|
![]() |
#151 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Hvala svima, postaje mi malo jasnija cijela ta priča. Al neću još prestat gnjavit. ![]() Na akademiji se radi na opremi, a kako je na ispitu? Samo ona pitanja sa jednim ili više odgovora ili ima i praktičnog dijela ispita? Vidim 4 su cijeline na akademiji, jel se poslije svake ide na ispit ili je jedan za cijelokupno gradivo?(mislim samo na CCNA) Što ako padnem? Jel moram plaćat šta ili akademija dopušta nekakvo ponavljanje? Ispit je 250$, znači ja dam 1500kn i odem na ispit i ak prođem imam certifikat?(mislim ako idem sam, bez akademije) |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |||
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
Zadaci su manje-više lagani, proširene verzije onog što će se radit/vježbat za vrijeme akademije (ako ćeš ići). Ima tih svih simulacija po netu, pa nije problem pogledati. Citiraj:
Što se tiče tih dijelova, čini mi se da imaš pravo polagati po tri puta, s tim da ako ideš po treći put na neki ispit, onda moraš dokazati instruktoru da znaš sve i onda on/akademija piše Ciscu da ti odobri izlazak na taj ispit (nisam 100% siguran za ovo, ali znam da dva puta možeš svakako ići jer su neki ljudi iz moje grupe išli po dva puta bez problema). Citiraj:
I da, kad položiš, imaš certifikat ![]() |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 | |
Premium
|
Citiraj:
A što ako nemam rezultate iznad 85%? Ne dobijem voucher pa moram još nešto plaćat? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Guest
|
Ako sam dobro shvatio! a) Prođeš sve male ispite i osvojiš nagradu. Ne moraš platiti polaganje službenog ispita b) padneš mali ispit, možeš ga ponoviti najvjerojatnije i onda još uvijek uspjeti u nakani da ne moraš platiti ispit na kraju. c) Ne prođeš sve male i onda moraš iskeširati još tih ~1.500 kuna za ispit. |
![]() |
![]() |
#155 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Imaš ove 4 cjeline: Network Fundamentals Routing Protocols and Concepts LAN Switching and Wireless Accessing the WAN I recimo da nikako ne uspiješ položiti npr. prvi dio, onda te neće pustiti dalje, da slušaš slijedeća predavanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Polžiš 4 manja s nekim postotkom i dobiš vaučer. I CCNA onda nije besplatan nego nekih 70% cijene. 250$ nije cijena u RH, tj. je ako platite PayPalom direktno u PearsonVUe, ako plaćate ispitnom centru ide još na to PDV. Što se samog certifikata tiče možete ga podijeliti na 2 dijela, na ICND1 i ICND2, nakon kojih imate CCNA certifikat. Ovo je nešto skuplja opcija za lačanje.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 19.05.2011. u 21:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ekipa, koja je najbolja literatura za ccna? (konkretno me knjige zanimaju) Planiram upisati ccna na jesen pa da se pripremim preko ljeta |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Laughing Man
|
Sybex+CBTNuggets
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Premium
|
Još jedno pitanje, ja nisam uspio pronaći. Gdje se mogu polagati ispiti ICND1 i ICND2 osim u algebri, jer kod njih jedan košta kao cijela CCNA akademija? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Premium
|
Citiraj:
I pizdarija kod mene na predavanjima. Bit će neki lik koji je tek položio za predavača i njegov mentor. To može značit da će predavanja bit za ku.... ili će mentor izvlačit ako ovaj zahebe. Što mislite? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#165 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma moraš imat veći skillz ziher, pa ima takvih pavijana koji pohađaju ccna da je to nemoguće... ne bi mu dao da mi add/remove programs otvori, kamoli konfigurira cisco uređaj. slažem se sa drugim dijelom... trenutno sam prošli semestar imao odličnog predavača sa brdo hands-on iskustva i tko ga sluša, čak i da ne ide slijepo po knjizi će naučiti brdo (potrebnih) stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
da dignem temu malo iz pepela ![]() Naime zanima me Cisco akademija, i razmišljam je upisati. Zanima me da li je to "vani" priznat i cijenjen certifikat? Ok, nešto ću naučiti definitivno, ali me prvenstveno zanima da li bi mi u inozemstvu što značio taj certifikat? Jer mislim kroz neko vrijeme ići van hrvatske pa me zanima da li to ljudi gore cijene? Mislim tražiti neki job, pa ako će lijepo izgledati u CV-u i još k tome nešto naučim, da si povećam izglede za posao ![]() Thnx! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Bio sam mjesec dana u jednoj Njemačkoj firmi, i da nisam imao CCNA sigurno ne bih dobio priliku za taj mjesec, sam CCNA kao papir je ok, ali ono što je bitnije je znanje. Ako ces proci ovaj entry level cert kako treba, ako ces shvatiti logiku mreža i naučiti sve s razumijevanjem jako puno ćeš dobiti. Ako ti je bitan samo papir ostavi si tih 7-8 tkn i skini dumpove i plati samo ispit. @Slow Skroz se slažem, ali za CCNP ipak treba neko iskustvo i još dosta love za koji switch ali to je super cert u kombinaciji s iskustvom.
![]() |
#169 | |
Premium
|
Citiraj:
CCNP je vrlo vrlo teško položiti ako nemaš praktičnog iskustva i ako se time ne baviš.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Xulos :)
|
Ali ako ga to stvarno zanima a krece od 0 zasto nebi mogao krenuti? Pa nitko se nije naucen rodio. Bez obzira sto njemu taj cert znaci ako ima volje za uciti polozit ce ga znao ili ne znao prije toga nista. Po tvom svrha toga je da ti ides polagati nesto sto znas jer ti treba papir kao potvrda da to znas a ne kako bi nesto jos i naucio, sto bas i nije tocno.
![]() |
#171 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Ima puno laksih certifikata za polozit ako se zeli uljepsat CV... Isto tako CCNA mislim da traje 2 godine ako se ne varam.... Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 08.02.2015. u 11:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
|
Ajd sad ti procitaj moj i ne glumi padobranca ![]()
![]() |
#173 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Vidiš da si padobranac da ne kažem troll.... ![]() Uglavnom to make long story short....CCNA je početni certifikat i alen je pitao za taj certifikat (tako sam barem ja shvatio)....CCNP je sljedeci stupanj i njega je jako jako tesko polozit ako se bas ne bavis mrezarenjem.....znaci CCNA se moze poloziti bez praktickog znanja i da se ne bavis time dok CCNP skoro nemoguce na taj nacin.... Zato smo mu vision i ja dali savjet da ako ga zanima samo certifikat zbog CV-a da CCNA moze obaviti kroz dumpove bez davanje dodatne love za akademiju a ako bi se bas time bavio onda nije lose razmisliti o akademiji jer sto se bolje tome posveti lakse ce mu biti u buducnosti polagati CCNP jer kao sto sam rekao CCNA traje 2 godine pa bi ga onda najbolje bilo produziti sa CCNP-om ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Premium
|
Koliko se ja sjećam, ccna nije samo klasicni pitanje-odgovor ispit vec postoje i simulacije (4 mislim) koje zahtjevaju konfiguraciju uredaja u simulatoru, tako da zaboravite cisto dumpanje ccna certifikata. Da ne pricamo tek o ccnp.
![]() |
#178 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#179 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
CCNP). -->
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Laughing Man
|
CCNP).
|
Kolega je mislio na aktivno trajanje certifikata. Nakon 2 godine ga moras obnoviti sa istim ili sa vecim (CCNA-->CCNP).
|
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die. |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|