Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2025., 14:25   #4501
BoTiA
Registered User

Datum registracije: May 2010
ma kupit cu ovu Bosch sa SDS-om:
https://www.bigbang.hr/cekic-busilic...h-2100-re.html
30 tak eur više od parksidea ali bar znam da će valjati iz prve ... i manja je

i onda ću čekati da dođe kakva laganija (jeftinija) aku vidalica i to bi trebalo biti dovoljno za po kući
BoTiA je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 14:32   #4502
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Offtopic, ali, polomljeni LCD monitor je dobar i za napraviti dosta mekan izvor svjetla ili umjetni prozor. Ovdje lik dodaje svoje LEDiode, ali i inače se može samo skinuti LCD i polarizatorski sloj i dobiti prirodno izgledajući izvor svjetla.

https://www.youtube.com/watch?v=8JrqH2oOTK4
Napravio sam si nešto slično, ali... taj prozor je dosta neugodan za gledanje u njega. Lik ga kod sebe stavi na tu neku stijenu koja je pod 45 i to je možda i idealna primjena za takvo nešto. Kod mene u stanu su stropovi visoki a intenzitet tog svjetla slabašan. Tako da nisam znao naći pravilnu primjenu tom prozoru.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2025., 23:50   #4503
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ako hoćeš tihi kompresor ovo je fakat tiho.
Ali da, za bilo kakvo ozbiljnije bojanje trebaš veći kapacitet i protok zraka.
Na kraju sam uzeo taj i vratio ovaj Parkside.
Herkules je puno tiši i ima 50L tako da će vjerujem biti bolji za moje namjene.

Stvarno je jako tih i unatoč relativno slabom motoru ima solidnu brzinu punjenja.
Staro 02.03.2025., 21:25   #4504
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Napokon složio Neje Max 4.

Sve je ok prošlo iako mi je ostalo još djelova, malo su im upute šture a video montaže isto nije dovoljno opširan. Sutra bi ga mogao pustiti u pogon.
Što kažete na to da li da koristim samo interni air assist preko pumpe ili da mu još dodam i eksterni preko kompresora (koliko vidim oni preporučuju eksterni na kompresor za rezanje debljih komada drva a interni za graviranje).
U slučaju da koristim kompresor, na koju metodu prištekati na kompresor na eksternu mlaznicu pošto se radi o drastično različitim spojnicama i promjerima cijevi, a da mogu kontrolirati količinu zraka (za regulaciju i filtriranje već imam kompresorsku stanicu).

Bonus pitanje: da li trebam dokupiti relej za kontrolu pumpe ili da je ostavim stalno upaljenu dok laser radi preko njene kontrole?
Staro 12.03.2025., 19:17   #4505
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Moj radnik kupio Parkside crnu aku uranjajuću pilu s vodilicom. Stavi on pilu, ja mu velim da napravi prvi rez, tak da obreže onu plastiku na vodilici, kadli, plastika kraća od noža.
Pa smo išli odljepljivat plastiku, izmicat je prema van i ponovo lijepit tak da ju nož može odrezat.
Dakle lakrdija samo takva...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2025., 23:14   #4506
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Da, traka je jedno milimetar ili pola od noža.
Malo neobično ali štaš
Mislim ima li uopće veze jer ako to uzmeš u obzir dođe na isto?
Ako kasnije koristiš deblji ili tanji nož nećeš valjda mijenjati traku.
Staro 13.03.2025., 09:31   #4507
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Malo neobično ali štaš
Ima jer želiš vodilicu staviti točno na crtu gdje ćeš rezati, ne želiš mjeriti još milimetar ili dva, a pogotovo ne želiš mjeriti po dijagonali, na početku vodilice milimetar, na kraju dva.

Ako je nož pile odrezao vodilicu, znači da je svaki sljedeći rez savršen (za tu pilu i taj nož, jel).
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2025., 12:01   #4508
bosanac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Kakav vam se čini ovaj alat:

Code:
https://wabrotech.de/kernbohrgerat/kernbohrgerat-wt160-2pd-mit-neigbarer-stander-wt45s

Ne mislim to koristiti u profi svrhe. Zidove od cigle, bloka. Eventualno ponekad beton.
bosanac je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2025., 17:42   #4509
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Izgleda solidno. Ne treba tu velika filozofija,bitno da su krune ok i da ne vrti na suho.

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2025., 18:25   #4510
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Malo neobično ali štaš
Potpis na sve što je Feyd rekao, plus, da, mijenjaš traku ako ispadne da je nož drugačije debljine od originalnog. Ja i za Festool i za Bosch imam rezervnu traku za svaki slučaj.
Gubi se svaki smisao te pile ako ne reže po obrezanoj traci.
Naravno, ako ti je stalo do preciznosti u radu.
Možeš onda i običnu kružnu pilu uzet, jeftinije ćeš proč.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2025., 21:48   #4511
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Napokon složio Neje Max 4.

Sve je ok prošlo iako mi je ostalo još djelova, malo su im upute šture a video montaže isto nije dovoljno opširan. Sutra bi ga mogao pustiti u pogon.
Što kažete na to da li da koristim samo interni air assist preko pumpe ili da mu još dodam i eksterni preko kompresora (koliko vidim oni preporučuju eksterni na kompresor za rezanje debljih komada drva a interni za graviranje).
U slučaju da koristim kompresor, na koju metodu prištekati na kompresor na eksternu mlaznicu pošto se radi o drastično različitim spojnicama i promjerima cijevi, a da mogu kontrolirati količinu zraka (za regulaciju i filtriranje već imam kompresorsku stanicu).

Bonus pitanje: da li trebam dokupiti relej za kontrolu pumpe ili da je ostavim stalno upaljenu dok laser radi preko njene kontrole?

Nice, nek te dugo služi. Ovo je već uredna površina za raditi bilo šta.

Hobby neki ilil?

Ja sam slagao ovih dana nešto slično s printanim dijelovima

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2025-03-15 at 21.41.17_e8493ab1.jpg‎
Views:	129
Size:	344.5 kB
ID:	28057   Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2025-03-15 at 21.41.17_7c3d5638.jpg‎
Views:	139
Size:	197.7 kB
ID:	28058   Click image for larger version

Name:	needle cutter.jpg‎
Views:	603
Size:	197.6 kB
ID:	28059   Click image for larger version

Name:	WhatsApp Image 2025-03-15 at 21.41.09_8bdf806e.jpg‎
Views:	134
Size:	352.7 kB
ID:	28060  
Staro 21.03.2025., 10:36   #4512
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Kupio sam puhalicu lišča, Einhell, 45EUR u Bauhausu, jučer išao puhat s njom, doslovno ni travu ne može otpuhat kak treba, koliko je slaba.

https://www.bauhaus.hr/usisavaci-i-p...olo/p/26339472

Imam 3 Einhell baterije već, pa bi htio kupiti neku bolju.

Što da gledam?

VIdim da ova moja i ova od 150EUR su obje 18V i brzina puhanja nije nešto puno veća.

Kako da znam da npr. ova: https://www.bauhaus.hr/usisavaci-i-p...olo/p/28982960
bude bolja?

Lova nije problem, ali ne bi išao na Makitu ili Bosch, nemam ni jednu bateriju trenutno.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 11:47   #4513
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Kolku uopće snagu može imati taj motor unutra, cca 200w?
Staro 21.03.2025., 11:55   #4514
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ja sam se dugo raspitivao i kalkulirao i na kraju se ipak odlučio za 220V, minus je jasan, potrebna struja i produžni kabel koji vučeš za sobom, ali pluseva je daleko više (jači snagom, neograničen kapacitet rada, nepotrebno razmišljanje o punjenju/održavanju/zamjeni baterija). Uzeo sam na kraju ParkSide jer mi je taman uletio na akciji u Lidla i zadovoljan san skroz

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 13:13   #4515
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Kolku uopće snagu može imati taj motor unutra, cca 200w?
A za toga ne piše konkretno, ali bosch ima 2000W snagu.

Zato i pitam, šta gledam? Voltaža je ista, brzina slična, gdje je onda razlika između 40 i 150EUR. Jer mi ovo moje nije dovoljno. Ne mogu kamenčiće ispuhati s tlakavaca npr.

Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Ja sam se dugo raspitivao i kalkulirao i na kraju se ipak odlučio za 220V, minus je jasan, potrebna struja i produžni kabel koji vučeš za sobom, ali pluseva je daleko više (jači snagom, neograničen kapacitet rada, nepotrebno razmišljanje o punjenju/održavanju/zamjeni baterija). Uzeo sam na kraju ParkSide jer mi je taman uletio na akciji u Lidla i zadovoljan san skroz
Hvala, ali ne želim struju.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 21.03.2025. u 13:31.
Staro 21.03.2025., 16:12   #4516
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Za puhač/usisavač lišća treba ogromna snaga, nije isto tjerati trimmer ili ovo, zrak stvara velik otpor. Znači ili 230 V struja ili benzinski, ovo ostalo su igračke za tu i tamo koji list.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 18:00   #4517
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Ja imam Parkside 40v koji nosi šljunak a uzeo sam ga zbog puhanja odnosno usisavanja borovih iglica.
Problem je što su iglice jako sitne odnosno imaju jako malenu površinu i zato baš i ne funkcionira, ali za normalno lišće otpuhuje odnosno usisava izvrsno.

Duplo je jači od parkside 230v modela.
Staro 21.03.2025., 18:05   #4518
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Ja imam Parkside 40v koji nosi šljunak a uzeo sam ga zbog puhanja odnosno usisavanja borovih iglica.
Problem je što su iglice jako sitne odnosno imaju jako malenu površinu i zato baš i ne funkcionira, ali za normalno lišće otpuhuje odnosno usisava izvrsno.

Duplo je jači od parkside 230v modela.
koliko dugo radi s jednim setom baterija?
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 18:08   #4519
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Kupio sam puhalicu lišča, Einhell, 45EUR u Bauhausu, jučer išao puhat s njom, doslovno ni travu ne može otpuhat kak treba, koliko je slaba.

https://www.bauhaus.hr/usisavaci-i-p...olo/p/26339472

Imam 3 Einhell baterije već, pa bi htio kupiti neku bolju.

Što da gledam?

VIdim da ova moja i ova od 150EUR su obje 18V i brzina puhanja nije nešto puno veća.

Kako da znam da npr. ova: https://www.bauhaus.hr/usisavaci-i-p...olo/p/28982960
bude bolja?

Lova nije problem, ali ne bi išao na Makitu ili Bosch, nemam ni jednu bateriju trenutno.
prošeći gradom seu proljeće kad je vrijeme košnje javnih površina, nakon kosaca ide tip sa puhalicom pa ga zaustavi da ti pokaže šta oni koriste...
Staro 21.03.2025., 18:54   #4520
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Naš lokalni kumanalac ima neke benzinske otpuhivače.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 19:21   #4521
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
prošeći gradom seu proljeće kad je vrijeme košnje javnih površina, nakon kosaca ide tip sa puhalicom pa ga zaustavi da ti pokaže šta oni koriste...
I pokazat će mu benzinsku štilovku

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2025., 19:35   #4522
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
A za toga ne piše konkretno, ali bosch ima 2000W snagu.

.
Baterijski ima 2000w?
Ili 220v žični?
Staro 21.03.2025., 23:04   #4523
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Baterijski ima 2000E. Ali košta 300EUR. Bez baterije.

Razmišljam i o tome, ali nitko mi još nije objasnio, što gledati.
Staro 22.03.2025., 07:19   #4524
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
2000w na 18V je 110A.
2000w na 36V je 55A.

Jesi li siguran ?
Staro 22.03.2025., 07:50   #4525
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Točno to.
Ogromne struje.
Malih jakih BLDC motora ima.
Staro 22.03.2025., 08:08   #4526
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Naš lokalni kumanalac ima neke benzinske otpuhivače.
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
I pokazat će mu benzinsku štilovku
je, sad ponovo čitam Momms posti i vidim da onima neku baterijsku

ja ne vjerujem nijednom alatu koji ima bilo kakvu bateriju (osim parkside accu bušilice koju i sam imam ali za bušenje u drvo i kao accu odvijač )

tak da nije čudno da nemre ni papirić pomaknut

dakle ili odrešit kesu il neimat igračke

ovo šta imaju djelatnici komunalca diže travu i lišće na drugu stranu ceste i čuješ ih 500m prije nego ih vidiš
Staro 22.03.2025., 10:52   #4527
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Za puhač/usisavač lišća treba ogromna snaga, nije isto tjerati trimmer ili ovo, zrak stvara velik otpor. Znači ili 230 V struja ili benzinski, ovo ostalo su igračke za tu i tamo koji list.

Ima baterijskih koji rade uragan. Sve ovisi o konstrukciji motora a ne o vrsti pogona.

Samo ne znam kakve su to baterije i koliko traju kada iz 36/40 V kontinuirano izvlače po 50-60A struje.
Staro 23.03.2025., 18:24   #4528
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...

U potrzai sam za kompresorom za ciscenje elektrnike. Znaci svako toliko moram cistiti racunala, playstatione i slicno, dosad sam imao neko sranje. Cijena do 150€ i da ima mogucnost kupovanja dodatnih prikljucaka ako mi zatrebaju, znaci da bude sto univerzalniji. Ako jos moze biti tih, super , ali nije uvjet

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 23.03.2025. u 18:33.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2025., 20:27   #4529
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
U potrzai sam za kompresorom za ciscenje elektrnike. Znaci svako toliko moram cistiti racunala, playstatione i slicno, dosad sam imao neko sranje. Cijena do 150€ i da ima mogucnost kupovanja dodatnih prikljucaka ako mi zatrebaju, znaci da bude sto univerzalniji. Ako jos moze biti tih, super , ali nije uvjet
Koliko prenosiv mora biti?
Imaš malih 5-6 litara bezuljnih po 150€

Ili onaj bezuljni Herkules od 50 litara koji smo prije par stranica spominjali al on je 200€.

Priključci ne ovise o kompresoru, njemu na izlazu imaš brzu spojnicu a sad kaj ćeš sebi slagat na drugi kraj crijeva ovisi samo o tebi i tvojim potrebama.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2025., 22:11   #4530
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ne treba mi prenosivost. Bit ce vise manje manje uvijek na istom mjestu, bitno da je dobar , prenstveno za ciscenje i izbacivanje prasine iz uređaja kao sto su konzole i racunala, napajanja, maticne, itd itd.
spawn je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno