|
![]() |
#4501 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
ma kupit cu ovu Bosch sa SDS-om: https://www.bigbang.hr/cekic-busilic...h-2100-re.html 30 tak eur više od parksidea ali bar znam da će valjati iz prve ... i manja je i onda ću čekati da dođe kakva laganija (jeftinija) aku vidalica i to bi trebalo biti dovoljno za po kući |
![]() |
![]() |
![]() |
#4502 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4503 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Herkules je puno tiši i ima 50L tako da će vjerujem biti bolji za moje namjene. ![]() Stvarno je jako tih i unatoč relativno slabom motoru ima solidnu brzinu punjenja.
![]() |
![]() |
#4504 |
Suit up!
|
Napokon složio Neje Max 4. ![]() Sve je ok prošlo iako mi je ostalo još djelova, malo su im upute šture a video montaže isto nije dovoljno opširan. Sutra bi ga mogao pustiti u pogon. Što kažete na to da li da koristim samo interni air assist preko pumpe ili da mu još dodam i eksterni preko kompresora (koliko vidim oni preporučuju eksterni na kompresor za rezanje debljih komada drva a interni za graviranje). U slučaju da koristim kompresor, na koju metodu prištekati na kompresor na eksternu mlaznicu pošto se radi o drastično različitim spojnicama i promjerima cijevi, a da mogu kontrolirati količinu zraka (za regulaciju i filtriranje već imam kompresorsku stanicu). Bonus pitanje: da li trebam dokupiti relej za kontrolu pumpe ili da je ostavim stalno upaljenu dok laser radi preko njene kontrole?
![]() |
#4505 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Moj radnik kupio Parkside crnu aku uranjajuću pilu s vodilicom. Stavi on pilu, ja mu velim da napravi prvi rez, tak da obreže onu plastiku na vodilici, kadli, plastika kraća od noža. Pa smo išli odljepljivat plastiku, izmicat je prema van i ponovo lijepit tak da ju nož može odrezat. Dakle lakrdija samo takva...
![]() |
#4506 |
Suit up!
|
Da, traka je jedno milimetar ili pola od noža. Malo neobično ali štaš ![]() Mislim ima li uopće veze jer ako to uzmeš u obzir dođe na isto? Ako kasnije koristiš deblji ili tanji nož nećeš valjda mijenjati traku.
![]() |
#4507 | |
hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ako je nož pile odrezao vodilicu, znači da je svaki sljedeći rez savršen (za tu pilu i taj nož, jel). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4508 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Kakav vam se čini ovaj alat: Code:
https://wabrotech.de/kernbohrgerat/kernbohrgerat-wt160-2pd-mit-neigbarer-stander-wt45s Ne mislim to koristiti u profi svrhe. Zidove od cigle, bloka. Eventualno ponekad beton. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4510 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Gubi se svaki smisao te pile ako ne reže po obrezanoj traci. Naravno, ako ti je stalo do preciznosti u radu. Možeš onda i običnu kružnu pilu uzet, jeftinije ćeš proč.
![]() |
![]() |
#4511 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Nice, nek te dugo služi. Ovo je već uredna površina za raditi bilo šta. Hobby neki ilil? Ja sam slagao ovih dana nešto slično s printanim dijelovima
![]() |
#4512 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kupio sam puhalicu lišča, Einhell, 45EUR u Bauhausu, jučer išao puhat s njom, doslovno ni travu ne može otpuhat kak treba, koliko je slaba. https://www.bauhaus.hr/usisavaci-i-p...olo/p/26339472 Imam 3 Einhell baterije već, pa bi htio kupiti neku bolju. Što da gledam? VIdim da ova moja i ova od 150EUR su obje 18V i brzina puhanja nije nešto puno veća. Kako da znam da npr. ova: https://www.bauhaus.hr/usisavaci-i-p...olo/p/28982960 bude bolja? Lova nije problem, ali ne bi išao na Makitu ili Bosch, nemam ni jednu bateriju trenutno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4514 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja sam se dugo raspitivao i kalkulirao i na kraju se ipak odlučio za 220V, minus je jasan, potrebna struja i produžni kabel koji vučeš za sobom, ali pluseva je daleko više (jači snagom, neograničen kapacitet rada, nepotrebno razmišljanje o punjenju/održavanju/zamjeni baterija). Uzeo sam na kraju ParkSide jer mi je taman uletio na akciji u Lidla i zadovoljan san skroz ![]()
![]() |
#4515 | |
Premium
|
A za toga ne piše konkretno, ali bosch ima 2000W snagu. Zato i pitam, šta gledam? Voltaža je ista, brzina slična, gdje je onda razlika između 40 i 150EUR. Jer mi ovo moje nije dovoljno. Ne mogu kamenčiće ispuhati s tlakavaca npr. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 21.03.2025. u 13:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4516 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za puhač/usisavač lišća treba ogromna snaga, nije isto tjerati trimmer ili ovo, zrak stvara velik otpor. Znači ili 230 V struja ili benzinski, ovo ostalo su igračke za tu i tamo koji list.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4517 |
Suit up!
|
Ja imam Parkside 40v koji nosi šljunak a uzeo sam ga zbog puhanja odnosno usisavanja borovih iglica. Problem je što su iglice jako sitne odnosno imaju jako malenu površinu i zato baš i ne funkcionira, ali za normalno lišće otpuhuje odnosno usisava izvrsno. Duplo je jači od parkside 230v modela.
![]() |
#4518 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4519 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4521 |
Moderator
|
![]() |
#4524 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
2000w na 18V je 110A. 2000w na 36V je 55A. Jesi li siguran ?
![]() |
#4526 |
Premium
|
je, sad ponovo čitam Momms posti i vidim da onima neku baterijsku ja ne vjerujem nijednom alatu koji ima bilo kakvu bateriju (osim parkside accu bušilice koju i sam imam ali za bušenje u drvo i kao accu odvijač ![]() tak da nije čudno da nemre ni papirić pomaknut dakle ili odrešit kesu il neimat igračke ovo šta imaju djelatnici komunalca diže travu i lišće na drugu stranu ceste i čuješ ih 500m prije nego ih vidiš ![]()
![]() |
#4527 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ima baterijskih koji rade uragan. Sve ovisi o konstrukciji motora a ne o vrsti pogona. Samo ne znam kakve su to baterije i koliko traju kada iz 36/40 V kontinuirano izvlače po 50-60A struje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4528 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
U potrzai sam za kompresorom za ciscenje elektrnike. Znaci svako toliko moram cistiti racunala, playstatione i slicno, dosad sam imao neko sranje. Cijena do 150€ i da ima mogucnost kupovanja dodatnih prikljucaka ako mi zatrebaju, znaci da bude sto univerzalniji. Ako jos moze biti tih, super , ali nije uvjet Zadnje izmijenjeno od: spawn. 23.03.2025. u 18:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4529 | |
Moderator
|
Citiraj:
Imaš malih 5-6 litara bezuljnih po 150€ Ili onaj bezuljni Herkules od 50 litara koji smo prije par stranica spominjali al on je 200€. Priključci ne ovise o kompresoru, njemu na izlazu imaš brzu spojnicu a sad kaj ćeš sebi slagat na drugi kraj crijeva ovisi samo o tebi i tvojim potrebama.
![]() |
![]() |
#4530 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne treba mi prenosivost. Bit ce vise manje manje uvijek na istom mjestu, bitno da je dobar , prenstveno za ciscenje i izbacivanje prasine iz uređaja kao sto su konzole i racunala, napajanja, maticne, itd itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|