   #3873
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Surface košta oko 1200€ i ak oću tipkovnicu to je još kojih 50tak€ više.

Naravno, nije tolko do hardvera kolko do softvera, zvanog Win11
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2025., 17:51   #3874
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Decki nemozete se usrecit a da vam ne ude.

@Zvonac - mislim da bi najbolje bilo da se konkretno izjasnis po ovim stavkama:

1. Budet?
2. Android vs Windows 11 vs Linux vs iOS/MAC OS
3. 2u1 lap kao Surface kojem mozes ekran odvojit od tipkovnice ili klasican tablet

Inace se ovo pretvara u farsu i prcanje u mozak gdje svi vuku vodu na svoj mlin ograniceni svojim iskustvom.
Staro 17.04.2025., 18:19   #3875
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imao SL7 15" al sam ga vratio radi touchpada koji je imao problema a dost se ljudi žalilo na to, za one koji ne znaju, u pitanju je bio MS Surface Laptop 7 sa SD Elite procom, ARM, win11, bila su neka ograničenja u pogledu aplikacija, al s druge strane sam bio ugodno iznenađen baterijom. Surface Pro je isto kao i SL7 samo što je Surface Pro tablet uz mogućnost "montiranja" tipkovnice, pošto je to sa ARM čipom, mislim da ću pričekat još neko vrijeme za surface..

Za ipad ne znam, nisam se nekaj raspitivao, al ne ostavlja mi dojam kao android tableta, bar po pitanju mogućnosti i otvorenosti softvera (OSa).

Uz tablet dolaze i paket kompromisa, zar ne.
Al čitajući ovdje mišljenja i sugestije, svak ima svoje.

Uglavnom, pitanje je trebalo biti, "dal tablet može zamjenit laptop" dobio sam odgovore, naravno subjektivne. Pošto nisam nekaj puno čitao o tabletima, možda sam ipak previše očekivao od njih.

Past će laptop a i imam veće neke kandidate..
zvonac je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno