Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.12.2024., 22:46   #1621
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor KrunoSTc Pregled postova
ja sam ga uzeo nedavno, bio je 250e.

on je neki početni model ali dovoljan za većinu.
ima jako usisavanje, veliki spremnik za prašinu, mopanje je onak osrednje, mali spremnik za vodu i generalno samo površinski prođe(nema vibracije ili rotiranje). Nema kameru za izbjegavanje stvari na podu pa sve pokupi
uglavnom za moje potrebe je dovoljan i uredno odrađuje posao.
Mislim da si previdio da se radi o + modelu, dakle ima postaju za otpad.
@tomov Mislim da je 300€ za to jako dobra cijena, obzirom da je solo PRO verzija išla za 250€ nedavno.

RedGreenBlue
2 die 4 je online   Reply With Quote
Staro 05.12.2024., 16:40   #1622
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Nakon tjedan dana korištenja Qrevo S, mogu reći da sam prezadovoljan!

To nam je prvi robot, nisam znao što očekivati, i nadmašio je moja očekivanja. Usisavanje i moppanje su na odličnoj razini, nemam apsolutno nikakve potrebe za njim popravljat stvari, tek počistiti mjesta koja on ne može riješiti (npr. stepenice).

Jedino što mu predstavalja problem su tvrdokorne mrlje od mačje hrane na pločicama (jednim dijelom je to i zato što su te pločice grozne za čišćenje), al s tim se i ja mučim i moram divljački stisnut i ribat.

Kad ručno usisavam to traje 35-40min, tako da mi ovo i značajno uštedi vrijeme, jer moram usisavat svaki dan.

Odlično se snalazi i izbjegava prepreke iako nema kameru, jedinu muku ima s barskim stolicama na koej se pokušava popest, tako da kad odaberem mopanje, dignem stolce na stol da fino ispod sve počisti.

Jedini problem koji sam zapazio je to da mi je jednom, kad sam odabrao mopanje s puno vode, ispraznio prljavu posudicu u podložak na koji se penje na postaji, umjesto u spremnik. Nisam siguran do čega je, danas se nije ponovilo.
Oglas

Oglas
Staro 08.12.2024., 19:52   #1623
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Heh anegdota od danas, Eufy X10 mi usisava dnevni i gledam na karti preskocio nepotrebno jedan krug na podu. AI prepoznao kabel.. wtf. Neki glitch garant. Gledam sobu i ne kuzim sto se dogodilo... Odem blize a ono tanki konac od jutene vrece na podu. Svaka mu cast, pretpostavljam da bi ga to lako "udavilo".
Staro 10.12.2024., 17:35   #1624
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jel itko imao iskustva sa ovim webshopom:
https://www.roborock-shop.hr/ ?

Da li je to uopće službeni Roborock webshop ?

Koliko vidim, samo se preko njih može kupiti Roborock u HR.
Niti sa Amazon.de ga ne žele slati u HR, a ova stranica mi je sumnjiva.
Npr. klikom na "Moj račun" se ništa ne dogodi ?
Pola rezervnih dijelova im je nedostupno, itd.

Zainteresirao me ovaj novi Qrevo Curv pa zato gledam.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 17:54   #1625
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Juice je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2024., 18:34   #1626
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Vidio, ali jedini dostavljaju u HR i kao dopuštaju povrat, ali me svejedno zanima jesu li legit jer mi webshop izgleda sumnjivo nekako.
Staro 10.12.2024., 19:54   #1627
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ista firma drzi dreame-shop.hr, nedavno kolegica narucivala dreame robota i prosla je ok.

Ne znam jesu li sluzbeni, mozda cak i nisu, ali su vjerojatno reselleri ili tako nesto. Pitam je jos jednom pa javim ako je bilo nekih problema.

Edit: kaze sve oke, za tri dana doslo sa tog dreame-shopa. Ako sta pomaze...

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 10.12.2024. u 20:26.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2024., 09:00   #1628
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
legit je, ja sam od tamo rezervne dijelove za roborock uzeo.
Moshus je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2024., 11:08   #1629
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ista firma drzi dreame-shop.hr, nedavno kolegica narucivala dreame robota i prosla je ok.

Ne znam jesu li sluzbeni, mozda cak i nisu, ali su vjerojatno reselleri ili tako nesto. Pitam je jos jednom pa javim ako je bilo nekih problema.

Edit: kaze sve oke, za tri dana doslo sa tog dreame-shopa. Ako sta pomaze...
Citiraj:
Autor Moshus Pregled postova
legit je, ja sam od tamo rezervne dijelove za roborock uzeo.
Staro 14.12.2024., 11:11   #1630
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Jel može slikati netko svog miele c3 ćuko i mačka edition, kako su postavljeni filteri?
Ne kuzim, koristim origi vrećice, filtere i sve, i svejedno mi je unutrašnjost puna dlaka od psa

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2024., 11:37   #1631
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Jel ti klikne vrecica na mjesto kad je zaslajdas u onaj plasticni rail? Moji su gurali vrecicu ali ne do kraja. Naravno, nakon 3mj kaos u usisavacu. Prezivio je nakon ciscenja
Staro 14.12.2024., 14:14   #1632
Colop
Premium

Citiraj:
Jel ti klikne vrecica na mjesto kad je zaslajdas u onaj plasticni rail? Moji su gurali vrecicu ali ne do kraja. Naravno, nakon 3mj kaos u usisavacu. Prezivio je nakon ciscenja
Klikne, uguram do kraj u onaj plavi plastični dok ne napravi klik

Staro 14.12.2024., 16:29   #1633
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

C3 Complete ima iste iznutrice neovisno o verziji (cat and dog, allergy...). Jel ti ta plava plastika cvrsto stoji na ona dva oslonca lijevo i desno? Nemam druge ideje.

Fun fact, kada kliknes vrecicu u leziste i zatvoris poklopac, vrecica malo izadje van jer ona cijev iz poklopca udje u nju i povuce je van iz lezista. I kad opet otvoris poklopac vrecica vise nije kliknuta do kraja. Barem je na mom tako, ne sjecam se je li drugima u familiji isto.
Staro 14.12.2024., 16:53   #1634
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Jel može slikati netko svog miele c3 ćuko i mačka edition, kako su postavljeni filteri?
Ne kuzim, koristim origi vrećice, filtere i sve, i svejedno mi je unutrašnjost puna dlaka od psa

I kod mene na običnom ima prašine van vrećice, jednostavno prođe nešto.
Staro 14.12.2024., 17:26   #1635
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Imam C3 Complete i nikad takvih problema, uopće ne razmišljam o tome niti bih trebao.
Gurnem vrećicu unutra, kliknem je u one klizače i zatvorim poklopac. Tada je jezik vrećice otvoren, tako kad spojiš cijev da prašina ide direktno u vrećicu.

Ne znam di tu može nastat problem, osim ako na neki čudan način uguraš vrećicu u usisivač na način da se ne može normalno napuhat kad motor proradi...
Staro 15.12.2024., 08:46   #1636
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne gurneš vrećicu dovoljno, treba napraviti klik kako kolega kaze… i moja punica je napravila slično….
Staro 15.12.2024., 12:08   #1637
Colop
Premium

Gurnem ja, so klika ali očito vrećicu ne stave dovoljno dobro žena ili čistačica.
Unutrašnjost puna dlaka, u prostor oko motora ušlo milijardu dlaka.
Motor zvuči kao na samrti
Tek mi je to nejasno, ima još jedan dodatni filter dolje da ništa ne uđe u taj prostor

Staro 15.12.2024., 12:28   #1638
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Ako je krivo stavljena vrećica i unutrašnjost se napunila smeča, onda je logično da je i filter prema motoru pun smeća, zar ne?

Sve treba dobro očisititi, pogotovo filter. Ja sam na sreću imao i drugi stari usisavač s kojim sam se poslužio. Nakon toga sam svu plastiku oprao/obrisao sa mokrom krpom. Jedno 45 minuta sve čistio, prao brisao usisavao i onda ponovo punici objašnjavao kako staviti vrećicu.

A iskreno, dosta se lako stavi vrećica pogrešno.
Staro 15.12.2024., 13:36   #1639
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Moji su doma doveli C3 bas do smrti, nije vise radio. Prvi simptoni su bili cudan zvuk usisavaca. Otvorim ga, onaj plavi nosac/rail od vrecice se s jednom nogicom nije oslanjao na kuciste usisavaca nego je propao unutra i kad zatvoris poklopac, ulaz vrecice nije bio centriran i sve je islo van vrecice mjesecima dok nije skroz krepao. Vrecica je bila potpuno prazna Netko od mojih staraca je to valjda malo silovao. Filter motora je samo grubi filter, nista fensi, on je bio krcat. Svasta je jos proslo u motor i do filtera izlaznog zraka, najvise finija prasina.

Long story short, sa kompresorom smo ga ispuhali sa svih strana koliko smo mogli. Nismo ga otvarali. Proradio je nakon toga, eno ga vec oko pola godine veselo radi.

Ako imas mogucnost ispuhati motor na benzinskoj, go for it!

Od tri komada koje imamo, ovo je jedini put da sam vidio ovakav "propust" i slucaj.

Dan danas ne znam kako im je to uspjelo, nista nije (bilo) slomljeno, sve i dalje normalno nasjeda i klikce... Pada mi na pamet da iz nekog razloga nisu htjeli jace gurnuti vrecicu pa je ostala samo na pola umetnuta, poklopili poklopac, cijev udarila u plastiku na vrecici i nije mogla uci u rupu, stisnuli malo jace i popustila nogica od raila skupa s vrecicom i propalo unutra.

Nisam htio testirati teoriju da nesto ne polomim.
Staro 19.12.2024., 12:21   #1640
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Ekipa koja je shema s ovim web shopom, jel legit?
Ovaj usisivač je dosta jeftiniji kod njih, samo su mi malo sumnjivi?
https://www.electronic4you.hr/dyson-...er-259125.html
Staro 19.12.2024., 12:31   #1641
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Po svemu izgleda legit... Iz mog iskustva, ako prima Paypal i ima navedene normalne podatke za kontakt najverojatnije je legit, a ako i nije, Paypal bi te trebao pokriti
Staro 19.12.2024., 12:40   #1642
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Nisam nikad volio te google translate sajtove Ako firma nema vremena za hr sajt, pitanje je koliko smo im bitni kada dodje vrijeme za reklamaciju.

https://i.imgur.com/e4KoyLe.png
Staro 19.12.2024., 13:10   #1643
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Kupovao sam više puta u Austriji kod electronic4you, sve prošlo bez ikakvih problema. Doduše nisam ništa morao reklamirati do sad pa ne znam kakvi su po tom pitanju, ali sve ostalo bez zamjerke
Staro 19.12.2024., 13:18   #1644
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ima ko Dayson V8 da prokomentiramo kriminalno trajanje baterije i nemogucnoscu usisavanja icega veceg od mrvice?
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2024., 13:40   #1645
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja sam narucio dva komada Dyson V12 sada pred koji tjedan preko electronic4you, doslo overseasom...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2024., 14:23   #1646
Colop
Premium

Citiraj:
Moji su doma doveli C3 bas do smrti, nije vise radio. Prvi simptoni su bili cudan zvuk usisavaca. Otvorim ga, onaj plavi nosac/rail od vrecice se s jednom nogicom nije oslanjao na kuciste usisavaca nego je propao unutra i kad zatvoris poklopac, ulaz vrecice nije bio centriran i sve je islo van vrecice mjesecima dok nije skroz krepao. Vrecica je bila potpuno prazna Netko od mojih staraca je to valjda malo silovao. Filter motora je samo grubi filter, nista fensi, on je bio krcat. Svasta je jos proslo u motor i do filtera izlaznog zraka, najvise finija prasina.

Long story short, sa kompresorom smo ga ispuhali sa svih strana koliko smo mogli. Nismo ga otvarali. Proradio je nakon toga, eno ga vec oko pola godine veselo radi.

Ako imas mogucnost ispuhati motor na benzinskoj, go for it!

Od tri komada koje imamo, ovo je jedini put da sam vidio ovakav "propust" i slucaj.

Dan danas ne znam kako im je to uspjelo, nista nije (bilo) slomljeno, sve i dalje normalno nasjeda i klikce... Pada mi na pamet da iz nekog razloga nisu htjeli jace gurnuti vrecicu pa je ostala samo na pola umetnuta, poklopili poklopac, cijev udarila u plastiku na vrecici i nije mogla uci u rupu, stisnuli malo jace i popustila nogica od raila skupa s vrecicom i propalo unutra.

Nisam htio testirati teoriju da nesto ne polomim.

Evo, samo da javim da smo ja i zet uspjeli rastaviti C3, ali doslovno do motora.
Ako vam se desi situacija da filter ne sjedne dobro, ne bi bilo loše da ga skroz očistite, a pogotovo su problematične ove krpene obloge oko motora koje služa kao zaštita od buke.
Dobrih 10 minuta sam svaku usisavao. Također, dlake tipa ženske ili pasije se jako vole omotati oko rotora od elektromotora, pa to isto dobro očistite.
Staro 19.12.2024., 16:11   #1647
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Evo, samo da javim da smo ja i zet uspjeli rastaviti C3, ali doslovno do motora.
Ako vam se desi situacija da filter ne sjedne dobro, ne bi bilo loše da ga skroz očistite, a pogotovo su problematične ove krpene obloge oko motora koje služa kao zaštita od buke.
Dobrih 10 minuta sam svaku usisavao. Također, dlake tipa ženske ili pasije se jako vole omotati oko rotora od elektromotora, pa to isto dobro očistite.
Uff... gadno.

Kod mene je sva sreća samo vrećica loše sjela. Filter je bio ok postavljen, tako da je zaštitio motor... trebalo je samo njega dobro počistiti.
Staro 19.12.2024., 16:34   #1648
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ja sam narucio dva komada Dyson V12 sada pred koji tjedan preko electronic4you, doslo overseasom...
Jel obični ili Detect Slim ? Kakav ti je ?
Staro 19.12.2024., 20:56   #1649
Colop
Premium

Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Uff... gadno.

Kod mene je sva sreća samo vrećica loše sjela. Filter je bio ok postavljen, tako da je zaštitio motor... trebalo je samo njega dobro počistiti.

Najveći problem je bio maknuti bočnu plastiku, pa smo tražili po youtubeu i skužili da neki serviser doslovno čekićem lagano tuče po plastici.
Pa smo mi tukli sa šakom.
Upalilo je
Staro 20.12.2024., 08:25   #1650
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Ima ko Dayson V8 da prokomentiramo kriminalno trajanje baterije i nemogucnoscu usisavanja icega veceg od mrvice?
znao sam da ima neka caka
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno