Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > DIY i Tinkering
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.07.2024., 12:18   #241
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za to je i izmišljen PoE 😀
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2024., 13:02   #242
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Za to je i izmišljen PoE 😀
Cekam da izmisle wireless poe
Oglas

Oglas
Staro 21.07.2024., 14:02   #243
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Hihi, izmislio još Tesla al su to smračili jer tada nebi mogli gulili raju
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.07.2024., 17:28   #244
chief_wolfinjo
Guest

ali i za poe treba bušiti rupu u zidu
  Reply With Quote
Staro 21.07.2024., 22:24   #245
Warrior
Premium
Moj komp

Warrior's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
ali i za poe treba bušiti rupu u zidu
Tako je. Za sve se treba bušiti...

Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
Staro 23.07.2024., 16:14   #246
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
za peseka ne treba
Staro 25.07.2024., 22:59   #247
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
Citiraj:
Autor Warrior Pregled postova
Review iz 2022. ali dobro.
Uvijek mi je problem kod tih kamera kako i gdje ju ustekati u struju ako ju uopće uspiješ smjestiti na fasadu.
Ono, neće mi valjda prozor non stop biti otvoren pa s produžnim kablom spojeno u struju.

Review je njegov kao i taj glupavi kanal gdje reklamira kinesko smeće koje dobiva mukte kao i što je nekad gurao smeća od kineskih mobitela po ovom i ostalim forumima. Neokrunjeni kralj budalaština PC Ekspert Foruma i šire.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2024., 19:39   #248
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
NVR: Reolink RLN8-410
Kamere: 4 x Reolink B800 V2

Kratko i jasno, kako upogoniti 4k snimanje? Sve podržava 4k, a meni snima samo u 640x360 px. Ako high stream spustim ručno na neku srednju rezoluciju tipa 2k, onda snima u toj rezi, ali je slika croppana i pola toga se ne vidi tako da je to neupotrebljivo. Problem zahvaća sve kamere, sve portove, s par različitih kabela, s novim firmwareom svuda.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2024., 21:04   #249
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Si stavio novi firmware na snimač, baš preko sučelja snimača?
Koju reviziju snimača imaš?
Glupo pitanje, ali kako pregledavaš snimke, sa sučelja snimača na tvu ili kako?
Znaš da postoji opcija pregledavanja u više rezolucija?
Staro 13.08.2024., 00:09   #250
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Si stavio novi firmware na snimač, baš preko sučelja snimača?
Jesam, novi je firmware, v3.5.0.321_24060733.

Citiraj:
Koju reviziju snimača imaš?
N7MB01

Citiraj:
Glupo pitanje, ali kako pregledavaš snimke, sa sučelja snimača na tvu ili kako?
Preko web sučelja. Ovu poruku izbaci kad prebacim na high/clear stream:

Kad skinem komad snimke, opet skida u 640x360 px, u MPC i MKVToolNix ne vidim da postoji drugi stream.

Citiraj:
Znaš da postoji opcija pregledavanja u više rezolucija?
Znam, vidi gore.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2024., 02:10   #251
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Preko web sučelja. Ovu poruku izbaci kad prebacim na high/clear stream
Da nesto razjasnimo, da slucajno NVR nije na kucnoj mrezi a ti pristupas "izvana" putem weba ? U sustini ako pristupas NVR-u preko weba i unutar kucne mreze, isto bi ti bilo...

Za pocetak pristupi putem mobitela tj. reolink aplikacije pa na NVR tj. u aplikaciji na mobitelu postimas clerar stream da snima i "gleda".

Takodjer sa mobitelom mozes skidati clear stream 4K na mobitel... sa NVR-a.
Opcenito sa reolink clientom na PC-u koji se spoji na sam NVR se sve moze gledati, snimati i skidati u 4K.

Opcenito preko web sucelja bilo http ili https sa tim modelom kamera ne mozes gledati clear stream tj. 4K.

Ako reolink client nije opcija kod tebe jedini nacin da gledas 4K clear stream je da si instaliras VLC ili neki drugi player koji podrzava network playback te ides na media/open network stream i ukucas sljedece:

Code:
rtsp://admin:password@192.xxx.xx.x/Preview_01_main
I tako za svaku kameru poseban IP ili probaj direktno na IP snimac / NVR ( nemam ga pa nisam provjerio ).

Isto tako rtmp stream radi samo sub channel, main nece raditi.
Code:
rtmp://192.xxx.xx.x/bcs/channel0_sub.bcs?channel=0&stream=0&user=admin&password=password
Dakle zakljucno sto se tice 4K pristupa/snimanja kamerama mrezno ili putem weba samo RTSP stream ili reolink client ili Blue Iris client bilo sa PC-a, moba, tableta itd... za taj tvoj model kamera i veliku vecinu drugih modela od reolinka.
Staro 13.08.2024., 09:03   #252
Nbdy32
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2016
Naravno to gdje želiš gledati je spremno za 4k ????

TIpa grafe, monitora pa i samog kompa ....
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2024., 09:10   #253
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Instaliraj Reolink client aplikaciju na računalu i moći ćeš gledati 4k
Staro 13.08.2024., 11:08   #254
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

E hvala obojici, nije mi uopće palo na pamet instalirati Reolink Client, to je sad pjesma. Nisam računao da preko weba ne mogu ni skinuti 4k, ako već ne mogu gledati.

Izgleda da postoji neki bug s ekspozicijom na B800 kamerama. Auto mode je dosta mračan čim malo svjetla dođe na prozore. Stavim na manual pa vratim na auto i bude dobro.

Staro 13.08.2024., 12:36   #255
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
nije mi uopće palo na pamet instalirati Reolink Client
Pa gledao si u njega na mom kompu... jos sam ti rekao da se kamera gleda preko Reolink programa/clienta.

Citiraj:
Nisam računao da preko weba ne mogu ni skinuti 4k, ako već ne mogu gledati.
Mozes kroz razne media player-e koji podrzavaju network playback ( recimo PotPlayer ) i otvoris RTSP 4K stream zeljene kamere ili NVR-a i taj player ima opciju snimanja ali snima max u x264 codecu i birata snimanja ti je dost nesto oko 4000 kbps za odlican kvalitet snimaka, ostale opcije sto se tice rezolucije ili FPS-a kamere ostavis stock postavke ( same as input ). Ton mos ostaviti isti ili da kod snimanja prekodira u FLAC.
Sto se tice bas samog skidanja snimaka koje su na NVR-u ako si u Reolink clientu sve postimao da se snima 4K main stream, isti bi trebao moci skinuti kada se preko weba logiras u NVR ( ne pojedinu kameru ). Ista stvar je i sa mobitelom, mozes birati od gledanja min, mid ili max kvalitet i isto tako mogu birat koji kvalitet snimke cu skinuti na isti ali to su kamere koje imaju SD card u sebi pa sad opcije za mobitel -> NVR moras sam vidjeti koje imas.

Citiraj:
Izgleda da postoji neki bug s ekspozicijom na B800 kamerama. Auto mode je dosta mračan čim malo svjetla dođe na prozore. Stavim na manual pa vratim na auto i bude dobro.
Sve ti je u redu sa B800 kamerama, nije to njihov bug nego je problem u Reolink clientu. Isprobao sam sa 5-6 razlicitih 2k/4k kamera i uvijek je isto. Sve verzije clienta nakon v.8.8.5 imaju taj "bug". Sve verzije clienta nakon v.8.8.5 imaju bolje hardware decodiranje bilo x264 ili x265 streama u vidu da je cpu zauzece minimalno tj. do 5-6% ako racunalo nista ne radi ali slika je ocajna, boje su manje zivopisne, idu na mat, svijetlina nije dobra, kontrast i ostrina su na deafultnim postavkama prejaki i auto opcija slike ( Color Day Mode ) ne radi dobro isto kao i auto na Black & White. Dnevna slika je globalno i dobra ako nema puno zelenih travnatih povrsina ili dosta drveca, zivice itd... ako ima to nema veze sa stvarnim prikazom boja.

Reolink client v.8.8.5 vise trosi proc iako radi uredno hardware decoding ali boje su na stocku i opcenito slika je bolja. Probaj si ovako postimati u reolink clientu:

Display: Color Day Mode - manual 128/128. Onda gore pod Advanced na klizacima podesis osvjetljenje, kontrast, zasicenje i ostrinu dok ne dobijes sliku po svom ukusu.

Display: Black & White - manual ali onda sa 128/128 pod Black & White po noci osvjetljenje digni na vislje vrijednosti a Shadows spustaj oko 15-80 tj. ovisi dali koristis IR od kamere ili imas IR reflektor ili koristis oboje zajedno ( IR kamere + IR reflektor ). Znaci ne diras po noci Advanced vrijednosti na klizacima koje si preko dana podesio nego se igras samo sa Black & White Shadows i Brightness!
Staro 13.08.2024., 18:16   #256
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Pa gledao si u njega na mom kompu... jos sam ti rekao da se kamera gleda preko Reolink programa/clienta.
Ih, kad je to bilo, tko bi se sjetio...

Citiraj:
Mozes kroz razne media player-e koji podrzavaju network playback ( recimo PotPlayer ) i otvoris RTSP 4K stream zeljene kamere ili NVR-a i taj player ima opciju snimanja ali snima max u x264 codecu i birata snimanja ti je dost nesto oko 4000 kbps za odlican kvalitet snimaka, ostale opcije sto se tice rezolucije ili FPS-a kamere ostavis stock postavke ( same as input ). Ton mos ostaviti isti ili da kod snimanja prekodira u FLAC.
Dobar je client, ostavit ću radije njega nego se zezati playerima.

Citiraj:
Sto se tice bas samog skidanja snimaka koje su na NVR-u ako si u Reolink clientu sve postimao da se snima 4K main stream, isti bi trebao moci skinuti kada se preko weba logiras u NVR ( ne pojedinu kameru ).
Probao, u clientu su iste postavke kao na web UI, ali svejedno ne mogu ni odabrati ni skinuti 4k snimak.

Citiraj:
Ista stvar je i sa mobitelom, mozes birati od gledanja min, mid ili max kvalitet i isto tako mogu birat koji kvalitet snimke cu skinuti na isti ali to su kamere koje imaju SD card u sebi pa sad opcije za mobitel -> NVR moras sam vidjeti koje imas.
Na mobu mi ne treba app jer onda moram instalirati i VPN client za upad u mrežu jer sam NVR-u zabranio izlaz na net.

Citiraj:
Sve ti je u redu sa B800 kamerama, nije to njihov bug nego je problem u Reolink clientu. Isprobao sam sa 5-6 razlicitih 2k/4k kamera i uvijek je isto. Sve verzije clienta nakon v.8.8.5 imaju taj "bug". Sve verzije clienta nakon v.8.8.5 imaju bolje hardware decodiranje bilo x264 ili x265 streama u vidu da je cpu zauzece minimalno tj. do 5-6% ako racunalo nista ne radi ali slika je ocajna, boje su manje zivopisne, idu na mat, svijetlina nije dobra, kontrast i ostrina su na deafultnim postavkama prejaki i auto opcija slike ( Color Day Mode ) ne radi dobro isto kao i auto na Black & White. Dnevna slika je globalno i dobra ako nema puno zelenih travnatih povrsina ili dosta drveca, zivice itd... ako ima to nema veze sa stvarnim prikazom boja.

Reolink client v.8.8.5 vise trosi proc iako radi uredno hardware decoding ali boje su na stocku i opcenito slika je bolja. Probaj si ovako postimati u reolink clientu:

Display: Color Day Mode - manual 128/128. Onda gore pod Advanced na klizacima podesis osvjetljenje, kontrast, zasicenje i ostrinu dok ne dobijes sliku po svom ukusu.

Display: Black & White - manual ali onda sa 128/128 pod Black & White po noci osvjetljenje digni na vislje vrijednosti a Shadows spustaj oko 15-80 tj. ovisi dali koristis IR od kamere ili imas IR reflektor ili koristis oboje zajedno ( IR kamere + IR reflektor ). Znaci ne diras po noci Advanced vrijednosti na klizacima koje si preko dana podesio nego se igras samo sa Black & White Shadows i Brightness!
Takva slika je bila i prije nego sam krenuo koristiti client, vidim blještavi prozor i balkonska vrata, a ovo ostalo skoro u totalnom mraku. Kako može biti onda do clienta?

Neke kamere sam namjestio upravo kako si rekao, neke na 128/160. Za B&W čekam noć pa ću i to. Hvala još jednom.

Staro 13.08.2024., 19:17   #257
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
Takva slika je bila i prije nego sam krenuo koristiti client, vidim blještavi prozor i balkonska vrata, a ovo ostalo skoro u totalnom mraku. Kako može biti onda do clienta?
Opali par slika u punoj rezi da vidimo o cemu tu pricamo jer tesko je iz recenica zakljuciti nesto suvislo. Moze biti do samog kuta kamere tj. kuta sunca prema kameri ili nesto slicno itd...
Staro 02.10.2024., 07:43   #258
scarwin
Premium
Moj komp

scarwin's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Došlo u doticaj sa vodom..kako ću riješit ovo? Jel ovo klasični utp kabel pa da mogu zakrimpat novi konektor?

Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk
scarwin je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2024., 09:17   #259
Nbdy32
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2016
Je, samo kaj je iza konektora licna pa se buš naj s krimpanjem toga ...

I da vlaga hoće u te konektore, bez obzira na gumicu i sve kaj staviš oko toga ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2024., 11:00   #260
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Doslovno isti slučaj na istom pinu sam riješio kod komšije prije koji tjedan. Da nije Videosec kamera? Par puta sam išao kontakt sprejom i lagano strugao tankim pljosnatim šarafcigerom. Potom iglicom sa savijenim vrhom povukao taj pin gore koliko se moglo. Zakrimpao novi konektor na kabel, sve kontakte pošpricao PTFE sprejom, uštekao i par puta omotao vulkanizirajućom trakom. Zasad radi bez greške. Svjestan sam da nije trajno rješenje, ali krimpanje ženskog konektora je plan B, mislim da ni ne stane u to postolje kamere pa će trebati izvoditi neke egzibicije.

Staro 02.10.2024., 17:41   #261
scarwin
Premium
Moj komp

scarwin's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Riješija na isti način sa iglom. Podiga i očistija pin, sve radi.
Moja je greška jer nisam stavija onu gumu koja spriječava ulazak vode, sve bilo natopljeno.

Poslano sa mog SM-S901B koristeći Tapatalk
scarwin je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2024., 17:47   #262
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Nije direktno vezano uz nadzor, ali s jedne strane je..

Ovako, planiram uzeti vanjski POE portafon i unutarnju POE video jedinicu. Prvi plan mi je bio Reolink doorbell poe koji ima mikrofon, dojavu na mob i prikaz videa na mobitelu uz snimanje videa. Za unutarnju mi je bio plan uzeti amazon echo hub 8 koji nema POE, ali se može spojiti preko poe - usb c adaptera na poe. Ugl. reolink nema mogućnosti prikaza videa na unutarnju jedinicu kada netko pozvoni na vanjsku, dobije se tek notifikacija i kada se klikne spoji se na kameru i prikaže osoba - tražio sam rješenje na redditu, ali i tamo to ljudi navode kao manu.

Ono što bi ja htio je: Vanjska kamera s mikrofonom i dual way komunikacijom, spajanje preko app na mobitel i kada netko pozvoni da se automatski na unutarnjem video monitoru ta osoba prikaže. U budućnosti planiram staviti i ogradu ispred kuće pa bi imao još 1 dodatni portafon kojim bi i otvarao vanjska vrata električno.

Ono što sam našao je HIK vision koji ima te opcije, jedino što dosta košta (vanjska jedinica oko 200e i unutarnja 200-300e na više. Znam da mogu na reolinku dobiti prikaz na mobu, ali ni nemam uvijek mob spojen na wifi ni neću stalno gledati na mob. Špijunku na vratima nemam da vidim tko zvoni ni ne planiram ju staviti.

Ima li netko neku drugu ideju?

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2024., 08:51   #263
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova

Ono što sam našao je HIK vision koji ima te opcije, jedino što dosta košta (vanjska jedinica oko 200e i unutarnja 200-300e na više. Znam da mogu na reolinku dobiti prikaz na mobu, ali ni nemam uvijek mob spojen na wifi ni neću stalno gledati na mob. Špijunku na vratima nemam da vidim tko zvoni ni ne planiram ju staviti.

Mi u uredu imamo tako napravljeno, netko zvoni na vrata, vanjska jedinica ga snima, i odmah pali unutrašnji "tablet".
Kada pritisnem otključaj, "tablet" otključava vrata od ureda.
Tu ćeš teško naći nekakvih budget riješenja, i ja sam gledao, i na kraju platio HIK.
Dahua ti isto ima takva riješenja.
Pozitivna stvar, nakon 3 godine i računaj dnevno 20-30 zvonjenja i otvaranja vrata, sve i dalje radi besprijekorno (kuc kuc)

Konkretno ovi modeli:

https://hikvision-hrvatska.com/hikvi.../category/692/

Zadnje izmijenjeno od: Colop. 30.10.2024. u 09:13.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2024., 09:17   #264
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Paradox isto ima tako nešto, samo ne uspijevam sad naći... Možda najbolje staviti neki stari tablet pored vrata pa neka bude aktivan non-stop.

Staro 30.10.2024., 09:41   #265
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
E napomena za vanjsku jedinicu, konkretno DS-KV8213-WME1.
Maska je metalna i imao sam situaciju kod jedne stranke da mi je prijavio kako snimljeni glas za otvorena i zatvorena vrata jako oteže.
Vanjska jedinica je cca 80% vremena na suncu i tko zna koja bude onda temperatura unutra.
Montaža je bila 28.6., reklamacija 20.7., novu jedinicu sam stavio koji dan nakon toga.
Evo za sada se nisu žalili.. ali možda i ne žele jer dobro da su i ovo javili.
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2024., 12:31   #266
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ima li netko iskustva s ovima: aksonet.pl

Imaju svasta za jako dobre cijene, imaju dostavu za HR...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2024., 15:26   #267
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Mi u uredu imamo tako napravljeno, netko zvoni na vrata, vanjska jedinica ga snima, i odmah pali unutrašnji "tablet".
Kada pritisnem otključaj, "tablet" otključava vrata od ureda.
Tu ćeš teško naći nekakvih budget riješenja, i ja sam gledao, i na kraju platio HIK.
Dahua ti isto ima takva riješenja.
Pozitivna stvar, nakon 3 godine i računaj dnevno 20-30 zvonjenja i otvaranja vrata, sve i dalje radi besprijekorno (kuc kuc)

Konkretno ovi modeli:

Hvala, evo točno te sam i gledao. Mislim da bude to na kraju.
Koliko je teško sam sve spojiti? Mislim nema tu filozofije? Uštekam unutarnji i vanjsku u poe, pa u poe switch i to je to? One se automatski upare?

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2024., 16:20   #268
Warrior
Premium
Moj komp

Warrior's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Nije direktno vezano uz nadzor, ali s jedne strane je..

Ovako, planiram uzeti vanjski POE portafon i unutarnju POE video jedinicu. Prvi plan mi je bio Reolink doorbell poe koji ima mikrofon, dojavu na mob i prikaz videa na mobitelu uz snimanje videa. Za unutarnju mi je bio plan uzeti amazon echo hub 8 koji nema POE, ali se može spojiti preko poe - usb c adaptera na poe. Ugl. reolink nema mogućnosti prikaza videa na unutarnju jedinicu kada netko pozvoni na vanjsku, dobije se tek notifikacija i kada se klikne spoji se na kameru i prikaže osoba - tražio sam rješenje na redditu, ali i tamo to ljudi navode kao manu.

Ono što bi ja htio je: Vanjska kamera s mikrofonom i dual way komunikacijom, spajanje preko app na mobitel i kada netko pozvoni da se automatski na unutarnjem video monitoru ta osoba prikaže. U budućnosti planiram staviti i ogradu ispred kuće pa bi imao još 1 dodatni portafon kojim bi i otvarao vanjska vrata električno.

Ja za sebe uzeo Tmezon. Radi ko urica, ima sve što ti treba od notifikacija i videa na mobu do prikaza kamere na unutarnjoj jedinici, snimanja i otključavanja vrata te još druge stvari (snimanje prilikom pokreta, razgovor s osobom koja zvoni, ad-hoc prikaz videa...) i sve to skupa za 200-300 eura.

Staro 31.10.2024., 08:01   #269
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Hvala, evo točno te sam i gledao. Mislim da bude to na kraju.
Koliko je teško sam sve spojiti? Mislim nema tu filozofije? Uštekam unutarnji i vanjsku u poe, pa u poe switch i to je to? One se automatski upare?

Nemam pojma stvarno, nama su to sve odradili tehničari iz zaštitarske službe kada su instalirali i ostale sustave.
Mislim da je bilo nekih problemčića sa magnetskim otvaračem vrata,ali ostalo je bilo ok.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 31.10.2024., 22:14   #270
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Reolink nema Privacy mode na jeftinijim modelima?
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno