|
![]() |
#301 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kamere za nadzor
Ne znam da li je brand jos uvijek dobar, i da li netko ima iskustva s kvalitetom vanjskih imou kamera. Za unutra su mi ove koje imam par godina super ali za vani ne znam jer ih nisam imao,zato i pitam ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Znam da odgovaram na stari post, ali... Ja imam jedan dosta dobar dućan za Hikvision (i Ajax, i još raznu neku drugu) opremu iz Estonije. Značajno su jeftiniji od naših dućana čak i kad naši nude na akciji. Naručio sam jednom dosta opreme, a evo prije koji dan baš gomilu. I u EU su, pa se ne plaća PDV ako se kupuje preko firme. Moje iskustvo je da su kod nas enormne marže na tu opremu. Ne pišem ime dućana da ispadne reklama neka, ali na PM mogu pisati ako nekome treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
kupi, moje su 4-5g sad vani i rade , fiksne KLIK |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Kod brata na rog od krova je instalirana Reolink RLC-811A koja snima garaže nasuprot kuće preko puta ceste, malo je zoomirao tak da si suzi kadar da baš ne gleda susjede i mogu ti reći da sam ja slikom full zadovoljan. Zračna udaljenost je nekih 20ak metara, možda i malo više tak da to još nije na tvojih 30-40m... Imou je jedna tek toliko postavljena na vikendici davno davno i ok je slika ako je netko full blizu, na daljinu nemreš skoro ništa raspoznati. Služi mi samo da mi da notifikaciju ako mi se netko muva oko vrata od šupe di mi je kosilica ![]() Što se tiče noćnog snimanja, podosta kamera ti smanji FPS kako bi koliko toliko više svijetla senzor mogao "upiti" tak da ti u tome leži problem. Ako se ne varam Reolink spusti na 15 fps po mraku, mogu ti provjeriti kod buraza ako te baš zanima... Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Premium
|
Kamere za nadzor
Citiraj:
Htio sam ovaj set KLIK da pokrijem vise toga i onda mi ne treba 30-40m. Ako valja nesto uzeo bih ako mislis da nije nesto onda cu 3-4 tvoje i snimac odvojeno. Ne znam jesu li ove iste tj slicne kao tvoje. @the chosen one. Hvala na preporuci , mozda bih probao ovaj imou kad vec imam 2 komada mogu preko jedne app gledat 6 kamera, 2 odvojeno i 4 preko snimaca jer koliko vidim, neki snimaci ne prihvacaju neke modele kamera ako ne dodju da snimacem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Njegove su 2K i 30 FPS-a i to jos moze proci na 40m nocu ali samo i ako imas IR reflektor, bez njega dalje od 15-20m neces nista smisleno vidjet ako je mrkli/crni mrak ( a nema ni mjececine ) u prostoru koje gledaju. Nadalje, njegove kamere mogu i raditi ce sa tim snimacem bez problema osim jedne "sitnice". Max Decoding: 1ch@6MP/2ch@4MP/4ch@1080P/8ch@720P Dakle taj snimac koji mos kupit za 100€ u HR sa njegove/tvoje nove 4 kamere bi prikazivao max FHD jer ih je 4 a sa 2 kamere bi imao 2K rezoluciju/sliku. 2K 4MP Reolink sa IR reflektorom. https://forum.pcekspert.com/showpost...&postcount=199 Prvo se odluci sta hoces od kamere: Treba imat PoE ili ne? WiFi da ili ne? 2K ili 4K? Optical Zoom da ili ne? Inace zumirat sliku mos na svakoj od Reolinka ali to nije kvalitet kao Optical Zoom. Color Night Vision + Spotlight da ili ne? Razlog "kad vec imam" je u najmanju ruku bedasto.
![]() |
#307 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ove nisu loše: EZVIZ 2K Outdoor WLAN IP Camera, C3TN 3MP cc 52 EUR na njemačkom amazonu Rade sa HIKV snimačima/softverom ali imaju i svoj app Mana je što nema PoE , već napajanje ide na posebni jack pa treba kemijati ako se vuče samo UTP kabel. Kugla kučišta je metal , stalak/vijak je solidna plastika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Premium
|
Citiraj:
Treba mi dobra slika danju na 30m i solidna nocu da vidim nesto i da mi signalizira da je netko uletio u dvoriste. Nocu mi treba samo signal, jer vecinom je obitelj doma, ali danju mi treba snimanje u solidnoj kvaliteti da mi 5g router izdrzi da gledam live ako dobijem signal da je netko usao u dvoriste i sa mogu bar malo razaznati tko bi mogao to biti. Ne treba mi vrhunska slika za vani , ali ne bih bas smece da se ne vidi nista. Fhd mi je isto ok za 4 kamere ako se vidi covjek i da se moze bar malo prepoznati na kameri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Pomoć molim. Koju od ove 3? Ako nijedno može savjet koju. Trebam dva komada, po mogućnosti da ne tjeram LAN na tavan, da je WiFi. https://www.chipoteka.hr/kamere-vide...ela-8944001250 https://www.mall.hr/ip-kamere/tp-lin...igi-c330-2-8mm https://www.bauhaus.hr/sigurnosne-ka...5#product-data Tj, može opcija da je bazna spojena preko WiFi na internet, dok kamere na stanicu mogu kablom. Baznu mogu staviti 2 metra iznad rutera interneta doslovce, pa nebi smjelo biti problema s signalom. Krkan sam za ovakve stvari, pa se ispričavam na vjv glupim pitanjima. EDIT: Vidim da nema pomoći ni koristi tu, ali svejedno ću dati update. Kupio sam na kraju Reolink Lumus, dolazi krajem tjedna, bežićno je, samo treba napajanje kablom. Cloud je đabe. Zadnje izmijenjeno od: DoxyTheCroat. 18.02.2025. u 15:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|