Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.03.2025., 18:10   #5671
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
Isplati se uzeti neki s novijim EMUI-em. Recimo Mate 50 Pro ide za 250€...Lako se konvertira na Harmony ili micro g...
Sve si mislim riješiti se P40 Pro i ubosti Matu...
locks je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2025., 21:13   #5672
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Ma ja sam imao zadnji 14.2 i ništa. Huawei jedino uz HarmonyOS radi kako treba. A mate 50 pro je baš dobar phone.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2025., 21:56   #5673
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Koji GMS skidaš? GPay vjerujem ne radi i dalje? To je jedino što me muči na Harmonyu.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2025., 23:49   #5674
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Baterija zamijenjena u Mate 10 na akciji je izdržala 3 godine, sad se više ne može napuniti. Pazio sam da ne ide ispod 40 i preko 90%, a kad se mob ne koristi, uvijek sam ga isključivao na 50-60%. Ili je stari stock ili je zamjenska baterija.

Kakva su vaša iskustva s tim zamjenama?
Ne puni se uopće ili pokazuje da puni ali postotak ne ide gore?
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2025., 10:15   #5675
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Pokazivao je da puni, ali se stalno restartao jer je baterija bila na 0%. Sinoć sam uhvatio nešto vremena za igranje time. Znači, misteriozno su krepali original Huawei punjač i kabel, a ujedno je smetala i maska koja na mobitelu stoji 7 godina i nikad prije nije smetala. Spojio novi kabel na Baseus i napunio se u roku keks.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 11.03.2025., 11:08   #5676
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
...Znači, misteriozno su krepali original Huawei punjač i kabel...s.
Ne mazi nam oci, kod tebe nista nije misteriozno, dugo je i izdrzalo

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2025., 22:47   #5677
Tualatin
Registered User

Citiraj:
Koji GMS skidaš? GPay vjerujem ne radi i dalje? To je jedino što me muči na Harmonyu.
Tutorial za HOS 4.2 samo instaliram zadnju verziju microg-a. Koristim Curve umjesto gpaya.
Staro 12.03.2025., 20:18   #5678
locks
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Tualatin Pregled postova
Tutorial za HOS 4.2 samo instaliram zadnju verziju microg-a. Koristim Curve umjesto gpaya.

Na p40 pro harmony ne može se instalirati micro g. Probao sam i ne radi. Kako si instalirao na svoj Huawei?
Staro 12.03.2025., 21:58   #5679
Tualatin
Registered User

Imaš tu tutorial. Za HOS moraš sknut sa microg stranice pod alternativnim linkovima -hw verziju (com.google.android.gms-hw) inače nećeš imat sve chekirano na self-checku. S time da mu moraš ručno dodijelit sva dopuštenja. Umjesto njegovog 01. file iz tutoriala ti skineš najnoviju verziju microg-hw sa njihove stranice.
Staro 12.03.2025., 22:17   #5680
locks
Premium
Moj komp

Ajde probam i to. Inače kada sam isprobavao micro g nisam skunuo s alternativne. Možda je tu problem, self-check nije prolazio...
Staro 12.03.2025., 22:19   #5681
Tualatin
Registered User

Je. U tome je problem jer ti na HOSu neće biti sve chekirano ako ne skineš -hw verziju.

edit; otkrio sam zakaj ne primam OTA update na Novoj. Nije mi izmijenio OEMinfo file (bar u tom dijelu) očito se ne može kao na prijašnjim modelima.
Screenshot-20250312-214046-com-huawei-android-projectmenu

Treba biti;
  • Vendor: all
  • Country: cn

Zadnje izmijenjeno od: Tualatin. 12.03.2025. u 22:43.
Staro 17.03.2025., 19:28   #5682
Tualatin
Registered User

Igrao sam se malo ovih dana sa tim konverzijama kupio sam pretplatu za alat za flashanje. Uglavno vratio sam se na EMUI 14.2 jer ne mogu se pomirit s time da ne mogu dobivat update na modelu koji će ih još dobivat (EMUI 15). Sve su svemu EMIU je praktički isti HOS sa nekim manjim mogućnostima ali GMS radi više manje isto iako HOS ima tu nekih prednosti. Na 14.2 sve je puno bolje nego što je bilo na 13 i prethodnim verzijama.

Inače od modela Mate 50 PRO i Nova 11 serije na dalje više nije moguće napravit konverziju na HOS da se ne izgubi OTA update jer je Huawei kriptirao fileove koji su se prije mogli izmijenit (OEMinfo koji sadrži regiju i tržišta). Ako im skineš enkripciju gube se certifikati potrebni za OTA update. Tak da za starije modele koji su zapeli na EMUI 12-13 HOS je super opcija.
Jedina nada ostaje da će HOS Next kroz neko vrijeme globalno svima biti dostupan.

@locks jel si upio sa microG instalacijom?
Staro 17.03.2025., 21:11   #5683
locks
Premium
Moj komp

Citiraj:
Igrao sam se malo ovih dana sa tim konverzijama kupio sam pretplatu za alat za flashanje. Uglavno vratio sam se na EMUI 14.2 jer ne mogu se pomirit s time da ne mogu dobivat update na modelu koji će ih još dobivat (EMUI 15). Sve su svemu EMIU je praktički isti HOS sa nekim manjim mogućnostima ali GMS radi više manje isto iako HOS ima tu nekih prednosti. Na 14.2 sve je puno bolje nego što je bilo na 13 i prethodnim verzijama.

Inače od modela Mate 50 PRO i Nova 11 serije na dalje više nije moguće napravit konverziju na HOS da se ne izgubi OTA update jer je Huawei kriptirao fileove koji su se prije mogli izmijenit (OEMinfo koji sadrži regiju i tržišta). Ako im skineš enkripciju gube se certifikati potrebni za OTA update. Tak da za starije modele koji su zapeli na EMUI 12-13 HOS je super opcija.
Jedina nada ostaje da će HOS Next kroz neko vrijeme globalno svima biti dostupan.

@locks jel si upio sa microG instalacijom?

Uspio sam i gotovo sve radi, samo Viber zeza. I dalje isti problem. Ono što sam primjetio kod Harmony je agresivno ubijanje pozadinskih procesa. A problem je i AdGuard, koji se nakon nekog vremena iz čista mira isključi. Isprobao neke Nightly verzije, ista stvar. Generalno micro g je ok, ali nemam Play Store, Chrome passworde i ChatGPT...Mislim da ću uzeti Mate 50 Pro, instalirat micro g i nadati se jednog dana Harmony Next...
Staro 17.03.2025., 21:21   #5684
Tualatin
Registered User

Kak nemaš play store na HOSu? Ja ga najnormalnije imam instaliranog sve radi ko urica. Da bi ti radio moraš napravit restore onog backupa da ti se pojavi ona helper apk. Viber zeza općenito čak kad je nevezano za GMS nekad dođe odmah nekad kasni. Navodno je EMUI 15 (HOS 4.3) zadnji EMUI ako je to istina. Poslije njega bi trebao ići HOS Next.

Staro 17.03.2025., 22:19   #5685
locks
Premium
Moj komp

Citiraj:
Kak nemaš play store na HOSu? Ja ga najnormalnije imam instaliranog sve radi ko urica. Da bi ti radio moraš napravit restore onog backupa da ti se pojavi ona helper apk. Viber zeza općenito čak kad je nevezano za GMS nekad dođe odmah nekad kasni. Navodno je EMUI 15 (HOS 4.3) zadnji EMUI ako je to istina. Poslije njega bi trebao ići HOS Next.

Na micro g nemam Play Store, na Harmony normalno imam...
Staro 18.03.2025., 08:16   #5686
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Kod mene Viber radi bez greške na Harmonyu, zapravo sve osim Teamsa dobro radi, za njega treba ubiti power genie, samo što onda dobijem lagane trzavice, ali bolje i to nego da mi je Teams mrtav.

Staro 18.03.2025., 16:34   #5687
Tualatin
Registered User

Možete prebacit appgallery regiju na chinu pa će vam skenirat instalirane apk i ponudit novije verzije nekih sistemskih apk. Među njima je i push service apk, Huaweiwebview, backup, files i još neke. Nemojte ažurirat ostale koje imaju kineski jezik u sebi ni huaawei video jer neće radit. I poslije vratit regiju na croatia.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno