|
![]() |
#3542 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne bih preporucio Fire tabler. Imao jednom, jednog i nikad vise. Jeftini su ali su i niske kvalitete, koriste Mediatek SoC (zaboravi root/cutom rom), ekran je los, izrada losa i kao slag za kraj, custom verzija Androida, dakle bez Google play service, market, cak ni Youtube nije bio... Mozda se stanje u medjuvremenu promijenilo ali to je moje, jako lose, iskustvo.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 13.02.2021. u 22:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3543 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Google services dobiješ u 4 klika bez ikakvog problema. ETA Prime kanal na YT ima odlične upute i recenzije raznih tableta i uređaja i tamo pronađeš linkove za google services i za čas imaš sve. Doma imamo i 8 i 10 inchi model iz 2019. Koriste se svaki dan po nekoliko sati već godinu dana i nikakve zamjerke. Pogotovo ne kužim ovo za kvalitetu izrade. Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3544 |
Premium
Datum registracije: Apr 2014
|
Poštovanje. Molim preporuku za neki tablet do 300 € , 350 maksimalno. Ne kužim ama baš ništa kaj bi moglo biti loše a kaj dobro. Samo android do 10". Gledali bi se pdf dokumenti uglavnom , možda koja igra se odigra i nešt youtube. Hvala unaprijed. edit: bilo bi poželjno da ima i kameru. Zadnje izmijenjeno od: Lepac. 17.02.2021. u 18:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3547 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#3548 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
A to za special offers. To je reklama na lock screenu. Mi smo uzeli to s reklamama i to doslovno ne primjetiš. I kindle i tableti imaju samo tu jednu reklamu. Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3549 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3553 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Iskustva oko navikavanja? Nakon x tableta s Androidom i x problema u korištenju, starcima sam dao stari iPad u ruke i više me nitko ne zove kako ovo i kako ono. Najkompliciranija stvar je napraviti AppleID ![]()
![]() |
#3554 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Vidim da uglavnom preporučujete Samsung ili Ipad ali ja ću ipak pitati jel ima netko iskustva ili mišljenje za ovaj tablet BLACKVIEW TAB 8 10.1"? https://neutrinomobile.hr/blackview-...lte-black.html Treba mi samo kao "daljinski" za raspberry pi 3b+ sa Volumiom (muzic player). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3555 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kratka pomoć: moj punac/tast u poodmaklim godinama ne želi ulagati u novi laptop, već neki stari android tablet želi koristiti kao novo računalo. Kupio bi mu u to ime neku bežičnu tipkovnicu da ga se riješim. Vrlo kratko: moram li kupiti bluetooth tipkovnicu poput ove https://www.hgshop.hr/tipkovnica-log...roizvod/256751 ili mogu kupovati i "bežične" tipkovnice poput ove https://www.chipoteka.hr/artikl/1246...rna-6129270725 Hoće li tablet prepoznati wireless tipkovnicu? Ili nužno svaka ne-bluetooth tipkovnica ima wireless dongle koji se mora uštekati u USB, pa onda to ispada iz igre jer tablet nema USB in? Znam da je pitanje možda čudno, ali cjeloživotni sam korisnik i sakralni poštovatelj žičane periferije do te mjere da nikada nisam u ruci držao ništa bežično, pa ne znam razlike u bluetooth i wireless standardu, jesu li u pitanj opozicije, razlike, komplementarni odnosno preklapajući skupovi ili nešto četvrto.
![]() |
#3556 |
The mighty pirate
|
Samo bluetooth. Pogledaj Logitech K480 jer na sebi ima utor za tablet, pa ti ne trebaju raznorazni stalci. Provjereno radi sa svime što ima bluetooth (telefoni, tableti, računala...)
![]() |
#3557 | |
Premium
|
Citiraj:
Hvala na pojašnjenju. Čovjek je informatički nepismen i ne želi ulagati u tehnologiju nego očekuje da radi po duhu svetom. Tako da ja kupujem. A ne bih davao iznad 200 ili 300kn, jer čovjeku treba jednom tjedno da upali tablet, googla "eurojackpot", kupi dvije beskorisne knjige preko Mozaika knjige i jednom u dva jedna klikne na skajp da čuje svoje unuke na drugom kraju svijeta. No vidim da je to nemoguća misija, K380 i K480 su cca 350 kuna i više. Izgleda da nema alternative, još malo proguglam. Hvala! EDIT: našao ovu jedinu, ali toliko je jeftinija da sumnjam da je u pitanju tipkovnica izgrađena od kakvog kancerogenom materijala. https://www.instar-informatika.hr/ti...BT-05/product/
![]() |
![]() |
#3558 |
Premium
|
Ako netko naiđe interesa, kupio sam K480 tipkovnicu i dobra je, tipke su začuđujuće long travel i dobrog rasporeda za tako malen form faktor, te za gerijatriju i onda koji nikad nisu naučili tipkati propisno, ima čak i dijakritike tiskane. Uključio sam ju i spojio u sekundu i pol. Minus je što za tu cijenu očekujem punjivu integriranu bateriju, a ne dvije AAA duracel baterije s upitnim vijekom trajanja.
![]() |
#3559 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
AAA baterije će ti trajati duže nego neke punjive. Ja imam K380, ne koristim previše, ali za sada dobro drže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3560 |
The mighty pirate
|
Imam K480 oko godinu i pol. Baterije koje su došle s njom su držale oko 6 mjeseci ako se ne varam. Bilo je puno korištenja, a i pitanje je u kakvom su stanju bile te baterije. Stavio punjive i sad već skoro godinu dana nikakve interakcije s baterijama nemam. Logitech kaže da baterije u K480 mogu i do 2 godine držati.
![]() |
#3563 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3564 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2021
|
Pozdrav svima, treba mi tablet kojem bi GPS radio neovisno o WLAN-u. Može li mi netko preporučiti nešto s cijenom do 1000 - 1500 kn? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#3565 | |
Premium
|
Citiraj:
Jel to ok cijena ili zna biti još povoljnije, nije mi hitno za kupnju, mogu sačekati i koji mjesec a možda i do kraja godine kad su akcije. Imam stari Samsung Tab Pro 10.1, kojeg bi ipak zamijenio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3566 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3567 |
Premium
|
Znam da je lite, a i piše sitnim slovima ispod ![]() Sad je skočila cijena na 269, i vjerojatno će lagano dizati kao i prošli put. Opet, mislim da je to dobra kupnja za 2000kn, kod nas je najjeftiniji oko 2600kn. Ili mislite da ima nešto bolje za tu cijenu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3568 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Zadnjih pola godine crkava mi baterija na Samsung tabu A6 2016 SM T580 WIFI već sam pisao o tome isključen prazni se 5% na 1h koristim tako da ga napunim 30% da mogu raditi pa opet . U dilemi sam kupovine novog tableta niže srednje klase i to između Sam.tab A7 LTE cca 1800,00 kn ili primamljivih Kineskih zmajeva Aldocube Xneo 4/64 i Aldocube iPlay 40 8/128 oba su cca. 1500,00 kn i sada novog Lenovo P11 8/128 za 1800,00 kn . Kod ovih Kineskih sve to lijepo izgleda na papiru ali kad pročitam na stranim forumima update i upgrade na novije Android verzije im je katastrofa a slučaju kvara i garancije bila bi to prvoklasna pušiona . Ima li netko drugačije preporuke ili iskustva sa ovim Kineskim tabletima ili da idem na sigurno koliko toliko sa Samsungom iako mi je baterija na njemu crkla u vrijeme garancije .
![]() |
#3569 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Samusung po novom daje tri godine update-ova, to je teško nadmašiti. Ali nisu ni ovi tier-one kinezi katastrofa na tom planu. Moj Alldocube kupljen prije dva mjeseca je dobio već dva OTA update-a. A nisu ni na starije modele zaboravili. IMHO za tablet za kućnu upotrebu (na kojem ne radiš netbanking i slično) koji nije rootan i na kojem su svi app-ovi sa Play Store-a i nije toliko bitno redovito update-anje što se tiče sigurnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3570 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Već duže vremena pratim dva novija modela sa Banggood shopa Aldocube X Neo super Amoled 4/64 gb od lani i noviji ove godine Aldocube iPlay 40 4/128 gb oba su cca. 1400 kn i to sa skladišta iz Češke tako da nebi trebalo biti troška PDV a ni carine . Ako se ne varam Samsung po novom daje 3 nadogradnje androida samo na skuplje tablete S serije ali ne i za A seriju tableta dakle kao i do sada samo 2 androida .
Mlajo Zadnje izmijenjeno od: mlajo. 12.05.2021. u 20:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|