|
![]() |
#211 |
motion graphics freak
Datum registracije: Jun 2010
|
Ja sam uzimao malo kvalitetnije pošto je bila novogradnja pa da onda to napravim odmah kako spada: https://www.kopos.hr/hr/produkt/8709...a-do-zatepleni |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Vi koji ste uzimali Reolink kamere s njihovog weba (gdje je najjeftinije). Jeste li postavljali sami ili ste platili nekom ovlaštenom? Čuo sam za neki zakon da ako želiš da video bude valjan na sudu, policiji itd. da mora postaviti netko ovlašten. Dobiti ću ponudu za hikvision od ovlaštenih za ugradnju, ali vidim po webu da su cijene 3 puta skuplje nego reolink pa mi se ne isplati baš.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#216 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dal ima netko tko se bavi kamerama? Naime, imamo na zgradi kamere koje koriste analogni ili koji već protokol preko bnc konektora. Kamere su Dahua HAC-HDW1220EM (1-channel BNC high definition video output / CVBS video output (Can switch)) i trebali bi izmjestiti snimač dalje. Imamo već mrežni kabel do tog drugog mjesta, pa sam mislio prebrikati žice samo i iskoristiti mrežni kabel za video od 4 kamere do novog mjesta gdje će biti snimač. Koliko je taj "protokol" osjetljiv na takve kemije? tnx
![]() |
#217 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije previše osjetljiv, imaš i gotovih adaptera za takve kemije. BNC odnosno coax kao kabel može gurati i FHD na parsto metara sa hrpom smetnji okolo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ma problem je sto vamo nema coaxa nigdje, sve vec ide kroz odvojene ethernet prebrikane kablove, pa bi samo jos nadostukali i progurali kroz jedan 4 kamere ![]() Budemo prespojili pa vidjeli. Ako ne bude radilo, ici ce ip kamere.
![]() |
#220 | |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
https://www.ebay.co.uk/itm/254177988630 nemoj 4 kamere kroz isti kabel. a mozes koristiti ove konvertere ako ti treba HDMI output https://www1.kramerav.com/in/Product/FC-331
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ispričavam se ak sam fulao temu.. Tražim kompletan IP video sustav (zvono/portafon) za 3 stana. Znači bitno mi je da se sve spaja na mrežu (lan po mogućnosti, ali može i wifi) i da je dostupna neka ok aplikacija. Znaci pritiskom na npr. tipku 2, vanjske jedinice dolazi notifikacija (ili zvučni alarm) na mobitele konfigurirane na tu tipku i zvoni nutarnja jedinica na drugom katu... Hvala! Unutarnje video jedinice nisu nužne, ali može i s njima. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Jel ko koristi kamere u kombinaciji sa frigate-om? Svaka preporuka za kupnju kamera i postavke dobro je došla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kolega mi neki dan spominjao da ima slozen Frigate s Annke, Wyze i nekim random kineskim kamerama + Coral usb i da mu, citiram, radi ok ali je interface los. Mene je zanimao all in one setup, pa mi sve ovo djeluje kao dosta posla i nisam ga dalje previse pitao.
![]() |
![]() |
#226 |
Premium
|
Vidim da je poželjno da kamera bude žično spojena, a kao najjednostavniji izbor onda se nudi neka poe kamera. Nisam se do sad sretao sa poe stvarima i iskreno nemam pojma na što trebam pripaziti i što od opreme kupiti (poe injektor, poe switch,...)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
|
Vani bi išle max 4 kamere. Može ih taj jedan switch napajati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Pozdrav ekipa. Trebam nečije iskustvo iz prve ruke pošto na aliexpressu ima more različitih modela. Tražim low budget vanjsku kameru. Kamera će biti pod krovom ali na rubu krova pa vjerujem da unutarnje ipak ne bi izdržale vremenske uvjete. Kamera treba imati mogućnost rotiranja, 220V, WiFi. Ostalo je više manje sporedno... E sad, ako netko ima nešto slično neka podijeli o kojem je modelu riječ (ili još bolje ako ima link ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
pogledaj si https://www.ronis.hr/imou-cruiser-se...97056/product/ nemoj te kineze jeftine, samo boli glava kupi nešto od dahua, imou marke .. i prst u uho imas još , prolistaj na ronis.hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Je li itko ovdje radio nekakav custom NVR baziran na Linuxu ili Raspbianu? Gledam razna rješenja po netu, htio bih si složiti nešto za live view i lak pregled snimaka. PC/RPi bi bio stalno spojen na TV. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Citiraj:
Mrežne kamere u pravilu imaju svoj neki softwer koji instaliraš za pregled ... Naravno i u svakoj kameri podesiš gdje i kako da snima ... Koliko sam vidio u synologi-u ima čak i neki addon za to .... Radio sam sa mobotixom, i kod njega je to bilo, ajmo reć relativno jednostavno za složiti, čak je bila i implementacija slike iliti okidanje kad se na kasi izda račun, da se snimi slika ... Pregledi su se radili preko kompova/NAS-eva i gledali na TV-u ... Ako misliš stavljati analogne kamere (BNC), onda to ispada malo drugačije, jer ćeš morati ugrađivati kartice u komp da možeš spojiti te kamere ... Uglavnom sve se da, sad jedino koliki je buđet, kaj bi se htjelo doslovno dobiti iz toga .... ono .... Ako ti treba nešto osnovno, kao spajanje na TV,pregled preko moba i bitno da ima snimku .... snimač, kao snimač je idealna opcija, samo nemoj uzeti nekog kineza zbog jednostavnosti konfiguracije a naravno i mogućnosti ... naravno i dosta jeftinije nego slagati PC ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Za snimanje 24sata, najviše me zanima da snima dok je auto parkiran. Našao sam ove https://www.amazon.it/gp/product/B0C...0?ie=UTF8&th=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Koliko ima tih kamera ???? Opet velim, po meni ako imaš do 8 kamera, jeftinije ti je kupiti snimač koji će podržati tih 8 kamera, nego to kombinirati sa RPi-jem .... čak i do 16 kamera je snimač po meni bolje rješenje .... Hardove već imaš u ova dva snimača, samo prebaciš u novi .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Guest
|
jedna od dobrih sigurnosnih kamera koja nije toliko skupa IMILAB EC5 Recenzija |
![]() |
![]() |
#239 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Uvijek mi je problem kod tih kamera kako i gdje ju ustekati u struju ako ju uopće uspiješ smjestiti na fasadu. Ono, neće mi valjda prozor non stop biti otvoren pa s produžnim kablom spojeno u struju. Poslano sa mog S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#240 | |
Guest
|
Citiraj:
jedino ti tada preostaje da zbušiš rupu u zidu i provučeš kabel. ili kupiš neku kameru koja ima ugrađenu bateriju i solarnu ploču |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|