Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2025., 20:58   #10021
ibme74
Premium

ibme74's Avatar

Datum registracije: Jan 2013
Zato što ima tog LC-a koji nije za nikakve ozbiljne nadogradnje a kad vec mjenja napajanje onda nema smisla da se ogranicava sa 650w ako bi kasnije isao na rastrosnije grafu, ustalom FSP Vita 750w je 20€ skuplje od RM650 a jače i kvalitetnije napajanje od njega.
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2025., 21:34   #10022
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
U apsolutnom smislu nije puno skuplje, relativno je skuplje 30%. Kod mene grafa koja sa otvorenim power limitom vuče i po 300W najnormalnije radi na 550W napajanju, i opet je PC ispod 80% potrošnje u gaymingu gdje je efikasnost napajanja optimalna. Imho kao i obično se bezveze preporučuju napajanja od 750W i slično, ali okej.
Exy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.01.2025., 21:59   #10023
ansha
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

ansha's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
U apsolutnom smislu nije puno skuplje, relativno je skuplje 30%. Kod mene grafa koja sa otvorenim power limitom vuče i po 300W najnormalnije radi na 550W napajanju, i opet je PC ispod 80% potrošnje u gaymingu gdje je efikasnost napajanja optimalna. Imho kao i obično se bezveze preporučuju napajanja od 750W i slično, ali okej.
80% nije optimalno jer efikasnost vec opada (idealno je 50-60%) i buka je kod vecine napajanja dosta visa nego kad su na ~50% loada.
ansha je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2025., 23:00   #10024
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp

H@rdc0r3M1nD's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Hvala svima.

Ajde jedno laicko pitanje. Kad bih uzeo graficku i procesor... bez zamjene napajanja... hoce li to raditi? Ne igram previse igre i to sto igram smatram da nisu neki extra zahtjevi.
H@rdc0r3M1nD je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2025., 06:05   #10025
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor H@rdc0r3M1nD Pregled postova
Hvala svima.

Ajde jedno laicko pitanje. Kad bih uzeo graficku i procesor... bez zamjene napajanja... hoce li to raditi? Ne igram previse igre i to sto igram smatram da nisu neki extra zahtjevi.

LC Power je srotex napajanje. Kvalitetan srotex ali svejedno srotex. Prolazi dok imas low end konfu ili mid range koja ne zdere puno struje ali ako ides na high end (cak i stari high end) tu moras uloziti u kvalitetno napajanje jer riskiras ne samo da ti postojece napajanje mozda nece to gurati kak spada nego da ti se sprze komponente zbog toga kako ta jeftina napajanja hendlaju load i kaj je najbitnije spikeove u loadu. Jednom kad kupis kvalitetno napajanje u tom rangu sto ti se preporuca miran si godinama, mijenjas ostale komponente bez razmisljanja. No bitnije pitanje nakon ovog komentara je dali je tebi uopce potreban takav upgrade? Cime se bavis na tom racunalu da ne radi kako spada pa zelis upgrade?
Staro 09.01.2025., 00:29   #10026
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp

H@rdc0r3M1nD's Avatar

Ako cemo najiskrenije ja svake cca 4 godine nadogradim svoje racunalo.
sada sam u prilici sa lovom i volio bih odraditi nadogradnju.
Racunalo mi je u poslu potrebno za projektiranje (AutoCAD) te nesto strucnih programa, kao i svakodnevni office uz nesto obrade slika i minimalno videa.

U neko slobodno vrijeme odigram koji stariji naslov video igara... nisam ja previse zahtjevan ali volim biti azuriran na vrijeme
Staro 09.01.2025., 06:10   #10027
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ruku na srce al onda ces bacit lovu na grafu bez veze. Moj ti je savjet uzmi samo jaci CPU ako te bas svrbi pod prstima i to je to. U toj varijanti ni nadogradnja napajanja trenutno nije nuzna. Mozes dakako zamjeniti napajanje i gledati to kao ulog u buducnost pa kad ces zbilja mijenjati kompletnu platformu miran si bez obzira sto uzeo.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 09.01.2025. u 08:20.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2025., 11:10   #10028
gogoklepci
Premium

Datum registracije: Sep 2019
Citiraj:
Autor H@rdc0r3M1nD Pregled postova
Ako cemo najiskrenije ja svake cca 4 godine nadogradim svoje racunalo.
sada sam u prilici sa lovom i volio bih odraditi nadogradnju.
Racunalo mi je u poslu potrebno za projektiranje (AutoCAD) te nesto strucnih programa, kao i svakodnevni office uz nesto obrade slika i minimalno videa.

U neko slobodno vrijeme odigram koji stariji naslov video igara... nisam ja previse zahtjevan ali volim biti azuriran na vrijeme
Samo uzeti 5700x za 159 eura ostalo je ok!
gogoklepci je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2025., 22:12   #10029
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp

H@rdc0r3M1nD's Avatar

Veliko hvala svima. Uzimam procesor i napajanje.
Staro 11.01.2025., 16:40   #10030
rsamec
Premium
Moj komp

rsamec's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Mišljenje za neki upgrade

Pozdrav,

Imam neku stariju konfiguraciju pa bi volio da neko da mišljenje kaj bi trebalo upgrejdati

Ne igram igrice baš, jedino Fortnite bi htio sa sinom igrati. Do sada smo na PS5 skupa igrali na split screen, a tu na ovom kompu mi je skroz čudno - nije glatko. Probao sam neke opcije mjenjati, ali onak..ne kužim se baš u to

Konfa je:

B450 Aorus Pro
Ryzen 5 2600X
GTX 1060 6Gb
32Gb RAM DDR4
1920x1080

E sad, kaj bi bilo najbezbolnije upgrejdati?Dal je uopće potrebno?
Ili možda neke postavke u Fortnite namjestiti - al ima ih brdo
Vrti mi se oko 80-120 FPS-a al nije nekako glatko kad mičem miša.

Eto, hvala
rsamec je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 11.01.2025., 16:45   #10031
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Nisam stručnjak, ali rekao bih da fortnite na tom kompu treba raditi kako spada. Kažeš, microstutter? Ili možda vidiš screen tearing? Ne znam kakvu vsync opciju ima fortnite. Koji monitor imaš?
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2025., 17:43   #10032
rsamec
Premium
Moj komp

rsamec's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Nisam stručnjak, ali rekao bih da fortnite na tom kompu treba raditi kako spada. Kažeš, microstutter? Ili možda vidiš screen tearing? Ne znam kakvu vsync opciju ima fortnite. Koji monitor imaš?
Monitor je samsung S24F350.

A čuj neznam ni kak to objasnit...nije onako sve smooth, fluidno.
Možda glupa usporedba, al kad sam u meniju od igrice sve je super fluidno kad mičem likove i šetam po opcijama...al u igri nije, možda kak si i rekao..microstutter

Mozda sam se navikao na PS5, neznam-

Vecina toga na Fortnite mi je na low ili off (automatski) a vsync je off.

EDIT: sad sam primjetio, mozda je problem u mišu - nemogu u igrici nikako precizno zadržati dok pucam. A miš je neki bežićni M705
Kupit cu novi ovih dana pa cemo vidjet

Zadnje izmijenjeno od: rsamec. 11.01.2025. u 18:35.
rsamec je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2025., 20:17   #10033
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Taj monitor je 60Hz. Ako bi vsync riješio problem (trebala bi biti takva nekakva opcija u Fortnite video postavkama) onda je problem screen tearing. vsync bi mogao uzorkovati input lag, ali to je drugi par opanaka.

Možeš grafičke postavke dignuti slobodno, moj prastari komp je pogonio Fortnite na low bez problema.

Što se tiče miša, baci oko s donje strane da ti se nisu zavukle dlake i razna druga sranja u otvor od lasera.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2025., 21:32   #10034
ibme74
Premium

ibme74's Avatar

Nije ta konfa baš više idealna za Fortnite, ne igram tu igru ali znam da je bilo nekih promjena i da je igra sada zahtjevnija nego prije nekoliko godina.
Ako bi isao na neki budzet varijantu kao upgrade idi na r5 5600 + rx6600, ako bi trosio malo vise 5700x3d i neka rx6700xt/6750xt lijepo tjerati.
Samo provjeri koje napajanje točno imaš da ne bude da je neki šrot koji ne može izdurati upgrade.
Staro 29.01.2025., 20:00   #10035
snorky_vk
Premium
Moj komp

snorky_vk's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Pozz ekipa. Kao što vidite pod "moj komp", prošlo je kakih 12 godina od zadnje kupovine. Tada je ta matična bila 1300kn ,a procesor oko 1500kn. Što bi sad po performansama procesora te "kvaliteti" i opremljenosti matične bio ekvivalent tome, tj. koliko vrijedi danas tadašnjih 200e u svijetu komponenti ?... Kroz dogledno vrijeme ću kupovati,tj kad se ukaže prilika što u novčaniku što na tržinci što u trgovini..... Nekad je bilo bitno da su kondenzatori iz japana ,a ne iz kine,fazna regulacija što bolja i tak...a danas? Tnx

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
snorky_vk je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2025., 20:15   #10036
ibme74
Premium

ibme74's Avatar

ovisi za što ti treba i koji ti je ~budžet.
Staro 29.01.2025., 21:16   #10037
snorky_vk
Premium
Moj komp

snorky_vk's Avatar

Svakodnevne potrebe u office-u ,a od igara world of warships,tanks i cod mw... Eventualno neka civilizacija il tak nešto.
Budžet i je kvaka jer ne znam koliko trebam da dobijem neku zlatnu sredinu koja naginje prema višoj klasi. Zato sam i pitao što je danas ekvivalent pločama i procesorima koji su prije 12 godina koštali 200e. Ploča mora imati wifi. Grafu koliko vidim moram računat do nekih 500e za sredinu po performansama i nju ću vjerojatno na oglasima tražit... Recimo da je plafon 1200e za mbo,proc,gpu,ram i ssd.
Staro 29.01.2025., 21:51   #10038
ibme74
Premium

ibme74's Avatar

Ma ne moras nista rabljeno stane ti sve u taj budzet

1 * AMD AM5 Ryzen 7500F TRAY (bez kutije i hladnjaka)
Šifra: 100000000597K

1 * ID-Cooling SE-224-XTS Black
Šifra: SE-224-XTS BLACK

1 * GIGABYTE MB B650 EAGLE AX (AM5, 4xDDR5 128, 1x PCI-E 4.0 x16x16, 3x PCI-E 3.0 x16x1, 4x SATA, 3x M.2 PCIe 4.0, 1xHDMI, 1xDP, Realtek Wi-Fi 6E, 2.5GbE LAN, ATX, Retail)
Šifra: B650 EAGLE AX

1 * Crucial Pro Overclocking 32GB Kit (2x16GB) DDR5-6000 UDIMM CL36 (16Gbit)
Šifra: CP2K16G60C36U5B

1 * SSD WD Black (M.2, 1TB, PCIe Gen4)
Šifra: WDS100T3X0E-00B3N0

1 * GIGABYTE Video Card AMD Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16G, GDDR6 16GB/256bit, PCI-E 4.0 x16, 2xHDMI, 2xDP, 2x8pin, WINDFORCE 3X, 700W PSU, Retail
Šifra: GV-R78XTGAMING OC-16GD

Sveukupno s popustom: 1.159,79 €
Besplatna dostava
Staro 29.01.2025., 22:06   #10039
snorky_vk
Premium
Moj komp

snorky_vk's Avatar

Znači jači procesor ne treba za ovu grafu i igre? Ima li smisla b850 chipset što se tiče opremljenosti i nekih budućih opcija ?
Staro 30.01.2025., 00:23   #10040
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Ne, isti su to čipseti, jedino je obavezna podrška za USB 4.0 na B850. Sam čipset je doslovno isti.
Odinarius je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2025., 12:36   #10041
Antunjc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
Pozdrav ekipa, vrijeme je za upgrade konfe pa trebam savjet.

CPU: Ryzen 5600 (stock cooler)
MBO: AsRock AB350 Pro 4
RAM: G.Skill Trident Z RGB 16GB(2X8) 3600MHZ
SSD: Crucial BX500 240GB
HDD: 1TB
VGA: AsRock RX580 8GB Phantom Gaming
PSU: Antec VP600P 600W
CASE: Antec NX100 (grafe do 350mm)
Monitor: AOC 24" 165Hz, 1080p

Računalo ima već 7 godina (5600 zamijenio ryzen 3 2200g i stavljeno 16gb RAMA), koristi se najviše za gaming.

1. Upgrade GPU
Gledao sam nešto u rangu 6750xt/7700xt pa me zanima da li je trenutno napajanje dovoljno ili je sigurnije da kupim odmah i novo napajanje?

2. Novi SSD
Plan je maknuti HDD i ubaciti M2 1TB disk. Ploča podržava Gen3 SSD u M.2 slotu. Postoji i opcija sa PCI to M.2 adapterom?

3. CPU cooler
Zamijeniti sa nečim tišim i efikasnijim.

Savjeti, ideje i prijedlozi dobrodošli
Antunjc je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2025., 13:30   #10042
ibme74
Premium

ibme74's Avatar

napajanje je dosta za spomenute grafe

kingston nv3 će biti sasvim dovoljan za tu konfu a nije skup

bilo koji cooler sa 120mm ventom će biti puno bolji po pitanju temp i buke naspram stocka
Staro 31.01.2025., 06:17   #10043
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Postoji PCI-E sa M.2 adapter, ali nije za OS tj. u većini slučajeva nećeš moći bootati OS s njega.
Staro 31.01.2025., 09:55   #10044
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Kokose opet odgovataš bez da si popio kavu 😀

Jeli to ova mobo > https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/index.asp
Ne treba nikakav adapter, ima M.2 PCI-E Gen3 x4 (gornji).
Još ima i donji slot ali je M.2 SATA3.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.01.2025. u 10:00.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 31.01.2025., 12:00   #10045
Antunjc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2009
@ibme74 zahvaljujem na odgovoru, trebala mi je potvrda za napajanje

@Nikky da, ta ploča je u pitanju. Ima nekih SSDova koji ne rade na navedenoj ploči (https://www.asrock.com/support/qa/Te...patibility.pdf) pa sam zato pitao. Koliko vidim NV3 nije na popisu pa bi trebalo šljakat.
Antunjc je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2025., 12:52   #10046
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nikad kompatibiliti lista ne sadrži šta sve ima na tržištu nego ono šta su isprobali,
ali ti daje nekakav okvir, to je važnije za memorije a za SSD je "lakše".
Uvijek može biti da se nešto s nečim ne slaže / ne radi, ali za SSD će ih valjda 99% raditi.

Ako si mislio na Kingston NV3, on je po specs PCI-E Gen4 x4 ali će raditi koliko mu dozvoli slot na mobo (PCI-E Gen3 x4) > https://www.kingston.com/en/blog/pc-...en-4-explained
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 01.02.2025., 20:02   #10047
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Pitanje u vezi grafičke, obzirom da mi je grafa crkla gledam sad šta uzeti. Isplati li se dati okvirno 200 eura više za rtx4070ti u odnosu na rx7800xt?
Trenutno imam full hd monitor ali je u planu nabava ili 27 1440p ili 34 uw monitora.
Od igara trenutno ja igram (sve manje) wot dok klinci ponekad igraju fortnite, dakle ništa zahtjevno trenutno. Uglavnom za igranje koriste ps5 i tv.
Ostatak konfe je pod moj pc da ne duljim.
Kod radeona me jedino strah da ne bi bilo problema s driverima koji se stalno spominju na netu, zato i pitam dati više za nvidiu ili nema potrebe?
spaceman je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2025., 20:39   #10048
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor spaceman Pregled postova
Pitanje u vezi grafičke, obzirom da mi je grafa crkla gledam sad šta uzeti. Isplati li se dati okvirno 200 eura više za rtx4070ti u odnosu na rx7800xt?
Trenutno imam full hd monitor ali je u planu nabava ili 27 1440p ili 34 uw monitora.
Od igara trenutno ja igram (sve manje) wot dok klinci ponekad igraju fortnite, dakle ništa zahtjevno trenutno. Uglavnom za igranje koriste ps5 i tv.
Ostatak konfe je pod moj pc da ne duljim.
Kod radeona me jedino strah da ne bi bilo problema s driverima koji se stalno spominju na netu, zato i pitam dati više za nvidiu ili nema potrebe?
Nemaš straha od Radeon drivera.
Ja sam u istoj dilemi da pređem na 4K monitore radi WOT i možda zamjenim RTX3080 za RX7900XT

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 16GB Samsung DDR4-3200 + 32GB Crucial DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 1 Gbit

Lenovo ThinkPad T14s Gen 1

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 4750U
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2

CPU: AMD Ryzen 5 PRO 5650U
RAM: 16GB SK Hynix soldered LPDDR4 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: WD SN730 512 GB NVMe M.2
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1080

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 01.02.2025., 23:44   #10049
ibme74
Premium

ibme74's Avatar

Kakvog straha? Pa vise problema ima nvidia sa driverima zadnje 2 godine nego AMD.
Staro 07.02.2025., 15:56   #10050
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ništa od 5080 serije, malo mi se i zgadila nVidia (napokon). Privlači me ova RX 7900 XTX za 899€ sa mindfactory.de.

Jel bi išlo to u moju kantu sa potpisa?

Igram sve i svašta, većinom akcijske igre, 4K i 3080 sa DLSS pokazuje već zamor na novijim naslovima. Ne treba mi high i ultra ali želim stabilan framerate 60+.

Dodatni plus mi je šta ova 7900 XTX dođe sa 2 hdmi pa mogu spojit i na telku bez preštekavanja kablova.

Mišljenja?
vlatko27 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke